Söndag?

Är det verkligen söndag idag?

Gårdagen verkar försvunnit för mig eftersom jag jobbade så det är nog allt lördag idag :) Är ju ledig i morgon med och älsklingen ska inte heller upp så tidigt...i morgon är det nämligen dags för ultraljud så han får åka senare till jobbet.

I dag blev det ju en tur till Borås, och tydligen hade alla andra den planen med, lite jobbigt var det allt att springa i affärer eftersom jag behövde uppsöka toa titt som tätt...måste nog be dom kolla om jag har urinvägsinfektion i morgon :(

Fick iaf köpt ett par mammatights och två enka vardagströjor som jag kan ha. Kollade om jag kunde hitta ngt lite snyggare och roligare att ha på mig vid tillfällen då man kanske vill klä upp sig lite...som på fredag tex då vi ålanerat att gå till hotellet. Men tydligen så ska man inte ha lite tuffare kläder när man är gravid...finns ingenting! Tror jag ska bli designer och göra coola och tuffa mammakläder :) Hehe...synd att jag inte har den talangen bara ;)

Är ganska mör i kroppen nu efter ett dygnspass på jobbet och en dag i Borås så nu ska jag ta på mig min goa pyjamas och sen bädda ner mig i soffan och kolla film med älsklingen.... en bra film med bra ljud som kommer höras i mitt nya hemmabiosystem som finns uppsatt här hemma :)


Orättvist....

God morgon

Har ju jobbat ett dygn nu och bara för att man skulle ändra klockorna i natt så fick vi jobba en timme längre :(

Orättvist :(

Men nu är jag hemma iaf och ska alldeles strax ge oss iväg, först ett besök hos en god vän och sen blir det Borås. Ska se om jag kan få tag på en vinteroverall till Liam och så skulle jag behöva ngt med eftersom jag nästan inte har några kläder som passar längre.

Sen blir det nog tt va hemma resten av dagen, har lite att plocka ordning bland här hemma och lite födelsedagspresenter att slå in.. det är ju ett tag kvar innan Wilmas födelsedag men lika bra att ha det inslaget så riskerar man inte att hon skulle råka se presenterna :)

Dags att kila...ha en bra dag!


Lördag

God morgon

Idag är det alltså jobb som gäller för mig, är väldigt trött för jag har sovit lite dåligt i natt .... ett X antal toabesök som avbrutit min sömn :(

Behöver nog lite mer kaffe så jag vaknat till liv....


Så var dagen slut....

En toppendag är nu slut....

Mätta och belåtna la vi oss i soffan o kollade idol, väntade dock inte på utröstningen utan kollade sen film istället.
Kvällens film blev den nya Beck, så nu har man sett den med :)

Lite trist nu bara att klockan redan är så mycket, känns lite jobbigt med tanke på att jag ska upp tidigt o jobba i morgon. Heldag på jobbet blir det, på söndag ska vi besöka en vän på förmiddagen tänkte jag och lämna av en vinteroverall som Liam växt ur. Alltid kul om man kan ge bort det till ngn istället för att slänga det. Hade även några fina tröjor som jag packat ner med :)

Sen blir det nog en tur till Borås på söndag med, behöver köpa ett par byxor, har bara två par svarta tights som jag får på mig just nu :(

Ska se om jag kan ta en magbild i morgon, då är det v 18+4 :)

På måndag är det ultraljud och på tisdag ska vi hämta barnvagnen :)

Har lite roligt att se fram emot nu....


Äntligen....

Nu ska jag se till så mina grabbar här hemma får sätta sig till ett dukat bord :)

Jag är ännu mer hungrig nu :)


Fredagsmat

Vad äter ni för gott i kväll?

Här hemma blir det en krämig potatisgratäng och till det serveras fläskfilémedaljonger som får stå och puttra i en sås som jag gör på grädde, sambal olek och mango chutney. Till det har vi även lite ratatoulli :)

Jisses vad hungrig jag blev nu :)


Barda

Har ni sett Barda någon gång?

Liam fullkomligt älskar det programmet...

har nu mailat för att kolla om det finns möjlighet att köpa tidigare program på dvd eller kanske en t-shirt. Hoppas verkligen att jag kan få tag på ngt som har med Barda att göra till Liam i julklapp...han skulle bli såååå glad!


Min beslutsångest är nu någon annans...

Som ni vet så har jag ju haft beslutsångest för vilken barnvagn jag ska välja, har vart 3 olika jag funderat över...

Men nu har jag lagt över det beslutet på älsklingen istället :)

Jag kommer aldrig kunna bestämma mig så det är bättre att han med plånboken får bestämma...hehe. Så länge det blir ngn av de tre jag funderat över så kommer det bli bra :)

Vilken tror ni han väljer?

Begagnad jättefin vit cresent

Grannens nästan nya vagn (beige tror jag den va?!)

En helt nya svart vagn från babyproffsen tror jag det va (samma tillverkare som cresent)

Och vilken hade ni valt?


Tråkig fredag



Fredag = Ledig dag = Städa


Gekåsbesöket

I går var vi ju alltså på Gekås... åkte på eftermiddagen som vi brukar och det va ganska mycket folk och väldigt utplockat bland vissa saker.

Det har ju blivit väldigt stort nu och det verkar som om dom inte hinner med att fylla på i butiken lika bra nu. Skulle ha en vinteroverall till Liam men det fanns inte, till pojk fanns den en enda sort och den var väldigt barnslig så det blev ingen. Lite besviken blev jag för de brukar ha massa overaller i vanliga fall, några handskar till Liam fick jag inte tag på heller.

Men lite som vi köpte var täcke till spjälsäng, korgen och barnvagnen. 1påslakan till spjälsäng och ett mindra påslakan till korgen.

Sen blev det lite julklappar med men till Liam som annars brukar va lätt att köpa till hittade jag inget...det var som sagt väldigt utplockat :(

Vi fick köpt present till Celine med iaf så nu är det klart :)

Det blev en billig nota för mig iaf :)


Extreme home makeover

Sitter och kollar på det programmet just nu...älskar det!

De hade gärna fått komma hit till sverige och ordnat en bra bostad till mig, hjärtat och alla barn :)

Jag har ju 2 och Fredrik 2, sen har vi ett gemensamt på väg....5 barn totalt. Det är inte lätt att hitta ngt bra boende ska ni veta. Viktigt är att alla barn har egna rum, fast den lille som är på väg behöver ju inget eget rum än på ett tag...men det är ändå många sovrum som behövs. Sen vill jag ha ganska stora ytor så man inte går på varandra hela tiden....

En stor herrgård hade passat fint :)

Nä...vi ska nog hitta något även om det tar ett tag....


Deprimerande :(



Räkningarna är alltså nu betalda :( Inte kul alls...fick en dålig lön denna månaden med. Nästa blir lite bättre eftersom vi då får våran lönehöjning retroaktivt för några månader tillbaks :)

Ska ju till Gekås idag med och då går det ju åt endel pengar, en overall till lilleman och riktiga handskar till han är ett måste att inhandlas. Födelsedagspresent till lilla Celine är ett måste med och sen ska vi se om vi hittar några julklappar. Lite bebisprylar ska vi kolla på med.

Får försöka dela upp allt som måste inhandlas framöver, fram till jul är det ju altid mycket som behöver köpas och efter jul vet man ju att det brukar finnas lite mindre pengar i plånboken....sen ska man ju gå på föräldrapenning....usch...förlorar massa på det.

Bara massa klagande från mig just nu :(

Ringde min chef med som jag inte fick tag på...semester! Fan....hon ska va ledig nästa vecka så jag måste ha tag på ngn annan chef då för att kolla så jag blir anmäld till utbildningen jag ville gå på. Annars får jag väl maila MAS:en i kommunen och se om han kan fixa en plats till mig :)

Till råga på allt så har jag huvudvärk!

Detta är inte min dag....


Beslutsångest....

Har nu fått bilder på den barnvagn jag hittat på blocket, en vit/svart Cresent :) Den är jättefin, dock så tycker jag att de begär lite för mycket för den med tanke på att det är en -08. För samma pris kan vi få en svart ny vagn som Fredrik kollat på, eller så kan vi handla en nästan ny vagn ännu billigare....

Åhh...jobbigt :(


Dagen som försvann....

Jobbade till halv tre idag och den arbetsdagen gick snabbt :) Sen blev det en stunds vila när jag kom hem, helt plötsligt var klockan halv sex och älsklingen kom hem. I väg till affären för att handla innan vi fick besök av min gamla kollega Johanna. Kvällsmat och nu är klockan så här mycket....förstår inte hur klockan redan hunnit bli så här mycket.

Lite nätshopping har hunnits med också men det kan jag inte berätta mer om just nu :)

Barnvagnar har kollats med, hjärtat har lagt undan en i Borås, har spanat in en på blocket och så ska jag kolla grannens vagn med :) Känns som jag har tre alternativ just nu....jobbigt beslut...

Något annat kul idag...innan jag gick hem från jobbet hade jag fått mail. Det va ett utbildningstillfälle i samarbete med apoteket där man får möjlighet att lära sig mer om mediciner :) Gissa vem som nappade på detta?!

25 platser finns bara men jag mailade min chef med en gång så jag hoppas verkligen att jag får gå på det. hade även med motiveringen att jag faktiskt är med i en projektgrupp i kommunen för att säkerhetställa medicinhanteringen...så jag borde verkligen få gå...eller hur?! :)

Nu är dags för sängen...och det ska bli riktigt gott...är jämt trött känns det som fast jag har faktiskt blivit lite piggare mot för några veckor sedan :)


Egentid

Visst är det härligt med en lugn stund på morgonen helt för sig själv....

En kopp kaffe, uppkrupen i soffan och lite nyheter på tv:n....det är vad som behövs för att få en bra start på dagen :) Jag brukar gå upp en stund före jag väcker barnen på morgonen bara för att få en sån stund, men idag gjorde jag inte så men nu åkte Liam så nu får jag den där lilla egentiden en stund innan jag ska iväg till jobbet.




God Morgon

Onsdag redan och det är dags att säga hej då till lilleman som åker till sin pappa idag, inte innan måndag kväll nästa vecka kommer han hem igen :(

Jobba står på schemat för min del idag, lite handling blir det med och ikväll får vi besök en stund av min gamla arbetskamrat Johanna :)

Dags att klä Liam nu så han är redo när Fredrik kommer o hämtar han...Liam får skjuts till skolan idag :)


Så fin...men så opraktisk...

Fredrik tror inte jag kommer hitta någon vagn innan vi får barn för jag hittar alltid något som jag inte är nöjd med...hehe. Tror han kan ha lite rätt i det han säger....det är ju så svårt...

Men denna måste ni ju hålla med om att den är fin?

Fast jag vet....det är inte alls praktiskt att ha vit men man kan ju få drömma lite iaf....


Så fin...men så opraktisk...

Fredrik tror inte jag kommer hitta någon vagn innan vi får barn för jag hittar alltid något som jag inte är nöjd med...hehe. Tror han kan ha lite rätt i det han säger....det är ju så svårt...

Men denna måste ni ju hålla med om att den är fin?

Fast jag vet....det är inte alls praktiskt att ha vit men man kan ju få drömma lite iaf....


:(

Blir så trött på vissa saker ibland :(

Är inte alls på humör just nu och till råga på allt så måste jag i väg, och måste då ha barnvakt till Liam....vilket naturligtvis strular!


Könsultraljud?

Om 6 dagar ska vi ju på ultraljud igen, ser fram emot detta :)

Har även funderat på om man skulle göra ett könsultraljud längre fram, funderar mest på det av praktiska skäl. Vore kul att kunna köpa kläder och prylar i "rätt" färg i stället för massa neutralt.

Fast min magkänsla säger mig redan vad det är för kön...hehe. Jag har haft rätt på båda mina tidigare graviditeter så jag skulle bli förvånad om jag hade fel nu...men man kan ju aldrig veta...

Har i någon erfarenhet av könsultraljud?

Hur säkert är det egentligen?


Kvalitetstid :)

Hämtat hem lilleman från skolan och sen blev det ett besök hos goda vännen Nine, mysigt att bara sitta och tjata om allt och inget o dricka kaffe...tack vännen!

Är nu hemma igen med lilleman och nu blir det bara att ta det lugnt innan jag ska iväg igen vid 14:45. Känns som om denna dagen kommer försvinna fort, och inget vettigt har man fått gjort här hemma heller :(


God morgon

Det va en frisk morgonpromenad man fick nu när man gick till skolan med Liam, ganska uppfriskande faktiskt :)

Bara man ser till att man tar på sig ordentligt så är det skönt, så idag åkte mössan på...hehe...kan förövrigt tala om att jag passar inte alls i mössa. Men jag ser hellre lite löjlig ut än att jag ska frysa.

Nu säger jag God natt igen för en stund, tänkte lägga mig en stund medans Liam är i skolan. I eftermiddag blir det full fart. Ska träffa hon jag är kontaktperson åt då och så ska jag köpa present till Wilma :) Det är ett tag kvar tills hon fyller men jag har bara en sak kvar att köpa idag innan vi är klara med hennes presenter. Skönt att va ute i god tid eftersom vi redan ska börja med julklappar, första julklappen är redan inhandlad....den är till älsklingen :) Har köpt det enda jag har kommit på så om ni har förslag på vad man kan köpa till ngn som redan har allt han behöver så kom gärna med tips :)


1 Vecka kvar

Om exakt en vecka ska vi på ultraljud :)

Kommer då vara i V 18+6, BF är just nu 29 mars...får väl se om det kommer ändras :)

En halvtimme innan vi ska va där så ska söta Johanna göra ultraljud, som det ser ut nu så är hon beräknad några dagar före mig men även där kan ju ändras..hehe...spännande :)


Hemma efter ett dygnspass

Jobbade ju dygnet i går och avslutade arbetet med möte på morgonen, därför blev arbetstiden några timmar längre än vanligt. Hämtade sen Liam på skolan och begav oss hem...home sweet home :)

Gårdagen på jobbet var bra och dagen gick snabbt, trodde vi var smarta och skulle ta med en brukare på en liten utflykt till Ullared...jippi! Eller inte! Alla hade tydligen åkt dit i går, det var alldeles för mycket folk därinne så det blev inte så länge vi var där, men brukaren vi hade åkt dit med fick iaf handlat lite och var nöjd.

Hoppas det är mindre folk där på torsdag när jag o hjärtat ska dit :) Då ska jag även passa på att köpa påslakan till spjälsängen ( som jag inte har ngn än), såg ett gulligt set med Nalle Puh som jag vill ha och det passar ju bra till både pojke och flicka.

På kvällen när vi sen var i väg på ett annat ärende i jobbet så avbröt de på radion för ett meddelande, en olycka på 41:an.... blev genast orolig och tänkte ringa Robin när vi stannat bilen för att kolla så inte han var ute... fick då ett sms av älsklingen som hört nyheten med och han ville bara tala om att han och Robin va hemma :) Härligt! Men tyvärr så var det en person som blivit påkörd och omkommit, vet att många yngre genar över vägen då de ska till McDonalds...trots att det finns en gångtunnel. Vet att många av Robins kompisar genat där och skulle tro att även Robin gjort det även om vi sagt att han inte får. Hoppas att de förstår hur farligt det är nu!

Mina tankar till anhöriga till den omkomna killen och även mina tankar till den förare som körde bilen...måste vara fruktansvärt!

Blir ett långt inlägg det här märker jag så jag sätter punkt här och så återkommer jag säkert senare om jag har ngt kul att skriva om ;)


Söndag

Så var man uppe alldeles för tidigt ännu en söndag :(

Ska jobba som ni säkert förstår, skulle egentligen jobbat i går men eftersom Liam är hos mig denna helgen så bytte jag till att jobba idag istället.

Liam ska va med Fredrik på dan och så ska de till simskolan, efter det åker han till sin pappa. men i morgon hämtar jag hem han igen :)

Har en lugn vecka framför mig nu när dte gäller jobb, men lite annat ska vi hitta på.... Bl.a ett Gekås-besök är inplanerat :)

Nu ska jag fylla på mitt kaffe och få i mig lite frukost innan det är dags att väcka lilleman!


Trist dag :(

Regn , regn och ännu mer regn :(

På förmiddagen fick jag gjort lite grann här hemma sen har soffan vart min bästa vän. Fredrik och barnen kom hit en sväng men de fick åka hem igen för Fredrik va inte bra...migrän :( Stackarn!

Men nu mår han bättre så om en stund kommer de och hämtar oss, sen ska de bjuda på middag i kväll...lite överraskning blir det för vi har inte en aning om vad vi får...blir säkert ngt gott iaf :)

Har tyvärr inte mycket mer att skriva om just nu...


Inte oväntat.... Läs detta!!

http://gt.expressen.se/nyheter/1.2185408/22-aringens-familj-far-skyddat-boende-efter-hot

Jag har ju skrivit tidigare om den facebookgrupp som hade startats angående Elin Krantz mördare, där man lagt ut bilder, namn och adress till personen i fråga.

 Nu har alltså hans familj fått skyddat boende pga hot!

Man får inte blanda i hop gärningmannens handlingar med familjen, bara för att han har gjort ngt fruktansvärt så har inte familjen ngt med det att göra.

Jag är säker på att de lider väldigt mycket av detta, det finns barn som får växa upp med vetskapen av att deras pappa är en mördare, familjemedlemmar som älskat personen i fråga upplever en helt ny person som de inte känner...de kan inte förstå....

Om en person gör en brottslig handling så är han/hon ensam ansvarig för det och inte anhöriga!

Låt anhöriga va!!!


Lördag förmiddag

God morgon säger jag eftersom jag inte vart uppe så länge, Liam vaknade vid 8 men låg sen kvar jämte mig i sängen och kollade på tv. Vi gick inte upp förrän vid 10 :)

Så nu sitter jag här med mitt kaffe och Liam sitter vid sin dator och kollar på det nya programmet av Barda som inte visas på tv innan på fredag...han kan inte låta bli ;)

I går kväll hade jag väldigt ont i ryggen, antagligen berodde det på att min vardag ser ju ganska lugn ut i vanliga fall men i går eftermiddag gick jag och Liam till affären och handlade, sen bärde jag två matkassar hem, sprang omkring och fixade i köket och sen hade jag ju tvättstugan. 6 maskiner tvätt blev det så det blev ju mycket att böja sig upp o ner... Så mycket aktivitet för ryggen på kort tid var antagligen orsaken. Men nu efter en natts vila så är det bra igen :)

Tur man inte jobbar inom äldreomsorgen längre :)

Antar att det snart är dags att starta upp dagen, en dusch och sen plocka in all tvätt från gårdagen :(

Mer planer än så finns inte än för dagen....

Vad ska ni hitta på?


Kameratömning

Tömde ju kameran i går, hittade då detta kort som jag tog i somras :)


Jag är en tjockis och tjockare lär jag bli :(

Testade att ta kort på magen häromdagen, då var jag i V 17+2. Valde att ta kortet på förmiddagen eftersom magen gärna sväller lite extra under dagen på mig sen när jag ätit mer osv.

Inte så bra kort men man ser iaf att jag fått mage....




Ett litet besök....

Det här kan man få när man besöker Linda och Hans



Nybakade bullar, en framdukad godisskål :)

Man kan också få se en huslig Hans och en glad Linda när hon öppnar presenter ;)


Lite gott från kvällen

Liam hjälpte ju till att förbereda för kvällsmaten



Tunnbrödsrulle med kycklingröra stod på menyn



Kycklingröra innehållande lättcreme fraiche, majonäs, kyckling, purjolök, gurka och paprika. Smaksatt med curry :)

Till efterrätt gjorde jag en egen special...."Rosa bandet" bakelse :)

Köpte en färdig rosa bandet rulltårta, skivade den och la en klick grädde på och dekorerade sen med gelehallon (bröst) hehe..



Sen hade Liam ett önskemål till "myskvällen", han ville ha en bricka med lite gott och blandat :) Jag har berättat för han att Robin brukade gilla att få en bricka med lite blandat på när man var liten så nu ville han ju ha det med :)

Brickan innehöll en tallrik med morötter, äpple och clementin, en liten skål med några godisar i, en liten skål med fullkornskex, en liten skål med chips och en med ostbågar :)

Kan lova er att han blev riktigt glad!

Och när han var klar för kvällen så var fatet med frukten och morötterna slut, kexen var slut och ostbågarna var slut. Kvar fanns alltså godis och chips :)











En blandad kompott....

Tvättstugan varvat med Idol...så ser min fredag kväll ut!

Har lite dåligt samvete för att jag inte tömt mina kameror på kort på väldigt länge :(

Kanske får mig ett ryck och gör det i kväll om jag orkar...var i så fall beredd på massa bilder :)


Jag tävlar :)



Är med och tävlar hos Anouk om en babygoodiebag innehållande:

1 Natusan baby bodylotion
1 Natusan first tuch bath
1 SebaMed baby bubblebath
1 Bepanthen
1 Idominsalva
1 Nutrogena handcreame [till mammas nariga hösthänder]
1 dregglis från name it
1 Compeed cold sore patch
2 latexnappar från ESSKA i djurmotiv
1 silikonnapp från bambino 0-6 mån
1 silikonnapp från MAM
1 pkt russin från Småfolk

Låsbyte och vänfika :)

Jisses vad dagen försvinner....

Innan jag hämtade hem lilleman hann jag med en kopp kaffe med vännen Nine - alltid lika trevligt :)

När jag sen kom hem efter att ha hämtat Liam i skolan så hände ngt med dörren, låset paja! Eller inte låset egentligen för det gick att låsa men den där andra grejen som gör att dörren håller sig stängd fastnade så för att kunna få stängt dörren helt så var jag tvungen att låsa inifrån...tröttsamt!

Ringde vaktmästaren som också tyckte det var lite tröttsamt, tydligen var jag tredje personen på kort tid som haft detta problem. Bra köp av bostadsbolagen med andra ord ;) Undra om dom hade rea?

Nåja, nu har dom iaf vart här och bytt ut skiten, men han sa att jag ska inte bli chockad om han behöver komma hit för att byta igen.... hemm. Får mig att fundera på om det kanske vore bättre att dom bytte ut till ngn annan sort?!

Har iaf haft besök idag med...herrbesök ;)

Hehe...ni behöver inte bli oroliga, det var bara min goda vän Toffe som kikade förbi på en kopp kaffe. Tyvärr ses vi inte så ofta längre men jag hoppas han kommer snart igen o hälsar på, och då när Fredrik är hemma med :)

Har faktisk gjort lite annat med idag...sorterat tvätten som ska tvättas i kväll, förberett lite inför maten i kväll, diskat, fixat lunch och betalt in för tårtbilden som jag köpt till Wilmas tårta :) Nu är det bara en tårtbild till som ska köpas.... och den är till lilla Celine :)

Vad hittar ni på idag?


Julkänsla :)

Brukar tända ett ljus på vardagsrumsbordet på morgonen när jag sitter i siffan och myser med mitt kaffe, naturligtvis gjorde jag likadant idag. När vi skulle gå så blåste Liam ut ljuset och nu när jag kom hem igen så luktade det ljus, ni vet så där somd et kan göra precis när man släckt ett ljus. Det fick mig att känna en julkänsla :)

För just till jul så har man kanske mycket ljus tända och det brukar lukta precis så som det gjorde nu :)

Lite mysigt faktiskt även om jag annars inte är så förtjust i julen ;)


Fastnar lätt här...

Det är lätt att man fastnar vi datorn när man väl satt sig där.....

Kollar lite bloggar, facebook, min egna blogg och massa nyheter på olika sidor...

Reportaget som visades på Uppdrag granskning om socialtjänsten här i kommunen har väckt stor uppmärksamhet på de flesta nyhetsidor, bra att det uppmärksammas men synd att det inte har gjort än att barnen fått komma tillbaks till sin fosterfamilj.

Mer om detta och länkar till fostermammans blogg, socialstyrelsens rapport och programmet hittar ni i ett inlägg jag skrev häromdagen...bara att bläddra neråt i bloggen.

Nu är det dags att förflytta sig från datorn, lilleman ska kläs så vi kan bege oss ut i det trista vädret sen...


En bra natt :)

Sovit som en stock i natt, ingen avbruten sömn....jag är nöjd :)

Tittar man ut så ser man nu på morgonen att vädret är inget roligt men det blåser iaf inte storm som det gjorde i går....ngt positivt.

Mer positivt är ju att det är fredag idag, det innebär mys ch tv-tittande... först Liams favoritprogram Barda och sen blir det Idol. Det ätbara i kväll blir lite lättare, tunnbrödrulle med kycklingröra :) Mumsigt! Får hoppas att Frediks bran L och W gillar det med :)

Nu blir det en kopp av det obligatoriska morgonkaffet :)


Storm!

Sånt väder det vart idag, ena stunden så snöade det, sen haglade det, sen har det regnat och nu blåser det för fan storm ute!

Va ute på baksidan och rökade, drog då till altandörren som jag inte kan låsa utifrån men dörren är ganska trög så den går inte upp utan att man trycker till på den, men visst fan lyckades blåsten få upp dörren flera ggr om så till slut fick jag stå o hålla i den så den var stängd.

Hoppas verkligen inte det fortsätter så här i morgon bitti....


Bjudna på våfflor :)

Väntar på att hjärtat ska komma o hämta oss, sen bär det i väg till svårmor som ska bjuda på våfflor. Det åt vi faktiskt här hemma häromdagen med men det kunde ju inte hon veta :) Och jag tackar inte nej till nygräddade våfflor ännu en dag :)

Nu kom hjärtat...dags att kila..


Reaktioner från gårdagens Uppdrag Granskning

Ni kollade väl på Uppdrag Granskning i går som jag sa åt er att göra?!

Annars tycker jag att ni ska göra det, och jag kan lova er att det väcker mycket tankar och känslor.

Här kan ni se programmet

Satt som klistrad framför tv:n och man blev riktigt mörkrädd för att det får gå till så här i dagens samhälle. Tycker det är fruktansvärt och det enda rätta just nu tycker jag är att låta de små barnen få komma tillbaks till sin fosterfamilj med en gång. Sen kan de fortsätta sin utredning hur mycket de vill.

Här hittar ni fostermammans blogg om ni kanske vill läsa mer och följa den.

Och vill ni ha lite mer att läsa så kan ni här läsa Socialstyrelsens rapport efter deras granskning av socialtjänsten i Marks kommun.

Är verkligen glad över att jag aldrig behövt ha med dom att göra, för dom verkar ju helt inkompetenta!


Lite duktig är jag allt :)

Kylskåpet fick jag städat, så nu har jag några påsar skräp jag behöver gå bort med också. Bokat tvättstugan till i morgon kväll, fast egentligen satt min bokning på den dagen redan...sen förra månaden..hehe...snacka om tur :)

Har fått röjt undan här lite med, vart hos mamma med oriflame-produkter som hon beställt. Passade då på att kolla mammas förråd eftersom hon sagt nånga ggr att jag har en låda med grejer där...hade inte en aning om detta. Men det va kul.... hittade tyg som hör till barnkorgen...i vitt :) Precis osm jag ville ha, minns inte att jag hade detta. Ska be svärmor kolla igenom det och se om det går att använda eller om vi ändå ska sy nytt.

Den korgen som jag ska ha till bebisen sen är ett alternativ till spjälsängen, kommer använda den på dagarna och den kommer stå i vardagsrummet. Det är hjul på den med så man lätt kan flytta med sig den..perfekt.

Mamma hade en sån till Jimmy när han föddes men den hade hon bara fått låna, när hon sen fick Daniel så köpte hon denna som jag har nu. Efter Daniel så har Robin haft den, sen lånade Nine den till sina 2 pojkar och så har Liam haft den med. Kul....och nu ska ännu en få använda den :)

Lite lustigt nu när jag tänker efter...det är bara pojkar som haft den :)

Har ingen bild på just min men hittade en på nätet som är likadan



Vill ha vitt tyg som det är på denna.

Har ni haft någon korg eller kanske vagga till era barn?


Alldeles för tidigt...

Det pratas om snö och vissa ställen i landet har redan snö...usch...alldeles för tidigt enligt mig :(

Och vad ser jag utanför mitt fönster nu?

SNÖ!

Som tur är så lägger det sig inte men ändå.....

Fryser bara jag tittar ut så nu får det bli en kopp värmande kaffe, sen hade jag lite planer på att försöka få städat kyl och skafferi idag med, får väl se hur det går med det....


Missa inte detta!

Uppdrag Granskning klockan 20:00 i kväll

Då får ni se hur socialtjänsten fungerar i den kommun jag bor i :(


Onsdag allaredan

Onsdag morgon och dags för ett dygnspass på jobbet sen blir det några dagars ledighet igen :)

Det positiva för dagen är iaf att jag vaknade utan huvudvärk....jippi!

Lite onödig info: Leverpastejsmörgås och varmt kaffe ihop är inte gott!

Nu när jag delat med mig av lite onödig men ändå viktig info så är det nog dags för mig att göra mig klar för jobbet.

Ha en underbar dag nu allesammans!


Min dag :(



Sen jag vaknade har jag haft huvudvärk och den vill inte ge med sig :(

Hoppas verkligen den är borta i morgon för då ska jag jobba dygnet....


Hört från Liam :)

Mamma...vet du en sak?
I nollan är det fyra tjejer som är kära i mig...men det är en hemlis :)

Jag är populär

Hehe...underbart med barn ;)


Vuxna?

Sitter och kollar på lyxfällan just nu, och visst kan jag förstå att människor ibland hamnar i ekonomiska svårigheter och samlar på sig skulder. Men att de bara fortsätter att samla på sig mer och mer skulder... köper ALLT på kredit....

Vissa människor borde omyndigförklaras!


Sängen ropar....

...fast egentligen var det sonen som ropade och ville att jag skulle komma upp...

Men om jag ändå måste bege mig upp för trapporna till andra våning så kan det ju va lika bra o släcka ner och krypa ner i sängen. kan ju titta lite på tv där uppe innan jag somnar, om det nu finns något att titta på :(

I morgon ska jag iaf på utbildning i neuropsykiatri hela dagen så det kan ju va bra att va utsövd då.

Säger natti natti nu så uppdaterar jag er mer i morgon igen


Barnvagnsdjungel

Är ju bara i v17 men har kollat lite på barnvagnar för att se vad som finns, och jisses sån djungel det är!!

Finns hur mycket som helst ju :(

Detta blir inte lätt, men jag har inte tänkt att köpa ngn ny för efter att ha haft 2 barn så vet jag att man använder dom inte så länge så dom hinner bli utslitna. Så man kan få tag på en riktogt fin begagnad till mycket bra pris och det är så mycket annat man behöver köpa med.

Vill iaf ha en kombivagn, heöst ska det vara en sån med kärra och en lös insats i. Tycker det är smidigt :) Sen tycker jag att det är viktigt att det är bra lastmöjligheter under vagnen. Färg vet jag inte än....

Tur att man har lång tid på sig innan man måste köpa en....


Någon som kan förklara?

På vardagarna när man ska jobba och behöver komma i säng i tid så är det inget bra på tv normal tid, skulle det vara något bra som visas så är det vid den tiden då man borde sova.

Men på helgerna när man är ledig visas inget bra!!

Varför??!

Och en annan sak.... Robinsson...det ser jag som ett familjeprogram som min minsta pojk skulle tycka va kul att titta på, då visar man det en vardag klockan 20, en sån tid som många mindre skolbarn lägger sig..... idiotiskt enligt mig!


Tårtbilder

Sitter nu och kollar på olika tårtbilder till Wilmas tårta när hon fyller år, tror vi hittat en perfekt nu :) Ska även köpa en till lilla Celine eftersom vi ska slå ihop deras kalas.

Sen ska man bara komma på vad man ska ha för goda fyllningar i tårtorna, tänkte ha 2 olika.

Kom gärna med förslag....


Nybakat :)

Ska strax bege oss ut en sväng, en tripp till Blomsterjätten och kika lite och sen till bästa Linda och Hans för att sno till oss en kopp kaffe, och det har vi planerat bra för dom håller på att baka bullar nu..hehe

Mums...ska äta upp allihopa ;)


En lugn lördag med mycket tankar

Fick en härlig sovmorgon idag och sitter fortfarande i pyjamas, hjärtat är på sjön och fiskar...inte en aning om när han kommer hem.

Borde hoppa in i duschen men är lite omotiverad just nu, lite mycket tankar.....

Jobbigt när man vet att en person behöver mer hjälp än vad hon/han inser själv...

Men något positivt verkar va på väg att hända, undrar nu bara om någon annans lycka kan bli någon annans fall....

Ibland är det inte lätt att heta Petra :(


Vi hade fel :(

Ingen av oss gissade rätt idag, Minnah var det som åkte ut.

Kanske inte så överraskande ändå för hon var ganska osynlig även om hon va duktig.


Fredag kväll....

Om jag minns rätt så ska det finnas två tonåringar på andra våning som lanar men jag börjar bli orolig för om jag misstagit mig, det är lite väl tyst för det....

Tror jag får kolla till dom sen...hehe

Kvällen har iaf bestått av god mat och sen Idol, väntar nu på att få se vem som åker ut och sen får det nog bli sängen. Ser fram emot en härlig sovmorgon i morgon. Hjärtat har ju självmant valt bort sin sovmorgon och bytt bort den mot en fisketur i kylan...usch...han får skylla sig själv ;)

Nu måste jag sluta babbla...

Ha en härlig fortsatt fredagkväll!


Tack älskling!

Vet ni vad min älskling ordnat till oss?



Biljetter till genrepet i Göteborg 2 december :)

Biljetterna till fredagsfinalen var slut men det ska bli kul att se genrepet ändå!

Tack hjärtat!


Vem åker ut?

Mina val är Andreas , Daniel eller Elin

Älsklingen säger Andreas eller Linnea


Så här tycker jag....

....om kvällen uppträdande i Idol

Minnah - Bra, men inte helt i min smak ändå

Daniel - Bra låt men tyvärr tycker jag inte att han gjorde det bra. Rösten höll inte riktigt måttet för denna låt.

Alice - Idag är första gången jag tycker att hon sjunger bra, tror det beror på att hon denna gången inte sjöng "nasalt"

Andreas - Tycker han låter likadant varje gång...inte bra!

Linnea - Inte min musiksmak men en skön tjej som kör sin egna stil, lite spännande vore det att få se mer av henne

Linda - Hon är bra :)

Olle - Näää....vad sysslar han med?! Inte bra idag...han är mycket bättre än så här!

Elin - Hon har en tuff stil men annars så gillar jag henne inte

Jay - Älskar hans röst även om jag inte är så förtjust i just denna låten, men massa + för han :)

Geir - Jag behöver inte ens lyssna på han för att kunna säga att han är bäst!



Så här tycker älsklingen :)

Minnah
- Tycker hon kom fram i kväll och tycker hon sjöng bra :)

Daniel - Surt

Alice - Underbar röst men tråkig låt

Andreas - Trist, han kan åka hem

Linnea - Cool tjej med trist musiksmak

Linda - Gillar henne :) Tuff tjej med bra sångröst

Olle - Besviken

Elin - Gillar inte

Jay - Han är en idol

Geir - Vinnare


IDOL

Så var det dags för Idol igen :)

Förra veckan åkte Sassa ut, en av dom som var mina favoriter...vet knappt jag vågar säga längre vilka som är mina favoriter...

Men jag gör det ändå :)

Mina favoriter är som det ser ut nu Geir, Jay, Olle och Linda

Men vem vet....det kanske ändrar sig....


Fredag och ledighet

T.G.I.F

I morses gick jag av ett dygnspass och min ledighet började :) Har bara tagit det lugnt idag och vilat så jag är pigg i kväll :)

Ska alldeles strax bege mig ut en sväng, ska träffa X som jag blivit kontaktperson åt. Idag blir det lite shoping och antagligen en fika, sen får vi väl försöka komma på vad vi ska hitta på nästa vecka.

Efter det blir det väl handling inför kvällen, Robin ska ha en kompis här i natt på lan så en extra matgäst har vi ikväll men det är bara kul. Det blir en lugn kväll idag med god mat och Idol på tv. Fredrik ska nog upp tidigt i morgon eftersom han planerat in att ge sig ut o fiska med Klas, jag tänker då inte gå upp tidigt iaf..hehe.

Dags att plocka ihop här så jag kan ge mig ut i det fina vädret :)


Trädgårdskonst?

Funderar på att skaffa en liknande i min trädgärd nästa sommar, vad tror ni om det? ;)




http://www.expressen.se/levabo/1.2172795/han-gjorde-en-jattestor-gitarr-i-havreakern


Mitt i veckan

God morgon

Så var det onsdag redan, en kall sådan får man väl säga. Såg att det va lite frost ute idag så kanske endel har fått skrapa bilrutor idag :( Men förhoppningsvis blir denna dag lika fin senare idag som gårdagen va.

I går va jag ju på projektmöte och det va lika trevligt som vanligt, i går gästades vi av kommunens MAS (medicinsk ansvarig) som var positiv till det vi disskuterade :) Hade egentligen lite frågor till vår MAS men det hann jag inte ta så det får bli att skicka ett mail till han istället.

Gårdagen i helhet var en mycket bra dag, hoppas på en lika bra dag idag!

Idag jobbar jag dagtid bara så det är en kort dag och jag ska nog hålla mig sysselsatt så dagen går fort. Har bl.a lite att skriva från mötet igår där jag hade ansvaret att föra anteckningar. (hoppas jag fått med allt)

Vad ska ni hitta på idag?


jag tävlar


Jag tävlar om ett presentkort från Dunderbutiken hos Agnes!


Tänk vad lite sömn kan göra :)

Efter jag hade fått en liten promenad och lämnat lilleman i skolan så kröp jag ner i sängen igen, har nu också fått i mig lite mat och ja känner mig mycket piggare :)

Sen hjälper det nog till att se att solen skiner ute idag.

Nu blir det lite kaffe innan jag ska i väg till mitt gamla jobb för projektmöte, ska passa på att hälsa på mina gamla kollegor då med. Detta blir nog en riktigt bra dag :)


16 v

Vet ni att idag har jag gått exakt 16 fulla veckor in i graviditeten :)

Längtar till nästa ultraljud som kommer vara den 1/11, lite lustigt med det är att min vän Johanna ska göra ultraljud samma dag...en halvtimme före mig tror jag det va...hehe. Ska bli kul o höra vad hon får för BF-datum då :)

Och hur mår jag?

Som innan, hade lite illamående i går kväll men det berodde nog mest på att jag hade slarvat med maten under dagen.
Längtar tills man kan känna lite sparkar :)


Skogsdag

God morgon

I går blev det inte mycket bloggande, var både trött och så mådde jag lite illa i går kväll så jag låg nerbäddad i soffan och bara tog det lugnt.

La mig i rätt bra tid i gå men är ändå trött idag, Liam ska till skogen i dag så lite fika är nerpackat och nu ska det fixas lite varm choklad med :) Köpte en ny jättesöt ljusblå termos till han i går :)

Dags att s'tta fart här nu så vi kommer i väg sen.


Helvete!!

AJJJJJ!!

Klämde mitt finger i altandörren!


Dagens sanning :)




Bra idrottsmän från lilla kinna :)

Som vanligt när man läser nyheterna så är det inga glädjande nyheter....

Tänk om man en dag bara kunde få läsa om roligheter istället för massa tråkigt och smutskastning mot kända personer.

En nyhet jag hade velat läsa är om hur det gått för den svenska kille som var med i Ironman :) Den killen är nämligen härifrån lilla kinna :)

Kollade igår och då kunde vi hitta tiderna för hur det hade gått så simningen och cyklingen och det var ok tider men hur det gick med löpningen vet jag inte. Kommer inte i håg heller var vi vittade resultatet (det var min kollega på jobbet som hittade det)

Så vet ni ngt om Ironman som gått i helgen så tipsa mig gärna.

Sen har vi ju en till duktig idrottsprofil från kinna och det är ju basketspelaren Jonas Jerebko som tyvärr har skadats och nu opererats. Men det verkar som operationen gått bra. Får säkert höra mer om detta senare idag så jag kommer träffa hans mamma :)


Morgon?

Tydligen är det morgon allaredan så jag får väl säga God Morgon ;)

Lite kaffe och läsa lite nyheter och blogar så ska jag nog bli människa....


Söndag kväll

Go´kväll

Jobbat idag och sen direkt hem till hjärtat som hade lagat mat...härligt att komma hem till dukat bord :)

Sen har det inte hunnits med så mycket mer, har suttit och kikat lite på nätet för att se om jag kanske redan nu hade kunnat beställa ngn julklapp men hittade inte det jag sökte :(

Även om det är ett tag kvar till jul så vet jag att det går fort och det är många julklappar som ska inhandlas så det vore skönt att komma i gång i tid :) Jag gillar att va tidigt ute...

Nu blir det en kvällsmacka och så ska jag bädda ner mig i soffan en stund, i morgon ska man ju upp tidigt igen :(


Tidig morgon



Söndag morgon och redan uppe, det borde vara förbjudet!

Idag är det jobb som gäller och hjärtat tar hand om barnen och det blir badhuset för deras del.

Vad hittar ni på en söndag som denna?


Lite djupa tankar....

Har tänkt endel i kväll på det här med hur man är när ngn man känner eller står en nära är med om ngt jobbigt i livet. Te.x kanske förlorar ngn som stått dom nära, råkar ut för en olycka eller kanske blir allvarligt sjuka?

För min del så är det ngt jag själv tycker är jättejobbigt och svårt, man vet inte riktigt kanske hur man ska bete sig eller vad man ska säga. En del människor som tycker sånt är svårt drar sig istället undan och den som har det jobbigt blir mer och mer ensam i det jobbiga.

När jag jobbade i äldromsorgen så var det bland det jobbigast i mitt jobb, mötet med anhöriga när ngn hade gått bort. Jag kunde hantera döden lättare, det handlade då om en gammal människa som levt ett långt liv och som kanske låg med smärtor den sista tiden. men för de anhöriga så var det kanske en mamma eller pappa som de förlorade... spelar ingen roll vilken ålder de är i.

Men oavsett hur jobbigt jag tyckte det var så mötte jag anhöriga och gjorde så gott jag kunde för att vara ett stöd. 

Tycker alla ska tänka på det, att oavsett om man inte vet vad man ska säga eller hur man ska vara så kan det räcka med ett par vänliga ord och visa att man finns där. Vi måste sluta vara rädda!

Just nu vet jag en person som har ett helvete skulle jag nog vilja säga och jag ber för att allt ska bli bra, och när jag möter henne är jag lika osäker som många andra och man vet inte vad man ska säga....men ngt kommer jag ändå säga....det är hon som är rädd just nu och vi andra kan bara försöka ge henne några små positiva glimtar mitt i allt det jobbiga.


Lördagsgott :)

Apelsinfromage med lite grädde och apelsin som dekoration hade vi som dessert (glömde fota maten), istället för godis och chips hade vi sen lite grönsaker och dip :)


Dagens inköp

Ett par tuffa skor till Liam

 


Bildcollage från dagen

Ett litet collage från dagen på Leos Lekland


Lite om dagen....

Efter en dag på Leos lekland är det skönt att va hemma igen, borta bra men hemma bäst :)

Fick köpt skor till Liam med, kanske inte några rejäla som jag tänkt men jag är ändå glad för att vi fick köpt ett par för han brukar va ganska besvärlig när det gäller sånt annars. (bild kommer senare) En mössa köpte han med, tänkte han skulle ha en lite tuffare men han valde en väldigt enkel.

Nu är det snart dags för mat och eftersom det vart så skönt väder idag så passar vi på att nyttja grillen kanske en sista gång :)

Så till mat blir det pommes med grillat och till efterrätt blir det apelsinfromage och senare blir det lite grönsaker med dip, gott och nyttigt :) Har även köpt några kex som jag tror man kan dippa och så ska jag göra egna snacks i form av hårt tunnbröd som jag river parmesanost på och lägger i ugnen en stund, sen bryter man det i små bitar...får väl se vad de andra tycker om det ;)


Lördagsnöje för barnen :)

Nu är det bestämt vad vi hittar på idag!

Det blir en tur in till Borås för ett besök på Leos lekland



Och eftersom vi ändå åker till Borås kan jag passa på att kolla på skor till Liam...två flugor i en smäl...hehe


God Morgon

Idag var det segt att gå upp...det va riktigt varmt och mysigt under täcket, men en kopp kaffe lockade så nu sitter jag här och njuter av den.

Lilleman äter pizza till frukost..hehe. Inte så nyttigt kanske men han hade kvar sen i går och det är ju bättre än att han inte äter ngn frukost alls.

I dag är det lördag och vi är lediga, vad ska vi hitta på då?

Inte en aning! jag skulle behöva komma i väg och köpa skor till lilleman, och en mössa.

Ska ringa hjärtat om en stund och kolla om han kommit på ngt kul :)

Vad ska ni hitta på idag?


Massa tävlingar :)

Eller närmare bestämt 6 olika tävlingar :)

Har hittat lite kul tävlingar i kväll som jag nu är med och tävlar i, kanske inte har så stor chans men man kan ju alltid försöka.

Älskar tävlingar!

Vet ni några bra tävlingar så tipsa gärna :)


Linda eller Sassa?

Båda är duktiga, och båda gjorde lite sämre ifrån sig idag. Men jag vill verkligen se mer av Sassa så tyvärr hoppas jag att Linda åker ut.

Men...jag brukar aldrig få som jag vill så jag tror ändå att det blir Sassa som åker "snyft"


Vem åker ut i Idol?

Andreas klarade sig i kväll...kan undra vilka som hänger löst?


Mina åsikter kring kvällens Idol

Lite vad jag anser hittils om de som uppträtt....

Jay...Han är en idol! Han kommer gå långt :)

Andreas...Oxå bra men det är inget märkvärdigt med han

Linda...kul att höra ngt med lite "riv" i men tyvärr måste jag hålla med juryn..inte det bästa hon gjort. Hon sjönk på min lista idag...

Daniel....söt röst, kommer bli flickornas favorit. Men ingen favorit för min del.

Elin....hon är duktig, men idag är hon inte en av mina favoriter

Olle...duktig men jag tycker inte han va så bra som juryn tyckte

Sassa...hon är ju en av mina favoriter och det var kul att höra henne göra ngt annat än rock, men jag tycker nog hon ska hålla sig till rocken :)

Linnea.... hon är verkligen speciell, har inte hört till mina favoriter men jag gillar att hon har sin egna stil och jag vill gärna se mer av henne

Geir....vad ska man säga...Han är en IDOL!! han fortsätter att va lika bra som han vart från början!

Alice...söt tjej som är duktig men jag gillar fortfarande inte hennes röst

Minnah...en tjej som växte i mina ögon idag. Hon var riktigt duktig men hon utmärker sig inte så mycket.

Sammanfattning: Jay och Geir var absolut bäst idag!

Vem åker ut?

Riktigt svårt faktiskt, men om jag måste ta bort en så skulle det nog bli Andreas :(


Fredagsmys

Efter en pizza så känner jag mig ganska utslagen

Nu är det dags för Idol, självklart återkommer jag sen och berättar vad jag tyckte :)

Nu ska jag krypa ner under min filt och bara njuta av kvällen och mysa lilleman.


T.G.I.F

Arbetsdagen avklarad och har fått röjt undan det värsta här hemma, sitter med en kopp kaffe och är nu redo för helg och ledighet :) Ska visserligen jobba på söndag men i morgon är jag ledig iaf.

I kväll är vi lata och käkar pizza, sen blir det mys med lilleman och kolla Barda och Idol.

Hur ser eran fredag ut?


En bra natt och Rap-attac

God morgon sötnosar!

Även om det blev lite sent för mig i går så har jag haft en bra natt, vaknade inte innan 04:30 då jag behövde gå upp och kissa. I vanliga fall så är jag uppe 2-4 ggr per natt :(

Åh...kollar på vakna med the voice nu och snart blir det Rap-attac :) Blir tydligen ngn låt om Kungarna i Tylösand...får ju inte missa detta så nu lämnar jag bloggen en stund.


Bästa morgonprogrammet


Nu är det dags...


Min graviditet och allt runtomkring :)

Knappt så jag fattat det själv än att jag faktiskt ska ha barn igen :)

Jag har i många år sagt att det räcker med mina två pojkar och när jag träffade Fredrik så hade han ju 2 barn sen innan så helt plötsligt va vi en familj med 4 barn....men det är ju inte alltid det bli som man tänkt sig...hehe

Vi är iaf väldigt glada över detta och ser fram emot ett nytt litet liv i våran familj :)

Sen kanske endel undrar över det här med att vi inte bor ihop så det är lika bra att reda upp den biten med en gång....

Som jag nämnde tidigare så har jag två pojkar som är 6 och 14 år, Fredrik har två barn på 10 och 11 år ( en flicka och en pojk ) Som ni förstår så kan vi ju inte bo i min 4:a allihopa utan vi behöver ju ha ngt väldigt stort (minst 5 sovrum). Så istället för att bara stressa och flytta till ngt bara för vi måste så får det ta den tid det tar tills vi hittar ngt som är tillräckligt stort och som känns rätt. Hur lång tid det tar vet vi inte men tids nog kommer vi nog hitta ngt.

Tillbaks till graviditetet :)

Jag har precis gått in i vecka 16, för att va mer exakt så har jag gått 15+2.
Hittils måste jag väl säga att jag har mått bra. Lite illamående i bland på kvällarna men det verkar ha gått över, är dock lite mer känslig mot vissa dofter och kaffe smakar inte lika gott längre,

Vikten då? Hmm...Är inte säker men jag tror att jag redan innan jag skrev in mig på MVC att jag hade gått upp ca 4 kg :(

Jag skrev inte in mig innan jag va i v12.

Har vart på 2 besök kan man säga, det första var inskrivningen och det andra var i Borås då jag gjorde ett NUPP-test.


NUPP-studien innebär i korthet att man med ultraljud mäter en vätskespalt, NackUPPklarning, i fostrets nacke. Genom att med ultraljud mäta bredden av en vätskespalt i fostrets nacke kan forskarna avgöra om barnet har Downs syndrom och/eller andra allvarliga missbildningar.

Eftersom vätskespalten varierar med fostrets ålder måste man vid undersökningen även datera graviditeten genom att mäta fostrets längd. Förutom vätskespaltens tjocklek och fostrets ålder tar man även hänsyn till moderns ålder när man sedan beräknar risken


ett blodprov taget mellan vecka 9-14 kan mängden av graviditetshormonet hCG och moderkakshormonet PAPP-A mätas. Dessa hormoner varierar på ett speciellt sätt om fostret har Downs syndrom.

Det har visat sig att 75% av de barn som föds med Downs Syndrom har en bredare så kallad nackuppklarning än övriga foster, och det kan ses i 11:e - 14:e (11 - 13+6) graviditetsveckan – däremot inte senare.
Upprepade internationella studier som totalt omfattar mer än 200 000 graviditeter visar att man med hjälp av NUPP kan identifiera cirka 75% av foster med Downs syndrom.
Vid NUPP-undersökningen får man inget diagnostiskt svar utan endast en sannolikhetsberäkning för att fostret har en kromosomavvikelse, i allmänhet Downs syndrom.
Var gränsen går mellan normal (låg) och ökad sannolikhet kan variera en del mellan olika centra, men den brukar i allmänhet ligga vid en sannolikhet större än 1:250-300.


Vårat NUPP-test var bara bra :)

Man tittar  på 3 olika kromosomer och våra värden såg ut så här:

    trisomi 21
Bakgrundsrisk: 1:222
Justerad risk: 1:2059

trisomi 18
Bakgrundsrisk: 1:559
Justerad risk: 1:11182

trisomi 13
Bakgrundsrisk: 1:1749
Justerad risk: 1:34983


Eftersom man gjorde ett ultraljud så fick vi ju naturligtvis en bild med oss hem :)

Denna bild är tagen i v 13+2 och bebisen är mätt till att vara 11,8 cm



Go´kväll

Dagen går mot sitt slut....

Även om jag latat mig mestadels av dagen så har jag ändå hunnit med min att göra lista...känner mig nöjd med mig själv :)

Snart är det nattning av lilleman och sen blir det lite tv:tittande för mig, och självklart bloggande. Tänkte ju att jag skulle berätta lite mer om min graviditet :)

Har inte fikat med Nine i dag men jag tror jag ska slå henne en signal nu iaf....




Min dag....

Vaknade i morses av att regnet öste ner, Liam var inte glad över detta då vi var tvugna till att gå till skolan. Men vi hade tur för när vi väl skulle gå så regnade det inte lika mycket längre, hade trevligt sällskap av Elinor, David och lilla Emma med :)

Sen hann jag bara va hemma en stund innan jag skulle i väg på ett möte, skulle träffa en "kvinna" som jag ev. skulle bli kontaktperson till. Mötet gick bra så det kommer nog funka fint, ska träffas redan nästa vecka igen :)

Har nu hämtat hem lilleman som naturligtvis smet i väg med en gång till en kompis...hehe, inte mycket jag ser skymten av han.

Själv så ska jag slappa lite innan jag tar tag i hemmet :(

Dagens att göra lista ser ut så här:

Plocka in tvätt
Diska
Laga mat
Dammsuga
Plocka ordning allt som ligger framme som inte borde ligga framme
Fika med Nine



Skönt att ha lite ordning till helgen :)

När jag fått gjort allt jag måste göra så återkommer jag med ett inlägg om min lite överraskande graviditet ;)


Vill ni veta en hemlis? :)


Stöd Rosa Bandet

Tack vare framgångsrik forskning överlever allt fler kvinnor bröstcancer. Nu kan du vara med och bidra i kampen mot sjukdomen. Under hela oktober månad kan du köpa ett rosa produktpaket med några av våra vårdande och väldoftande favoriter för ett välgörande ändamål. Ta chansen att bidra! För varje rosa paket som säljs går 20:- oavkortat till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.

Dessa produkter ingår i det Rosa paketet:
- Discover China Shower Gel (18993)
- Discover China Liquid Hand Soap (18994)
- Discover China Soap Bar (18997)
- Tender Care (1276)

Totalt värde: 263:-

Ditt pris: 149:-*


Första nyheten :)

Första nyheten som jag vill berätta för er gäller mitt jobb :)

Har ju tjänstledigt året ut från min tjänst som undersköterska i äldreomsorgen, istället har jag arbetat inom psykiatrin/LSS som habiliteringspersonal och jag har redan nu bestämt mig för hur jag ska göra framöver....

Jag kommer fortsätta arbeta som habiliteringspersonal, även om jag saknar sjukvårdsuppgifter och att jobba med gamla människor.

Att jag tagit detta beslut hänger ihop med nästa nyhet som jag ska berätta för er men det får ni vänta med en stund till innan jag berättar :)

Och om jag inte sagt det innan så ska jag på utbildning 18-19 oktober....neuropsykiatri :)


En härlig onsdag :)

God morgon alla mina vänner!

Idag känns som en bra dag, har precis kommit hem från jobbet och om en stund ska jag promenera bort till vårdcentralen...mindre kul kanske men på hemvägen ska jag hämta hem min lilla älskling från skolan :)

Nu ska han va hos mig ända tills nästa onsdag! :) Hans pappa ska njuta av lite semester, det är han värd och jag hoppas han får en riktigt trevlig resa.

I kväll är det oriflame möte, alltid lika kul. Idag skulle vi nog testa lite olika foundation, spännande. Bra att få prova lite produkter så man vet vad det är man säljer. Själv så har jag ju en speciell som jag använder och tidigare använde jag en annan men det finns ju några andra med som jag aldrig provat. Berättar säkert mer om det ikväll.

Mer på schemat idag...har två roliga saker att berätta för mina kära bloggläsare ;)

Men jag väntar lite.... men håll utkik under dagen!

Nu ska jag kolla almenackan så jag inte har tagit fel på tiden till vårdecentralen...tror jag ska va där 11 och stämmer det så hinner jag blunda i en halvtimme innan.

Kram på er!


God morgon

Tisdag morgon och jag är supertrött! Snoozade flera ggr idag innan jag lyckades ta mig upp, antar att jag behöver flera koppar kaffe idag innan jag piggnar til.

Jobb står på schemat idag, lite ovant eftersom jag vart ledig i en vecka nu...hehe, man blir bortskämd på detta jobet med all ledighet.

Dags att ge sig ut i kylan och ta en cig...det kanske får mig att vakna ;)


Jag har ngt att berätta....

Måste erkänna att jag inte vart helt uppriktig här på bloggen.... ;)

Men jag tänker inte berätta nu heller..hehe. I morgon ska jag jobba så det blir nog lite tyst här på bloggen då, men på onsdag...om jag är på riktigt bra humör då så kanske det kommer ett kul inlägg :)

Men nu säger jag natti natti, ska förflytta mig från soffan till sängen och kolla lite tv där en stund innan jag somnar.


Lite sällskap....

Nu ska vi se vad det är för skumt program :)


Mumsiga dagen :)

I dag är det ju kanelbullens dag, vilket är ett löjligt påhitt enligt mig ;)

Nu undrar jag om ni har ätit några kanelbullar idag eller om ni kommer göra det? Jag har inte ätit någon men jag skulle tro att det blir det sen ändå för barnen vill ju naturligtvis ha....


En ledig dag....

En ledig dag som jag naturligtvis sovit bort alldeles för många timmar från, men nu ska jag ta vara på resten av dagen. Solen skiner fast det blåser endel ute, men lite frisk luft är vad jag ska få nu.

Det blir en promenad bort till mitt gamla jobb, hoppas på att chefen är där idag...behöver prata med henne om en sak nämligen :)

Vad har ni på era scheman idag?


Alldeles för tidigt...

God morgon

Kan undra hur många andra som är vakna?! Här på området ser det väldigt mörkt ut iaf så jag antar att de flesta fortfarande ligger nerbäddade i sina varma sängar och sover riktigt gott....blir allt lite avundsjuk ;)

Själv så njuter jag av mitt morgonkaffe uppkrupen i soffan med ett tänt ljus på bordet, och snart ska jag väcka lilleman.


Dags att sätta punkt för denna dag....

Det kanske är dags nu att försöka bädda ner sig så man får några timmars sömn, har ju lilleman här så i morgon blir det att gå upp tidigt. De har fotografering i skolan i morgon med så lte finare kläder får väl tas på, men känner jag Liam rätt så vill han ha jeans, skjorta och väst ;)

I kväll har jag haft en riktigt lugn kväll, legat nerbäddad i soffan och kollat film. Ett extra plus var att jag hade min tonåring som sällskap :) Ibland duger ändå mammas sällskap..hehe

Attans...ser att det börjat en ny film som jag sett innan som jag vet är bra...hmm...får väl se om jag lyckas slita mig från tv:n...




Rekomenderar!



Om ni inte testat färsk citronpasta så måste ni göra det!

För ett tag sedan så råkade vi köpa fel och på så sätt smakade vi på citronpastan för första gången och självklart blev vi väldigt förtjusta i den!

I dag gjorde Fredrik en pastasås med bl.a kyckling i och även färska örter :) Detta hade vi till citronpastan, supergott!

Jag är ju inte så förtjust i lax men det tror jag skulle passa riktigt bra till!

Så se till att köpa hem den nu och prova :)


En höstlik söndag.....

I dag känner man verkligen att det är höst ute, men det regnar inte i alla fall :)

Fick ett roligt samtal nu på morgonen...det va lilleman som saknade sin mamma och vile sova hos mig idag :) Självklart får han det, så efter simskolan någon gång i eftermiddag så kommer han....mysigt!

Måste också sätta mig och skriva nytt schema till fritids och lämna in i morgon....usch. Avskyr när det ska göras, mycket att hålla koll på. Hur jag jobbar, hur Liams pappa jobbar, vem som hämtar och vem som lämnar.....

Tror det är dags att planera dagen nu.....


Tonåringar i huset....

Tre stycken tonåringar på övervåningen....och det är lugnt :)

Det är lan som gäller idag med och sällskapet har utökats med 1 kompis till. Skönt att ha dom här för då behöver jag inte oroa mig, och dom sköter sig utomordentligt :)

Jag och hjärtat har precis kollat klart på en film och nu är det dags för sängen.


Dagens onyttiga



Men gott va det ;)

Och lite nyttigt ändå eftersom pizzabottnen är gjord av fullkornsmjöl :)


Dagens shopping

På kungsmässan inhandlades det ingenting!

På Freeport inhandlades ingenting!

På Ikea inhandlades värmeljus, ett blockljus,batterier, en vitlökspress och en badrumsmatta...notan slutade på 140 kronor :)

Behöver ju inte ha ångest för att man handlat för mycket i alla fall.

Nu ska vi strax ge oss iväg igen, men det blir inte så långt. Åker bort till Johanna, Klas och Gabriella en sväng bara.


En trevlig dagstripp idag :)

Idag har jag och hjärtat tänkt ge oss ut o åka lite, det blir kungsbacka för ett besök på kungsmässan först.



Efter det åker vi vidare till Freeport



Och om krafter sen finns kvar så avslutar vi med ett besök på Ikea



Vad ska ni hitta på idag?


Kvällens film



Någon som sett den redan?
Vad tyckte ni i så fall


Mina favoriter i årets idol

Hittills är alla mina favoriter kvar i Idol och jag hoppas få se dom fler gånger :)

Geir - Han är bara såååå bra och han ska ända till final!

Linda - Hon borde gå långt med :)

Sassa - Hon ör grym på rock men det ska bli intressant att höra henne sjunga ngt annat med, gör hon det lika bra så ska hon ända till final med!

Olle - Skön röst, vill verkligen höra mer av han

Jay - Också en riktigt skön röst, vill höra mer av han med

Älsklingen håller väl på samma som mig men han gillar även Alice som säkert många andra, men även om hon är duktig så är det ngt med hennes röst som jag inte gillar. Tror det skulle bli enformigt att höra flera låtar i rad med henne. Men det är ju min åsikt ;)

Vilka har ni som favoriter?



Fredagsmys

Lite god mat har jag fått i mig och kaffet puttrar i köket :) Lite tända ljus har älsklingen fixat så vi får upp värmen här inne lite.

I kväll gör vi som många andra och kollar naturligtvis på Idol om en halvtimme.

Hittils har jag var nöjd med idol men jag vill gärna att Sassa ska gå vidare med.... Favoriterna hittils är naturligtvis Geir och Linda :)

Har ni några favoriter?


Fredag

Äntligen fredag brukar man ju säga, men för min del som legat hemma sjuk har det egentligen inte så stor betydelse. Fast det är ju skönt att veta att älsklingen är ledig några dagar nu med :)

Naturligtvis sitter jag fortfarande i pyjamas men det är nog dags att se till att jag kommer i lite vanliga kläder för om en timme kommer svärmor på besök. Hon ska ta med min jacka och byta dragkedja i den...perfekt eftersom jag gillar min jacka så nu behöver jag inte känna att jag MÅSTE hitta en nya jacka :)

Har vart lat och inte orkat lägga in kort i datorn från i fredags då jag var på 60-års kalas, ska verkligen försöka göra detta idag.

Har ett erbjudande från Oriflame att lägga upp med som man bara inte kan missa :)

Sen har jag ju haft fundering på en tävling här i bloggen...vad tror ni om det?


Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra

RSS 2.0