Tårtfyllningar

Har suttit och letat efter förslag på tårtfyllningar, skulle vilja testa ngt nytt till doptårtorna (hade tänkt fixa dom själv förrutom en )

Hittade massa goda fyllningar som jag tänkte dela med mig av här, frågan är bara om man vågar sig på att testa ngt nytt till sopet som man inte testat att göra innan.



Geisha fluff

3 dl grädde
180 g grovhackad geisha

  1. Värm grädden i en kastrull utan att låta den koka.
  2. Rör i geishan under omrörning tills den är smält.
  3. Låt stå kallt i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
  4. Vispa upp till en fluffig kräm, tänk på att röra i botten där geishan lätt lägger sig.


Fluffig dumlekolakräm

3dl vispgrädde
180g dumlekolor

Hetta upp vispgrädden i en kastrull. Lägg i kolorna och smält dem under omrörning på svag värme. Låt svalna ett par timmar i kylen (gärna över natten). Vispa sedan, helst med elvisp, till en fluffig kräm.
Grädden får ABSOLUT inte koka minsta lilla.
Det är viktigt att den får bli riktit kall innan man vispar den annars kan den skära sig lätt!

Har den inte fluffat sig inom en minut är den inte tillräckligt kall eller så har grädden kokat. Fortsätter man vispa kommer blandningen att skära sig och är då i stort sett omöjlig att rädda.



BANANMOUSSE

3 st Mogna bananer

3 st Äggulor

3 dl Vispgrädde

1/2 dl Strösocker

Mosa bananerna noga. Vispa äggulorna tillsammans med sockret. Blanda ihop äggsmeten med bananmoset. Vispa grädden hårt och blanda ner den i moset. Ställ in moussen i kylskåpet ett par timmar


Skumbanankräm

80 - 100 g skumbananer
3 dl grädde

Smältes samman på svag värme, låt sen kallna helt innan den vispas


Apelsinmousse

3 dl grädde
3 msk strösocker
4-5 msk koncentrerad apelsinjucie
2 äggvitor

vispa äggvitorna till hårt skum
vispa grädden till hälften & blanda i socker & jucie fortsätt vispa grädden hårt.
blanda försiktigt ner äggvitan i grädden
låt stå i kylen ca 2 timmar.



Bananmousse nr 2

3 st gelatinblad
4 st bananer
½ citron, pressad
2 st ägg
1 dl socker
75 g mörk choklad
3 dl grädde
 
Gör så här: 
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Mosa bananerna och häll citronsaften över (för att bananerna inte ska bli bruna). Dela äggen och lägg gula och vita separat. Vispa gulor och socker pösigt och rör ner bananmoset och finhackad choklad. Vispa grädden och vitor var för sig. Smält gelatinet och häll det i blandningen och rör om. Blanda ner grädde och vitorna. Låt stelna i ca 3 timmar i kylen.


Vit tobleronemousse

300 g vit toblerone
2 ägg
3 dl vispgrädde

Hacka tobleronen och lägg ner i en skål, placera skålen över ett hett vattenbad, se till att badet inte kokar.
Smält tobleronen,  rör om lite då och då.
Tag upp skålen och rör ner äggen, blanda väl och låt svalna något.
Vispa grädden och vänd ner i tobleronemassan med varsam hand.
Häll upp i en skål och ställ kallt i ca 3 timmar



Kommentarer



Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Har du en blogg?:

Vad har du på hjärtat?:



Trackback

Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra