En vit jul

Det här är vit jul

Visste du att var tionde barn känner oro inför julen? Inte för att tomten ska ge fel julklappar. Utan för att han vinglar så konstigt.                                           

Alkoholkonsumtionen är i dag hög bland vuxna runt om i landet. Runt 385 000 barn växer upp i Sverige med föräldrar som har ett riskfyllt drickande. Ännu fler barn känner obehag under julen. Barn till normaldrickande föräldrar. För när mammas kramar plötsligt känns annorlunda, när fasters skämt blir omöjliga att förstå eller när morfar luktar så konstigt, då står inte längre julen för en trygg gemenskap.

Namnunderskrifter                                                                                                                    
Ta ställning du med och skippa alkoholen i år! Skriv under på att du lovar avstå alkohol över 2,25% under julafton, juldagen och annandagen. Även om du själv inte kommer att fira jul tillsammans med barn så kan du göra ett ställningstagande i solidaritet med alla de barn som växer upp i hem med missbruk. 

(kopierat texten från www.vitjul.se)

I mitt hem är det en vit jul och det är så jag vill att det ska vara och så kommer det fortsätta vara. Vill även att det ska vara så på nyår.

Jag har skrivit under här, kommer du skriva under?


Kommentarer
Postat av: Ingela

Två bloggar

En tanke

Ser att vi båda har skänkt barnen en tanke ikväll

kram

2009-12-16 @ 23:02:30
URL: http://locklig.webblogg.se/



Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Har du en blogg?:

Vad har du på hjärtat?:



Trackback

Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra