Nyårsafton

Egentligen har jag inte tid att sitta här men jag va bara tvungen att ta en stund....

Har kikat in hos några av mina bloggvänner och önskat dom Ett Gott Nytt år, men tyvärr så har jag inte hunnit besöker Er alla. Därför vill jag passa på att önska alla som besöker min blogg Ett riktigt Gott Nytt år nu. Hoppas ni alla får en riktigt trevlig kväll med era nära och kära.

Vill också lägga in en text som jag skrev exakt för ett år sedan....

Var över hos mamma förut och pratade då med Daniel, frågade vad han skulle hitta på ikväll osv. 17 år är han nu så naturligtvis skulle han väl vara med kompisar och ev. gå på ngn fest, men jag blev inte orolig alls tyckte bara det var kul att han skulle hitta på ngt.

Det är sån skillnad på han och Jimmy trots att dom var bröder.

Detta påminde mig om alla de ggr jag ringt Jimmy och frågat vad han skulle hitta på när det var olika storhelger (även nnars med för den delen) Blev alltid så orolig och bad han alltid att ta det lugnt, och så många ggr mamma ringt mig dagen efter Jimy vart ute och frågat om jag hört ngt från han om han inte hört av sig eller kommit hem. Då var det bara att börja kolla runt med kompisar till han, vi blev inte lugna innan vi visste var han var.

Jag undrar vad han skulle gjort idag om han varit i livet...troligtvis skulle han vart med sina kompisar och festat och haft kul som han brukade. I år blir det för vännerna att fira utan Jimmy och för oss i familjen blir det en storhelg utan ngn oro bara saknad.

Ikväll när det skjuts raketer så ska jag tänka på Jimmy, ikväll skjuter vi dom upp till han för att lysa upp hans nyår och hoppas att han har det bra däruppe med sin pappa och även några vänner som inte längre finns bland oss.

Dagens fyrverkerier är till dig Jimmy - Älskar dig och saknar dig så enormt mycket



Så även i år går mina tankar till Jimmy och alla andra "änglar" där uppe när raketerna skjut och lyser upp himlen!

Var rädda om er alla!



Dags att kila ut i köket och hjälpa Fredrik :)


Sista dagen...

Sista dagen på detta år, och sista arbetdagen.....

I dag är det jobb som gäller och det är sista arbetdagen på detta året, sen är det ledigt några dagar innan man startar upp på jobbet igen på ett nytt år. Hoppas jag har ett bra år framför mig med många möjligheter. Men man kan inte bara sitta o vänta på att möjligheterna ska komma till en utan man får själv hålla koll och ta vara på alla möjligheter som dyker upp.

Sista dagen på året är också iskall kan jag meddela, rekomenderar ingen till att gå ut barbent idag som jag gjorde nu på morgonen för att röka...sitter fortfarande och försöker tina upp istapparna till ben som jag har och häller i mig massa kaffe.


Ser på klockan att det är dags att göra sig redo för jobbet så jag önskar er alla en riktigt bra dag, och ta det lugnt med alkohol och smällare idag :)


Canon EOS 3000V

En sån här systemkamera har jag, tyvärr så är den inte digital :(

En digital hade passat mig bättre eftersom jag inte kan så mycket om hur den funkar egentligen, det bästa är ju om man provar sig fram och det kan ju bli en hel del misslyckat att framkalla då....

Har en fundering på om man skaffar sig en digital Canon om man kan använda de objektiv då som jag har till den analoga....ngn som vet?


4 månader

Idag är det 4 månader sen jag och Fredrik träffades :)

Fick ju blommor när han kom och nturligtvis var det 4 vackra rosor

 

Tack hjärtat


Shopping nästa

Så var det snart dags att bege sig ut i affärerna, måste handla inför morgondagen som antagligen alla andra gör idag med. Usch...gillar inte att behöva ge mig ut nu men tyvärr så måste jag. Håller på att tvätta med så på ngt sätt måste jag tajma in tvättstugan mitt i allt.

Tänk om man kunde köpa massa nytt jämt istället för att behöva tvätta ;)

Fast om man nu ändå måste tvätta så hade det vart kul att ha en sån här fin sak i tvättstugan



Och på tal om fina saker så pratade jag och Fredrik om det idag, jag anser ju att jag måste ju bara ha en liten söt bloggdator :) Fredrik frågade då om jag egentligen verkligen behöver det för jag har ju faktiskt en laptop. Hmm...klart att jag verkligen behöver det...lr vad säger ni? :)

Killar är ju oftast väldigt prylgalna och har massa onödigt, och en söt bloggdator är verkligen inget onödigt...det är ett måste!


Nu kom hjärtat så nu måste jag kila...och han har blommor med sig :)


Laktosfritt

Varför kan man inte köpa en laktosfri latte när man är på ett café? Eller en laktosfri mjölkdrink på krogen?

Det är inte ovanligt att folk är känliga mot laktos så jag tycker det är en skam att detta inte erbjuds när man är ute? Visst är den laktosfria mjölken dyrare men de l'gger ändå på ganska mycket på priserna så jag tror inte det skulle göra ngn större skillnad mer än att de skulle få många nöjda kunder.

Längtar verkligen tills kaffemaskinen kommer så jag kan dricka hur mycket latte jag vill här hemma :) Måste bara köpa smaktillsatser med eftersom jag älskar smaksatt latte!


Evisu

Säljer ett par Evisu jeans om ngn är intresserad?



Storleken är 32 i midjan men jag tycker kanske att de är lite små, vid intresse så lämna en kommentar så kan jag ta mer exakta mått.


God morgon

Blev väckt av telefonen idag, det va jobbet som undra om jag kommer i morgon?

Som det kändes i går så ska jag nog klara av att jobba men lite svårt att känna efter när man är alldeles nyvaken så jag lovade att höra av mig om ngn timme. Har verkligen inte råd att vara hemma...har redan förlorat alldeles för mycket pengar :(

Kom även på att mitt särskilda högriskskydd går ut nu i årskiftet och jag har inte funderat på om jag ska nsök om att få förlängning...det har ju inneburit att jag inte haft några karensdagar när jag blivit sjuk. Jag uppfyller kanske kraven för att få en förlängning om man ser tillbaka å året som vart men samtidigt så har jag ju blivit bättre och har inte lika många sjukdagar pga depression som jag hade innan... vet inte hur ag ska göra, om jag gör ny ansökan så måste jag iaf beställa en tid hos min läkare som måste skriva ett nytt intyg och nu har jag inte träffat han på länge så det är ju inte lätt för att att avgöra hur mitt mående är...

Får fundera på detta under dagen....

Barnen sover än men alldeles strax ska jag väcka dom, Robin har haft en kompis här i natt och det blev väääldigt sent för dom i går, mycket tjattrande ;)

Dags att fylla på kaffet nu... ;)


Bildöverföring

Har nu suttit en bra stund med att lägga över alla mina bilder på min nya externa hårddisk, det va en sån här jag fick i julklapp



En liten och smidig hårddisk som kopplas in lätt via USB, så ska ni ha en extern hårddisk rekomenderar jag en sån här liten smidig :)

Sen fick ju jag en försenad julklapp av älsklingen idag med :)

En ny dvd-spelare :) Kan lova att det va behövligt, fick även en trådlös mus till min laptop...också behövligt :)

Tusen tack hjärtat!

 


Så kan det gå....

....om man inte kör försiktigt nu i halkan

 

Dessa bilder tog jag när jag åkte hem från Borås i går och blev ståendes i en bilkö. I denn aolycka blev en person skadad men inte allvarligt, värre var det med den olyckan som var 15o meter längre fram som det omkom 2 personer i. Är glad att jag inte såg den olyckan....


Tävling

Maria har än en gång lyckats få i hop en superfin Goodiebag som man kan tävla om. Den innehåller massa fina priser och jag MÅSTE bara vinna den...haha

Fanns massa bra saker där som hade vart perfekta för mig just nu, så håll nu tummarna för mig.

Tävlingen hittar ni här


Lugn dag

Har fått hem både nya katalogen från Ellos och Halens...hittade massa fint jag hade velat köpa, men som vanligt så får man bara drömma sig bort. Vågar knappt kolla i butikerna sen på alla vårnyheter som kommer ut...önskar verkligen att jag kunde ha råd att shoppa loss till mig själv utan att behöva få dåligt samvete varje gång man köper ngt. Och oftast när man handlar ngt så är det för att det verkligen behövs.

Förrutom att jag drömt mig bort samtidigt som jag bläddrat i katalogen så har jag haft lite besök av Jessica, det va kul för jag har inte träffat henne på evigheter.

Liam har jag inte sett så mycket idag för han har hållt sig fullt sysselsatt med sin kompis David :)

Nu blir det soffan en stund innan Fredrik kommer...och han har med sig ngt till mig idag....gissa om jag är nyfiken? Robin väntar också på Fredrik för han har med sig en ny dator till han idag ...eller inte ny egentligen men för obin blir den ny. Vi byter den andra mot den nya eftersom den han har nu inte går att bygga ut ngt, så nu kommer han få en bra speldator istället för den han har nu.

Nu....soffan!


Vart tar inläggen vägen?

Har upptäckt en sak som jag inte gillar....

Om man går längst ner på sidan så finns det ingenstan att komma vidare till äldre inlägg....

Om jag då väljer arkiv och väljer december där så borde man ju kunna se alla inlägg från december månad...men inte, om inte alla inlägg kommer plats på en sida så borde det ju dyka upp en bläddringspil lr ngt så man kan bläddra vidare men det gör det inte.

Vet ngn hur man löser detta problem?

På metro kunde man bläddra bakåt hela tiden genom ett enkelt tryck på en pil...


God Morgon

Ledig dag på schemat men fortfarande sjuk, vill va frisk o pigg så man orkar med ngt. Skulle verkligen behöva städa hemma för jag har inte orkat ngt alls de senaste dagarna.

I dag kommer lilleman hem, ska bli skönt fast lite tråkigt att jag inte har så mycket energi. Men som tur är har vi en film som han fick i julklapp som vi inte hunnit se än.....passar väldigt bra idag :)

Nu blir det att få i sig lite mer kaffe så man piggnar till.


En av mina julklappar

Tänkte nu visa er ett av halsbanden som jag fick i julklapp, detta halsband har jag spanat in länge på Maris hemsida. Mari gör egna smycken och hon är även en jätteduktig fotograf. Tycker absolut ni ska kika in på hennes sida.

Halsbandet som jag fick är ett långt halsband gjort av små pärlor som man kan vira runt halsen som man själv vill, i ändarna av halsbandet är det små hakar där man fäster hängerna. Man kan välja hängen efter egen smak. Jag fick halsbandet och hängen i färgen grönt och turkos. Men ska beställa fler hängen som jag kan byta med tänkte jag.

Bild är lånad från Maris sida med hennes tillstånd naturligtvis :)



Lovar att ni ska få se en bild ngn dag då jag har det på mig med...det är verkligen jättefint :) Och hon har fler fina smycken....


Hemma och välbehållen

Som vanligt krånglar det när man är på sjukhuset, efter att ha vart på röntgen hade vi en timme innan vi skulle träffa läkaren på ortopeden så då passade vi på att ta en fika. När det väl var våran tur för läkaren så kommer de på att de vill ha mer röntgenbilder, denna gången från andra foten för att kunna göra en jämförelse :(

Så det blev röntgen igen och sen en lång väntan innan vi fick träffa läkaren, och det tog endast 5 minuter. Kvart över elva var vi klara för att åka från Borås...

Nu i efterhand så är jag glad över att allt drog ut på tiden, för när vi kommer strax utanför Borås så har det vart en trafikolycka så vi blir ståendes där ett bra tag, och sen fick jag reda på att lite längre fram hade det vart ännu en olycka med 2 personbilar och en hade omkommit.

Så idag va turen på min sida, hade inte vart kul att komma lite tidigare än vad jag gjorde. Larmet hade kommit 11:15 om olyckan...precis när jag åkte från sjukhuset.

Ni kan läsa mer här


Bild lånad från bt.se


Måndag morgon

En väldigt trött Petra stter här i soffan idag med sitt morgonkaffe just nu, hade jättesvårt att somna i går så det har inte blivit så mycket sömn i natt. Önskar jag kunde få krypa ner i sängen igen...men icke---istället sitter jag snart i en bil till Borås.

Va ute o rökade nyss o såg att det regnade och så är det plusgrader och det är jag glad för så jag slipper isiga vägar.

Dags att balja i sig mer kaffe tror jag...


Mera bilder

Lilleman "tomten" är gärna med på kort men stora sonen tar gärna tillfället i akt att gömma sig, men när julklapparna kom fram så tänkte han inte på kameran så då passar mamma på att fota :)

     

Sen va det dags att öppna julklapparna med

    

Och så här såg barnen ut när de öppnade julklappen från Fredrik :)



Hihi...glatt överraskade kan man säga att de blev :) Fredrik fick många kramar sen ....hehe...även av stora sonen som inte gärna kramas längre ;)

Detta får räcka för idag, har suttit vid datan mycket längre än vad jag egentligen borde och orkar. I morgon ska sjuklingen köra in till Borås i halkan.... :(


Sjuklingen....

Känner mig sämre nu ikväll så en kopp te hoppas jag gör susen innan det är läggdags



Sitter också och kollar platsbanken på lite jobb....

Varför inte söka som ny socialchef till kommunen ;) Bra lön och fatta massa knäppa beslut borde väl även jag klara av...hehe


Lite kort

Tömde kameran på kort nu så här kommer lite bilder

Först den "fina" presenten från jobbet som jag inte har en aning om när jag ska använda....



Lite dukning till jul med mitt söta julporslin

 

Kvällen innan julafton så ska alla julklappar läggas under granen

   

Mer kort kommer sen :)


Tävling

Hittade en jättebra tävling hos LiiCee där man kan vinne ett presentkort på Kicks med ett värde av 500 kronor!



Det hade vart perfekt att vinna så man kunde införskaffa sig lite nytt smink, det är ju inte det första som jag prioriterar annars med den ekonomi som jag har.

Så håll tummarna nu!


Calle Kristiansson

Har ni inte hört hans skiva än så se till att införskaffa den omedelbart :)

Sen gillar jag ju Calles version av Higher bäst från Idol finalen

 


Sjuklingen är här....

Första inlägget idag om jag minns rätt (minnet sviker ibland ) Dagen har vart väldigt lugn och bestått av mycket vila, har vart uppe ett tag nu men det känns i kroppen att jag inte är bra.

I morgon så måste jag tyvärr bege mig till Borås, vilket jag inte alls har lust med. Dels på grund av hur jag mår och dels med tanke på vädret. Men Robin har sista återbesöket på ortopeden och det är ju svårt att få tider där så det känns som att vi måste bege oss dit.

Klockan nio är vi bokade till röntgen och klockan 10 ska vi sen träffa läkaren på ortopeden, skulle tro att allt är bra eftersom det va bra förra gången men ändå bra att de gör en ordentlig uppföljning. Det som hänt är att Robin i somras fick Osteomylit ( infektion i skelettet )

Inte lätt alltid att va själv med barnen, även om man är sjuk så finns det vissa saker man är tvungen att göra :(

Men just nu blir jag bortskämd iaf, är hemma hos Fredrik och som vanligt står han vid spisen o fixar lite mat :) Äta måste man ju göra även när man är sjuk :)



Ingen bra dag

Fick gå hem från jobbet eftersom jag kände att jag inte klarade av det, så nu ligger jag nerbäddad i sängen och Fredrik lagar lite mat. Ett glas vatten och halstabletter har jag bredvid mig, tjock i halsen ochh så kliar det...jobbigt :(

Mitt i allt detta så har jag än en gång om man kan ta en paus i föräldraskapet...ibland är det inte kul att va mamma. Barnen gör inte alltid som man försökt lära dom....

Hoppas ni andra har en bättre dag än vad jag har.


Annandagens morgon

Önskar att min hals hade varit utbytbar nu, känns inte alls bra. Men ngn feber har jag inte iaf. I dag ska jag jobba och det är på gränsen till om jag borde det eller inte men jag kommer åka till jobbet så får jag väl se sen vad jag orkar.

Nu ska jag ha i mig lite kaffe så hoppas jag att det piggar upp mig lite.


Filmkväll

I kväll blir det film, American Pie "The book of love"

Haha...älskar dom filmerna :)

Men innan det är dags för film så blir det en skinksmörgås och en varm kopp te för mig. Min hals behöver nog lite te...känns inte alls bra, vaknade i morse och det kändes som att jag håller på att bli sjuk och det får ju inte ske efetrsom jag ska jobba hela helgen :(

Vad hittar ni andra på en sån här juldags kväll?


Min nya

En sån här söt "leksak" fick jag i går :)



Och denna underbara presentförpackning med Ed Hardy parfym fick jag med...hihi. Gissa om jag blev glatt överraskad? Kollade på en sån förra året :)



Annat jag fick var glas, strumpor, 2 olika halsband, en söt liten extern hårdisk, nalle, egengjord ljuslykta av Liam, en annan ljushållare, choklad ( kan ha missat ngt... ) Sen kan jag ju säga med att en julklapp hade jag redan fått....en 46 tums plasma tv :)

Barnen var jättenöjda med sina julklappar, en julklapp som de fick i hop var ett Nintendo Wii och det har gått varmt här idag kan jag lova :)

Robins julklappar bestod av ett par Evisu jeans (som måste bytas) En tjock college jacka med foder i, flera t-shirts, kalsonger, parfym, pengar, grafik kort till datan, nytt headset till datan, USB- minne, högatalare till datan, choklad ( kan ha missat att räkna upp ngt här med)

Liams julklappar var mycket men några saker va en lampa som lyser stjärnor i taket, pengar, Star Wars dräkt, lasersvärd, gevär, en film, Gormits figurer, Lär dig skriva bok, färgpennor, strumpor, kalsonger, choklad m.m. Det va mycket småsaker.

Fredrik fick en våg...haha ( han ville faktsikt ha en ) , 2 tröjor, parfym, Whiskey fudge, ljus, en filt

Alla var nöjda och vi hade en riktigt bra och mysig jul.

Nu har lilleman åkt till sin pappa igen, Robin väntar på att Fredrik ska komma hit o hjälpa han att sätta i det nya grafik kortet och jag ska gå o lägga mig en stund. I kväll blir det bara en lugn kväll framför tv:n, i morgon är det jobb igen för min del.


Så var julen över

Juldagen idag och för min del är julen över, men för månfga andra innebär det kanske att besöka släkt och vänner för att fortsätta fira julfirandet. Skulle tro att det är ganska mysigt men det kan nog vara väldigt stressande för många också. Fredrik är i väg på julfirande hos sin mamma idag men sina barn och sina syskon, vi var också medbjudna men vi tackade nej till detta i år.

Det hade nog vart jättemysigt men jag var lite orolig för att det skulle bli jobbigt för mig, en samlad familj....föräldrar, syskon och syskonbarn.... så som jag önskar att mina jular kunde va. Saknar att vi inte har det så...

Nog om gnäll...Julfton blev mysig och jag hade glada barn, Robin som är 13 år är ju lite svårt att hitta julklappar till men han var verkligen supernöjd, dock så blev han lite ledsen när han provade jeansen som han blev så glad för och insåg att de var lite små...förstår besvikelsen men självklart löser vi det. Nya jeans i en stl större är nu beställt :)

Vad alla fick i julklapp återkommer jag med lite senare...och t.o.m jag hade nog varit väldigt snäll i år :)

Innan julfirandet kunde börja här hemma i går så jobbade jag ju och det va riktigt mysigt, alla våra boende var jätteglada och nöjda och massa godsaker bjöds det på. Även snaps till maten och likör till kaffet :)
En av damerna hade köpt en chokladkartong var till oss som jobbade i går...hur gulligt som helst av henne och vi blev glatt överraskade.

Nu blev det ett långt inlägg.....

Återkommer senare idag med mer uppdateringar och kanske lite kort.

Önskar Er alla en god fortsättning på julen


Till Er alla


Äntligen klar!!

Precis nu blev jag klar :)

Maten är förberedd, tvättstugan avklarad, överlämning av julklappar till Fredriks barn avklarat, lämnat gröt på jobbet, lämnt tårta till mamma, alla julklappar inslagna och de ligger nu även under granen.

Hoppas inte jag glömt ngt...men det vore inte så konstigt om jag skulle missat ngt för huvudet värker som bara den så jag orkar inte tänka mer nu.

Har tagit lite kort men orkar inte lägga in de i datan nu så det får bli en annan dag. Nu ska jag ta en sväng och besöka mina bloggvänner sen blir det sängen eftersom jag ska upp tidigt i morgon o jobba.

Klockan har nu slagit tolv så nu säger jag God Jul till er alla!


Vill gå och lägga mig

Förstår inte varför jag satte mig här när jag absolut inte har tid med det, eller jo...jag vet. Helt plötsligt insåg jag när jag stod i köket att jag var på väg att göra allt på en gång, jag påbörjade lite här och där men insåg att det funkar ju inte. Va bara tvungen att komma  i från köket. Men nu är det dags att gå tillbaks för jag har alldeles för mycket kvar att göra :(

God morgon

1 dag kvar till julafton....låt stressen börja!!

Dags att bege sig ut i mataffären och sen de sista ärendena i kinna, Fredrik ska fixa det sista inför gummekakan. Vet ni vad det är?

Ala känner nog inte till firandet av gumekakan så jag ska berätta för er senare men nu hinner jag inte, kort från detta utlovas med :)

En tur till Borås blir det sen med och sen ska Fredriks barn hämtas. När jag sen blir själv har jag en sista julklapp till Fredrik som ska fixas :) Resten av dagen ska jag förbereda julmat eftersom jag jobbar på dagen i morgon.

Låter denna undrbara julbukett som jag fick av mitt hjärta i går avsluta morgonens inlägg.

 


Min vinst

I dag fick jag det underbara armband som jag vann hos Heyli, hon har gjort det själv och jag fick själv välja text på brickan och tre olika berlocker.

Jag blev jättenöjd och det var jättefint!

Jag valde att göra det som ett minnesarmband för min lillebror så på brickan står det naturligtvis Jimmy

 

Berlockerna jag valde var ett hjärta där det står Big Sister eftersom jag va Jimmys storasyster (fanns inte little brother), ett hjärta för att han alltid kommer finnas i mitt hjärta och en stjärna för att Liam alltid säger att Jimmy nu är en stjärna.

 

Tack än en gång!

Kika gärna in på hennes sida här


Älskar mina vänner!!

Hahaha, riktigt jäkla fula var dom :)

Haha...så skrev min underbara vän Petra i en kommentar om mina lampor som jag visade innan. Underbart med vänner som faktiskt säger vad de tycker istället för att säga ngt för att försöka vara snälla.

Det kunde ju lika gärna vart så att Petra kunde sagt att dom va väl inte så fula bara för att va lite snäll mot mig. Fast hade hon sagt det så kan jag lova att jag hade slagit in dom o gett henne dom i julklapp...hehe


Blandad kompott

Robin fick ett julkort....

 

Hihi...gulligt :)
Synd bara att det inte stod vem det va ifrån....

Sen kan jag meddela att jag fick köpt skålarna till glöggsetet idag, och tack vare Karin så fick jag ytterligare 4 muggar till mitt glöggset...tusen tack!



Sen kommer vi till det fulaste på länge....

 

Mina lampor hade gått sönder och fick dessa av mamma som hon hade liggandes (förstår varför) Formen på dom är rätt men hur fan kommer man på att man ska linda massa gula trådar runt dom?!

Inte nog med att dom är fula så blir ljuset skitskumt...i morgon blir det att få tag på nya glödlampor till annars väldigt fina lampan!

Ny tröja har inhandlats på Lindex, och det bästa var att jag hade 50 kronor rabatt så den kostade endast 150 kronor.



Bilden blev inte så bra men det syns lite iaf. Ligger ett svart linne jämte med som jag tänkte ha under tröjan.

Nu kom hjärtat...måste kila


Rekomenderas!

Häromdagen fick jag hem en ny rakhyvel som jag beställt på nätet som jag va nyfiken på att testa



Intuition - världens första allt-i-ett raksystem för kvinnor blev genast en bästsäljare och används av miljoner kvinnor runt om i världen. Nu är hyvel och refill ytterligare förbättrade för att ge dig en ännu närmare och behagligare rakning.

Glöm skum och gel
Intuition Plus löddrar och rakar på samma gång med ett perfekt resultat.
Nu behöver du inte lägga mycket tid på rakning – ta en dusch och se hur enkelt det kan vara.

Hudvård och rakning på samma gång
De 3 precisionsslipade bladen sitter mitt på raktvålen som skummar ögonblickligen vid kontakt med vatten. Den innehåller vårdande E-vitamin och Aloe Vera som gör huden mjuk och smidig.

Rörlig bladrefill
Den nya refillen följer hudens alla konturer så du enkelt kommer åt överallt.


Anpassad för känslig hud - kliniskt och dermatologiskt testad.

Intuition Plus kan du endast få från EFI och vi kan erbjuda dig att abonnera på refills med rakblad, tvål och lotion så du aldrig riskerar att bli utan.

Har nu testat den och jag måste verkligen säga att jag är supernöjd!!!

Det var bara att raka, inte kladda med ngt lödder innan...hur smidigt som helst.

Är ni sugna på att prova den så klicka här så kan ni beställa ett provpaket och ni betalar endast 39 kronor för frakt och porto.

Jag kommer definitivt fortsätta prenumera på refill till denna hyvel


Julfix

Häromdagen så tyckte jag att jag va väldigt duktig som både fick bakat pepparkakor och gjort julgodis, här kommer lite bevis på att detta faktiskt är sant :)

 

   

     

 

Jag kan när jag vill ;)


Glömde berätta....

Måste bara tala om att min vän Petra har en riktigt toppenmamma :)

Häromdagen fick jag en flaska hemgjord saft av Petra som hennes mamma gjort, både jag och Liam älskar den och det gjorde Fredrik med. Vi har fått jordgubbsaft innan av henne och även flädersaft, och förra året stickade hon raggsockar till både Robin och Liam. Liam fick även stickade vantar :)

Så som sagt...hon är en riktigt toppenmamma som fixar och donar!

ett stort tack till Petra som delar med sig av saften och ett stort tack till Petras mamma för att hon gör så god saft :)


Fikastund

Nu blir det (frukost) fika med Karin strax, efter det ska jag försöka göra mina ärenden som jag har idag så att jag sen inte behöver tänka på att ge mig ut mer idag. Senare ska det kokas skinka här hemma, och så ska jag hinna med en fika med Nine senare med.

Måste komma i håg att köpa skålarna till glöggsetet idag med!!!

Ska handla till jobbet med så vi kan göra risalamalta på julafton till de gamla. Hoppas det uppskattas...vet ju att de inte är så noga med risgrynsgröt, och vem hade vart det om man skulle bli serverad det varje söndagkväll är efter år.... (fast på söndag har jag avbeställt risgrynsgröten, istället ska jag göra en jultallrik av alla godheter som finns kvar i kylen...hehe...kommer bli mycket bättre än gröt :)

Dags att kila....


Kaffe

Eftersom jag är en kaffeälskare så skulle (kommer bli) ju en sådan här maskin vara perfekt i mitt hem (eller Fredriks hem)



jag är ju inte så noga med Espresso men Caffè latte med smak är ngt jag är väldigt svag för. Och det finns massa goda smaker att köpa som man kan smaksätta med. En latte görs med 1/4 espresso och 3/4 varm mjölk. Och genom att kunna göra såna hemma kan jag få laktosfria vilket man inte kan köpa ute på ett vanligt café. Perfekt!!

Kaffeglas måste man ju ha då kom jag på nu...hmm...

Inköpslista: Kaffeglas, lagom stor bringare att skumma mjölken i (rostfri)  och så smaktillsats...gärna hazzelnöt :)


Lite trött....

Skulle lagt in lite bilder i datan, skulle även gått bort till tvätttugan i kväll men jag orkar faktiskt inte. I stället ska jag ta o bädda ner mig i soffan en stund innan det är dags att sova.

Har lite planerat för morgondagen men orkar inte skriva det nu, men jag kan ju iaf tala om att jag är väldigt avundsjuk på hjärtat som ska sätta sig i morgon o bli tatuerad :( Jag vill med!!!!!!
Ska iaf bli kul att se hur det blir, jag e jätte nyfiken :)


Till Lilla My

Lovade ju Lilla My ett recept :) Fast nu såg jag på hennes sida att hon hade hittat det recept igen som hon hade tappat bort och mitt va ju ganska snarlikt...men jag lägger upp det ändå för dessa är verkligen värda att testas!

Kokosbitar

50g margarin
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl socker
2 dl grädde
1 påse riben kokos

Garnering: 175 g blockchoklad, 25 g kokosfett

Blanda smör, sirap, socker och grädde i en kastrull. Koka 5 minuter. Tillsät sen kokosen

Bred ut smeten på ett papper och låt stå i kylen ca 2,5 timme tills smeten kallnat. Dela sen i bitar.

Smält chokladen i vattenbad och blanda i kokosfett. Doppa kokosbitarna i chokladen och låt de sen stelna.

Förvaras svalt!

Kan lova er att de är jättegoda och påminner lite om bounty!


Dagen som gått...

Arbetsdagen avklarad, lilleman hämtad från dagis. Stora sonen har kommit hem från "lanet" men har begett sig till en kompis. Maten är lagad och snart uppäten :)

Sen blir det att ta hand om disken, plocka in tvätt som hängt på tork alldeles för länge, ta hand om julgodiset o göra klart det sista som inte hanns med i går, kila bort till tvättstugan o se om man kan boka en tid....

Som ni förstår har jag endel att ta hand om men jag kikar in lite senare och då ska ni få se lite kort från i går och så ska jag lägga upp ett recept till Lilla My :)

God morgon

Måndag morgon

Jobbet väntar idag och det känns inte så jobbigt som det kan göra annars på måndagar för jag har ju faktiskt haft lyx och varit ledig i tre hela dagar :)

Fast jag känner mig lite stressad, vill gärna ha gott om tid på morgonen så jag hinner sitta lääänge med mitt morgonkaffe och gotta mig. Men för att få så mycket tid skulle innebära att jag måste gå upp ännu tidigare och det orkar jag ju inte...

Dags att väcka lilleman nu iaf!

Önskar er alla en underbar måndag och stressa inte...det är tre dgar kvar innan jul :)


Fartfyllt....

Efter att ha slöat bort halva dagen så blev det fart på mig och ett försök till att vara en god mor med engagemang inför julen så svek stora sonen mig...att lana var mer intressant. Men Liam var nöjd iaf :)

Det har bakats pepparkakor och 4 sorters julgodis....ja ni läste rätt...hela 4 olika sorter!!

Jag, Liam o Fredrik har gjort massa gott här i kväll och foton kommer i morgon. Just nu orkar jag inte.

Har vart en mysig kväll och tröttheten gör sitt, dags att natta sig snart men först en liten bloggrunda. Fast mindra mysigt var det då jag såg Anna Anca på tv och hörde hennes uttalanden.

Hon borde komma och bo här hos mig och leva som jag gör med samma ekonomi, fast risken är att jag hade slängt ut haggan! Ursäkta språket men jag avskyr verkligen kvinnan!!


Julbak

Läser hos alla om massa julbak, massor av godsaker som tillagas runt om i hemmen. Blir lite avundsjuk....

Varför har inte jag gjort ngt? Jag vill också ha såna där mysiga traditioner....

Men istället för att klaga så ska jag försöka ta mig i kragen och först o främst börja med att baka pepparkakor av den där degen som legat o väntat i kylen ett tag nu. Sen ska jag försöka komma i väg till affären och så ska det bakas julgodis även i detta hem.

Fredrik vet inte om det än men han kommer inte undan, hihi. I kväll när han kommer så ska han få vara med o baka julgodis vare sig han vill eller inte :)
(hoppas han inte läser detta nu för då kanske han inte vågar komma hit sen..hehe)

   

Ps. Tips på julgodis man kan göra önskas!!! Men inte knäck!


Fjärde advent

God morgon!

Fjärde advent redan, 4 dagar kvar till julafton och endast 1 julklapp kvar att inhandla...eller 2 kom jag på nu :)
Känns iaf som att läget är under kontroll så man inte behöver stressa de sista dagarna.

Kylan sitter i än och snön ligger vit ute, hoppas det är vitt på jul med. Helst så önskar jag att det ska snöa lite med.

Skulle faktiskt fortfarande behöva komma in till Borås, skulle va kul att köpa ngt nytt som man kunde ha på sig i jul.... men men, antar att jag sparar de slantarna i stället.

Känner att jag bara babblar just nu, är fortfarande trött så jag tror jag fortsätter dricka mitt kaffe.


Nya ordspråk

Avslutar denna dagen med lite nya ordspråk (eller kanske skulle säga börjar denna dagen med )

Den man ligger med får bädda. 

Den som tar, han har.
 
Det man inte minns, har inte hänt.
 
Det man inte vet, har man ingen aning om.

Det vi inte gör idag slipper vi göra om i morgon.
 
Förtala är silver, förtiga är guld. 

Gammal kärlek kostar alltid. 

Har man slagit yxan i båten får man ro som fan. 

Liten stuga kallas ofta stort dass. 

Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin.
 
Den som bara kollar i backspegeln kör oftare i diket. 

Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla. 

Den som gräver en grop åt andra får 88:50 i timmen.
 
Den som spar han har men inte roligt

Det finns inga dumma frågor, bara dumma människor.
 
Det man inte har i huvudet får man ha mellan benen

Det som inte tar död på en... får en i alla fall att må riktigt dåligt. 

Det är med kärlek som med whisky, den tar slut

Dåliga flickor är inte det sämsta.
 
Framtiden var bättre förr.
 
Friskt vågat, halva inne

Först till skrivarkön får först skriva ut.
 
Hårt arbete lönar sig i framtiden, lathet lönar sig nu.
 
Ju fler kockar desto större fackförening.
 
Kvinnans list övergår när mannen får stånd. 
 
Livet är hårt, men orättvist. 

Man har inte roligare än man köper ut för

Man lever bara en gång och många inte ens det
.
Obeslutsamhet är nyckeln till flexibilitet. 

Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.
 
Älska din nästa, men var diskret

Även den starke får ta i när han skiter.
 
Även i de lugnaste vatten drunknar man


Julgranen är på plats

I dag var det alltså dags att plocka fram granen och så skulle den prydas med lite kulor och annat som Liam anser ska hänga i granen.

Så här fin va den innan vi fick ordning på den...haha



Ljusen satt kvar sen förra året och belysningen funkade finfint
(foto med blixt och utan blixt)

 

Sen var det dags för Liam och Gabriella att pynta granen

     

Tomten, älgen, spiderman och nasse skulle ju naturligtvis också vara med under granen

 

Passade på att ge Gabriella hennes julklappar idag med eftersom vi antagligen inte träffar henne innan jul

 

Ett stort tack till Johanna och Gabriella som även i år kom och klädde granen med oss.

Ps. Jag är nog den enda av alla jag känner som låter barnen klä granen med allt som de tycker om, så länge barnen är små tycker jag att det ska vara så. Jag har nog ändå den finaste granen med tanke på att den är klädd av två små barn med mycket kärlek och de var stolta.

Julen är till för barnen, precis som min gran!


Ny choklad från Marabou

För ett tag sedan så fyllde jag i på nätet att jag gärna ville prova en ny chokladkaka som Marabou kommer ut med, och titta vad som låg i min brevlåda i går :)



Denna kommer finnas ute i butik feb 2010

Hur var smaken då?

Vi smakade allihopa i familjen....

Min åsikt: God...men inget märkvärdigt

Robins åsikt: Asgod...smakar Marabou med nöt

Liams åsikt: Nää...gick och spottade ut


Tävling igen

Hos mamma Millan kan man vinna en julklapp med magiskt innehåll :) naturligtvis är innehåller hemligt vilket jag tycker gör det mer spännande.



Tävlingen avslutas 20 dec


Dagarna går fort...

Dagen har gått i ett men nu är det lugna fisken här och jag har tid för lite bloggande och bloggläsning.

Var ju en sväng i kinna med Fredrik o barnen tidigare idag, Fredriks barn skulle köpa julklappar till varandra och det fick dom gjort. Jag hittade en sak med som jag behövde och älsklingen var inte sen med att köpa den till mig, så idag fick jag en för tidig julklapp kan man säga... tack älskling!

Ett glöggset är nu i min ägo ( ett måste i jultider )
Design av Carin Kry

 

Vad tycker ni?

Glömde dock att köpa skålarna till som man kan ha russin o mandel i, får kila ner o köpa det en annan dag. Måste även ha glöggskedar och en slev. Skulle vilja ha några extra muggar men det fanns inte, skulle ni se såna muggar ngn stans så säg till :)

Som ni säkert förstår så fick jag köpt batterier till min kamera idag med så nu passar jag även på att visa pepparkakshuset som Liam, Wilma o Lasse gjorde i går hemma hos Fredrik medans jag va i ullared.

 




Ut i kylan

Så var det alltså dags att ge sig ut i kylan, jag o Liam åker o hämtar upp Fredrik o barnen sen blir det en sväng till kinna. Fredrik har lite ärenden och jag måste ha tag på lite batterier. Sen blir det nog hem till mig för Fredrik ska få hjälpa mig att bära in granen från förrådet (plastgran) och sätta den i julgransfoten. Bäst att få lite hjälp så kanske den står lite rakt iaf :)

I eftermiddag ska vi sen till en kompis till Fredrik och gratulera deras lilla dotter som har fyllt år, skulle lämnat julklapp med men den kommer inte innan början av veckan...lite otur :( Kan lova att de kommer bli skitglada för julklappen...hihi. Vågar inte skriva ngt här nu men ska berätta en annan gång.

Dags att sätta fart!


Lördag morgon

God morgon alla söta!

Vill börja med att berätta en av de bra sakerna i går som gjorde mig glad :)

Jag var med i en tävling hos Heyli där man tävlade om ett armband som hon designar själv, och i går fick jag reda på att jag vann!



Gissa om jag blev glad?!

För det första så älskar jag ju smycken och för det andra så fick man välja egen text till plattan och berlockerna som hänger på fick man välja själv också bland de som hon har.

Vad jag valt för text och för berlocker talar jag inte om nu utan det får ni se när jag fått det, men det kommer iaf bli ett värdefullt armband för mig!


Mer bra saker från i går får ni vänta med tills jag har fixat min kamera.


Mitt i natten....

Hej allihopa...ngn som är vaken??

Jag är det iaf, fast det är väl knappt.... Ska lägga mig strax men ville bara kika in en snabbis och tala om att jag har haft en toppendag :)

Julklappsinköp och lite annat kul...orkar inte dela med mig av det nu men i morgon ska jag berätta för er. Och så tänkte jag lägga upp lite kort på bloggen men min kamera ville inte va min vän i kväll så i morgon ska jag fjäska med den genom att köpa såna där fina dyra jävla batteri som den envisas med att ha :( SKITKAMERA!!

Önskar er alla en God natt nu!


Fredag morgon

Morgon var det när jag skulle börja skriva men sen kom jag av mig och helt plötsligt är det Fredag lunch....

Nu startar dagen för mig, lite ärenden i kinna med hjärtat. Sen ska det hämtas barn och sen lämnr jag av alla hos Fredrik och jag o Johanna som så många andra åker sen till ullared.

Inte så kul att köra dit i detta vädret men det ska nog gå bra bara jag kör lungt.

Önskar er alla en underbar fredag så kikar jag in här i kväll igen!


Filmkvällen slut

Så var filmkvällen slut och jag måste säga att The Proposal va bra, rekomenderar er att se den :)

Nu får det nog bli till att natta sig så man orkar upp i morgon för att väcka Robin. Sen hade jag tänkt att jag skulle försök klara av  lite julklappsinköp så man blir klar ngn gång.



Längtar tills man kan lägga alla julklappar under granen :)


Ett nytt försök

Nu blir det filmkväll för mig och Fredrik, ett nytt försök till att se The Proposal





Önskar Er alla en riktigt trevlig kväll



Go´kväll i stugorna

Måste visa er vd jag upptäckte i går kväll när jag skulle släcka ljuset i min lykta som jag har ståendes i trappan. (har ett elektriskt värmeljus i den)



haha... en militärgubbe har fått plats jämte ljuset :) Antar att Liam tyckte att han behövde värma sig :)


En kall torsdag morgon

Så var det torsdag redan, min sista arbetsdag för denna veckan.

Sitter med morgonkaffet nu och försöker värma mig, trots att elementen går för fullt här så känns det väldigt kallt inomhus. Skulle tro på att det beror på den fruktansvärda kylan som är ute och så blåser det lite med och här är ju inte diekt tätt vid dörrar och fönster...

Idag blir det iaf att ta på sig riktigt ordentligt när man går



Dags att väcka lilleman....


Julpyntat

Idag plockade ju jag och Liam fram julpyntet och jag skrev ju tidigare idag att jag skulle visa min favoritsak bland julpyntet.

Det är den här



Denna kyrka har många år bakom sig och ända sen jag var liten så har jag velat ha en eftersom "Elsa" (mormors syster) hade en och det var där vi firade jul när jag var liten. För några år sedan när hon flyttde till ett äldreboende fick jag chansen att bli ägare till just den kyrka som funnits med under jularna när jag var liten.

Den är trasig på sina ställen men för mig är den ovärderlig!

Sen fick jag fram en gammal tomte med som också har ett värde i sig, den är från Robins gamlafarmor som han aldrig träffat. Han har inte ens träffat sin farfar eftersom han gick bort i ung ålder. Denna tomte blev kvar bland allt annat julpynt när jag o Robins pappa separerade men vi har fått behålla den för den har ju ändå ett värde för Robin.


En vit jul

Det här är vit jul

Visste du att var tionde barn känner oro inför julen? Inte för att tomten ska ge fel julklappar. Utan för att han vinglar så konstigt.                                           

Alkoholkonsumtionen är i dag hög bland vuxna runt om i landet. Runt 385 000 barn växer upp i Sverige med föräldrar som har ett riskfyllt drickande. Ännu fler barn känner obehag under julen. Barn till normaldrickande föräldrar. För när mammas kramar plötsligt känns annorlunda, när fasters skämt blir omöjliga att förstå eller när morfar luktar så konstigt, då står inte längre julen för en trygg gemenskap.

Namnunderskrifter                                                                                                                    
Ta ställning du med och skippa alkoholen i år! Skriv under på att du lovar avstå alkohol över 2,25% under julafton, juldagen och annandagen. Även om du själv inte kommer att fira jul tillsammans med barn så kan du göra ett ställningstagande i solidaritet med alla de barn som växer upp i hem med missbruk. 

(kopierat texten från www.vitjul.se)

I mitt hem är det en vit jul och det är så jag vill att det ska vara och så kommer det fortsätta vara. Vill även att det ska vara så på nyår.

Jag har skrivit under här, kommer du skriva under?


Hårförlängning

Har nu gått ett år sedan jag började bleka ner mitt hår igen efter att en period haft mörkt hår. När jag hade det mörka provade jag för första gången att sätta i hårförlängning som jag trivdes väldigt bra med. Så här såg jag ut då....



Har tänkt ett tag på att jag vill skaffa mig en ny hårförlängning till mitt blonda hår men tycker det har vart svårt att hitta rätt ljusa nyans, men för ett par veckor sen så klickade jag hem nytt hår från Tradera som jag tror ska funka. Men i stället för att limma denna gången så tänkte jag sätta i håret med clipps så kan sätta i och ur det när jag vill utan att det sliter på mitt egna hår som faktiskt behöver få vila nu efter alla blekningar.

I dag klickade jag hem spännen till håret så inom kort hoppas jag kunna testa håret, ska be Nine hjälpa mig att få ordning på det första gången. Det ska både klippas till i lagom långa trens, sy i clipsen och sen behöver håret klippas lite med.

 


Julpyntet åker fram idag

Nu har jag och Liam hämtat in kartongerna med julsakerna så sen blir det att städa lite och plocka fram lite julpynt, ska dock försöka hinda lilleman till att vi inte måste placera ut tomtar överallt utan en del kan ligga kvar i lådan...får väl se hur det kommer att gå.

Sen är planen att vi ska ta en promenad till byn och sen avslutar vi hemma med lite pepparkaksbak.

En härlig dag med lilleman



Men först lite kaffeinnan det är dags att sätta fart :)


Beslutsångest

Kanske borde man baka pepparkakor idag....eller kanske skulle man gå till byn med Liam och fika och låta han köpa julklappar...eller ska man städa och ta fram julpynt...eller ska man bara ha en riktigt lugn ledig dag och njuta av värmen här inne....

Ja, inte lätt att bestämma sig alltid....


God Morgon

I dag har vi haft lite sovmorgon men strax ska jag bege mig till dagis för att lämna Liam så han får vara med på julfesten. Robin är i skolan och ikväll ska de samlas hela kvällen och kolla på skräckfilm :) Han skulle även köpa julklapp till mig efter skolan idag...hihi...spännande :)

För min del har jag inte så mycket planer för dagen, försöka boka en tvättid ska jag göra iaf och så tror jag att jag ska passa på att hämta in julpyntet från förrådet.

Har ni ngt särskilt julpynt som är extra betydelsefullt för er? Ngt som kanske har vissa minnen..... Berätta gärna och lägg gärna ut en bild på eran blogg så kan jag kika där sen.

Jag har en sak..... ska visa er när jag fått in mina saker och ställt upp det :)


Mina måsten innan jul...

  • Julpyntet ska fram (litegrann bara)
  • Julgran ska in och kläs (tillsammans med Johanna och Gabriella)
  • Julmat ska inhandlas
  • Julklappar ska köpas klart

Måste till Borås för inköp av julklappar, sen skulle jag verkligen behöva komma iväg till Gk:s också.

Har ganska bra koll på vad som är kvar att köpa i julklappsväg men svårast är faktiskt Fredriks dotter Wilma som jag inte köpt ngt till än. Hon fyllde år precis med så hon har ju redan fått massa som hon ville ha..... får fortsätta fundera...

Hur går det för er andra med allt som skall göras inför julen? Har ni mycket kvar som ska göras så ni kommer va sådär superstressade de sista dagarna?



(Blev tyvärr inget bättre kort än detta knasiga på Liam från Lussefirandet på dagis)


Tack!!

Måste bara tacka underbara Nathalie som gjort en underbar dörrkrans till mig. Blev så glad när jag fick den i kväll och den är bara så underbart fin!!

Så ett STORT TACK!!


Mat mat mat

Sitter hemma hos älsklingen och väntar på att bli serverad mat :) I dag blir det pastagratäng.

Jag är hungrig....vill ha mat nu!!!


Snön försvann....

Den där fina snön som kom i morse blev inte långvarig, nu ser det bara slaskigt och tråkigt ut :(

Arbetsdagen är avklarad och jag är lika trött som vanligt, har hämtat hem lilleman idag med och eftersom vi har ledig dag i morgon så är det ingen brådska med tidig sänggång idag. Men Liam ska ändå iväg till dagis i morgon mellan 9:30 - 11 då de ska ha julfest. Andra planer för morgondagen är väl kanske Borås med Nine om inte planerna har ändrats...och om vi har tillgång till bil vill säga.

I dag har det vart endel tråkigheter som jag fått höra om (gäller inte mig personligen), hoppas att allt löser sig för de som det gäller. Men jag har också fått reda på ngt väldigt roligt, och det gäller inte mig heller utan ngn annan som jag är väldigt glad för. Kan dock inte berätta vad det gäller.

I brevlådan idag låg en tid för Liam till ögonläkaren, så i januari ska vi dit igen och sen blir det att införskaffa glasögon till lilleman. Så nu vet jag iaf vad jag ska lägga de där extrapengarna på som jag tjänar för att jobba i jul. Mindre kul men ett nödvändigt måste.

Hade också fått meddelande av bostadsbolaget att det snart är dags att förbereda för vatten och värme - mätning i lägenheterna :( Har dock inte riktigt klart för mig vad det kommer innebära men jag tror det är lite så att de räknar ut ungefär vad som är normalt att förbruka i vatten under en månad och om man förbrukar mer än det så kommer man få betala extra ( blir att ducha hos Fredrik i fortsättningen ) Värmen kommer antagligen vara inställd på en viss temperatur och om man vill ha varmare får man betala extra för det.

Jag är lite skeptisk till detta för jag litar inte riktigt på detta system, jag hoppas verkligen att jag kommer kunna hålla koll själv på hur mycket vatten jag har förbrukat så jag vet om jag behöver snåla.... Läste om detta system för ngt år sedan och då hade gamla människor fått betala massa extra för vattnet, och gamla människor är snåla med vatten, de duschar inte lika ofta som man gör i en familj och de låter inte vattnet stå och rinna när de diskar t.e.x. Undra om tar hänsyn till hur många man är i hushållet??

Vet ni ngn som har sådan här värme och vatten- mätning?? Hur funkar det i så fall?


Tisdag morgon

Jag kom upp i morse och det va nog bra att jag gick o la mig i går såpass tidigt  fast jag hade svårt att somna.

Men nu är det en ny dag och även om jag inte känner mig helt ok så ska jag till jobbet, orkar inte med massa omkring mig bara så jag får försöka hålla mig i bakgrunden lite idag tror jag.

Men i morse när jag vakna så var det härligt att få se att det var lite vitt ute....det har faktiskt snöat lite så det ligger ett tunnt snötäcke på marken nu (som antagligen försviner under dagen) Tror det snöar lite smått fortfarande, ser så ut när man tittar mot gatulamporna.

Hade vart underbart om det kunde bli lite snö som kunde ligga till jul, det blir mer julkänsla då.

Hinner inte sitta här mer nu men jag önskar er alla en underbar tisdag!


jag vann

En glädjande kommentar hade jag fått så här på morgonen, jag hade vunnit ett hårkitt innehållande ett schampo och ett balsam från Goldwell hos Sara


Saknaden blir för stor ibland....

Va inne på Jimmys minnessida och tände ett ljus i kväll, då brast det för mig......

Det blev så verkligt att han inte finns, att jag för andra året ska fira jul utan min lillebror. Tänker på han varje dag men det va längesen det brast som det gjorde i kväll.

Istället för att ta vara på den familj jag har kvar (mamma och lillebror Daniel) så väljer jag att vända ryggen mot dom....särskilt i jul. Kan inte förklara varför och jag vet att jag inte borde men jag klarar bara inte av det...

Brukar kunna skriva av mig när jag mår som jag gör just nu men inte ens det funkar känner jag så istället flyr jag till sängs och hoppas det känns lättare i morgon igen och att jag orkar ta mig upp.


Dokumentär om hemlöshet

Har nu tittat på dokumentären om hemlöshet som E.M.D var med och gjorde, hemskt att det finns så många hemlösa.

Jag hoppas att E.M.D kunnat samla in endel pengar med sin låt "Välkommen hem" som de gjort för att hjälpa.

Tittade ni på dokumentären?


Luciafirande

God Morgon

Lite stressigt med mitt morgonkaffe idag, låg kvar alldeles för länge idag och snart är det dags att ge sig iväg till dagis fär Liams lussefirande. Det ser han fram emot eftersom han misade förra året då han va sjuk.

Efter lusse på dagis blir det jobbet, fick lov att flexa idag så jag kunde vara med på dagis. Men sen blir det nog stressigt på jobbigt för 9:45 är det lusseuppträdande på jobbet för våra gamla. Det är ett dagis som kommer och lussar, det brukar de gamla tycka är kul att få se de små barnen.

Hur ser eran dag ut?


Stickat

Först ett fynd jag gjorde i lördags när vi var inne på JC o kikade i lördags, jag som älskar koftor hittade en till fyndpriset av 149 kronor!!

Som hittat för min plånbok...och för en gång skull blev det ingen svart (fanns inte) Köpte mig en mörklila kofta



Sen var det min favoritsak för tillfället....

Ett par raggsockar!!

Haha...trodde aldrig att jag skulle säga det eftersom jag aldrig varit förtjust i det innan. Men för ett tag sedan fick alla i min personalgrupp varsitt par raggsockar från en anhörig till en av våra vårdtagare och jag fullkomligt ÄLSKAR DOM!!

Dom är inte sådär sticksiga som endel kan va utan väldigt mjuka och sköna, en riktigt stickad häl på dom och dom sitter perfekt på foten. Ibland kan ju raggsockar töja sig tycker jag o bli lite stora men inte dessa. Hon är ju superduktig på att sticka.

Så nu önskar jag att jag hade haft en mamma eller en gammal mormor som kunde sticka fler till mig, skulle vilja ha i ngn mer rolig färg och gärna med lite högre skaft på.

Så här ser alltså mina favoritstrumpor ut just nu.

 

Har ni också några favoritstrumpor?


E.M.D

Jag hoppas att alla har hört Välkommen hem som är med på E.M.D:s nya julskiva, om inte så tycker jag att ni ska lyssna på den nu.



Jag tänker köpa denna skiva och jag vill uppmana fler till att göra detta.

Tidigare Idol-deltagarna Erik Segerstedt, Mattias Andréasson och Danny Saucedo står mitt i en sprakande popkarriär. Sedan första singeln släpptes för två år sedan har de sålt över 130 000 singlar och fått en Grammis för årets låt 2008. Nu stannar de upp för ett ögonblick och släpper ”Välkommen Hem” – en klassisk julskiva och E.M.Ds första utgivning på svenska. Skivan hittar du i din närmsta ICA-butik

Hjälp oss stödja Childhood. 10 kr/st går till Childhood.

Med ICA kort kostar skivan endast 79 kronor och utan ICA kort kostar den 149 kronor ( läs mer
här )

Läste också om en dokumentär om hemlöshet av gruppen EMD som kommer att visas på TV8 i morgon och sen i repris på TV3 den 21 dec
( Läs mer här )

I väg med er och köp skivan nu, kan också vara en perfekt gåva att ge bort i julklapp samtidigt som en liten peng går till välgörande ändamål!


Kameratömning

Så var det dags för en kameratömning igen, hade dock knappast några kort där men lite har jag allt och visa er.

Börjar med ett kort av Liam när han fick lov att prov"köra" motorcykeln som han alltid säger att han vill ha som brukar stå i ett skyltfönster till en butk i kinna.



Sen så har jag ju inte visat er "min" kristallkrona som nu pryder mitt hem, fast egentligen är det Liams eftersom den är efter hans gamlafarmor. men exet visste att jag gillade den så därför fick jag ha den här hemma.... snällt va?!



Sen har vi det sötaste "paret" ....Liam tillsammans med lilla Gabriella hand i hand i kinna :)



Måste pausa nu men återkommer snart och då ska jag visa er en av mina favoritsaker för tillfället.


Våldtäkt

Läste på Bt.se förut at en kvinna hade i natt blivit våldtagen här i kinna...i KINNA!!

Usch...man läser ofta om sånt här men man tänker inte att det även kan hända här. Så många ggr man gått hem själv efter en kväll på krogen, och med massa alkohol i kroppen....så försvarslös man skulle varit.

Blir så förbannad när jag läser om sånt här, kan inte förstå hur en kille kan göra ngt sådant. Vad är det som får dom till det?!

Ska man inte kunna gå ut längre själv?


Måste bara vinna....

Hittade den perfekta tävlingen som jag verkligen hoppas vinna, i så fall blir det mycket nytt till Liam :)

Liam är ju en Rock´n roll kille precis som sin far och senast i går gick han runt hemma hos Fredrik och lyssnade på Poison och sjöng med så det stod härliga till :)

Så håll nu tummarna för mig!!!

Jag är med och tävlar hos Rocka by baby om ett presentkort
Var med och tävla här du med


Tävlar igen

Gör ännu ett försök till att vinna en egendesignad almanacka, denna gången tävlar jag hos Studentmamman


Middag kanske??

Klockan tickar på och det börjar dra ihop sig för lite middag, men först ska vi hämta upp Robin som vart hos en kompis och lanat.

Till middag har jag sen tänkt sprödbakad torskfilé och potatismos, gott men enkelt :)

Vad har ni till middag idag?
(alltid bra att få lite tips)


Tredje advent

God Morgon

Sitter i sängen hemma hos Fredrik med laptopen i knät och kaffet är serverat, jämte mig sitter Liam och Fredrik. Så som ni förstår så har alltså Liam sovit borta sin första natt nu!! Och det har gått jättebra, han sa en gång precis innan vi skulle sova att han inte ville sova över men sen somna han rätt fort ändå. Idag är han glad och stolt över sig själv!

När Robin va i Liams ålder så hade han sovit borta massa ggr men att Liam inte har det beror på att jag och hans pappa har hjälpts åt om det har vart ngt och sen har vi ingen heller som har kunnat ställa upp och ha Liam över natt, Johanna har passat Liam många ggr men förr va det aldrig aktuellt att han skulle sova där men jag vet  att han jättegärna skulle få det, så kanske en dag....

Alla har inte hjälp att få från mormor, morfar, farmor, farfar osv.

När jag ändå skriver om det så vill jag passa på att tacka Johanna och även Nathalie som är dom två som hjälpt mig mest med Liam när jag behövt barnvakt. Vet inte vad jag hade gjort utan dom.... TACK!

Nu ska jag avsluta här och ha en liten mysstund här med mina älsklingar innan det är dags för en tredje advent frukost!


Dags för film

Hjärtat tar hand om disken efter maten, lilleman ligger i sängen med laptopen i knät och spelar och jag kikar in här :)

Lite kaffe så här efter maten ser jag fram emot nu, sen blir det mys med film och godis för den som orkar.

Idag ska vi kolla på Nim och den hemliga ön



Denna filmen fick vi när vi köpte tre påsar med snacks från OLW härom dagen (passade faktiskt på att köpa tre påsar bara för vi skulle få filmen) Berättar sen vad vi tyckte om den.

 


Lördagsmys och premiär

Idag är det premiär för Liam att sova borta med mig, och han har aldrig heller sovit borta själv. Med sin pappa har han sovit borta i husvagn och stuga men inget annat.

Men idag ska jag och Liam sova hos Fredrik, detta bestämde vi för en vecka sen så Liam har vart inställd på detta och har väntat på denna dagen. Lite spännande..... Han har med sig både egen kudde och sitt egna täcke..hehe

Just nu lagar vi mat, inbakad fläskfilé med potatisgratäng :)

Tror jag får återgå till maten nu men återkommer senare igen!




Jag ljög...

Jag ljög för er igår....

Vi kollade inte alls på The Proposal, istället blev det Four Christmases

Den va ganska rolig faktiskt så jag kan rekomendera den.

 


Filmtajm

Nu är det dags för film, idag blir det The Proposal med Sandra Bullock som vi ska kolla på.

Har ni sett den?

Ut o röka sen bäddar jag ner mig och bara njuter av en ledig fredag kväll.


Idol

Får väl köra ett inlägg om kvällens Idol som de flesta andra. Har inte följt detta så mycket och har inte kollat från början i kväll. Men ngt som är kul är att Calle är i finalen, jag har hejat på han ända sen man fick se han på audition. Erik är ju också grymt bra så det är svårt att välja vem som bör vinna i kväll, jag tror dock att Erik kommer att vinna fast jag håller ändå på Calle.

Börja lyssna på 1.43, det är grymt!!




Pannacotta

Helt plötsligt kom jag att tänka på Pannacotta som är så ljuvligt gott. Har bara gjort det innan med en bärsås men är nu sugen på att testa med ngt nytt.

Har ni förslag på hur man mer kan servera Pannacotta så dela med er, kanske ngn smak som är lite julig....


Hjärnsläpp!!

Hemkommen från jobbet, funderar på vad man ska äta för gott i kväll.

Något som inte är så krävande att laga men ändå smaskigt gott....

Kom med förslag!!!

Idol eller en bra film??

Vilket ska man välja i kväll?


Fredag morgon

Sista arbetsdagen för veckan, det va nog den tanken som fick mig att kliva upp ur sängen i dag. I går blev det som vanligt väldigt sent så till helgen blir det väl att ta igen lite sömn.



Innan jobbet i går fick jag faktiskt köpt några julklappar så nu börjar listan minska över vad som är kvar, känns bra...kanske man kan slippa den där stressen dagarna före jul som annars brukar infinna sig.

Magsjuka?

Robin kräktes igår och min första tanke va att nu äker han på ngn vinterkräksjuka men det har faktiskt inte vart mer och han har sovit hela natten, så nu håller jag tummarna så han fortsätter må bra under dagen. Känns inte kul att behöva lämna han själv när han vart dålig men är barnen över tolv så har man ju inte så mycket val...dumma regler enligt mig.

Nu är det dags för den där härligt goda morgoncigaretten efter kaffet och sen blir det att fixa ordning sig så man kommer iväg till jobbet.

Önskar er alla en trevlig fredag!


Lite piggare igen

Efter ett par timmars sömn och lite kaffe så känner jag mig nu lite piggare. Fast lite dumt att sova bort så många timmar som jag gjorde för nu känns det som att man inte hinner få ngt gjort här hemma innan det är dags att bege sig till jobbet.

Funderar ändå på om jag ska skynda mig lite här så hinner jag ta en promenad runt byn innan jobbet, har lite ärenden jag skulle behöva ha gjort.

Har även två julklappar som väntar på att bli inslagna :) Längtar tills man får fram granen och man kan lägga fram julklapparna. I år känns det verkligen som att jag lyckats med riktigt bra julklappar till barnen. Vill inte avslöja ngt än om vad jag köpt, man vet aldrig om Robin skulle råka läsa här, men efter jul kommer ni få se. Lovar att ta kort!!

Nu hinner jag nog inte sitta här mer så nu passar jag på att önska Er alla en underbar Torsdag!


Trötta torsdagen

Fy vad trött jag är idag....



Så här på morgonkvisten är jag inget roligt sällskap och jag är inte så pratglad av mig. Är hos Fredrik nu men snart är det jobbet för hans del och hans barn ska till skolan, för min del blir det raka vägen hem och sen krypa ner i sängen igen. Börjar inte jobba innan 14 idag.

2 dagar kvar att jobba innan ledighet!

Och exakt 2veckor kvar till julafton, nedräkningen kan börja för barnen. Själv börjar jag få lite panik eftersom jag inte e klar med julklappsinköpen och jag vet inte riktigt när jag ska hinna meddet heller.

Hur går det för er med julklappsinköpen?

Nu är det nog dags att avsluta så jag kommer hem till min säng!


Klicka hem poäng

Är ni inte medlemmar på Pointshop tycker jag att ni ska bli det nu, finns massa bra sätt att tjäna poäng på som du sedan byter in mot massa olika produkter. Det kostar absolut inget att vara med där så jag tycker absolut att ni ska ta o kika in där.


 klicka här (eller på bilden omjag lyckats göra rätt)

PointShop.se


Arbetsdagen över....

Har vart en ganska lugn dag på jobbet men jag så trött på eftermiddagen, tänkte lagt mig o vilat så fort jag kom hem men har nu suttit och tragglat engelska glosor med Robin eftersom han har prov i morgon. Som det ser ut nu så kan han alla utan 4 stycken så han har vart jätteduktig och kämpat på bra, de sista 4 kommer han lära sig i kväll.

Han har fått mycket beröm av mig!

Så håll nu tummarna för att han klarar provet i morgon!



Märker på han att självförtroendet för att klara provet är inte det bästa eftersom det inte har gått så bra innan, han är så inställd på att han inte klarar det så han låser sig ibland fast han egentligen kan det. När jag sa sista gången att klarar du dessa nu så får du sätta dig vid datan sen så klarade han dom jättebra..så med lite vilja så kan han.

Så nu har jag lovat ngt som man kanske inte ska göra, men jag har iaf sagt att fixar han Godkänt på provet så kommer han få 100 kronor av mig :)

Tycker ni det är rätt eller fel av mig att "muta" med det??


Onsdag morgon

Ett snabbt litet inlägg så här på morgonkvisten innan det är dags att bege sig till jobbet efter 2 dagars ledighet. Idag slipper jag lämna lilleman på dagis eftersom han igår kväll bestämde sig för att följa med sin pappa på gamlafarmors begravning. Alltså blev han hämtad redan i går kväll, kom på nu att jag måste ringa dagis o säga att han inte kommer...

Önskar Er alla en underbar onsdag!


Sakta men säkert

Kollade in antalet unika besökare...inte så många men det ökar sakta men säkert för varje dag...trevligt :) Fast antalet sidvisningar är desto mer...man kan säga att varje unik besökare är i snitt inne 3 ggr / dag.

Har haft vännen Petra över på besök en kortis här i kväll...jag bad henne komma av en särskild anledning. Hoppas att det kunde göra henne på lite bättre humör för en stund iaf :)

Nu kom älsklingen...och så är det dags att natta lilleman så jag ska sluta nu men återkommer senare igen


Tävling

Hittade en superbra tävling där man kan vinna ett presentkort på 300 kronor hos Lyckas Med Mat, lite nya köksredskap kan verkligen behövas.



Det är Kalasgott som har denna tävlingen, så kika in där om ni vill vara med.


Mötet avklarat

Hemma en liten kort stund innan jag ska iväg till salongen. Mötet på skolan gick bra, det var  jag, Robin, Robins två klassföreståndare (mentorer) och rektorn som var med vid mötet.

Anledningen till mötet var att Robin har det svårt i skolan och behöver mer hjälp, att rektorn var med vid mötet beror på att det är hon som måste godkänna vissa åtgärder. Det som blev bestämt idag var iaf att nästa termin så kommer Robin gå i en mindra klass i de flesta ämnen för att kunna få mer hjälp, även specialpedagogen ska träffa Robin för att se om hon kan hjälpa till på ngt sätt.

Musik, Idrott och slöjd kommer han ha med sin vanliga klass.

Han kommer även få lite hjälp med läxor vissa dagar i veckan efter att skolan slutat, detta var han inte så pigga på från början men dom skulle erbjuda ngn mer elev detta så då var det ok. Och så har Robin haft innan med och då va det likadant, först ville han inte det men sen var det jättebra och nästan hela klassen valde att va kvar på läxhjälpen de dagar de erbjöds detta.

Sen har ju Robin från början gått Idrottsprofilen men det märkte vi ganska tidigt att det inte va ett bra val så nu har han ingen profil för tillfället utan under de lektionerna hjälper han till i "Luckan" (cafeterian). Hur det blir nästa termin är inte riktogt klart men de ska försöka hitta ngt som kan passa Robin.

Så just nu känns det väldigt bra och Robin är nöjd med detta med då han själv har velat gå i en mindra klass för att det funkar bättre för han.

När det gäller biologiprovet så blev hans ena klassföreståndare lite förvånad med att det hade gått så dåligt för hon hade också pluggat med Robin inför detta....

Nu är det snart jullov och sen börjar vi om igen och hoppas att nästa termin blir bättre :)


IG

Fick precis ett sms av stora sonen, han hade fått tillbaka sitt Biologiprov som han hade förra veckan och som han pluggade bra till och kunde bra....

Han hade fått IG



Det blir bara svårare ocj svårare att motivera han till att plugga för han säger själv att det spelar ingen roll för jag får ändå IG. Jag trodde verkligen att han skulle få G denna gången för han kunde det så bra. Har bett att få titta på provet sen så jag kan se vad det va som gjorde att det gick så dåligt....

Hoppas verligen att vi ska kunna hitta ngt sätt att hjälpa han så det blir lite lättare för han i skolan.


Schemat idag

God Morgon alla söta bloggläsare



Tisdag och ledig dag, men idag har jag lite på schemat.....

11:15 ska jag på möte på Robins skola med Robin och hans lärare ( återkommer till detta senare )

Under tiden jag är där så ska Nathalie passa Liam vilket han ser fram emot, det va längesen som han busade med henne..hehe. Ett stort Tack Natha för att du hjälper mig idag.

14:00 ska jag vara på salongen hos min syster och bleka min bedrövliga utväxt, borde gjort det för längesen men nu ska det iaf bli av.

Sen har jag frågat min vän och granne Petra om vi ska ta en kaffe idag så ev. blir det en vänstund också under dagen.

Förrutom detta ska jag väl försöka få lite ordning här hemma för sen jobbar jag ju resten av veckan.

Hur ser eran dag ut?


Mitt i natten ...igen...

Så sitter jag här vid datorn igen mitt i natten trots att jag borde sova. hade ju bestämt mig för att försöka få lite bättre ordning på min sömn...blir så trött på mig själv :(

Men jag har faktiskt ursäkter för detta "beteende" idag, i kväll blev det sent med nattningen av lilleman eftersom han helt plötsligt kom på att vi skulle ju ha röjt i hans rum i dag bland alla leksaker så detta satte han igång med alldeles själv så det va ju bara till att hjälpa till. Fredrik va ju här med så han fick också hjälpa till. Nu har det iaf slängts massa och endel saker ska vi lämna in på Tur och Retur.

Nu kan tomten komma med nya saker och fylla rummet med...hehe

Sen var det ju det här med min tvätthög, som blev ett ännu större bekymmer då stora sonen skulle duscha och helt plötsligt informerar mig om att han inte har några kalsonger som passar!! Men det låg massa i garderoben men tydligen var de för små...smart av han och informera om det så här på kvällskvisten. Så i morgon blir det shopping.....vet bara inte om det kommer passa med stl 170 eller om jag kan köpa S i herr...???

Kilade bort till tvättstugan så ca 22:30 fick jag slängt in 2 maskiner tvätt, sen skulle ju det hämtas och hängas upp här hemma...och så kom jag på att jag är ju hungrig med...på med kastrullen på spisen och koka korv.

Så nu är det dags att äta och samtidigt tar jag min sista bloggrunda innan det blir sängen (hoppas jag)


Glasögonprovning

I dag kom vi (jag och Liam) iväg ner till byn, mötte upp Liams pappa och så gick vi o kollade på glasögon till lilleman. Först så tyckte han inte om några alls men han tyckte det var kul att prova iaf, sen började han gilla flera par. Tyvärr så var det massa svindyra glasögonbågar, tror inte det har ngn betydelse för lilleman om han har ett par Peak, Björn Borg eller några andra märkesbågar. Istället gick vi till ett annat ställe, och där kommer vi köpa glasögonen sen. Liam hittade flera par där med som han gillade och priset var mycket bättre. Vi har bestämt oss för att köpa 2 par så blir det ingen panik om ett par går sönder eller om han skulle glömma sina glasögon ngn stans...då har man ett par extra. Priset kommer ligga på ungefär 1600 för 2 par och eftersom jag o Liams pappa delar på det så blir det ju inte så blodigt ändå.

Och jag måste ju säga att han var jättesöt i glasögon :)


       


Måndag

Måndag och ledig dag, känns riktigt skönt men alltid när jag är ledig på måndagar så blir veckan fel med dagarna för mig sen. Tisdag brukar då bli måndag...men nu är jag ledig på tisdag med så frågan är om onsdag kommer kännas som måndag istället då?!

Tänkte jag skulle va duktig och få tvättat lite men fick ingen tvättid innan på torsdag :( Stora sonen lär inte bli glad eftersom han vill ha sina jeans tvättade...fast jag kanske kan kila bort i kväll och få tvättat dom ändå om jag har tur. Eller så blir det att köra en maskin hos Fredrik.

Så denna dagen är väldigt lugn för mig och lilleman, behöver nog ändå kila ut en sväng sen för jag glömde köpa kaffe i går så nu har jag inget kvar :( Hade funderingar med på att ta tåget in till Borås med Liam o kika lite så hade vi kunnat åka med Fredrik hem sen men jag insåg att det skulle passa mig mycket bättre med ett besök till GK:s :)

Tog även bort min reklam från Bubbleroom eftersom det var deras länk som gjorde att massa ord blev länkar på min blogg :( Sånt gillar jag inte, jag vill sjäv välja vilka ord jag vill länka och vart jag vill länka dom!

Nu ska jag avnjuta min sista kopp kaffe....


Tävling



Är med i en tävling hos Maria där man kan vinna ett presentkort på Danskdesign.nu

Jag hoppas verkligen jag vinner för de hade massa fint som jag skulle vilja ha.


Tidig morgon

Känns inget kul alls att behöva vara vaken nu, en halv timme kvar innan man ska va på jobbet...

Blev väckt av hjärtat med kaffe på sängen och naturligtvis fick jag datorn med, nu ligger han här jämte mig o sover så sött...hehe. Men snart ska jag väcka han eftersom han e så gullig o kör mig till jobbet sen.

Idag är det jobb till 16 som gäller och sen kommer Robin hem från falkenberg och så kommer lilleman hem igen med så ingen vila för min del efter jobbet idag.

Önskar er alla en riktigt härlig söndag!


Vill ha.....

Såg reklam på en kamera som jag inte hade sagt nej till :)



Alltid dyker det upp massa nytt som man vill ha, men skulle jag haft denna så hade det säkert inte dröjt innan jag hade velat ha en ny igen :)

I stället för en ny kamera får jag nöja mig med en kopp kaffe och en kolabåt, lugnet före stormen kanske man ska kalla detta nu. 1 timme kvar innan jag ska va på jobbet, jobbar bara mellan 16-21 idag, det räcker faktisk känner jag. Har lite ångest inför jobbet idag...vet inte riktigt varför.

Nu får det bli en bloggrunda innan det e dags att bege sig.

Bästa lördagkvällen till er alla nu!


Lite lördagsmusik


Stockholm över dagen

Läste precis hos Alexis att han hade vart i Stockholm, vilket inte är så ovanligt visserligen eftersom han jobbar på SJ och reser mycket då. Det fick mig iaf att tänka på hur kul det hade vart att åka till Stockholm bara över en dag, gå omkring och strosa, kika i affärer, sätta sig på ett mysigt café o kolla på folk, shoppa..... Har vart i stockholm endast 2 ggr i mitt liv och då var jag mycket yngre, hade vart kul att se det omtalade Stureplan med... Nåja...en dag kanske man har råd att lägga pengar på en sån sak.


Stoppa tiden

11:20 redan och så sitter man fortfarande och bara njuter av morgonkaffet, jobbet kallar om några timmar. Borde verkligen komma i gång nu så man får ngt gjort innan man ska iväg.  Visserligen har jag inget planerat men jag täbkte iaf att jag skulle åka ner till Fredrk en stund innan jobbet.

Funderade också på om jag skulle ge mig ut o köpa lite julklappar men kom sen på att det är bättre om jag försöker komma i väg till Borås ngn dag, fast i går fick jag faktiskt handlat till Liam då jag sprang ner på Extraplanet en snabbis. Köpte han en Star Wars- dräkt som han önskat sig, ett litet handdataspel med cars och "ett ägg" som man lägger i vatten som sen kläcks och så är det en Gormitfigur där i.

Julklappsinköpen til barnen är så gott som klara nu förrutom lite kläder och kanske annat småplock som säkert tillkommer. Har även Fredriks dotter Wilma kvar att köpa till och så naturligtvis hjärtat, men eftersom han brukar läsa här så kan jag inte skriva mer om det :)

FAN!! Mitt minne är ju katastrof, jag börjar jobba 16 så därför har jag ju inte heller haft ngn brådska här för att bli klar o åka ner till Fredrik, men så kom jag på nu att han ska ju vara på dop kl.14 och ska ju åka innan dess....fan, får sätta lite fart nu o åka ner till han ( har ju dessutom hans bil som han troligen vill ha också..hehe)

Vad hittar ni på idag?


Lördag morgon

God morgon alla söta läsare :)

La ju inte upp några kort igår så nu kommer korten från ïgår så ni får se vad jag och Liam sysslade med i går.

Först skulle massa formar ställas ut och smörjas, lite deg skulle fixas..... tur man har en duktig lilleman som gärna hjälper till. Massa äggulor skulle skiljas från vitor och sen skulle en kolakräm kokas :)

         

Dags att trycka ut deg i alla formar, inte så kul men bra blev det iaf. Grädda kakor i ugnen och sen en klick hallonsylt innan kolakrämen klickades på.

         

Blockchoklad skulle smältas och sen va det bara att doppa kakorna och strö på lite sötmandel, sen va kolabåtarna klara :) Riktigt mumsigt, fast det är lite pill och det tar sin tid men det kan det va värt ibland.

    

Fick sen smält blockchoklad över så då åkte vårgårdariset fram och å fixade vi lite mer gott, smälte sen lite vit blockchoklad och ringlade över. Visste ser det gott ut?


      

Så nu ser ni vad vi pysslade med i går :)


Vill inte ha dessa länkar!!

Om jag skriver film så blir det ordet en länk...VARFÖR????

Jag vill inte länka det ordet...undra om det blir så på fler ord.

Är det ngn annan som får ordet Film som länk här på blogg.se eller kanske ngt annat ord utan att ni valt det själva??

FILM FILM FILM FILM FILM FILM

Även ordet Spel tror jag blir länk....

SPEL SPEL SPEL SPEL

Hatar dessa ord!!!

Uppdatering: Tydligen blir det inte länkat varje gång, eller är det bara när jag använder små bokstäver?

Film FILM film

Spel SPEL spel


Dåligt med uppdateringar

Idag har det verkligen vart dåligt med uppdateringar, har legat på soffan ganska mycket o kollat film med Liam. Först kollade vi Bee Movie och sedan ville Liam kolla på Mamma Mia

 

Men vi har inte bara legat på latsidan, men vad vi har gjort mer berättar jag sen :)

Skulle jobbat i kväll men eftersom jag vart dålig i veckan ansåg jag att det va bättre att hålla sig hemma idag med så känner jag mig mer säker på att jag klarar att jobba helgen, det är ju alltid lite svårare med personal till helgerna. Fredrik skulle passat Liam men nu slipper han det, men tack ändå hjärtat :)

I morgon åker Liam till sin pappa eftersom jag ändå ska jobba i morgon kväll och på söndag morgon. Och Robin ska faktiskt åka ifrån mig hela helgen med, han ska besöka sin farmor i falkenberg. Är glad för hans skull att han kommer i väg eftersom han träffar henne väldigt sällan. De ska ge sig ut o köpa julklappar till Robin med tror jag. Lite svårta tt köpa till han när han inte är med nu när han blivit så stor, lite lättare för mig som vet mer vad han gillar och vad han behöver. Så på söndag får vi väl se vad Robin valt som julklapp av henne.

Återkommer lite senare och då med bilder också från dagen.


Glasögon till sonen

Som jag anade så visade det sig att Liam kommer behöva glasögon, min lilla kille...det känns konstigt...det kommer bli ovant att se han i glasögon. Fast det är ju bra att man märkte det redan nu så kanske med lite tur att det rättar till sig med åldern.

Vi ska iaf tillbaks till ögonläkaren en gång till så att de får mäta mer exakt vad han behöver för glasögon sen är det bara för oss att ge oss ut på jakt!!

Någon som har tips om vart man bör gå, ngt ställe som har bra priser och tuffa barnglasögon??

Vet att vissa ställen har så att man kan få två par och betala för ett par...kanske vorde det en bra idé...eller?

Usch....det här kommer bli svårt. Tror jag får spana in hos de tre optikerna vi har i kinna för att se vad de har att erbjuda för barn.

Såna här bågar blir det INTE iaf ( om jag får bestämma ) Ett par svart bågar tycker jag hade vart coolt...hehe...nä...lilleman får faktiskt vara med och bestämma, det är ju ändå han som ska ha dom!


Problemlösning

Locklig hade ett bekymmer som hon ville lösa på bloggen, helt plötsligt inser jag att jag har ju samma problem!

Länkarna som jag har till andra bloggar öppnas inte i ett nytt fönster, har inte tänkt på detta innan men nu måste jag lösa det på ngt sätt. Tycker själv det är jobbigt om man försvinner från den sidan man va på från början om man vill klicka sig vidare....

Återkommer senare igen och då hoppas jag att jag (Fredrik) har löst detta problem :)


Jul på liseberg



God morgon

Robin är vaken och lilleman är hemma, så här är allt som det ska va...förrutom att jag missar Jul på Liseberg idag. Mina gamla kollegor ska idag åka till Jul på Liseberg i Göteborg och sen gå ut och äta, meningen va att jag skulle vart med men eftersom jag inte känt mig bra så åker jag inte med. Känns trist för jag hade verkligen velat åka dit, men ibland måste man lyssna till kroppen och kanske hoppa över de där roliga sakerna. Men jag hoppas de får en riktigt bra dag!




Mitt i natten

Inte så ovanligt när det gäller mig att jag fortfarande är vaken, har ju väldigt svårt att komma till ro på kvällarna. Lättare är det när jag har Fredrik hos mig men tyvärr så är det ju inte så ofta vi kan sova ihop. Det är lite svårt att få ihop det när vi har barn båda två, men det blir nog lättare med tiden skulle jag tro.

Borde iaf se till att komma isäng nu eftersom jag ska upp tidigt i morgon, Liam är hos sin pappa inatt men kommer i morgon bitti. Sen klockan 11 i morgon ska vi vara på ögonmottagningen med Liam, på syntestet han gjorde på Bvc visade det sig att han såg lite sämre på ena ögat ( 0,5 ) så vi har fått remiss nu så får vi se vad dom säger.

Berättar i morgon om hur det har gått.... nu är det sovdags för min del.


Nej Tack!

Köpte en ny bodylotion häromdagen som jag inte alls gillade, och så blev jag alldeles rödflammig på armarna efter jag hade smörjat in mig.

Så denna bodylotion från Dove säger jag Nej Tack till!




Handdataspel

Liam tycker det är så kul med såna där små handdataspel, tycker det är ganska bra med så kan man ha med det i bilen om man ska åka lite längre. Har kollat runt lite men inte hittat ngt kul, hade inte tänkt mig ngt dyrt heller.

Idag så kollade jag på tradera lite och då fick jag syn på Gameboy, hade nästan glömt av de spelen. Såg att man faktiskt kan köpa dom väldigt billigt begagnade nu, kanske man skulle satsa på det...vad tror ni?

Sen hittade jag även det gamla Donkey Kong...haha, jag minns själv det spelet och jag tyckte det var skitkul!! Har ni också spelat det en gång i tiden kanske??

 

Har ni kanske ngt sånt här eller ngt annat liknande liggandes som ni vill sälja billigt så hojta! :)


Värme och bråk

Värmen här hemma är olidlig nästan, jag är ju ganska frusen av mig så i vanliga fall vill jag ha varmt men inte så här!!! Usch..kan inte sänka värmen heller, eftersom de fortfarande håller på med renovering här på mitt område så blir det lite knasigt med värmen ett tag till har dom sagt.

Fast lite lustigt att jag har så varmt medans min vän Petra som bor på samma område ofta haft problem med att hon inte har ngn värme...

Andra bekymret just nu är läsning inför prov för stora grabben. Som vanligt blir det sura miner och massa gnäll. På fredag är provet och han kom hem med pappren IDAG!! Han säger att han fick reda på vad som skulle va med på provet idag fast jag tror nog inte detta stämmer riktigt. Det är likadant varje gång och jag vet inte längre hur jag ska kunna hjälpa han med läxläsningen.

Just nu skulle jag vilja fly hemifrån för humöret är i botten på sonen just nu!!!!


Onsdag



God morgon vänner!

En varm kopp kafe smakar inte fel nu när man samtidigt ser vintern utanför fönstren. Ingen snö men frost är det gott om, tänker på alla stackare som va uppe tidigt och fick skrapa bilen i dag. Sånt är inget kul på morgonen när man är trött, hoppas alla kommit i väg som de skulle idag utn några bekymmer.

Bloggvännen Locklig letade efter sin motorvärmare i morse som verkar ha försvunnit, hoppas att hon kom i väg sen ändå som hon skulle.

Fortsätter med mitt morgonkaffe nu så återkommer jag senare igen.


Tänkvärt






Jag vet hur det är att falla till botten, jag vet hur svårt det kan va att ta sig upp igen men jag vet också att det går. Jag har också lärt mig att känna av när man är på väg att falla.... jag stannar upp och andas...tar mig tid för att vända innan jag faller hela vägen....

Känns tungt inom mig, kan inte riktigt förklara...saknaden efter Jimmy gör sig ofta påmind...vill fortfarande inte förstå att han inte längre finns bland oss.

Mina tankar till Er alla som förlorat någon!



Nya bloggar

Lite sugen på att hitta lite nya intressanta bloggar att läsa, har ni kanske ngn att tipsa om?

Har iaf registrerat mig på Bubbleroom nu så kanske man kan hitta någon ny blogg därigenom, eller kanske via bloggtoppen som jag också registrerat denna bloggen på.

Som ni ser har jag ju lite reklam på denna bloggen och det är reklam som jag själv har valt att ha, förrutom den reklam som ligger under senaste inlägg hela tiden. Kan ju bli av med den om jag vill genom att betala en slant, har faktiskt funderat på det men eftersom planerna kring bloggen ändras hela tiden från min sida så ska jag avvakta lite.

Vill ni att jag ska läsa just er blogg så lämna en kommentar :)


Fixat

Ledighet över jul till dagis, vanligt schema till dagis, mitt schema skulle skrivas in i almenackan, papper till försäkringskassan skulle fixas.... nu är det fixat!

Av ngn konstig anledning så skjuter man alltid på allt sånt där pappersarbete men till slut måste man ta tag i det, ocj idag var just en sån dag eftersom dagis behöver ha in pappren idag när jag hämtar Liam på dagis. Men det va lite jobbigt att behöva va så koncentrerad för att allt skulle bli rätt så nu är huvudvärken inte rolig. En stunds vila blir det nu innan det är dags att hämta lilleman på dagis.

Underbart att få hem han igen efter att han vart hos sin pappa i en vecka!


God Morgon

En huvudvärk håller mig sällskap så här på förmiddagen, mindre kul kan jag meddela. Lite kaffe kanske hjälper...

Under tiden så bjuder jag på lite kort

Hade ju kameratömning häromdagen som jag berättade, hade några kort från personalfesten men av respekt för kollegor så lägger jag inte upp några kort därifrån. Istället går vi vidare till advent...

Frukost hemma hos mig och första ljuset tändes, sen blev det en sväng till Kinna och där stod det tomtar på scen och rockade loss. Lite senare kom Fredriks barn och då blev det adventsfika hemma hos han.

   

Glögg måste man ju ha...
Fixade lite bordsdekorationer med ljus till Fredrik med.

   

Här får ni se Fredriks kök (ser ni att mitt skåp har tagit plats hemma hos han nu istället tillsvidare)
Sen har vi min lilla lösning på mina gardinomtag till vardagsrummet hemma hos mig. Hade glömt köpa nya röda omtag så det blev att trixa lite istället...

   

Sen har vi min bordsdekoration med ljus som jag är väldigt nöjd med, till slut ser ni även mitt köksbord med adventsljustaken och min hyacint.

 

Det får räcka för denna gången....

Tjingeling


Kan inte sova

Kan inte sova...mår illa och är tung i huvudet. Har inte råd att bli sjuk och har ingen lust med det heller :( Ska fylla på med lite vätska tänkte jag och under tiden så passar jag på att göra ett litet inlägg, ska alldeles strax krypa ner i sängen igen.

Har haft lite funderingar på att ha någon tävling i bloggen, jag själv tycker det är kul med tävlingar. Kanske tycker mina läsare det med...om ni gillar tävlingar?? Tror dock att jag får vänta ett tag tills jag fått upp läsarantalet på bloggen.

Nu blir det sängen igen och jag hoppas jag kan somna nu.


Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra

RSS 2.0