Inte så mysigt ändå...

Som jag såg fram emot att få ligga nerbäddad i soffan och bara njuta...

Kollade på en film som gick på tv men det tog inte lång tid innan jag fick massa sura uppstötningar och en jävla halsbränna :( Fick sätta mig upp istället för då kändes det lite bättre emellanåt, men då gjorde det ont i revbenen där jag sagt innan att jag får ont...och i skrivandets stund känner jag av en sammandragning....

Inte min kväll idag :(

Bäddar ner mig i sängen nu i stället och hoppas att det känns bättre i morgon igen....

Natti natti


Nu är det dags....

.... att bädda ner sig i soffan....

Vill lägga upp lite foton på bloggen, vill slå in lite julklappar, vill spana in lite bloggtävlingar...

Men NEJ! Jag måste bara släppa allt och njuta en lite egentid nerbäddad i soffan...tystnaden och lugnet här hemma och lite tända ljus runtomkring mig. Det har vart lite hektiskt ett tag känner jag och har en hel del framöver med så jag behöver verkligen bara vila upp mig. Har ett problem att lösa till i morgon med....barnvakt på e.m :( Johanna skulle passat Liam egentligen men hon fick jobba i morgon så det sket sig...men jag är glad för hennes skull :)

Nä...soffan va det ;)


Bad feeling....

Har en konstig känsla inom mig, kan inte förklara vad det är men det känns som ett orosmoment....

Det är ngt i min omgivning som inte är bra.....


Kallt....

God morgon i kylan

Idag blev det lite sovmorgon eftersom jag inte börjar innan 10, hade dock önskat att jag va ledig idag eftersom jag antagligen ska rycka in på torsdag när det gäller jobbet (mer om det senare)

Åker buss idag iaf så det blir att ta på sig ordentligt sen när man ger sig ut, -10 visar termometern! Usch!!

Får iaf möjlighet at prova min nya SVEA mössa idag som jag fick igår :)



Sen är det ju något positivt idag med...det är tisdag, vanligtvis tråkigaste dagen på veckan men inte för mig..... idag kommer lileman hem till mig :)

Min dumma klocka tickar fortfarande för fort så nu är det dags att fixa ordning sig för en dag på jobbet.

Ha en bra dag allihopa!


Vad händer egentligen?

Känns som jag inte hänger med klockan längre, har den börjat gå fortare?

Var ju hos syrran på salongen idag och fick äntligen blekt min utväxt och klippt bort allt det slitna....underbart! Sen hann jag bara va hemma en kort stund innan mamma kom över och sen kom hjörtat o hämtade mig. I väg till affären för att handla och sen till hjärtat för att äta kvällsmat samtidigt som han tvättade en maskin tvätt åt mig...tack :)

Helt plötsligt var klockan över åtta och det va dags att åka hem, hade tänkt mig en lugn kväll i soffan och bara njuta av lugnet och allt det mysiga nu med lite tända ljus.

Hängde upp tvätten, satte på lite kaffe och passade på att ringa ett samtal.....blev ett långt samtal...blir ju så när man inte pratar så ofta med endel personer :)

Kollat lite bloggar och nu är klockan redan snart 23..... vart tog min mysiga soffastund vägen?

Tänkte ju fotat lite med och lagt upp lite bilder men jag får skjuta på det ytterligare en dag, tror att jag istället förflyttar mig till sängen och bäddar ner mig där. Behöver verkligen vila upp mig efter några hektiska dagar som vart...


Älskade hem :)

Åh vad jag njöt när jag klev innanför dörren här hemma i morse, mitt adventpyntade hem som även luktade lite härliga juldofter :)

Tänkte ta lite kort för att visa er hur duktig Liam va här i lördags men jag väntar tills i kväll då det är lite mysigare.

Nu ska jag bara passa på att ta det lugnt en stund till innan jag ska till frissan, dags för blekning av utväxten igen och en klippning. Klippningen är väl behövd kan jag meddela!!!


Julskyltning?

Första advent idag och då brukar det innebära att jag går på julskyltningen i kinna. Brukar inte va så märkvärdigt men det har ändå blivit en tradition, sen avslutar man dagen med lite adventsfika hemma...mysigt :)

Men i år blev det inte så för mig eftersom jag va tvungen att jobba, adventsfikat tog vi hemma i går kväll istället.

Och istället för julskyltning i kinna så har jag vart här....



Första gången jag va där och det va riktigt trevligt, köpte inget men jag hittade några helt underbara tavlor som jag gärna ville ta med hem :) Men visste inte vilken/vilka jag ville ha eller var jag skulle ha dom så jag får avvakta. Det var två tjejer som gjorde dom och dom hade ingen web-butik men däremot en blogg som jag fick adressen till och jag fick gärna beställa därigenom sen...perfekt :)

Har inte adressen tillgänglig just nu men lovar att berätta för er i morgon.

Har haft en lång dag idag med och jag förstår inte ens hur min kropp orkar va uppe just nu, sen har jag förbaskat ont i revbenen på vänster sida under bröstet...jobbigt. Får ont där nästan hela tiden då jag har ansträngt mig och rört på mig mycket, om det beror på bebis eller inte vet jag inte men jobbigt är det iaf!

Så nu ska jag inta ryggläge!

Natti natti


Första advent

God morgon

1:a advent idag, för en gång skull så känns det rätt ok att va uppe så här tidigt. Tycker det är mysigt med alla adventljusstakar tända så här i mörkret :)

Så nu ska jag dricka mitt morgonkaffe och bara njuta....


Dags för lite uppdatering kanske...

En uppdatering från dagen....

Blev tvungen att först ta en tur till Lindex för att införskaffa lite nya underkläder, märks att man växer lite överallt nu när man är gravid :(

Sen tog jag med mig hjärtat till blomsteraffären där det inhandlades julstjärnor, hyacinter, en hylla till badrummet och lite annat smått som behövdes. Sen var det dags att hämta lilleman för att sen bli bjudna på middag hos några goda vänner. Jättegod middag och en ljuvlig paj till kaffet :) Fredrik gjorde lite nytta där och hjälpte till att sätta upp en tv och koppla in ett hemmabio system, under tiden passade jag på att mysa med deras lilla dotter :)

Sen blev det stressigt hem för vi skulle få besök av Johan och Samantha. Det var kul att dom kom på besök, tyvärr va det lite rörigt här men så är det ju ibland.

Efter det åkte hjärtat till affären för att handla mat och under tiden satte jag och lilleman igång att städa och göra fint till advent. Hjärtat fick sen laga maten eftersom jag o Liam hade fullt upp...Liam älskar att hjälpa till och han gjorde ordning ett ljusfat och dekorerade det själv, lite annat fixade han med. Tänkte ta lite kort men har inte orkat idag så det kommer en annan dag.

Efter maten hade vi lite adventsfika, det fick bli idag eftersom jag inte är hemma i morgon...jobbar ju dygnet då. Det blev iaf lite glögg / julmust, lussekatter och pepparkakor :) Det luktade verkligen advent här hemma sen.

Liam somnade sent, därav denna sena uppdatering....

Robin är hos grannen nu så när han kommit hem blir det läggdags här hemma, har ju en lång dag framför mig i morgon....


Är ni nyfikna?

God morgon

Lördag morgon och jag är ledig och inga större utflykter är inplanerade. Ska iaf försöka åka ut och köpa mig en hyacint.

Sen ska vi till några vänner som Fredrik ska hjälpa med en sak och då har vi lyxen att bli bjudna på middag :)

Sen har vi ju dagens höjdpunkt....lilleman kommer hem till oss idag!! :)

Tänkte nu också va lite snäll mot mina läsare och berätta vad det är som döljer sig i magen ;)



Detta pyre har ju ett kön med :)


Vart försvann dagen?

Jisses vad fort dagen gått....

Julklappsshoppingen tog så gott som hela dagen, pyret i magen va nog inte så jättenöjd med det för det blev lite jobbigt en stund men det gick över som tur va. Nu är iaf nästan alla julklappar klara...fast inte till hjärtat ;)

Väl hemma igen blev det en stunds vila och sen satte jag igång att slå in julklapparna till Liams julkalender så nu är den klar...nästan iaf, det saknas ett paket.

Har inte hunnit fixa inför advent än och just nu ligger det saker överallt känns det som, får väl hoppas jag hinner få lite ordning här i morgon för på söndag jobbar jag och sen är det full rulle ett tag framöver. Trodde jag skulle ha en hel dag ledigt på torsdag utan ngt inplanerat men de planerna blev ändrade idag då chefen ringde. Lite tråkigt men det jag ska göra istället ska bli lite kul faktiskt :)

Känns som jag bara babblar nu, beror nog på tröttheten så jag avslutar här och återkommer i morgon istället. Då lovar jag att berätta för er med om könet på lilla pyret :)


Fredag morgon

God morgon alla skönheter :)

Ledig dag och är uppe vid denna tiden...hm..inte likt mig! Frivilligt dessutom.

Idag tänkte jag klara av lite julklappsinköp, har en lång lista med vad alla önskar sig. Har dock 2 personer som är väldigt svåra....Fredrik och Robin :( Får fundera lite mer på vad man kan köpa till dom.



1:a advent på söndag, ni har väl inte glömt att köpa hem glögg och pepparkakor?

Brukar ni fira advent på ngt särskilt vis?


Min härliga torsdag

Har tillbringat dagen med älsklingen i stora staden Göteborg.

Började med ett besök på Emma ultraljudsklinik där vi gjorde 3D/4D ultraljud, och könet fick vi reda på också :) Lovar att berätta för er men först vill vi att barnen ska få reda på det så kanske att jag skriver ngt här i morgon ;)

Fick massa bilder med oss hem, både utskrivna och på skiva. Det var även några filmsnuttar....

Efter ultraljudet begav vi oss till backaplan och fikade o kikade i affärer, Fredrik fick köpt 2 julklappar till Wilma. Sen blev det Ikea, där åt vi julbord och shoppade. Så nu har vi fått köpt spjälsäng och madrass. Nu ska jag bara hitta ngt spjälskydd som jag vill ha med :)

Känner mig ganska mör i kroppen nu efter denna dagen och egentligen borde jag ligga i sängen nu så jag antar att det är dags att stänga ner här och förflytta mig...

Sov så gott!


Lilla miraklet :)


Äntligen!!

Äntligen är det Torsdag, idag väntar en heldag i Göteborg med älsklingen.

3D ultraljud och kolla kön på det lilla pyret som ligger i magen...spännande :)

Sen blir det nog lite shopping, behöver hitta kläder till nästa helg bl.a. Ska på julbord på fredagen och dop på söndagen.

Kommer med uppdatering senare idag och då får ni se bilder med....

Vore kul om ni ville gissa vad ni tror att det är, flicka eller pojke?

(Jag har ju 2 pojkar sen innan och Fredrik 1 pojke och 1 flicka)

Jag själv är övertygad om att det är en liten kille ;)


Oriflame

Ny katalog ute nu igen, massa bra erbjudanden så här lagom till jul :)

Här kan ni kika i den nya katalogen, eller så kan ni som bor i närheten be mig om en katalog som ni kan kika i hemma....

Nytt är bl.a lösögonfransar för endast 79 kronor, kan ju vara passande till jul och nyår :)


Bästa låten just nu :)


Julkalendern

Här kommer en bild på julkalendern som jag gjorde till Robin när han va liten, i år det det dags för Liam att få ha den :)

När jag köpt alla paket och häng på den ska ni få se en bild med.


Nu är det helg :)

För min del börjar helgen nu :)

Ända tills på söndag är jag ledig....härligt!!

Dagens tråkiga nyhet är att min dammsugare pajade idag :( Robin skulle äntligen va duktig och städa i sitt rum, och vad händer när han ska börja dammsuga?

Han startar dammsugare och det smäller till ordentligt och börjar lukta jätteilla, eftersom jag inte va hemma så ringde han mig och jag bad han bära ut den för säkerhet skull. När han gör detta droppar det ngn svart vätska från dammsugaren. Så ända från hans rumm ner till altandörren var det svarta fläckar.... inte kul. Men tur iaf att det inte började brina. Måste nu alltså införskaffa mig en ny jävla dammsugare...som om det inte fanns roligare saker att köpa.

Nu är älsklingen hemma och hämtar sin iaf så jag kan dammsuga här...för det behövs verkligen!

Kanske skulle skaffa sig en sån här söt ;)


Gardinbyte

Tidd advent så byter jag gardin i köket, men känner att jag måste byta i vardagsrummet med eftersom jag nu har upp vita tunna gardiner. Ett problem bara...har lånat ut de gardinerna jag vill sätta upp till mamma :( Hoppas verkligen hon byter nu i dagarna så jag kan hänga upp dom här hemma.

Det är svarta längder, förra året hängde jag röda band med pepparkakshjärtan på med men i år tänkte jag kanske hitta ngn annan dekoration till dom :) Ni får se när det blivit fixat.

Och på tal om byta gardiner så är det ju lite annat som ska fixas till advent med...måste försöka komma ut i förrådet idag och plocka in de saker jag behöver till advent...och julkalendern som Liam ska få ha sen med paket :)

Oops...klockan tickar...måste kila ;)


En frisk morgonpromenad

God morgon

Startade dagen med en frisk promenad ute i halkan, kom både till skolan och hem igen utan att trilla en enda gång *ler stolt*.

Kan tänka mig att akutmottagningarna kommer få endel att göra nu, och massa gips kommer nog gå åt till alla brutna leder....

Liam är alltså lämnad på fritids och jag har en stund kvar innan jag ska åka till jobbet, att jag lämnar Liam tidigare beror på att ibland åker jag buss och då är det den tiden som gäller men åker jag med ngn kollega så skulle jag egentligen lämna han en stund senare...men då kommer han mitt i frukosten, inte så bra.

Idag är det alltså jobb som gäller och ikväll är det oriflamemöte :)

Åh...kom på att jag måste ringa bostadbolaget...handtaget till min altandörr håller på att gå sönder, i går kväll var det nätt och jämt att jag fick stängt den...


Glada barn?

Bråk, kiv, gnäll, sura miner......jippi!


Färgat pärlsocker

Färgade ju pärlsocker för ett tag sedan



Gör så här:

1 msk vatten, karamellfärg efter eget önskemål, 2 dl pärlsocer

Blanda vatten med karamellfärg, rör ner pärlsockret och blanda väl.

Häll sedan upp det på en plåt och låt det stå och torka


Snölek....


Klart!

Äntligen färdig med baket av lussekatter, ångrar dock att jag gjorde dubbel sats :(

Nu är jag rejält trött i ryggen....



Recept:

150 g smält smör
5 dl mjölk
50 g jäst (för söta degar)
225 g kesella
0,5 tsk salt
ca 18 dl mjöl

Pensla med ägg

Jäsning 45 min - baka ut - jäsa 45 min - grädda i 250 grader ca 6-8 min


Avslöjad :(

Min bakassistent avslöjade mig idag på hur ofta jag bakar :(

Mormors gamla bakassistent har stått på hyllan och samlat damm alldeles för länge, nu när jag plockade fram den var den full av damm så det va bara att diska den, nu återstår det att få ihop den så jag kan baka lite lussekatter.

Så himla duktig ska jag va idag :) Meningen va att Liam skulle va med och hjälpa till men han tyckte nog det va roligare att leka med en kompis....han kanske kommer lagom till att degen jäst klart ;)


Vinterland



Fullt med snö ute och det yr fortfarande omkring snö i luften, jag gillar det inte men man kan inte annat än bli glad när man ser hur glada barnen blir :)


Önskelista....

Inte lätt att komma på vad man ska önska sig till jul....

Kläder är inte så kul just nu, ngt till hemmet är heller inte så kul...roligare att köpa sen när vi hittat ett boende till oss.

Men lite roliga filter till min kamera och en extra blixt till den vore inte fel :)

Vad önskar ni er i julklapp?


Hur står det till egentligen?!

Med mig alltså?

Va och handlade tidigare i kväll och köpte då cigaretter, för en stund sen tog mina cig slut o det va dags att plocka fram ett nytt paket...det fanns inga! Naturligtvis hade jag glömt att hämta ut cigaretterna från den där jävla apparaten som dom så smart kommit på ska finnas! :(

Det va bara för älsklingen att visa sin goda sida och ge sig i väg för att köpa cig till mig nu...tack hjärtat :)

En ramlösa bad jag han få med sig hem också eftersom jag fått halsbränna :(

Sen hade jag även missat att lilleman ska till tandläkaren tidigt i morgon bitti, hans pappa ska hämta han här och det va tur att han ringde i kväll och påminde om detta för när det gäller tandläkare så förtränger jag nog sånt :(


Denna dagen försvann med....

Inte gjort så mycket men ändå tickar klockan iväg, dock så luras jag lite av mörkret som redan infunnit sig ute. Man tror klockan är mycket mer än vad den egentligen är....

Har iaf haft en trevlig stund med vännen Nine, lite kaffe och massa prat :)

Disken är avklarad, röjt lite i skafferiet och skrivit handlingslista..... blev en lång lista idag men jag har ändå inte kommit på vad vi ska ha till kvällsmat. Förslag någon?


Recept på Havrerutor med nougat



100 g smör
4,5 dl havregryn
1 msk mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk sirap

Garnering - Nougat

Gör så här:


Smält smöret, blanda de andra ingredienserna i en skål. Tillsätt smöret och blanda.

Bred sen ut smeten i en form

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 min i 200 grader

När kakan är färdig skivar du nougat och lägger över.

Skär kakan i rutor, förvara kakan i kylskåp.

Jag brukar göra dubbel sats och använder då en form som är som en halv långpanna. Nougaten köper jag i bit, alltså inte ngn bredbar nougat.




Frystömning

Idag börjar operation frystömning här hemma!

Har inte så stor frys och jag har märkt att det är lätt att frysa in massa mat men att sen äta upp den är tydligen inte lika lätt :( Och nu inför jul tror jag nog att det kommer bli endel nytt att frysa in så nu måste vi börja tömma den på det som finns....

Så idag blev det köttfärssås till Liam och jag själv ska äta potatisgratäng med fläskfilé :)

Brukar ni också få göra en extra tömning av frys emellanåt?


Måndag morgon

God morgon

Fler som är trötta idag?

Sitter nerbäddad under filten i soffan, njuter av en kopp kaffe, har lilleman jämte mig och tycker livet är orättvist nu när man snart måste ge sig ut :( Jag är verkligen ingen morgonmänniska!

Ser att det snöar ute, inte mycket men det är ändå små flingor som yr runt.

Mötesdag för min del idag och skola för Liam och Robin, och på tal om skola så kom jag på nu att jag måste ringa Liams skola och säga att han inte kommer till frukosten idag....


Recept

Gröna kakan mjölkfri och äggfri

Se fler recept från Anneli på kokaihop.se.


Jag använde ICA:s päronsoda när jag bakade den....supergott!


Go´kväll

Söndag kväll redan, och jag har faktiskt gått i pyjamas hela dagen.... Man får ha såna dagar ibland va?

Denna dagen har känts sådär...men i morgon är en ny dag och den kommer bli bättre! Jag intalar mig det iaf :)

Törstig som attan är jag nu med, och lite småsugen....inte hungrig men funderar ändå på en varm macka i micron. Ska spana i köket och se om jag kna hitta ngt gott att äta :)


Kalasdags

I fredags firade vi ju Wilma som fyllde 10 år, det va bara familjen som hade lite firande då...



Och i går var det dags för det riktiga kalaset, då vi firade Wilma och hennes kusin Celine

Innan kalaset var det dags för lite förberedelser och Liam o Wilma dekorerade cupcake, fast Fredrik och hans bror Henrik kunde inte låte bli heller så de provade också ;)



Sen var det dags för lite gäster och paket....



Sen lite fika...och det mesta är hembakat i härliga glada färger :)



Sen var det då tårta, Hannah Montana för Wilma och Hello Kitty till Celine



Det va lite från gårdagen iaf :)


Halloweenbarn


God morgon

Huvudet känns bättre idag men har fortfarande lite huvudvärk, kanske lite kaffe hjälper?!

Ska ta en kopp nu och samtidigt ska jag lägga in kort i datorn, tänkte att jag får kompensera mina bloggläsare nu med lite kort istället för alla tråkiga inlägg...

Snart tilbaks...


Inte så bra...

Orkar egentligen inte skriva så lite roligare uppdatering om dagen kommer i morgon, även foton.

Hr haft en heltisk vecka med massa jobb, inte så mycket tid av verkligen koppla av och njuta av ledighet. Gårdagen och dagen har vart fartfylld med och det tar ut sin rätt nu....

Känner mig helt slut nu och morgondagen har jag inga planer för...kommer inte göra upp några planer heller. Det blir bara att ta det lugnt och vila upp sig.

Huvudet spränger och jag känner mig ledsen....fast det är inget särskilt jag är ledsen för, har inget att va ledsen för. Antagligen är det bra hormonerna och en trötthet som påminner mig om att ta det lite lugnt....

Nu ska jag bädda ner mig i soffan och ta en värktablett igen, sen hoppas jag att huvet känns lite bättre så jag kan gå och läga mig.


Elak mamma och huvudvärk....

Kände mig lite smått elak mot Liam idag, svärmor hade köpt chokladkalendrar till barnbarnen och naturligtvis till Liam med...jättesnällt av henne. men jag sa faktiskt nej till detta, hon fick inte ge ngn till Liam och medans alla andra fick en stod Liam vid sidan om utan att få ta emot ngn :(

Men min lilla kille är duktig, jag förklarade för fan varför och sa att han kommer få en annan av mig och det accepterade han utan en sur min :) När han väl får sin kalender med paket så är jag säker på att han kommer bli ännu mera nöjd :)

Har även haft huvudvärk under dagen som inte vill ge med sig, och efter en eftermiddag/kväll med massa folk omkring mig så spränger huvet nu....


Lite att fixa med....

Tror det är dags att starta upp dagen, lite förberedelser kvar innan Wilma kan göra sina cupcakes. Godispåsarna ska göras och tårtbilderna hade jag nästan missat...måste plocka fram dom så dom kommer med ner till Fredrik sen.

Måste bort till min vän Petra med och hämta ett tårtfat som jag ska låna, har för mig att hon nämnde ngt om en flaska saft med...hehe. Undra om vi kan ha sån tur att få en flaska av hennes mammas hennagjorda saft :) Måste säga att Petras mamma är verkligen en klippa, duktig på att baka, göra saft och sticka.... :)

Nä...dags att sätta fart....


Bästa på länge!!

Ni missade väl inte Idol igår?

Jay Smith, som helt klart kommer vinna årets Idol gjorde Madonnas låt Like a prayer...och det var så jävla bra!!!!!


Vit lördag

God morgon

Vaknade upp till en riktigt vit lördag, massa snö ute. Det snöade ju redan i går kväll och när jag stod i fönstret och tittade ut och såg snön falla så kände jag ett härligt lugn inom mig :)

Idag är det kalasdags för Wilma och Celine, så lite senare så ska tårtorna göras klara. Och Wilma ska få garnera sina efterlängtade cupcakes :)


En hektisk dag....

Förstår inte att jag ens sitter vid datorn just nu för jag är helt slut egentligen men ska efter detta inlägg krypa ner i sängen.

Efter att jag hämtat Liam idag så varvade jag att springa till tvättstugan samtidigt som jag bakade, och mitt i allt så fick jag besök av min vän Jessica som jag träffar alldeles för sällan. Sen lämnade jag Liam hos Nathalie som trots jobbiga foglossningar ställde upp som barnvakt.... tack!!!!

Sen i väg till kinna för att träffa X som jag är kontaktperson till...en fika och lite ärenden i lite affärer. Hem och hämta Liam, göra chokladkräm som ska va till Wilmas tårta i morgon och sen åkte jag, hjärtat och alla barn o käka pizza. Det var Wilmas önskemål, hon fick bestämma eftersom det var hennes födelsedag.

Hem till Fredrik och fikade och så fick Wilma lite presenter. Av oss fick hon en ny mobiltelefon, kläder, little petshop, bodylotion och duschcreme och ngn tatuerinsgrej.

Kollade sen Idol och åkte nog hem vid 22:30.

Väl hemma säger Liam att han har ont i sitt öra, där han har sitt örhänge...det visar sig att det är ngn varkula på baksidan så det va ju bara att ta tag i det...stackarn vad ont det gjorde på han när mamma pinade han. Men nu är det värsta varet borta så vi får se hur det ser ut i morgon. Han har fortafarande det örhänge i som man får när man tar hål i örat och det är så förbannat svårt att få bort, jag klarar inte av det :( Får fixa det i morgon för det går lättare att göra rent riktigt om vi tar bort det.

Liam sover iaf sen en timme tillbaks och Robin är hemkommen med efter att ha vart på fritidsgården en stund i kväll.

Detta var min dag alltså...och nu kommer jag avsluta den i min säng som jag längtat efter hela dagen....


Julkalender

Skrev ju igår om julkalender och lovde berätta hur jag brukar göra....

Kan först börja med att berätta att jag aldrig köpt någon chokladkalender till mina barn, nu vet jag att Liam däremot haft det hos sin pppa men det kan jag inte göra så mycket åt. Men här hemma har mina barn ingen sån. Tycker det ger fel budskap att man helt plötsligt låter det vara ok att äta choklad varje dag...även om det bara är en liten bit. Andra får göra hur dom vill men det är iaf min åsikt och det har funkat bra här hemma ändå.

Tv:s julkalender har vi heller aldrig köpt, av den anledningen att ingen av mina barn har riktigt följt julkalendern på tv så det har inte varit aktuellt.

De senaste åren har vi köpt bingolottos julkalender för att ge hela familjen chansen att vinna ngt bra men tyvärr har det inte blivit någon vinst.

Och när Robin var liten så var jag flitig minsann, jag broderade en egen julkalender som han fick och där hängde det ett litet paket för varje dag. Den kalendern hade han i några år och det tyckte han var riktigt kul.

Tyvärr har jag vart lite lat de senste 6 åren så Liam har aldrig fått ha den även om jag har den kvar och varje år när jag plockar fram julsakerna så blir jag påmind om den. Men i år så är det Liams tur att få ha julkalendern och få paket varje dag :) De dagar han är hos mig iaf, har räknat att det blir 17 paket som ska köpas och idag har jag köpt 4...bara 13 kvar ;)

Han vet inget om detta än så det ska bli kul att se vad han kommer säga 1 dec när första paketet ska öppnas :)


Bakning pågår....

Hade lovat Wilma att hon skulle få göra cupcake till hennes kalas så just nu bakar jaga muffins här för fullt, men dekorationen av dom ska hon få ta hand om själv i morgon :)


Hur kan man med?

Läste precis detta på Bt.se

14-årige Viktor ville ta tåget från Sundsvall för att hälsa på sin syster i Uppsala.

Men SJ vägrade att släppa av den rörelsehindrade 14-åringen i Uppsala. Det skulle ta för lång tid sade SJ eftersom Viktor behöver en ramp för att ta sig av och på SJ:s X2000-tåg.

I stället skulle han få åka till Stockholm och ta ett annat tåg tillbaka till Uppsala, på egen bekostnad, skriver Dagbladet.

Viktors mamma har anmält SJ till diskrimineringsombudsmannen.

Fy fan säger jag rent ut!


Första utvecklingsamtalet

Idag är det dags för Liams första utvecklingsamtal i skolan :)

Det ska bli spännande, fast jag är inte orolig för det. Ska även passa på att lämna lite synpunkter som jag har som förälder, det är däremot mer spännande att se hur de tar emot mina synpunkter :)


Julkalender?

Brukar ni köpa julkalender till er själva eller till era barn?

Om ni brukar göra det, vad för typ av kalender köper ni då?



Återkommer i morgon angående detta med julkalender och berättar då med hur jag brukar göra :)


Blä...

Usch....känner mig som en värdelös och oärlig vän :(

Varför?

Två orsaker och det handlar om olika saker....

Oärlig... jag har gett en vän ett löfte som jag hållt och kommer fortsätta hålla, fast det finns en annan vän som borde veta samma sak som mig....jag känner mig falsk mot denna personen.... den ena står mig närmare än den andra... men ett löfte är ett löfte... Känner mig ledsen för hela situationen :(

Värdelös... skrev massa här men jag raderade det igen...tänker inte gå in på det av olika anledningar....

Äh...detta blir knasigt alltihop men jag är inte perfekt och just nu är det bara endel som gör extra ont men det går över...

Älskar mina vänner iaf!


Nu har jag tid igen :)

Slutade jobba strax efter 9 idag, och jag kan lova att det var en underbar känsla när jag gick ut från jobbet idag....äntligen lite ledighet som väntar :)

Sen i fredags har det ser ut så här för mig när det gäller jobb:

Började klockan 08:30 i fredags morse och slutade inte innan lördag morgon, sen ledig för att åka till jobbet på söndag morgon igen, jobbade till 17:30. På måndag morgon var det dags att åka till jobbet igen och hem på tisdag morgon, onsdag morgon var det jobb igen och slutade alltså i morse... så ni fårstår att jag ser fram emot flera dagar ledighet nu va?!


Hämtade Liam på skolan 11:15, gick sen till Liams gamla dagis för att hämta en kompis till Liam som skulle med hem idag. Fixa lunch till killarna, ta hand om disk, fixa fika, dammsuga och röja upp här hemma. Emellan detta så skulle killarna ha hjälp med diverse saker, kan lova er att dagen bara försvunnit.

I morgon blir en fartfylld dag med....

Så ikväll ska jag bara slappa och ta det väldigt lugnt...men först ska vi hem till älsklingen en stund som jag knappt hunnit träffa de senaste dagarna.


Sista dagen på jobbet....

Snart dags att bege sig till jobbet igen, känns som jag bott där sen i fredags :( Men nu är det dags för sista dygnet på jobbet den här veckan iaf...härligt med lite ledighet sen. Och nästa vecka blir lugn, möte på måndag och sen en dagtur bara...om jag inte får bytt till mig ett dygn istället så jag får lite extra timmar :)

Det gäller att planera, så jag vill gärna ha in lite extra pengar nu så länge jag kan jobba för när man väl går över på föräldrapenning så blir det alltid lite knasigt just i övergången och så får man ju lite mindra sen när man har föräldrapenning.... men det ska nog lösa sig :) Det bästa hade ju vart om vi hade kunnat hitta ett boende för oss, då har man ju två inkomster.

jag har kommit på också att jag vart väldigt bortskämd i alla år när det gäller grannar, jag har ju en hörnlägenhet så det innebär ju att jag bara har grannar på ena sidan. Min granne som bodde där innan och som hade bott där ialla är märkte man aldrig av, det hördes aldrig ngt därifrån och hon klagade aldrig på oväsen från mig heller...det va som att ingen bodde där. En jättetrevlig dam var det. Tyvärr så gick hon bort o påskas och jag har nu nya grannar, en familj med två barn. Jättetrevliga är dom men helt plötsligt hör jag massa därifrån, särskilt barn som springer i trappan och då låter det som en gäng elefanter. Just nu undrar jag vad dom håller på med, det låter som ngn står och hoppar där inne, och det är så högt dån så det låter mer som att det är en vuxen.....

Jag har verkligen blivit bortskämd med åren :)

Slutbabblat från mig nu, dags för en cig och sen ta på sig lite kläder innan jag ska iväg.

Ha en bra dag allesammans!


Mer vill ha....

Funderar på denna spjälsängen från Ikea (klicka på bilden för att se större bild)

Hensvik spjälsäng

 

Lite smart med denna är att när barnet blir lite större så kan man ta bort ena spjälsidan :)

Får kolla med älsklingen och se vad han tycker :)


Vill ha....

Skulle behöva en ny tv-möbel men det får vänta, men nu vet jag iaf exakt vilken jag vill ha



Denna kommer från serien Bestå från IKEA


Thai mat?

Är det någon som vill prova Santa Marias Paneng Red Curry Spice Mix ?

I går hämtade jag ut mitt fjärde paket från Buzzador, denna gången hade jag blivit utvald att prova lite produkter från Santa Maria.

Paketet innehöll detta:

- 10 x Paneng Red Curry Spice Mix
- 2 x Premium Egg Noodles
- 1 x Extra Creamy Coconut Milk
- Santa Maria receptfolder



Eftersom jag fått 10 påsar av Paneng Red Curry Spice Mix för att kunna dela med mig av så tänkte jag att det kanske är någon av mina bloggläsare som skulle vilja testa denna?

Om ni är intresserade av det så lämna en kommentar så kontaktar jag er, det enda jag vill ha i gengäld av er är att ni efter ni testat den berättar för mig vad ni tyckte om den så att jag kan ta med det när jag skickar in min rapport sen.




Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.


För att registrera dig så klicka här 


Typiskt!

Helt plötsligt från ingenstans kom en huvudvärk, precis lagom till att jag ska ställa mig o steka pannkakor till ett helt kompani :(

Längtar redan tills jag får bädda ner mig i kväll.....


Ledig :)

Underbart att va ledig idag :) Men det bästa av allt är nog ändå att jag fått hem Liam!! Men i morgon måste jag lämna han igen hos hans pappa då jag har ett dygnsjobb, men sen är jag ledig massa dagar som jag kan kramas med lilleman!

Så idag händer inte mycket här hemma, skulle behöva handla såg jag men får nog ta det när Fredrik slutat så jag kan låna bilen. Har några presenter kvar att slå in till Wilmas födelsedag med :) På fredag kväll eller lördag får ni se vad hon har fått av oss.

Nä, istället för att sitta här så ska jag försöka få lite gjort här hemma nu under min lediga dag.


God morgon

Måndag igen...dags att jobba!

Tänk så många det är som idag avskyr att det är måndag igen...jobbigt att kliva upp ur sängen tidigt för att bege sig ut i det trista vädret. För mig spelar det ingen roll vad det är för dag eftersom jag ändå jobbat i helgen.

Idag har jag faktiskt endel som jag måste få gjort på jobbet, sånt som är mindre kul som man gärna inte tar tag i :( Men nu jädrar ska jag få bort dom där måstena! Kanske t.o.m kan va så duktig så jag får gjort ordning en genomförandeplan...det är ngt som kommunen är extra noga med nu att alla brukare ska ha.

Känner att jag babblar nu så jag avslutar istället, önskar er alla en riktigt bra dag!


Tävling

”Jag är med och tävlar om en Bosch köksmaskin från whiteaway.se inne hos Kardemumma Gumman, ta chansen du också!”

Tävlingen avslutas Måndagen den 15.11 2010 kl 18.00

(Ev vinstskatt betalas av vinnaren)


Graviditeten

Tänkte uppdatera er lite om min graviditet nu med :)

Är nu i V 20+5, magen växer och man ser verkligen vad som väntas...hehe. Lite lustigt är det när jag jämför med min vän Johanna som är 1 dag före mig, då kan man tro att jag har gått mycket längre än henne...

Det verkar vara en ganska lugn bebis för några sparkar märker jag inte av så mycket, lite små rörelse ibland kan jag känna av men jag längtar tills jag känner mer sparkar :)

Jag mår bra men det är mycket toabesök, tyvärr även nattetid :( Kan känna av en trötthet och ömhet i ryggen om jag varit väldigt aktiv en dag, får försöka tänka på att ta det lite lugnt emellanåt på dagarna. Har tidigare vart väldigt trött men det har blivit lite bättre.

Har börjat känna av lite halsbränna i bland, om det är en tillfällighet eller om det beror på graviditeten kan jag inte svara på. Men det är ngt jag haft problem med under mina tidigare graviditeter med, får köpa hem lite ramlösa för säkerhet skull :)

Ska försöka ta ngn magbild en dag med tänkte jag, kan va kul att se hur man växer :)

Vet inte riktigt vad jag gått upp men skulle tippa på 6-8 kg.

Hoppas på att jag får fortsätta må så här bra hela tiden :)


Lite uppdatering

Go´kväll

Så är man hemma efter en dag på jobbet, middag hos hjärtat och kvällen avslutades sen hos hjärtat med lite fika tillsammans med vännerna Hans och Linda.

För tillfället händer inte så mycket kul här eftersom jag är inte på min tråkiga jobbvecka :( I morgon är det ett dygns jobb som gäller igen och sen även på onsdag....sen blir det lite ledighet :)

Lite annat som händer framöver är detta:

fre 19/11 utvecklingsamtal för Liam på skolan

fre 19/11 Fredriks dotter Wilma fyller år så vi ska fira henne då

lörd 20/11 Kalas för Wilma och hennes kusin Celine

ons 24/11 oriflamemöte

Tors 25/11 3D ultraljud i Göteborg

Sönd 28/11 1:a advent

ons 1/12 oriflamemöte

tors 2/12 Kolla genrepet för Idol i Göteborg

Fred 3/12 Julbord med jobbet

Sönd 5/12 Dop för Benjamin (har jag för mig)

Mån 13/12 Mödravården

Och emellan allt detta så är det ju endel jobb med naturligtvis :) Men kul att veta att det händer lite annat än bara jobb med....


Söndag

God morgon allihopa :)

Börjar dagen med att säga Grattis till alla pappor idag!



Ska ni fira Fars dag idag?

Jag ska jobba så det blir inget firande av min far idag, Liam är hos sin pappa och har fått en liten present som han kan ge han där, Robins pappa bor ju inte här i närheten så där blir inget firande heller. Fredriks barn kommer till han idag så han blir nog uppvaktad skulle jag tro och så blir det nog att vi fikar lite när jag slutat jobbet idag.

Skönt att inte ha dygn idag, slutar ju redan 17:30. Men i morgon är det dygn som gäller igen...

Men nu är det mitt traditionella morgonkaffe som gäller :)


Snälla grannar :)



Fast det va massa kräftor dom lämnade, det va bara vi som fjantade till det lite ;)


Kvällens film



Uppdatering efter att ha sett filmen:

Betyg 1 av 5

:(


Mätt och utslagen....

En dag som bestått av lite ärenden, bakning och sen god mat har gjort att jag nu känner mig helt utslagen. Ska bädda ner mig i soffan, vänta på att bli serverad en kopp kaffe och sen blir det film :)

I morgon är det jobb igen som gäller, fast denna gången inte ett helt dygn utan bara till 17:30.

Som ni säkert sett har jag även vart med i lite tävlingar här på bloggen så nu får ni hålla tummarna för mig!


Tävling


Jag tävlar om en Taklampa inne hos Milliez i samarbete med Storelight.
Var med och tävla HÄR du med


Tävling



Jag tävlar om en åkpåse från Danska Basson baby från Barngrottan hos Matilda.
Var med och tävla 
här du också!



Tävling

Jag tävlar om denna vita labanfilt med valfri brodyrtext inne hos Milliez i samarbete med Goosa
Var med och tävla HÄR du med!


Tjejkväll

Häromdagen var jag på Skene Järn där de hade tjejkväll, och inte kunde jag tro att hela marks kommuns tjejer skulle va där ;)

Vi kom dit 10 minuter efter att dom hade öppnat och då va det kö utanför!! Och har ni inte vart på skene järn så kan jag tala om att det är väldigt stort. Men det tog inte så lång tid innan vi kom in i alla fall, och väl där inne möttes vi av dessa förtjusande damer som bjöd på glögg :)



Hade en trevlig kväll även om jag inte handlade något....


Bakat...

Nu har jag och hjärtat bakat lite till kalaset nästa helg :)


Hemma :)

Ska göra lite bättre uppdateringar senare, men innan dess så ska jag och hjärtat baka :)

Jag ska alltså sätta hjärtat på att hjälpa till, och i kväll får han ta hand om matlagningen så kan jag ta hand om bloggen ;)


Orkar inte...

En envis huvudvärk som inte vill ge med sig idag :(

Orkar därför inte med att uppdatera ngt speciellt i kväll, kanske kommer en uppdatering i morgon istället.

Nu bäddar jag ner mig i sängen istället


Jobbigt....

Va och fikade med Karin idag...trevligt :) Tyvärr ses vi alldeles för sällan, får ändra på det :)

Tog sen en sväng i kinna men fick sån huvudvärk så jag begav mig hemåt ganska snabbt, en värktablett och bäddade sen ner mig. Efter lite vila kändes det bättre men efter att haf vart uppe en stund så kom huvudvärken igen :( Och den verkar inte vilja ge med sig...skit också!

Men nu kom pappa så dags för mig att kila...


Tips önskas....

Önskar recept på mjölkfria bakverk som man kan tänkas bjuda på, det ska va till ett kalas där vi firar två barn så gärna lite roligare kakor som uppskattas av barn.

Hjälp mig nu!


Torsdag

Ännu en kylig dag men tyvärr ingen sol som värmer, men jag ska ändå ge mig ut en sväng sen så jag får en promenad.

En sväng till Kapp Ahl blir det idag, och så ska jag kolla om vännen Karin hade tid för en fika med :)

Sen får det väl bli ett röj här hemma och kanske att jag fixar lite inför kalaset nästa helg, i kväll ska jag ju iväg en sväng och älsklingen kommer inte hem innan sent idag. Han skulle ut på middag i kväll med cheferna och några kunder.

Kanske beställer en julklapp idag med, kan ju inte skriva vad eller till vem här för man vet ju aldrig vem som kikar in här ;)

Har ni börjat köpa julklappar än?


Räddare i nöden....

Det är min pappa det :)

Hade bokat upp mig på en grej i morgon med personen som jag är kontaktperson till, men så krisade det till sig eftersom vi kom på att Fredrik inte är hemma i morgon kväll och då har jag ingen bil :(

Frågade pappa och självklart ställde han upp med att låna ut sin bil....tack!

Det jag ska göra i morgon kanske inte är så märkvärdigt och man kan kanske tycka att vi kunde hoppat över det och gjort ngt annat en annan dag istället. Men är man kontaktperson så är man som en vän kan man säga, ofta kan det va så att personen i fråga är ganska ensam så tillfällena man träffar sin kontaktperson betyder väldigt mycket och man ser fram emot det. Man får chansen att göra saker tillsammans med en vän som andra ser som självklara. Därför vill jag inte behöva avboka ngn som personen i fråga kanske sett fram emot.
Och tack vare pappa kan vi nu hitta på det som vi planerat i morgon :)


Segt...

Varför ska det alltid va så svårt att komma igång?

Suttit vid datan, druckit kaffe, pratat med vännen Nine i telefon.... Det är vad jag hunnit med. Men pärlsockret om ska färgas är fortfarande vitt...hmm... dags att ta tag i det nu :)

Ska försöka va lite duktig och ta lite kort med, för visst är det roligare att läsa ett blogginlägg när det finns lite foton?

Men nu är jag trist...inga foton ;)


Fundering?

Solen skiner och snön lyser upp marken, det är en härlig syn när man tittar ut. Jag har haft några timmars sömn så jag känner mig mycket piggare nu. Disken är avklarad så nu njuter jag bara av lite kaffe innan jag ska börja färga lite pärlsocker.

Funderar på om det verkligen är så att skadeglädjen är den enda sanna glädjen?


En härlig dag...

Snön ligger kvar på backen men det snöar inte idag, klädde på oss ordentligt när vi gick till skolan men idag va det inte lika kallt som igår....det va riktigt skönt ute så det va en frisk morgonpromenad jag fick :)



Ska lägga mig en stund igen och sen ska jag försöka få lite vettigt gjort här idag, först och främst ska jag färga pärlsocker....håll tummarna nu så det blir bra :)


Onsdag morgon

God morgon

Ledig idag men fick ju ändå stiga upp tidigt, måste ju gå med Liam till skolan. Men sen blir det sängen igen för min del :)

Har fortfarande inte fått tag på ngn overall till Liam men Fredrik fick igår tag på ett 2-delat set till ett riktigt kanonpris så det fick bli det, lilleman måste ju verkligen ha ordentliga kläder nu när det är kallt och snö.

Men jag har lyckats slarva bort alla vantar, halsdukar och mössor :( Fattar inte vart jag lagt det....vet att jag hade lagt allt i en påse men den påsen är helt bort! Så nu måste jag ha tag på nya handskar och halsdukar till Liam.

Skulle vilja åka till Gekås igen....typiskt att jag inte har ngn bil :(

Dags att klä Liam nu så vi kommer i väg till skolan....


Oj då...

Go´kväll tänkte jag skriva nu men såg precis på klockan och insåg att den var mycket mer än vad jag trodde...det är ju nästan natt...

Men man kan ju inte säga go´natt....då tror ni att jag ska lägga mig o sova och det ska jag ju inte. Så vad säger man egentligen vid denna tiden?

Va ju inte riktigt detta jag tänkte skriva om när jag kikade in här men nu kom jag av mig, reklampaus just nu men jag tror jag skyndar mig att fixa ngt gott att äta på istället och bäddar ner mig i sffan sen igen så kanske jag kikar in här sen igen om jag kommer på vad det va jag skulle skriva om från början...


En novell...

Ett kort svar på sms blev helt plötsligt en hel novell...hehe, jag är verkligen kass på att uttrycka mig kortfattat ibland :)


Härliga kollegor, utbildning och projekt

Har haft en bra dag på jobbet men ganska lugn, har arbetat med 2 kollegor som jag vanligtvis inte brukar jobba med så det va riktigt kul :)

Har ju vart ledig ett tag nu så massa mail hade jag med på jobbet, hade bl.a fått bekräftelse på att jag blivit anmäld till utbildningstillfället som jag ville gå på. Det är apoteket som ska hålla i det och handlar om säker läkemedelshantering....kul :) Det är ju precis det projektet handlat om som jag vart med i. Och på tal om projektet så verkar det som att vår del i det är klart och nu återstår att se om de som är lite högre upp anser att vi kommit fram till ngt bra som de känner att man ska jobba vidare med i kommunen :)


Trött....

En promenad i snön till skolan fram och tillbaks, det gjorde aå all min energi försvann. Kände mig rätt pigg innan men nu är jag helt slut igen och snart är det dags att promenera till bussen för att ta mig till jobbet. Idag är det jobb 10-16 som gäller....sen är jag ledig ända tills på fredag!!! Underbart :)


En sån syn

Vaknade färsta gången vid kvart över 5 i morses och möttes då av att det var alldeles vitt utanför, visst hade de varnat för detta men inte trodde jag att det skulle stämma...

Sitter nu i soffan i min pyjanas, nerbäddad under en varm filt och dricker en kopp kaffe. Har det alltså jättemysigt men så fort jag tittar ut så fryser jag :(

Idag ska vi promenera till skolan...inte så lockande!

Och jag har ju fortfarande inte fått tag på en overall till Liam!

Ser hur det blåser ute och snöar gör det fortfarande, det blir att t på sig ordentligt när vi ska gå sen.....


Äntligen....

Tyvärr har jag inte en sån här men min är ändå skön att krypa ner i :)


Höstpromenad

Det blev ju en liten promenad ner till dalen i söndags, lite foton passade jag naturligtvis på att ta då :)


Rek brev...

Fick en avi hem idag om ett Rek brev att hämta ut, blev lite fundersam och lite orolig...vad sjutton kunde det va?

Tidigare när jag fått Rek så har det vart körkort, från polis eller kanske andra värdefulla handlingar....

Har iaf hämtat ut brevet nu, fast det va snarare ett paket :)

Det va Benjamins doppresent som hade kommit...hihi. Perfekt! Vi är väldigt nöjda och vill ha en likadan present i vår ägo sen ;)

Kan tyvärr inte berätta vad det är eller visa foto eftersom Benjamins mamma Jane läser min blogg ;)

Men jag ska ta ett kort som jag får visa här efter dopet.


Dagen hittils...

Mötet avklarat, bra info men avslutet på mötet va mindre roligt :( Hopas att allt löser sig inom en snar framtid vad det nu kommer innebära...

Men nu till något roligare, får snart besök av min kära Linda och hennes lilla Oscar :)

Sen blir det bara att slappa idag, är sjukt trött. Får bli tidigt sänggående ikväll och efetrsom jag sovit lite dåligt så ska jag se till att jag får den sömnen jag behöver i natt för att komma i kapp och bli lite piggare. Tack o lov för att det finns sömntabletter :)


Slut på helgen




God morgon

Hjärtat har åkt till jobbet, Liam har blivit lämnad på fritids, Robin sover än och jag själv ska strax starta upp min måndag!

Möte på öppenpsyk står på schemat idag, sen hämta Liam och bara ha en lugn dag hemma. I morgon jobbar jag dagtid, sen är ja ledig tills på fredag då jag har ett dygn att jobba, avslutar sen veckan med att jobba på söndag till 17:30. Så en ganska lugn vecka för min del :)

Föruttom detta så ska jag träffa X som jag är kontaktperson till på torsdag, och idag hopas jag på en date med min Linda :)

Så även om det är måndag och att jag är förbaskat trött pga att jag sovit dåligt i natt så känns den kommande veckan riktigt bra.

Önskar er en riktigt bra måndag nu!



Färgat pärlsocker och öppenpsyk

Tydligen finns inte det att köpa längre så nu får man färga det själv...hmm. Nåja...får väl köpa hem karamellfärg en dag så får vi se hur det går. Hade tänkt mig rosa pärlsocker men funderar på att göra blått med kanske :)

Men nu ska det inte färgas ngt iaf, nu ska här sovas. I morgon ska jag till öppenpsyk :)

Hehe...jag ska dit i jobbet alltså, vi ska få lite information...kan bli väldigt intressant!

Natti natti


Vagnen


Turdag?

Känns som en bra dag idag, så ikväll hoppas jag på turen och vi tänkte spela bingolotto...så håll tummarna för oss :)

Ska alldeles strax åka o hämta lilleman som fortfarande är hos sina kompisar Maja och Ronja, sen ska vi nog få besök av Jessica, Cevin och Filippa...kul! Det är alldeles för sällan som vi ses nu för tiden....

Har ju fotat våran barnvagn idag med så jag ska försöka få upp lite bilder i kväll på den, till veckan så ska vi köra ut den till svärmor där den får stå i tryggt förvar tills vi har användning för den :) Har ju även lämnat korgen där, dels för dörvaring men även för att svärmor ska kunna hjälpa oss att sy det som behövs till den....

Dags att packa ihop oss snart och bege oss i väg men jag uppdaterar senare i kväll igen!


Vill inte.....

....va inne längre ;)

Lite småkyligt ute men solen skiner och det är en riktigt härlig dag.

Har fått diskat, dammsugit, fotat barnvagnen :) (kort kommer senare) och så har jag ätit upp den sista pajpiten från gårdagen (förlåt älskling)

Men nu får det räcka för en stund, ska ta o packa ihop mina saker och sen promenera hem till hjärtat. Får väl se om jag lyckas ta några fina höstkort på vägen.


Blä...

Skrev ett inlägg som försvann :(

Orkar inte skriva om så ni får bara ett livstecken från mig, ska försöka starta upp denna fina dagen nu och sen blir det en promenad ner till Fredrik. Tror jag ska ta med kameran då så kanske man kan ta lite kort ute idag :)

Kram


Petter - Di Leva

Förra veckan hörde jag Petter sjunga en av Di Levas låtar och det va bra :) Att nu höra Di Leva sjunga en av Petters låtar va inte riktigt lika bra...hehe


Uppdatering

Inte mycket jag fått gjort från min lilla lista idag, tar tag i det i morgon ;)

Liam är nu på halloweenparty men ska alldeles strax hämtas igen, Fredrks pojk Lasse är lämnad på hallowwenparty och ska hämtas senare, Robin har vi kört till innebandnatta och ska hämtas senare. Här hemma är det nu jag, Fredrik och Wilma.

Har inte hunnit med så mycket under den stund Liam vart iväg, men en paj står i ugnen så om en stund blir det mat...gott :)

Ser att klockan tickar på...dags att hämta Liam :)


Ska du hålla tal?

Här kan du hitta färdigskrivna tal som du kan köpa, kan ju va en idé kanske om man inte vet vad man ska säga.

Väldigt opersonligt måste jag säga men är man lat, inte har ngn fantasi och vill va opersonlig så är det ju ett tips iaf :)


Röjartagen...

Trots tröttheten i morse så har jag ändå kommit i gång här hemma och röjt lite, men fortfarande finns en del jag skulle vilja ha gjort. Men strax ska jag i väg så vi får väl se om jag hinner med lite mer senare...

min lista står:

Bära ut saker till förrådet
Packa undan sommarkläder
Plocka upp tvätt
Städa och rensa i skafferi
Slå in presenter
Handla
Slänga sopor

Får väl se om det är ngt av det på listan som kan strykas under dagen ;)


Lördag morgon

God morgon allihopa!

Nätt och jämt vaken.... men får jag i mig mitt kaffe så ska jag nog vakna till liv. Skulle verkligen behöva gå upp lite tidigare men jag älskar att sova, ligga nerbäddad i sängen under mitt sköna täcke ;)

Idag ska jag träffa X som jag är kontaktperson till och senare idag så ska Liam på halloweenparty, Fredriks pojk ska också iväg så lite senare blir det bara jag, Fredrik och Wilma. Tror det blir en ganska lugn dag idag!

Vad ska ni hitta på idag?


Problem med bloglovin

Bloglovin funkar inte som det ska...den lever sitt egna liv idag.

10 nya inläg, kollar igenom dom. Nästa gång kag kollar får jag upp samma igen...om och om igen. Rätt som det är står det kanske 5 nya inlägg, kommer till det första sen krånglar det, försöker uppdatera sidan och helt plötsligt är jag tillbaks på de 10 inläggen som jag redan läst 3 gånger!

Tröttsamt!

Vad händer med alla nya inlägg då som jag inte får upp? Missar jag dom helt eller kommer dom komma senare när och om det funkar riktigt igen....

Någon mer som har problem med Bloglovin ikväll?


Myskväll istället för partaj.... och Idol

I kväll har det vart mys med hjärtat och barnen, egentligen hade vi planerat att gå till hotellet ju men hoppade över det. Hade visserligen inte blivit ngt partaj för min del ändå men det hade vart kul att träffa massa folk som man känner.

Och jag kan lova er att typ ALLA verkar va där ikväll

Måste erkänna att det känns trist att vi inte är med i kväll med alla våra vänner men jag vet ju också att jag inte hade orkat med det och det blir fler tillfällen. Hoppas att alla får en riktigt bra kväll iaf!

Och till råga på allt så såg jag nu att Geir åkte ut ur Idol! Han va ju en av mina favoriter, men det spelar ingen roll om han åkt ut för han är en Idol redan. Som vinnare i år hoppas jag på Jay!

Såg ni förresten kvällens program? Låten som Idoldeltagarna gjorde ihop va ju riktigt bra, kul att höra Sassa igen med....hon va ju en av mina favoriter som tyvärr åkte ut alldeles för tidigt.

Slutbabblat för mig nu....


Fredagsnöje

Tvättstugan idag...men det är nog första gången jag har så lite tvätt som jag har idag :)

Ska alldeles strax gå bort o hänga upp tvätten och sen ska jag försöka fixa till mig lite så vi kan ge oss i väg på ngt kul med barnen.

Idag blir det en tur till Leos Lekland, tror jag ska passa på att göra ett besök på ÖB då med och se om man kan hitta ngt fynd, Rusta är ju alltid kul att besöka med ;)

Sen va det ju meningen att vi skulle besöka kinna hotell i kväll och lyssna på Black Rose, men detta hoppar jag över. Det hade vart jättekul att gå dit o lyssna och träffa lite folk men känner ändå att det blir för jobbigt. Har inte riktigt vart i fort och att vistas bland massa fulla människor då känns inte så lockande. Får hoppas det blir fler tillfällen.

Nu ska jag kila till tvättstugan, men först ska jag ringa Nine o kolla om hon behöver tvätta lite :)


Son och lillebror

Satt ute på baksidan i går och röka, det va mörkt ute och jag tittade in genom mitt vardagsrumsfönster....

Ser min stora son Robin stå i köket och göra smörgås, men för en kort stund så va det som om det vore min älskade lillebror Jimmy som stod där. Kepsen bak och fram, det ljusa håret som stack fram under kepsen...

Ibland ser jag sån likhet mellan dom, inte bara utseendemässigt utan även till sättet...

Det känns skönt att Robin ändå har minnen från Jimmy men det gör ont i mig att dom inte fick fler minnen. Dom hade kommit överens väldigt bra och kunnat ha väldigt kul i hop....

Det värmde så i mitt hjärta i går när jag tittade på Robin....

Ska se om jag kan lägga upp kort på både Robin och Jimmy ngn dag.




Tävling



Jag tävlar om en goodiebag hos Agnes för att fira hennes 100:e tävling!

Sponsorer och vinster:
Canvastavlan – Presentkort på 600:- att köpa canvastavlor för
Carolines Smyckeskrin – Presentkort på 200:-
Cb kids – Presentkort på 200:-
Disktrasa.com – Två valfria disktrasor
GobliGobli – Snuttefilt
Hippa Hem – Moln-förkläde och svamplampa
Kotteshoppen – PC-spel Lek&Lär
Lilla Hemmahuset – Scarfen “Bruno”
Lily och Brorsan – Snuttefilt ”Label-Label”

Namnnappen – Valfri motivnapp
SmultronbynBabyskramla, racerbil och kullabyrint
Storasyster & Lillebror – Linne “Orange Dog” i valfri storlek
Tidningstorget – Magasinogram på 100:-
Tjusigt – Familjealmanacka 2011
Unik Dekor – Valfri väggtext
Villes Veranda – Kärlekshjärta


Tävling



"Jag tävlar hos http://noonewantsforever.blogspot.com
om en matstol värde 2000:- från Babybjörn "

Tävlingen avslutas 25 November


Matos...

Ibland kan det lukta riktigt illa med matos och man tappar matlusten, men ibland så luktar det förbaskat gott och då blir man bara mer hunrig.... precis som jag blir just nu :)

Idag har känts som en riktig slappardag fast när jag tänker efter så har jag ju faktiskt fått gjort endel, känner mig ganska nöjd faktiskt :)

Har haft kvalitetstid med lilleman och nu har jag en nöjd liten kille som är ute o leker med kompisarna. Härligt att se dom springa omkring och busa och ha kul.

Dags att kolla till maten....


Energi....

För en stund så fick jag massa energi, så nu finns det ingen disk och lägenheten har jag dammsugit (båda våningarna), bäddat sängarna och plockat undan lite.

Nu är det nog dags att börja fixa lite mat....potatis, sås pch kotletter blir det idag :) Jisses vad jag känner mig duktig!!


Bokat och klart

Har nu fått en tid för könsultraljud :)

Hihi...ser fram emot det. Fast jag har ju redan mina aningar, jag tror till 90% att det är en liten pojk :) Fredrik tror nog att det är en tjej...får se vem som har rätt ;)

Jag har haft rätt med mina aningar på mina 2 tidigare graviditeter....


Könsultraljud

Ska nu ringa och boka tid för könsultraljud, ska då göra ultraljud i 3D/4D....spännande :)

Det kommer inte bli än på några veckor men då har vi ngt att se fram emot iaf :)


God morgon

Onsdag och ledig = Nöjd Petra

Nattens sömn har vart så där, bättre än natten innan iaf och jag somnade ifrån tv:n så den fick jag stänga av när jag vaknade vid 3-tiden i natt.

Och eftersom jag vaknat några ggr under natten så har jag ju märkt av busvädret som vart i natt...usch vad det stormade och regnade... skönt att det inte är så nu aif.

Väntar nu på att vännen Nine ska komma över på kaffe, men hon får stå ut med att se mig i min pyjamas ;)


Bra eller dåligt?

Hur ska man sammanfatta denna dagen....

Dagens positiva :) Min söta Emelie, min f.d arbetskollega har vart på besök med sina pojkar. Det va kul för det va längesen vi sågs, och så fich Fredrik träffat henne nu med.

Dagens andra positiva: Vi har vart och hämtat barnvagnen som älsklingen köpt :) Den va jättefin!!! Så jag är verkligen supernöjd, nu ska man bara lära sig hur allt funkar på den...hehe. Lite skillnad mot för några år  sedan då man hade vagn senast.

Dagens negativa: Skulle nu ikväll beställa spel till Liams x-box, det är ju omöjligt att få tag på spel till det gamla x-box men hade nu hittat en bra sida trodde jag som hade endel spel till riktigt bra pris. När jag väl hade valt spel så visar det sig att spelen är inte original och skickas från Asien och då talar de alltså inte svenska på spelen heller.... skit också! Så det va bara att läga ner så nu får jag fortsätta leta efter spel....

Mer negativt i kväll är nog mitt humör, är väldigt trött och känner mig bara allmänt off :( Vet inte varför men känner mig bara inte på humör, antagligen är det bara sömn jag behöver...

Är ju meningen att vi ska ut på fredag med eftersom det är ett band som spelar på hotellet som jag gärna vill lyssna på. Men som det är nu känner jag inte alls för det, vill hellre bädda ner mig i soffan framför en bra film... Men det kan ju hinna ändras innan fredag...

Nu ska jag iaf gosa med lilleman och så väntar jag på att Liams pappa ska komma bort med febertermometern. Han har känts lite varm så jag vill kolla för säkerhet skull om han har feber. Är säkert inget men bättre att ha kollat så man är säker.


Ultraljud och BF

har nu vart på ultraljud, allt såg bra ut och mitt tidigare ultraljud hade visat på att jag va i v 18+6, idag sa dom v18+5. Fast de ändrar inte datum för BF, så 29 mars 2011 gäller fortfarande :)

Lite lustigt bara att en kompis till mig fick beräknat att hon var i v18+6 också fast BF är 28 mars 2011...borde det inte va samma datum?

Nåja....det är ju svårt att säga exakt BF men vi ligger ju omkring samma dag iaf.

Mina två tidigare barn var beräknade så här:

Robin var beräknad 25 maj 1996, men föddes 10 maj 1996. 15 dagar för tidigt!

Liam
var beräknad 5 april 2004, men föddes 20 mars 2004. 15 dagar för tidigt!

Under de båda graviditeterna hade jag inga förvärkar alls, det var vattnet som gick helt plötsligt utan förvarning bara så det var dags att åka in.

Undra hur det kommer bli denna gång?

Tror ni jag kommer få för tidigt denna gången med?


I dag är det dags :)

Om en timme så gör vi ultraljud :)

Har ju gjort ett tidigare när jag inte hade gått så långt men idag är jag i V 18+6 så det ska bli kul :)

BF är 29 mars 2011, får väl se om jag fortfarande har det BF efter dagens ultraljud!


Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra

RSS 2.0