Dagens goda tips

Visste ni att om man kokar en burk kondenserad mjölk så får man kolasås?

Dett testade vi på jobbet idag och det blev jättegott, vi serverade det till lite glass.

Lägg hela burken med kondenserad mjölk i en kastrull och se till att burken är täckt med vatten helt, koka sen i ca 2 timmar. Ta upp burken och låt den svalna lite innan ni sen öppnar den.

Det står olika tider på hur länge man ska koka den om man kollar på olika recept men vi kokade i 2 timmar och det blev jättebra. Den blir ganska tjock så man kanske skulle kunna kalla det kolakräm egentligen ;)


Speciell dag i går...

Skrev ju aldrig ngt mer i bloggen i går så ni fick aldrig reda på vad det var för speciellt med gårdagen :)

Först och främst så var det mammas födelsedag, naturligtvis var vi över och grattade henne men hon få ändå ett grattis här med :)



Sen så firade jag och Fredrik 1 år igår :)

Ett härligt år som gått väldigt fort, fick ett underbart halsband av älsklingen som jag tyvärr haft lite svårt att få ihop riktigt..hehe. Svårta tt förklara men jag ska visa er en dag :)


Ny vecka

God morgon allihopa!

Sovit gott? Tyvärr så har jag haft en besvärlig natt då jag sovit oroligt, får försöka vila lite under dagen istället. Men först så ska jag på möte på jobbet, det ska bli lite kul o se hur det går till :)

I eftermiddag blir det att inhandla nya stövlar till Liam, Robin behöver nya skor med...men några skor till mig blir det inte denna månaden :(

I dag är det inte vilken dag som helst..... det är den 30 augusti!

Vad är det för speciellt med denna dagen tro?

Det tänker jag berätta för er lite senare :)



Recept Limegryta

Limégryta

 

Stek 1 hel fläskfilé (krydda med lite salt o peppar) på hög värme på ena sidan, vänd den sedan och stäng av plattan och lägg på lock. När den inte ”fräser” mer så ta upp den och låt den svalna. Spara stekskyn.

Häll sedan i :

2 dl creme fraiche

1 msk flytande honung

1 tsk sambaoelek

1 tsk kinasoya

½ - 1 pressad lime

2 msk kalvfond

2 dl vatten + lite redning

 

Skär fläskfilén i medaljonger och lägg i såsen, låt stå och puttra tills köttet är riktigt mört.

(smaka gärna av under tiden ni lägger i lime och sambaoelek, ibland vill man kanske ha mer/mindre av ngt av det)


Fullt i köket....

Tre ungdomar som stängt in sig i köket och skulle äta,,hmm. Lite oroväckande, trodde jag skulle slippa handla idag men det är nog bäst att undersöka kylen sen, mjölken lär ju vara slut ialla fall ;)

Simskulan med lilleman gick bra, vattenrutchkanan var avstängd idag så då hade jag en sak mindre att oroa mig för. Men självklart måstelilleman skrämma mamma lite ändå, ställer sig på en lite högre kant och slänger sig sen ner i bassängen...och detta med en framåtvolt! Galna unge!

Idag har jag en riktigt slö dag, jag orkar verkligen ingenting...och bara jäspar gör jag med :( Fick middag hos Fredrik och la mig sen på sängen och blundade lite, men är ändå lika trött...längtar tills jag kan bädda ner mig i soffan ikväll. Men innan dess ska vi besöka Jessica och Dan, lite kul för Liam att få träffa Filippa för det var ett tag sen.

Har inte så mycket kul att skriva just nu men jag återkommer senare, tänkte lägga upp receptet på Limegryta :)


Så var det dags igen...

Lilleman ska börja ännu en termin på simskolan, han älskar vatten och tyvärr så är han hellre under vattenytan än över ;)


Varför....

Varför äter jag alltid för mycket när det är gott?

Tänk om jag kunde lära mig att inte ta den där sista portionen när jag ändå redan är mätt....

Eftersom jag inte är så klok så sitter jag här nu med en mage som är stor som en spärrballong och ont har jag med, men naturligtvis måste jag ju ändå äta utav efterrätten som jag snart tänker plocka fram.

Jag kommer ligga helt utslagen i soffan resten av kvällen iaf.


Lördagsmys

Lite god mat, dessert och sen kolla film med alla barnen. Det blir alltså en riktig familjekväll med mass mys :)

Limegryta och potatisgratäng ska vi äta idag och till dessert har jag gjort chokladpudding, till den tänkta jag ha en klick vispgrädde med lite krossade polkagrisar i :) Får väl hoppas att det kommer smaka....

Nu kom Fredrik o alla barn så det är dags för mig att smita ifrån datorn nu....


Lite shopping och annat kul i byn :)

Det blev en sväng till kinna, men naturligtvis började det regna :(

Fick iaf köpt ett par jeans till Liam. Köpte även en liten gåva som jag nämnde tidigare....

Liam har två kompisar här på området som har en liten lillebror, som tyvärr är sjuk och får tillbringa mycket tid på sjukhuset. När jag hörde om detta berörde det mig väldigt, och när Liam fick veta att han är sjuk och måste va på sjukhuset ibland så tyckte han att vi skulle köpa ngt till han. Så självklart är det just det vi har gjort.

Liam valde själv ut ett litet gossedjur som samtidigt spelar lite musik om man drar i svansen :) Inte så stor grej men en väldigt vänlig tanke av Liam. Så nu har Liam vart borta och lämnat den :) Min duktiga kille!

Och han har vart ännu mer duktig idag, han har länge sagt att han vill ta hål i örat men det har inte blivit av. Gick förbi Mitti idag där de tar hål i öronen och han frågar då om vi inte kan ta hål nu? Sagt och gjort, in och ta hål i örat, inte ett dugg nervös va han och sa inte ett pip. Nu är han glad...han har äntligen fått sitt hål i örat :)

Tror faktiskt Robin tog hål när han började förskolan med..hehe

Lite ont i huvudet igen så nu ska jag ta det lugnt en stund...


Det klarnar upp...

Det har slutat regnet och det ser ganska skönt ut, så kanske man skulle ta en tur till kinna. Ska ringa älsklingen o höra vad han tycker om det :)

Måste nog köpa ett par byxor till Liam, ska visserligen till ullared nästa vecka men jag skäms verkligen över att ta på han det han har hemma just nu :(

Sen har jag en annan sak som jag tänkt ett tag att vi ska köpa, det är en liten gåva till en liten söt filur... Berättar mer sen :)


Lördag morgon

Vill börja med att berätta en rolig nyhet :)

I går kväll fick Peter och Jane en liten son, Benjamin ska han heta. Fick se bild idag och han va så söt...och liten

Ett jättestort Grattis till de nyblivna föräldrarna!






Mindre kul antar jag att min kollega har just nu då hon skulle ut på viskan i en båt idag, det var ngt roligt jippo eller vad man ska kalla det som dom brukar vara med i. Jag hoppas verkligen att vädret blir bättre idag så dom får en topendag, och jag hoppas få se många roliga bilder sen..hehe

Nu ska jag ha i mig lite kaffe och sen får vi se vad denna dagen har att erbjuda.


Nu är det dags....

Fredag kväll och jag tänker lägga mig tidigare än vad jag gör på vardagar...hehe, inte illa :)

Satt nyss och fick tillbaka minnen från förra året då jag fyllde 35 år, min underbara vän Nine hade ordnat en sån underbar överraskningsfest för mig! Hade precis träffat Fredrik men hon hade även lyckats med att få dit han och hans kompisar. Det är med ett stort leende jag tänker tillbaka på den kvällen.

Kan inte fatta att det snart är ett år sedan, vart tar tiden vägen egentligen?

Det va lite tankar från mig bara, nu var det ju sängen som ropade...

Natti natti


Dåliga uppdateringar?!

Har haft en lugn dag hemma och haft tid för att läsa bloggar, men då minsann har det vart dåligt med uppdateringar ;)

Har själv inte uppdaterat så mycket men som jag sa så har jag haft en lugn dag så det är inte mycket som hänt här, Robin har iaf vart duktig och klippt gräsmattan åt mig :) Inte helt gratis naturligtvis..hehe. Men nu slapp jag det iaf :)

Väntar på att hjärtat ska komma sen åker jag o Liam med dit en stund, ikväll ska vi äta hemlagad pizza hos dom och senare i kväll blir det mys här hemma med lilleman, känner att jag har lite tid att ta igen med han.

Och ikväll ska vi kolla på en film som han väntat länge på, den kom i brevlådan i går så det var bra tajming till helgen.



Vi hade redan 1:an och 3:an


Dagens tips

Känner ni till bloggerskan Foki?

Här kan man iaf läsa om vad hon tycker om Oriflames nya parfymer som jag skrev om häromdagen...




Fredag :)

Ett dygn på jobbet senare och det är fredag, nu ledig tills på måndag :) Fast då har jag bara en kort mötestur ;)

Har hämtat Liam på skolan och som vanligt så försvann han ut till kompisar med en gång, han har väntat så på att få lek med sin nya kompis Samuel här på området så nu är han riktigt glad :)

Dagens tråkiga är väl att räkningarna blivit betalda, men ändå vet jag att det kommer mer utgifter då det är dags för nya kläder till Liam.

Dagens roliga är att Jane har åkt in till BB, hoppas att allt går bra och att det inte blir alltför långdraget.
För att påminna er om vem Jane är så är det Fredriks fd. bonusbarns flickvän. Fredriks barn ska alltså få ett brorsbarn...spännande :)

Längtar redan tills vi kan åka o hälsa på dom.

Har egentligen inte så mycket mer att uppdatera er om för tillfället, jo...jag fick ett bra samtal i morse. Ska i väg på ett möte framöver, de skulle återkomma med en tid för det. Jag ska antagligen bli kontaktperson åt ngn...vet inte så mycket än men det ska bli kul. Umgås och gå ut o fika osv.

Väntar på att hjärtat ska höra av sig, han står på mässa idag så jag kan inte ringa och störa han..hehe

Ska återgå till mitt kaffe nu istället :)


God morgon

Kollar nyheterna på tv, läser lite andra nyheter på nätet och undrar varför nyheterna alltid handlar om tråkigheter?  En nyhet som inte va så chockande för mig var att antalet missbukare ökat i sverige. Man kan också läsa dagligen om folk som blivit skjutna, folk som försvunnit...mördade...

Vart är samhället på väg?

Tänk att en dag bara få höra om bra nyheter, ta bort allt hemskt en enda dag...skulle det då finnas några nyheter?

Men nu ska jag släppa alla de där dåliga nyheterna, snart ska jag till jobbet och där hoppas jag att det hänt till positiva saker :)

Idag får jag åka med min kollega till jobbet, hon bor bara en liten bit ifrån mitt. Skönt att slippa passa busstider, det gör ju att jag får lite mer tid här hemma.

Men något positivt idag är att det inte regnar..hehe. Hoppas det fortsätter va så hela dagen.

Dags för mig att göra mig i ordning, nästa gång jag loggar in här vore det kul om man hade lite kommentarer i form av glada nyheter :) Så vet ni några glada nyheter så dela med er!


Dygnsjobb och utbildning

I morgon väntar ännu ett dygn på jobbet, ser fram emot det :)

Trivs verkligen på mitt nya jobb och jag har mycket att lära, suger åt mig information och lyssnar och iakttar mina kollegor hur de är :)

Är ju alltid pigg på utbildningar och kurser av olika slag och snart kommer det en 2 dagars kurs som jag tänkte nappa på. Neuropsykiatri tror jag det var :) Spännande....

Sprang på en av mina gamla arbetskollegor i affären i kväll och kände då att jag verkligen saknar mina gamla kollegor...och de gamla tanterna o gubbarna på jobbet :) Ska försöka hinna med att hälsa på där på fredag tror jag. Måste ändå prata med chefen om hur det går med lönehöjningarna ;)

Men nu börjar det snart dra ihop sig för sängen, ska upp tidigt i morgon och har en lång dag framför mig. Men inan det så ska jag kila bort till tvättstugan o se när jag kan få en tvättid... Robin börjar bli lite arg på mig för att jag inte tvättat ;)


Så himla söt nyhet

Oriflame har lanserat en ny ungdomlig serie, Dare To Be.

I den serien har det kommit en ny parfym, The Babe. Den finns i tre olika dofter.



Passion Berry exploderar av saftiga röda frukter och kryddig fresia. Ett självsäkert hjärta sprider toner av ros, jasmin och liljekonvalj. Noter av patchouli och mysk dröjer sig kvar och påminner dig om hennes närvaro. 25  ml.


Crazy Kiwi förtrollar dig med livfulla noter av kiwi och ananas. Grön ros och vit fresia ger henne en kaxig touch medan varm mysk och vanilj representerar hennes mjuka sida. Kul och oförutsägbar. 25  ml.



Sweet Peach utstrålar saftig persika och söt apelsin som virvlar runt ett hjärta av diskreta blommor. Hon är granntjejen som är allas bästa kompis men sandelträ och mysk ger ett kaxigt sting till hennes annars ganska oskuldsfulla image. 25  ml

Denna passar från en ganska ung ålder tycker jag då doften inte är så stark, men framförallt så är det flaskan som är lite extra rolig. Själva parfymen gömmer sig under "dockan" som man skruvar bort, och när man får parfymen så är dockan helt vit och man får dekorera den själv med klistermärkerna som medföljer.

En perfekt present att ge bort till den unga tjejen som fyller år, eller kanske som julklapp.


Regnig morgon

Regnet bara fortsätter att ösa ner, det verkar inte ta slut någon gång. Hela natten har det öst ner....



Ska lämna Liam på skolan och har ingen bil :( Paraply funkar väl sisådär skulle jag tro, och Liams regnkläder är på skolan, måste införskaffa en uppsättning till för att ha hemma. Men idag har jag tur,min kära granne Elinor hade bil idag och hennes pojk går i samma klass som Liam så han får åka med dom idag..... tusen tack!!

Tur att det löste sig idag men det kommer nog fler såna här dagar framöver


Mår inte så bra....

Har ju inte känt mig riktigt i form idag, trött och hängig, frusen...trodde det berodde på vädret... har inte haft ngn ork till ngt så hela dagen har tillbringats på soffan. Men jag hade ju lovat älsklingen att bjuda på middag idag och jag håller vad jag lovar och mat behöver jag ju med.

Lagade middag och åt, men fick inte i mig så mycket...det smakade inte alls och jag mådde dåligt efteråt. Har fortsatt att må dåligt i kväll och så ska jag jobba i morgon på ett annat ställe än mitt vanliga, frågan är om jag kommer kunna det? Jag vill verkligen så jag har inte ringt i kväll och sagt att jag är sjuk utan jag hoppas på att detta har gått över tills i morgon bitti så jag kan ge mig i väg och jobba. I värsta fall får jag ringa i morgon bitti, vilket jag hoppas att jag inte behöver för jag vet att de har svårt att få in folk där.

Kryper ner i sängen alldeles strax och så håller jag tummarna....


Mys....

Nu blir det mys med lilleman :)


Trött och uttråkad

Har hämtat hem lilleman men han va inte noga med att umgås med mamma, han följde med kompisen David in med en gång istället :)

Så nu sitter jag här och känner mig smått uttråkad, fast samtidigt har jag ingen lust eller ork att göra ngt heller. Men disken måste tyvärr tas om hand och sen får jag väl röja ordning här lite.

Så kul har jag idag....

Vd hittar ni på?


Lite bröllopsbilder

Här kommer några kort från böllopet i lördags, lägger upp de svartvita nu så lägger jag upp andra senare idag :)


(OBS! Bilderna är klickbara )

   

 

   

 




God morgon

Tisdag och jättetrist väder ute, blåser gör det med :(

Men idag kommer lilleman hem så det gör inget om det är en trist dag. Ska hämta han på skolan om en stund och jag längar jättemycket efter han, ska mysa ordentligt med han idag ör i morgon ska han till sin pappa igen i 2 dagar :( Detta för att jag har massa jobb inbokat. Får ta igen den tiden med Liam i helgen.

Ser nu att solen tittar fram...kanske blir en bra dag ändå.

I går hade jag sötaste Linda här på besök i några timmar, hoppas vi kan ses snart igen.

Kollade igenom alla kort från bröllopet igår med...massa kort var det!

Ska lägga upp några sen :)

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe innan jag ska hämta Liam.


Lite kul på kvällskvisten....

Rödluvan lyssnade inte på sin mamma, Pinocchio var en lögnare, Robin Hood var en tjuv, Tarzan gick utan kläder å lekte med sin "apa" och Snövit levde ihop med 7 män, den slampan!! Det här växte jag upp med, såklaga inte på hur jag blivit ;)


Ledig igen

I lördags var det en lång dag, mycket förberedelser innan det var dags att åka på bröllop. Berättar mer om detta i ett eget inlägg senare.

Det blev en sen kväll och i går morse var det dags att åka till jobbet för att jobba i ett dygn, slutade kl. 09 i morse.

Jag trivs verkligen på mitt nya jobb, jobbade i går med en jättetrevlig tjej och vi höll oss sysselsatta hela dagen och fick gjort massor. Se fram emot torsdag då jag ska jobba igen :)

När jag kom hem idag vilade jag en stund och nu har jag suttit och uppdaterat mig bland alla bloggar och det tog sin lilla tid kan jag lova. Nu tänkte jag gå igenom bilderna från bröllopet som jag inte kollat på än :)


Bröllop


Idag är det dags, bröllopsklockorna ska ringa för min vän Sofia och hennes Fredrik

Undra hur hon känner sig just nu...stressad? Nervös? Hon har en lång dag framför sig med massa förberedelser. Är säker på att detta kommer bli en lyckad dag för henne.

Jag som bara kommer va gäst känner mig lite stressad faktiskt, ska alldeles strax ge mig ut på lite ärenden för att fixa det sista. Sen kommer syrran hit om en timme och fixar håret på mig. Efter det kommer Nine och hjälper mig med make up:en och så tänkte jag kila in till Elinor för att se om jag kan låna en väska av henne.

Batteriet till kameran är laddat, är lite orolig för att det kommer va lite mörkt i kyrkan så min blixt på systemkameran inte räcker till (måste skaffa mig en extra blixt), Fredrik tar med den lilla med för säkerhet skull.

Nu är det dags för mig att komma i gång här så jag hinner med allt.

Vad ska ni hitta på idag?


Hjälp!! En fråga...

Funderade innan på morgondagen då jag ska ha klänning på mig, nu är det ju inte riktigt sommar längre så jag undrar om man ska ha bara ben eller om man ska ha strumpbyxor?

Är det okej att ha bara ben när man går på bröllop?

Kanske en löjlig fråga men jag har för mig att jag hört ngn stans att man inte ska ha bara ben....


Aj aj...

Har suttit på golvet och fixat med presenten tills i morgon och nu är jag alldeles öm i ryggen :(

Naturligtvis kan jag inte nöja mig med att slå in paketet som vanligt utan skulle naturligtvis krångla till det och göra det mer besvärligt för mig så jag får väl skylla mig själv... Nu är det bara en liten detalj som fattas och det får jag fixa i morgon bitti.

Har några ärenden att göra i morgon bitti innan syrran kommer. Ikväll har vi vart och förberett en sak för morgondagen och mat har vi också hunnit med att få i oss. Nu är jag trött och längtar efter att få krypa ner i sängen.

Har även hunnit med att va lite besvärlig mot min vän Linda, men hon behöver det ibland ;)

Orkar inte skriva mer nu, orkar knappt tänka så jag säger god natt nu så kikar jag in i morgon igen.

Ps. Elinor: Jag kommer över i morgon o kollar dina väskor :)

Oj...en sak till som jag måste säga bara för att Jane ska bli lite nyfiken...hehe. Jag köpte en liten sak idag till hennes och Peters lilla bebis som beräknas komma om några veckor :)


Några saker fixat :)

Min personliga frisör (min syster) kommer vid 11 i morgon för att fixa håret. Det blir första gången hon ska sätta i min hårförlängning, i vanliga fall brukar Nine göra det. Men Nine tar jag till hjälp med en annan sak i morgon...sminket :) Hon är jätteduktig på det och även om jag gillar smink så tycker jag att det är tråkigt att sminka mig själv...och sen blir det mycket snyggare när Nine gör det :)

Tack till syrran och Nine som ställer upp i morgon!

Nu är det bara inköpen kvar, dags att kila bort till Johanna o sen dra med henne till byn ;)


Fredag

Här sitter jag i godan ro trots att jag har massor att fixa idag.

Behöver bl.a ha tag i en lagom stor presentkartong men det verkar inte finnas, så nu funderar på var jag kan hitta en lagom stor kartong med lock på som jag själv kan klä istället. Någon som vet var jag hittar det?

Present måste köpas med men det blir ngn gång efter tre. Innan dess ska jag ha hittat en kofta, hade kollat på en på kapp ahl men den fanns inte i min storlek och nu funderar jag på en vit istället.... Måste ha en vit väska med och jag som har så många väskor har ingen...irriterande!

En bh i rätt färg måste jag ha med...tråkigt värre att behöva köpa!

hehe...nu ringde hjärtat, han va utanför kapp ahl i borås och skulle kolla där om den koftan jag ville ha finns där :)

Sen var det min hårförlängning, har fortfarande inte kollat den. Måste göra det och sen bestämma mig om jag ska ha den i morgon eller inte... hehe...såna bekymmer man har då ;)

Väntar på samtal nu från Jessica, måste kolla av så vi har läget under kontroll ;) Lilla Johanna ska ringa med :)

Tror det är dags att slita sig härifrån nu :)


Slut på tystnaden

Så var jag här igen efter ett dygn på jobbet och en heldag med utvecklingsdag med chefen och mina nya arbetskollegor.

Dygnet gick riktigt bra att jobba, en lugn dag och jobbade ihop med en jättetrevlig och lättsam tjej :)

Och idag har vi då haft utvecklingsdag och då höll vi till på ett ställe som heter Kvarnen i Hyssna, jättemysigt. Det var en bra dag med mycket information och massa god mat. Kände dock att efter lunch blev jag trött men det är ju inte så konstigt eftersom jag hade jobbat innan.

När jag kom hem var jag tvungen att lägga mig en stund och sen hr jag vart fullt sysselsatt med att göra klart mitt o Jessicas lilla projekt, har fått hjälp av Fredrik med vilket jag är tacksam för :) Nu är det bara några små detaljer kvar som jag hoppas Jessica hunnit få klart.

I morgon ska vi kolla så att allt funkar som det ska och jag hoppas verkligen att det blir bra...håll tummarna!

I morgon har jag ledig dag men massa måsten, lite som måste inhandlas i klädväg tills på lördag och så ska bröllopspresenten inhandlas, tala om att va ute i sista sekund!

Måste kolla min hårförlängning med, har inte bestämt mig än för om jag ska ha i den på lördag eller inte. Får se vad jag orkar med, den ska ju tas ur sen med....

Känns som det är mycket just nu och denna veckan har bara försvunnit, förhoppningsvis blir nästa vecka lite lugnare.

Och ett positivt besked idag...våran lönehöjning ska komma i oktober...jippi! Inte en dag för sent..hehe, den skulle vart klar 1 april så nu får vi för flera månader samtidigt...synd bara att det mesta går till skatt :( Vet dock inte än vad jag får i år, det är min gamla chef som egentligen ska sätta lönen på mig men eftersom min nya chef har vart min chef tidigare och känner mig väldigt väl så har de bestämt att de ska sätta min lön i hop...om det är bra eller dåligt för mig vet jag inte?!

Har en förhoppning iaf...och jag vill inte ha mindre än 700 i höjning, får jag lägre så kommer jag helt klart bli besviken :( Men jag vet också att det är mycket begärt eftersom potterna inte är så stora...hehe. men man måste ha höga krav :) Håll tummarna nu!

Ska ta o kila upp till hjärtat....

Natti natti


God morgon







Onsdag och dags att jobba, jag har vart ledig så mycket det sista så jag blivit riktigt lat :( Även om det inte känns så kul just nu att va uppe och veta att man inte är hemma innan i morgon eftermiddag/kväll igen så vet jag att jag under dagen kommer tycka det är skönt att ha kommit igång med jobb igen.

Och lilleman kommer ha heldag på fritids idag, han hade redan i går kväll plockat fram ett äpple och lagt vid ytterdörren som han skulle ha med sig idag. Men så fort han kom upp idag så gick han o hämta äpplet för att byta ut det till plommon...hehe. Tydligen hade han ändrat sig under natten, men det var antagligen viktigt för han det här med att ha med sig frukt :)

Nä, nu är det dags att sätta lite fart. Idag får jag skjuts till jobbet och slipper ta bussen :) Tack hjärtat!


Natti natti....

Så säger jag till lilleman alldeles strax.

I morgon ska vi upp tidigt och han har lekt med kompis heeela dagen idag så jag tror han behöver lite sömn nu, om inte annat så för humöret ;)

6 år och ett bedrövligt humör för tillfället, tyken är han med...hmm. Kan hända att han lärt sig endel beteenden av sin storebror för han gör en del gester med händerna ibland så man knappt kan hålla sig för skratt..hehe, fast det får man ju inte visa naturligtvis ;)

Hör just nu att han är i Robins rum o röjer...tror det är bäst att jag kilar upp o kollar vad han hittar på. Sen blir det sängen för hans del och jag återkommer säkert senare igen skulle jag tro.


Spökar det?

Någon loggar in på msn....någon som inte finns längre....

Blev lite skrämmande, men antagligen är det ngn annan som loggat in och det är fult tycker jag.

När Jimmy hade gått bort så tömde vi hela hans dator och vi har aldrig kollat hans msn/mail, oavsett om han inte finns längre så är det privat anser jag.


Inte många knop...

Har en lugn dag hemma idag, lilleman har vart på förskolan några timmar och under tiden passade jag på att ta en fika med vännen Nine. Efter att Liam var hämtad försvann han in till en kompis och jag har inte sett röken från han förrän för en kort stund sen, då stack han in huvudet som hastigast och frågade om han fick äta hemma hos sin kompis..hehe...sötnosen. Sen stack han igen...

Jag skulle egentligen gått till kinna för att uträtta lite ärenden idag men det verkar som att jag får hoppa över det. I morgon hinner jag inte heller men torsdag ska jag nog hinna med det.

Nu ska jag ta och kolla över övervåningen lite tror jag och sen får det nog bli en svängom med dammsugaren :)


Vila i frid


Än en gång har en alldeles för ung människa mist livet alldeles för tidigt.

Vi frågar oss varför? Hur kunde det bli så?

Vi har säkert många frågor som vi aldrig kommer få svar på, vi kommer aldrig förstå....

Istället för att ställa oss dessa frågor och spekulera så ska vi istället minnas det som vart, den bra tiden... ta fram alla goda minnen som hjälper oss att ta oss igenom en förlust.

En son har förlorat sin far, föräldrar har förlorat ett barn, far- och morföräldrar har förlorat ett barnbarn, syskon har förlorat en bror och vänner har förlorat en vän....

Mina tankar går till er alla som nu sörjer och som undrar varför?

Jag hoppas att du nu fått ro och att du har det bra vännen.

Vila i frid!




God morgon

God morgon allihopa!

I går blev det ingen uppdatering av eftermiddagen, hann inte och hade ingen lust heller :(

Men jag hade söta Elinor på besök här igår men tyvärr var jag tvungen att rusa sen eftersom syrran ringde, jag hade missat att jag skulle vart på salongen för att bleka utväxten. Men det va bara att rusa dit så nu ser man ut som folk igen :)

Efter det var vi iväg o handlade kavaj och sljorta till Fredrik och skor till mig. Nu är det bara en kofta kvar, ska försöka ordna det idag.

Fick höra en tråkig nyhet igår med :( Det gav lite tankar men jag försökte att inte tänka på det så mycket, vill nog förtränga allt hemska som händer...har lite svårt att ta in det med...är det verkligen sant?! Återkommer till detta i ett eget inlägg sen.

Sen fick jag läsa i en annan blogg hur en person än en gång uttrycker sig på ett sätt så man börjar fundera på om personen i fråga har några känslor över huvud taget...respektlöst!

Släpper det nu och istället ska jag väcka lilleman o pussa på han lite :) Idag ska vi på inskolning på förskolan :)


Lat?

Är jag lat eller lat? :)

Har inte fått gjort ngt vettigt alls idag förrutom att jag har plockat in all tvätt. I morgon är jag också ledig så då ska jag minsann se till att få ngt vettigt gjort! Då ska lilleman på inskolning på förskolan med så 2 timmar fri tid kommer jag ha då.

Men nu får jag snart besök av grannen Elinor, trevligt :) Och hon har säkert med sig söta Emma, har jag tur kanske jag kan titta på henne lite för hålla går inte :( Är säker på att hon e livrädd för mig för hon gråter varje gång jag försöker hålla henne..hehe

Dags att kolla lilleman som håller på att riva köket!


Vårda ditt ansikte

På lördag ska jag ju iväg på bröllop så denna veckan tänkte jag lägga lite extra tid på ansiktsvård, för alla vet väl att en make upp sitter bättre om du har ett riktig rengjort ansikte?

Jag gjorde en ansiktsrengöring igår som bestod av det här:

Började med att rengöra ansiktet med Ecollagen Gel-to-Milk Anti-Ageing Cleanser (Antiåldrande rengöring som går från en gelé till en olja till en mjölk. Tar varsamt bort orenheter och hjälper till att släta ut fina linjer. Huden blir len och återfuktad. Använd dagligen.)



En jättehärlig rengöringscreme som jag vill rekomendera till de som precis som jag har väldigt torr hy.

Sen skulle jag haft en toner egentligen men det hade jag tyvärr ingen hemma så jag gick direkt på peeling, till det använde jag Natural Skincare Scrub Cleanser, Milt peelande rengöring med malda mandelskalskorn, björkextrakt och avokado-olja som djuprengör huden och ger en fräsch lyster. Massera varsamt över ansikte och hals, undvik ögonpartiet. Skölj därefter noga. 100  ml.)



Efter det var det dags för en ansiktsmask och då använder jag Optimals Oxygen Boost™ Face Mask ,
(Syresättande och återfuktande ansiktsmask. Skyddar huden mot föroreningar. Applicera över rengjort ansikte, undvik ögonpartiet. Låt verka under ca 10 min och avlägsna därefter med en bomullstuss. Passar alla hudtyper. 75  ml.)

Redan nu känner man en otrolig förändring i ansiktet men sen behövs det ju lite extra fukt till ansiktet med, i vanliga fall så använder jag en återfuktande kräm men denna veckan kommer jag tillsätta ett extra serum så jag kör en "kur" med Royal Velvet Ultra Restorative Capsules, (Kapslar som reducerar linjer och rynkor samtidigt som de gör huden spänstigare. Jämna ut kapselns innehåll jämnt över tvättat ansikte och hals)




Kapslarna är väldigt små och i början trodde jag att den där räcker inte till mitt ansikte men jag lovar er att det gör det! Det är som en olja man smörjer in och första gången jag använde det tyckte jag att det kändes äckligt och oljigt efteråt men redan efter en kort stund så har det hunnit gå in i hyn. Då märker man att man verkligen har torr hy ;)

Så efter att den har gått in i hyn så avslutade jag med en creme, i går blev det en nattcreme och just nu använder jag Optimals Time Relax Night Cream, Näringsgivande, fyllig nattcreme som hjälper till att förnya huden och reducera uttryckslinjerna i ansiktet. Innehåller komplexet Bio Smooth™ som hjälper till att släta ut fina linjer och rynkor, körsbärsextrakt som ger huden näring samt kärnextrakt från vigna aconitifolia som ökar hudcellernas förnyelse. 50  ml. )



Efter detta kändes ansiktet underbart, och även idag känns ansiktet fortfarande återfuktat!

Kapslarna kommer jag använda resten av veckan och då en creme efteråt, på torsdag kommer jag köra en riktig ansiktsrengöring igen :)

Alla produkter kommer från oriflame och som ni märker så blandar jag olika serier men det är helt ok. Jag har hittat just mina favoriter när det gäller rengöring. När det gäller dag/natt creme så har jag några olika som jag gillar och varierar mellan.

Om man vill köpa på sig produkter för att kunna göra en riktig ansiktsrengöring så kanske man kan tycka att det blir lite dyrt men man måste ju inte införskaffa allt på en gång, det gjorde inte jag.

Dag - och nattcreme är ngt jag tycker alla ska ha hemma och sen kan man köpa på sig lite efterhand :)

Brukar ni sköta ert ansikte ordentligt med rengöring?


God morgon

Måndag och jobb för många, men inte här :) Är ledig tills på onsdag, sen så kör det igång!

I dag blir det att bara va hemma under dagen och i eftermiddag ska jag ge mig ut på jakt efter skor och en kofta till bröllopet.

Har egentligen en sak jag borde fixa med idag, ännu en liten hemlis ;) Men det blir inte bra liksom, det fattas en del saker för att jag ska kunna göra det bra och jag hoppas att jag får det mailat till mig under dagen annars vet jag inte vad jag gör :( Tycker inte om att göra ngt halvdant, och särskilt inte heller när det är ngt som ska glädja ngn annan....

Hoppas att det löser sig.

Nu ska jag se om jag får tag på grannen, söta Elinor :) Hon ville tydligen ha en liten pratstund idag....hehe. jag blir alltid så nyfiken så naturligtvis undrar jag om det gäller ngt särskilt :)

Tjingeling


Update

Tvätthögen är förberedd för tvätt i kväll, dammsugning av nedervåningen avklarad, uppdaterat mamma om att det är söndag idag och inte måndag som hon trodde, disken är avklarad och nu börjar jag bli hungrig!

Glömde en sak..... en ny fin bukett med blommor står och pryder köksbordet :) Va inne hos mamma en sväng och när jag kom låg det en bukett på bordet...hehe. Kan ni gissa vem som vart här och lämnat den? ;)

Hjärtat bjuder på middag idag så om en stund ska vi promenera dit, Liam är inte överlycklig för detta eftersom han leker med kompisar nu men tyvärr så måste man ju äta med. Sen ska vi lämna Fredriks barn, lite tidigare än vanligt då de ska ha kalas hemma för deras mamma fyller år nåsta vecka. Sen blir det besök hos Mille o Sanne och senare blir det besök hos Fia o Fredrik.

Dagen är alltså uppbokad!

Och ikväll är det tvättstugan som får besök av mig, mindre kul :(


Söndag

God morgon :)

Varför är morgonkaffet så viktigt egentligen? Jag måste bara ha det!

Njuter av kaffet just nu, kollar igenom lite bloggar medans lilleman är ute. Han älskar att va ute så vi hinner knappt komma upp o äta frukost innan han ska ut :) Men jag är glad över att han gillar att va ute, och här på gården brukar det alltid finnas någon att leka med.

Det är tre gårdar kan man säga och jag tror att dom är 8 pojkar i ungefär samma ålder som bor här, så ni kan ju förstå att dom har riktigt kul här!

Nästa vecka börjar allvaret, Robin börjar i 8:an och jag hoppas att det kommer funka bra denna terminen. Liam börjar förskolan, han har ju redan vart på fritids men då har inte alla vart där än som han ska gå i förskolan med. Tiden går så fort, att lilleman redan ska börja förskolan är obegripligt för mig...vill ju att han ska va liten ;)

Kanske är det så att det yngsta barnet har man svårast att släppa taget om, man vill att de ska förbli små :)

Och jag börjar snart jobba på mitt nya jobb riktigt, men jag har några tider inbokade på ett annat ställe med :) På onsdag ska jag iaf jobba dygn, åker direkt från jobbet på utvecklingsdag till kl. 17 så det blir 2 långa dagar för mig. Men det ska bli kul, hoppas på lite nya utmaningar nu och att få utvecklas lite.

Projektet som jag är med i om säker läkemedelsanvändning fortsätter nu med och det ska bli kul, jag hoppas att vi kan åstadkomma ngt riktigt bra med det projektet och mina önskemål är ju att man ska kunna minska läkemedelsanvändandet hos äldre och öka kunskapen hos personalen. Sen hoppas jag på att få reda ut lite frågetecken när det gäller vems ansvar vissa saker är, omvårdnadspersonalen eller sjuksköterskan? Lätt att skylla på varandra ;)

Tror denna höst kan bli ganska bra för mig :)


Att va gäst är ansträngande....

Nästa lördag ska vi alltså på bröllop, det är en av mina gamla barndomsvänner som gifter sig :)

Har kommit på att det är ganska ansträngande att va gäst på ett bröllop...eller tiden innan kanske man skulle säga. Man ska hitta kläder som är passande, möhippa ska hinnas med, man vill hitta den perfekta bröllopspresenten.... Det enda som är avklarat just nu är möhippan, klädseln är snart klar och bröllopspresent måste fixas i veckan. Känner mig stressad....kan undra hur den blivande bruden känner sig?!

Ser iaf fram emot att få vara med och dela denna dagen med S och F!


Stjärnvinst :)

Robin har vart på liseberg i dag och när han kom hem tömde han hela väskan på ballerina kex :)

Stjärnvinst...hihi...tackar :)


Tragiskt....

Att se unga personer förstöra sitt liv med droger....det är tragiskt!

Och de här killarna får på ngt konstigt sätt ofta jättegulliga och bra tjejer, förstår inte.....

Och att dom sen inte försöker dölja sitt missbruk är en annan sak jag regerar på, många talar om det öppet som om det vore helt ok och att ta GHB kan de göra hur öppet som helst...är de bara dumma eller är de så korkade så de tror att man inte fattar?

Hur som helst så är det tragiskt att se och jag blir ledsen inombords varje gång jag ser en ung människa leka med sitt liv som insats.....


Göteborg avklarat :)

Överlevde några timmar i Göteborg, men oj vad trött man blir av att gå omkring där med allt folk. Massa affärer var vi inne i och till slut var jag riktigt irriterad över att jag inte hittade ngn klänning. Men skam den som ger sig, jag fick faktiskt med mig en klänning hem :)

Jag är inte supernöjd men det får duga, den va ganska söt så det blir nog bra. Nu ett bekymmer till...skor!

Klänningen är gammelrosa i färgen skulle man kunna säga, vad ska jag ha för färg på skorna? Är det ok att ha vita skor till på bröllop?


Lördag och Göteborg?

God Morgon solstrålar :)

Sitter med mitt kaffe och funderar över dagen, älsklingen har föreslagit att vi kan åka till Göteborg idag. Mest för att jag ska kunna hitta en klänning till bröllopet vi ska på om en vecka, men sen är det ju kulturkalaset med.

Någon som vart på kulturkalaset i år?

Kollade lite på programmet och då kollade jag mest vad som fanns för barnen och det verkar som att allt är på trädgårdsföreningen. Ganska bra att ha det samlat till ett ställe så man slipper dra runt barnen i hela stan.

Har inte bestämt mig riktigt än, jag vill nog åka in men vet inte om jag orkar :( Får ta o ringa hjärtat o kolla med han vad han tycker.


Go´kväll

Några timmar efter att jag hade klagat på min mage kändes den lite bättre igen och jag orkade röra på mig, men nu är det likadant igen efter att vi ätit i kväll...tröttsamt! Får väl ta o sluta äta :(

Besök av Jessica har jag haft med och vi är så gott som klara med vår lilla hemlis, bara lite småfix kvar. men på söndag får vi nog mer att göra :)

Fredrik o barnen har vart här i kväll, ätit kvällsmat o lite fika....cheesecake :) Men nu är det bara jag o lilleman här, mys i soffan i väntan på att Robin ska komma hem.

Vad hittar ni på ikväll då?


Tröttsam mage...

Jag är så förbannat trött på min mage, inte nog med att det finns lite överflödigt fett på den så svullnar den upp som en spärrballong i tid och otid :(

Äter jag så blir magen dubbelt så stor och det spänner, och då räcker det att jag äter lite grann. Skulle jag inte äta på 3-4 timmar så sväller den upp för det. Det är så tröttsamt!


Nu bäddar jag ner mig i soffan och vägrar gå upp därifrån innan min mage är i normal storlek igen!


Kinna får en krog

Kan inte annat än gratulera dessa två killar som nu startar upp Kinna krog, de kommer ha öppet till 02 och alkoholtillstånd har de lyckats få med här i kommunen. ( kan inte låta bli att undra om det har att göra med att det snart är val, politikerna vill visa sina bästa sidor)

Tror att det kommer funka jättebra, en krog som är öppen varje helg, det är vad marks kommun behöver. Ser fram emot att se vad de kommer erbjuda för kul på helgerna. Så här säger de :Fredagarna riktar vi oss till en mer mogen publik och det kommer att bli allt från livemusik och trubadurer till musiktävlingar och karaoke. På lördagar ser vi fram emot att få möta en lite yngre publik på vårt nattklubbsgolv

Ni kan läsa mer på bt.se


Inga kläder och grannen har ingen häck

Sprang runt i varende affär i borås i går utan att hitta ngt att ha på mig till bröllopet på lördag :( Vad gör jag nu då?

Idag känner jag mig trött, har sovit dåligt i natt och vaknat flera ggr av allt regn och åskande. I morses blev jag väckt av en stor grävmaskin här utanför, de har plöjt ner hela grannens trädgård! Buskarna som avgränsar tomten och allt inne på tomten är borta...det är bara jord kvar!

Lägenheten har stått tom ett tag och nya hyresgäster ska snart flytta in, trädgården var helt igenvuxen så detta var nog tvunget att göras skulle jag tro. Men det dumma är det här med buskarna, jag bor i en radhuslänga med 4 lägenheter, alla har buskar som går ut mot gården. Jag har en hörnlägenhet och nu ser det urlöjligt ut när de tagit bort häcken hos grannen, jag har fått en glipa nu med. Svårt att förklara, ska fota sen...men det ser löjligt ut! Tycker de kunde tagit bort min förbannade häck med!


Mysigt besök

Fick lite besök av Johanna o lilla Gabriella idag ändå :) Alltid lika trevligt!

Förrutom det, lite matlgning och annat fixande så har det inte hänt så mycket. Liam har vart ute halva dagen o lekt med kompisar så han är nöjd. Robin hr stuckit ut med kompisar och ska sen till Borås för sommartorsdag i stan. Vi kommer ju åka in sen med eftersom jag måste ha tag på en klänning, kommer säkert inte hitta ngn som vanligt :(

Har inte så mycket annat att berätta just nu faktiskt, fast egentligen skulle jag nog kunna skriva hur mycket som helst men vissa saker skriver man inte om här på bloggen :)

Nu tror jag att jag slänger mig på soffan en kort stund innan älsklingen kommer....


Dagens kommentar


 

Hej ♥ hade det inte vart goare å ligga i soffan & komma på 46:an å se en bluray fil
;)?! Saknar dig

 

Hehe...kunde inte annat än skratta när jag läste denna kommentaren, och jag kan meddela att det är INTE min Fredrik som skrivit. Konversationen är mellan några andra personer ;)

Började undra varför han skulle söla ner den nya tv:n ;) hehe


Torsdag

Allaredan torsdag, veckorna bara rusar i väg. Snart är det slut på min ledighet och det är dags att börja jobba, börjar nästa vecka med att jobba ett dygn och dagen efter har vi utvecklingsdag hela dagen.

Och nästa lördag ska vi på bröllop, det ska bli kul. Men jag har ett problem...ett ganska stort problem... har fortfarande inte hittat ngt att ha på mig! Så idag ska vi till Borås och jag hoppas verkligen jag hittar ngt då annars blir jag lite nervös :(

Dagen efter bröllopet är det dags för ännu ett dygn att jobba, lite dumt att jobba dagen efter kanske men egentligen skulle jag jobbat på lördagen och tyvärr så måste jag låta jobet gå i första hand just nu....det är ju ett nytt jobb jag börjat på med.

Det var lite om nästa vecka, idag skulle jag träffat Johanna o lilla Gabriella men det verkar som att hon har fått jobba idag med så det blir nog inget. Är så glad för hennes skull att hon fått jobb, och så har hon blivit sambo med :)

För er som inte vet riktigt vem Johanna är så var hon tillsammans med min bror Jimmy innan, men framförallt så var de bästa vänner. Så hon hör till familjen på ngt sätt :)

Det ser iaf ut som att jag får några timmar hemma idag så det får nog bli att ta hand om steken som ligger i kylen och så hade jag tänkt att fixa en annan sak med men det vågar jag inte skriva här nu ifall en viss person skulle läsa :)

Antar att det är dags för mig att starta dagen!


Mysigt....

Regnet öser ner ute och inne känns det lite småruggigt. Sitter framför datorn med min gosiga filt på mig och ska värma mig med en kopp varma koppen blåbär/hallon :) Till det har jag brett mig ett par knäckebröd med ost på... mysigt och gott :)


Dagen försvinner...

Antar att dagen försvinner så fort eftersom jag sover hela förmiddagen ;)

Har iaf fått städat lillemans rum, gått igenom alla kläder och insett att han växt en del....det blir till att handla lite nytt. Lite mat har jag fixat med, ska äta hos Fredrik sen men va tvungen att göra ngt med köttfärsen som låg i kylen så den inte skulle hinna bli dålig. Så nu har vi mat tills i morgon :)

I kväll ska jag på Oriflame möte, det ska bli kul. Hoppas på att få kolla in lite nyheter som kommit :)

Måste kolla upp en annan sak med, fick ett mail om ett superbra erbjudande nämligen men jag är osäker på om det bara gäller mig eller om det även gäller mina kunder...i så fall får man ju bara inte missa det... Berättar mer sen när jag vet.

Har funderingar på att ha en tävling här på bloggen framöver men har inte bestämt riktigt hur den ska gå till än, kommer återkomma om det lite längre fram :)

Nu kom hjärtat så det är dags att kila....


Kanske dags nu?

Jag är segare än segast på förmiddagen, men kanske är det dags att klä på sig nu och starta upp dagen....

Projekt röjning i lillemans rum står på listan!


God morgon :)

Har haft en ordentlig sovmorgon som ni kanske förstår, lilleman har däremot vart vaken en stund och har städat på sitt rum. Han ville ha städat så han kan titta på en film nu..hehe

Jag hade sagt till han att vi skulle städa där idag, eller röja är nog rätta ordet! Kläder ska jag gå igenom med eftersom han växt ur en hel del, så nya kläder behöver inhandlas.

Vi har även hunnit med att ringa och gratulera Liams pappa som fyller år idag....hipp hipp hurra!!

Nu...kaffe!


Lugnet före stormen?

Mina två söner som i vanliga fall brukar bråka eller busa så det ekar i lägenheten sitter tillsammans tysta och tittar på film :) Robin frågade Liam tidigare om han ville det, och självklart vill han va med storebror. Va uppe för en stund sen och tittade till dom, där satt dom så lugnt och mysigt och det värmde så i mitt hjärta....en underbar känsla!

Även om jag borde lagt Liam för länge sen så kunde jag inte annat än låta dom få titta klart på filmen, vi är ju ändå lediga i morgon.

Men nu är det bara några minuter kvar så sen får jag en liten mysig stund med lilleman när jag nattar han. Är alltid extra mysigt den dagen han precis kommit hem :)

Själv har jag fått gjort massa måsten i kväll och min o Jessicas lilla hemlis är snart klar, tror den blir klar i morgon men jag får vänta ett tag till innan jag kan berätta om det.

Nu hör jag att det pratas där uppe, dags för mig att kila....


Glass i stora lass :)

Ett litet collage från när vi var i Söderköping, och är man där måste man ju bara besöka den berömda glassrestaurangen :)



Glassen på den stora bilden är ju naturligtvis min :)

Banan med 3 kulor glass, grädde, chokladsås och färska jordgubbar ...mums :)

Laktosfri va den med, ett stort + för det!


Hej hopp..

Tvätten är inplockad, har fått röjt undan här hemma, Robin har vaknat...allt är i sin ordning här hemma alltså :)

Nu blir det en dusch och sen funderar jag på en promend ner till byn innan jag hämtar lilleman :)

Chefen har ringt med och det stämde att vi har möte på måndag, så jag måste kolla med fritids så det är ok att Liam kommer dit några timmar.


Tisdag

Tisdag, en dag som brukar va tråkig... Men idag känns det inte så, idag kommer lilleman hem :) =Lycka!

Men innan jag hämtar han så är det städa som gäller, mindre kul men tyvärr ett måste :(

För övrigt ser dagen lugn ut. Har försökt nå chefen med för det verkar som att vi ska ha möte på måndag vilket jag inte hade räknat med och iså fall måste jag ju ha fritids.... Hon va iaf inte anträffbar nu men jag hoppas hon ringer upp sen.

Nu ska jag ta tag i städningen och va lite duktig, har massa tvätt sen igår med som måste plockas in....


Jag har syndat....

Jag va bara så himla sugen....



Ett stooort glas mjölk :)

Min mage kommer protestera nu men ibland måste jag bara...... det är så förbannat gott :)


Har viktigare saker för mig...

Fastnade på facebook, la upp lite bilder osv. Trött jag blir på mig själv....hade faktiskt viktigare saker att göra....den där hemlisen som jag inte kan berätta om än, som jag o Jessica påbörjade idag men inte hann klart med. Men nu orkar jag inte så i morgon måste jag ta tag i det....

Förrutom besök av Jessica idag så har jag vart en sväng i byn och gjort lite ärenden, vart på mitt gamla jobb o hälsat på och så har jag haft besök av min vän Nine.

Sen fick jag äntligen tummen ur och la in musik på min MP3 så när jag skulle ner till Fredrik så tog jag en extra omväg, hög musik i öronen och en rask promenad...underbart. Lite kaffe o mat hos hjärtat och sen en extra preomenad på väg hem...känner mig duktig idag :)

Måste komma i gång och röra på mig mer (jag har gått upp i vikt), har vart mycket onyttig mat och så har jag inte rört på mig...inte bra!! Jag vägrar att gå upp en storlek till på kläder :(

Slut på gnäll, det är bara jag som kan göra ngt åt det så det är bara att ta tag i sig själv nu antar jag....

Nu ska jag iaf inte göra många knop, nu blir det soffläge ;)


Go´kväll

Home sweet home :)

Skönt att åka i väg på semester men skönt att komma hem med, att få sova i sin egna säng, slippa höra alla knarrande ljud i husvagnen så fort ngn råkar röra på sig :)

Har vart jättetrött idag så när vi kom hem idag blev det en tupplur, sen va man ju tvungen att inhandla lite mat med för i kylskåpet ekade det.

Bara jag o Robin hemma i kväll så vi åt lite gott men sen begav han sig ut till sina kompisar igen och jag bäddade ner mig i soffan och jag stormtrivs nu under mina gosiga filt :)

Robin har kommit hem igen men inte ensam, en kompis fick följa med och ska sova här för det gick ingen buss som tydligen skulle gå eller hur det va så det blir iaf en nattgäst här idag men jag märker knappt av dom så det spelar ju inte så stor roll.

I morgon är det tvätta som gäller och så måste jag o Jessica fixa ngt, lite hemligt så jag kan inte berätta ngt här än iaf...man vet aldrig vem som läser :)

Nu ska jag släppa datorn och återgå till lite tv-tittande....


Sista kvällen....

Tonåringarna har vart i väg på ett kvällsdopp och jag o hjärtat har tagit en match i yatzy, tydligen inte min dag i dag för jag förlorade :(

Nu blir det en film istället innan det är läggdags, i morgon ska vi upp tidigt för att packa ihop, fast det tråkigaste är ju när man kommer hem och allt ska packas upp igen :(

Innan filmen blir det en uppdatering bland alla bloggar!


I´m a looser

Japp...ni läste rätt!

Jag förlorade alltså i minigolf....med 1 jävla poäng!

Vinnaren fick inget pris men fick däremot köpa en chokladbit som tröstpris till mig :)


Minigolf

Nu är det snart dags för mig att utmana älsklingen på äventyrsgolf här på campingen, de har jättefina banor :)

Vem tror ni vinner?


Gatufestival i Halmstad

Halmstads internationella gatufestival pågår just nu, vi va inne i stan en sväng i stan i går kväll och inte kunde man märka av ngt då iaf. Förrutom några människor som spran omkring och dansade och bärandes på flaggor samtidigt, samtidigt gick det runt en man och delade ut reklamn....jag är helt övertygad om att det var från ngn sekt...hehe, de var helskumma!

Men vi gör ett nytt försök och åker in till stan idag med och kikar, kanske man ser ngt roligare då :)

Solen har tittat fram med, så ,med lite tur så kan det bli stranden senare idag. Solbrännan behöver verkligen bättras på, tycker den försvinner snabbt :(

Sista dagen här idag, i morgon bär det av hemåt igen. Så ikväll blir det att börja packa ihop...dagarna har gått fort här.

Snart dags att gå till affären och köpa lite frukost...magen börjar kurra...


En lugn dag

Här är det bara lugnt idag och vi har inte gjort mycket annat än latat oss, grannarna till oss här på campingen spelar musik som de gjort varje dag här...bra musik så det är riktigt skönt att sitta här ute.

Dags att kila....

Fredag

God morgon säger vi härifrån Tylösand!

I går blev det alltså Danmark och vi hade riktigt tur med vädret, här i Halmstad hade det vart skitväder så det va tur att vi åkte i väg. Idag ser vädret ut att bli mulet med så idag blir det att åka in till Halmstad, det är gatufestival där nu så det kan bli kul.

Nu ska jag kolla vad mina bloggvänner haft för sig....


Danmark kanske

Solen har försvunnit och det har blivit lite molnigt...och svalare, så det är ganska skönt i husvagnen nu :)

Men det ser inte ut som att det blir en dag på stranden iaf så vi funderar på Danmark, det är ju inte så långt till Helsingborg härifrån så det kunde ju va en bra dagsutflykt. Vi får se hur det blir.

Fredrik gcik för att duscha nu och ungdomarna har gett sig ut, så jag ska passa på att vila lite :)


Ett litet husdjur

Satt ute i förtältet och helt plötsligt märkte vi att tältduken som är mot husvagnen rörde på sig nere vid marken....usch...sånt gillar jag inte så Fredrik var tvungen att ta reda på vad det var...och det va en liten äcklig näbbmus! Visst...dom är söta men de ska hålla sig på avstånd!


Tidig morgon på campingen

Kan inte fatta det själv men jag har gått upp frivilligt så här tidigt och sitter nu i förtältet....

Orsaken: Vaknade och det va lite för varmt i husvagnen för att somna om så istället gick jag upp så nu sitter jag med en kopp kaffe och bara njuter av tystnaden :) Fredrik vaknade med så han sitter jämte mig nu med, ungdomarna dom sover än...

Om en stund ska jag kila bort till affären och köpa frallor, det är ju bland det bästa när man är iväg så här....färska frallor varje morgon!

Det regnade jättemycket tidigt i morses men nu ser det ut som att det skulle kunna bli bra väder, solen har kikat fram och värmer inte bara husvagnen utan även förtältet...härligt men det känns som att vi behöver ha in lite luft här.

Dags att avsluta o prata lite med hjärtat mitt :)

På plats i Tylösand

Semestern har börjat :)

Efter lite trixande va husvagnen på plats, och förtältet är uppe med så nu är det ordning här.

Man kan säga att det är som vanligt...jag vid datorn och älsklingen ska fixa maten och lite annat som behöver fixas. Ungdomarna är ute på vift just nu och badat har de redan gjort med...med alla kläder på måste tilläggas!

Så nu måste en tvättlina upp så vi kan få torkat deras kläder.

Campingen är jättefin och efter maten tänkte vi åka i väg med bilen en sväng och om vi sen orkar blir det nog en promenad med.

Slut på uppdatering för denna gången, bäst att sluta innan Robin är tillbaks...upptäcker han att jag har internet så kommer han tjata ihjäl sig på att han ska få använda det ;)


Lite kaffe...



Är det ngn mer än jag som behöver gå upp så här tidigt eller har ni kanske fortfarande semester?

Jobbar till 14:30 idag och sen blir det semester :)

Idag är första heldag för Liam på fritids och han tycker det är lite pirrigt, men jag är säker på att det kommer gå bra.

Dags att klä sig och se till så jag har lagt fram det sista som ska med när vi åker idag.

Önskar er en riktigt bra onsdag!


Mycket uppdateringar....

Gick igenom bloglovin nyss, jisses vad ni har vart flitiga idag :)

Ser på klockan nu med att jag borde sova eftersom jag ska upp tidigt i morgon, Liam ska lämnas på fritids och jag ska åka och jobba. Efter det  blir det att packa in det sista i husvagen och sen åker vi på några dagars semester...det ska bli så skönt!

Inte massa flängande utan bara avkoppling, precis vad jag behöver. fast samtidigt kommer jag säkert bli rastlös. Robin har iaf fått tag på en kompis som ska med nu så 2 tonåringar kommer vi ha med som jag hoppas kommer trivas och att de hittar ngt att sysselsätta sig med, för uttråkade och sura tonåringar vill vi inte ha ;)

Lovar att uppdatera bloggen trots att jag är på semester, den lilla rosa är redan nerpackad :)

Nu ropar sängen på mig så det är nog bäst att avsluta så jag orkar med morgondagen, mest spännade blir nog när vi ska försöka få upp förtältet..hehe. men fredrik har märkt alla pinnar ( på sitt sätt ) ,så jag får nog bara förlita mig på han i morgon...även om jag är säker på att vi satte pinnarna fel när vi testade det ;) Fick några pinnar över med....tror ni att man ska ha det? ;)


Jobb och basketlandskamp

Har ju jobbat idag, och hur många har turen att få åka o kolla på den stora basketmatchen mellan Sverige och Estland i boråshallen?

Jag hade iaf den turen :)

En fullsatt arena med ca 2500 åskådare för att se matchen, de flesta var nog där för att se Jonas Jerebko spela.

Och vem vann då?

Sverige naturligtvis, med 84-66.

Sverige låg under lite i början men de kom snabbt in i spelet och vände det, det var en riktigt bra match och jag är glad att jag fick vara på plats.

Så här kan man läsa på bt.se

Sverige vann basketlandskampen mot Estland i Boråshallen med 84–66. Jonas Jerebko var bäste svensk, och gjorde 20 poäng.
BT följde Jonas Jerebkos återkomst till Boråshallen noggrant. Jerebko var klart bäste spelare när Sverige till slut utklassade Estland med 84–66. Utöver ett par nervösa minuter i början visade Kinnas store son varför han spelar i NBA.

Inför uppkast: Det är verkligen upplagt för basketfest i kväll. Det var mycket länge sedan Boråshallens läktare var så välfyllda som i kväll. Uppskattningsvis är 2500 åskådare på plats tio minuter innan uppkast. Och alla jublade och applåderade rejält vid lagpresentationen när 11 Jerebko presenterades.

Slut: 84–66. Jonas Jerebko får pris som bäste svenske spelare. Totalt slutade Jerebko på 20 poäng, åtta returer (en offensiv), fyra assist, två stulna bollar, två fouls och tre tappade bollar på en speltid av 29.07. Hans skottprocent slutade på, tvåor: 60 procent (6/10), treor: 50 procent (1/2) och straffar: 71,4 (5/7).


Fritidsbesöket

Har nu vart nere på fritids och hälsat på lite, men ngn lilleman fick vi inte med oss hem....

När vi kom dit var han snabbt med killarna och spelade innebandy, sen gick vi in o kikade och sen när vi skulle åka så bestämdes det att Liam skulle stanna kvar fram till klockan 1 själv. Han skulle äta där med, detta ville han gärna.

Så förhoppningsvis blir det inga problem i morgon när han ska lämnas på morgonen.

Nu har jag en halvtimme kvar innan jag ska jobba så lite kaffe ska jag se till att få i mig, i kväll gäller det också att jag är pigg för då måste jag packa allt för morgondagen!


Tisdag

God morgon allesammans!

Lite trist väder idag men det spelar inte så stor roll eftersom jag ändå ska jobba. Egentligen har jag inte tid att jobba för jag har också ett inplanerat läkarbesök idag coh så måste husvagnen packas. I morgon bär det av, Halmstad och närmare bestämt tylösand :) Ska bli skönt med några dagar hemifrån.

Verkar som att Robin har fått tag på en kompis som ska med också så jag ska ringa hans föräldrar idag och kolla så att det är ok.

Dags att göra lite annat än sitta vid datorn nu...kaffet väntar :)




Mera från kolmården

Först lite trollbarn :)



Sen lite hinderbana...



Dags att kika på lite djur...



Sen äntligen....delfinshow :)









Det var verkligen en upplevelse att få se denna show!

Mer bilder från kolmården kommer en annan dag.


Måndag

Dagen går fort märker jag men i har fått gjort en hel del med :) Liam tyckte det va spännande att gå till fritids o hälsa på, tänkte vi ska gå dit en sväng i morgon med.

Har fått handlat med men tältpinnar har vi inte lyckats få tag på än, någon som vet var man kan köpa det kanske?

Sen kom ett överraskande samtal, Robin ska åka till sin pappa :) Det var inte en dag för tidigt, han har inte träffat han sen ngn gång innan jul tror jag. Så lite panikpackning och nu väntar vi på att köra han till bussen, men han ska bara va där tills på onsdag för på onsdag ska vi åka iväg med husvagnen.

Lite tråkigt för Robin bara efterson han inte lyckats få tag på någon kmpis som vill åka med, anledningen till att de inte vill är att de inte vill missa torsdagkvällen i Borås. De brukar åka in dit då o gå o kika o umgås med kompisar, tror inte de förstår vad de missar eftersom vi tänkt åka till Halmstad - Tylösand.

Snart dags att åka till stationen iaf och sen hämta tvätt hos Fredrik och sen hade vi tänkt att ge oss ut med mamma en sväng, hon ska få komma utanför marks kommun...hehe. Av olika anledningar så har hon inte vart iväg ngn stans på flera år så det kan ju bli spännande :)


God morgon

Idag kanske det är första arbetsdagen för många efter en lång semester, men Fredrik har en veca kvar på semestern och jag ska jobba tis, ons sen är jag långledig igen :)

På onsdag åker lilleman till sin pappa och eftersom han jobbar nu så är det dags för fritids för lilleman. Min lilla kille ska alltså börja fritids, så idag ska vi gå dit och hälsa på och lämna in schema. I morgon blir ett besök med och på onsdag har han heldag där. Han ser verkligen fram emot det :)

Mer som står å schemat idag är ett besök hos chefen nere på kontoret och sen ska det handlas massa inför våran semestertripp som vi ska iväg på i veckan. Så ser min dag ut hittils, vad ska ni hitta på?


Kolmården och Bamse

I fredags anlände vi ju till kolmården efter en lång bilfärd





Först besökte vi Bamses värld, där kunde barnen leka av sig lite vilket var behövligt efter att ha suttit i bilen i många timmar, jag o Fredrik passade på att ta oss en kopp kaffe :)







Det var en lång dag så det finns massor att berätta och massa kort att visa men detta får räcka för tillfället, nu ska jag ta o vara lite social och umgås med hjärtat med :)


Möhippan

Go´kväll allesammans :)

I torsdags var jag ju på möhippa som jag berättat, det är min barndomsvän Sofia som ska gifta sig.

Torsdagen var som en vanlig dag för S, hon skulle fika med sin arbetskamrat E som lurat henne till ett café här i kinna. Sen trodde S att hon skulle hem men istället dök vi upp och hon blev väldigt överraskad, lite ombyte fick det snabbt bli innan vi begav oss till stationen för att ta tåget till Varberg. Väl på tåget fick hon en mindre snygg makeupp och lite mer kläder, även massa klubbor som hon skulle sälja för 10 kronor styck. ( dessa pengar som hon tjänade ihop skulle hon senare spendera i butiken G-punkten, men detta visste hon naturligtvis inte om)

Redan på tåget lyckades hon sälja bra så vi bestämde att vi skulle införskaffa fler klubbor sen, tror hon sålde totalt mellan 50-60 klubbor under dagen :)



Efter att ha vandrat på stan lite var det dags för henne att få prova på att blåsa glas, detta var en mycket lyckad grej. En kula och 2 glas fick hon blåsa, dessa skulle hämtas dagen efter och de kommer signeras med hennes namn under. Tror att hon får dom på bröllopsfesten, hon gjorde ett rosa och ett blått glas :)

Sen var det då dags för henne att hitta till butiken G-punkten, på ryggen hade hon en lapp där det stod vart hon skulle och hon fick fråga folk om vägen fast hon visste fortfarande inte själv vart hon skulle.

Väl framme i butiken fick hon då reda på att hon skulle spendera alla pengar där som hon tjänat in under dagen...hehe. Lite kul för hon hade sålt jättebra och fått ihop en rejäl slant, hon sa att hade hon vetat detta innan så hade hon inte sålt så många klubbor :)

Men shoppat fick hon gjort iaf och även endel av de andra tjejerna som var med :) Killen som jobbade i butiken var jättetrevlig och hjälpsam, S fick även en liten gåva av han och rabatt på det hon handlade. Så ett stort tack till killen som jobbade i butiken G-punkten i varberg!

Efter detta äventyr var det dags att bege sig ner till sociten där vi hade bokat bord för lite mat, en jättefin restaurang (kanske för fim med tanke på S klädsel...och även formen hon var i vid denna tidpunkt)

Efter maten var det dags för mig att tacka för mig eftersom jag skulle upp tidigt dagen efter, de andra stannade ytterligare ett par timmar.

Jag hoppas att S hade en trevlig dag med sina vänner och nu har vi ett bröllop att se fram emot att gå på om några veckor.


Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra

RSS 2.0