Tur i oturen....

Molly vaknade klockan fem, dags för mat....

Inget vatten!!!!

Mardröm för småbarnsföräldrar som måste göra välling/tillägg. Men jag hade tur, längst in i kylen hade jag såna där färdigblandade tillägg.

Värre var det att få i hop vatten till kaffe men det gick, hade ju min vattenflaska som alltid är fylld med vatten :)

Hoppas att vattnet kommer tillbaks snart!


Naturligtvis....

Molly har sovit en bra stund och nu ska vi äta alldeles strax...vad händer då tro?

Jo...Molly börjar vakna...hur typiskt är inte det?!

;)


Torsdag

En härlig och lugn dag. På förmiddagen tog jag och lillan det lugnt och bara myste, idag fick jag flera härliga leenden av henne när jag busade med henne....då smälte mitt hjärta :)

Tog sen en promenad till kinna innan vi hämtade Liam på skolan. När Fredrik kom hem åkte jag, Liam och Wilma i väg en sväng, Inbjudningskorten till dopet hämtades så nu ska dom bara skickas ivög med men först ska man leta upp allas adresser. Sen blev det ett besök på visko för att köpa skor till Liam och Wilma, fick köpt ett par tygskor till Liam men hittade inga som han kan ha till dopet så det får jag kolla vidare på. Men till Wilma hittade vi skor till dopet, inte riktigt vad jag tänkt mig men Wilma var nöjd iaf så det kommer bli bra :)

När vi kom hem igen tände Fredrik grillen och det blev grillad korv med bröd till kvällsmat, härligt att kunna sitta ute och äta. Hjärtat hade även vart duktig och slipat lite på min trädgårdsmöbel som ska målas om, det kommer bli jättebra när det är klart, ska försöka komma i håg att fota den i morgon så ni kan få se före och efterbilder sen.

Har inte så mycket roligt att skriva om nu för tiden här på bloggen känns det som och jag orkar inte engagera mig i några speciella inlägg heller...har egentligen massa jag skulle vilja skriva om...mina åsikter om saker och ting...men men...en annan dag kanske?!

Nu ska jag ringa Robin och kolla om han kommer hem snart, sen ska jag bädda ner mig i soffan och njuta av lugnet en stund innan Molly vaknar igen.


BVC-Besök

I tisdags var vi på BVC igen för vägning och mätning och lillan växer bra :)

Vikt vid födseln 3350 g
Längd vid födseln 49 cm

Vikt 1 vecka 3340 g

Vikt 2 veckor 3760 g
Längd 2 veckor 52 cm

Vikt 3 veckor 4020 g
Längd 3 veckor 53,5 cm

Vikt 4 veckor 4300 g
Längd 4 veckor 54 cm


Vinst!

I går hade Liam klubbmästerskap på brottningen och det var första gången jag såg han gå en match. Och jag var så stolt över min lilla kille, han kämpade jättebra och hade övertaget...envis som attan va han och emellanåt va det ganska tuffa tag men han gav sig inte :)

Två matcher gick han och han vann båda på fall :)

Nästa vecka är det avslutning och då även prisutdelning, Liam kommer då få guld för gårdagens insatser och en silvermedalj för sina insatser från tävlingen i Borås som va för 2 veckor sedan :)


En bättre dag!?

God Morgon

Idag hoppas jag på en bättre dag än i går, lillan va på sämsta humöret igår och inget va bra... sov knappt ngt på hela dagen utan va mest ledsen. Natten har vart ok, har visserligen vart uppe 2 gånger för att mata henne men hon har somnat om rätt snabbt igen så det va ju bra.

Nu på morgonen har hon vart jättemysig så det har börjat bra men just nu ropar hon efter min uppmärksamhet igen så det är väl dags att sluta skriva, men jag återkommer senare och berättar om ngt roligt från gårdagen :)


Vardag igen

Ledigheten är över nu och vardagen är tillbaks med allt vad det innebär. Liam är lämnad på skolan och idag tyckte han att han va så stor att han kunde faktiskt gå in själv, mamma skulle inte följa med!

Molly ligger i sin korg och kikar lite just nu, konstigt att hon inte sover. Matade henne vid 4-tiden i natt och sen va det som vanligt...hon ville inte somna om så vid 5 somnade hon på mitt bröst så jag låg kvar i soffan med henne för hon sov lite oroligt . Så efter 5 har jag inte fått ngn vidare sömn...är jättetrött idag!

Men ingen vila för mig, om en timme ska vi va på bvc och Liam ska hämtas på skolan 11:15 men jag tänkte hämta han tidigare ideg. Onödigt att åka fram och tillbaks.

Resten av dagen blir lugn, idag är första dagen sen Molly föddes som Fredrik ska jobba heldag så han är inte hemma innan tidigast 17:30.

Oj, kom på nu med att vi faktiskt har något planerat idag...Liam har ju klubbmästerskap på brottningen i kväll :)

Det ser jag fram emot jättemycket!!

Dags för lite kaffe nu och så återkommer jag senare, måste ju berätta om gårdagen då vi hade besök och även var i väg och besökte några vänner :)


Nyfiken

Mammas hund är lite nyfiken på denna lilla varelse ;)




Söta små händer



Kan undra om någon känner igen just dessa små händer ;)


Påskarrangemang

Fick en jättefin påskbukett av hjärtat häromdagen men tyvärr så hade den redan börjat se lite trist ut så jag gjorde som jag brukar göra...arrangerade ett litet blomsterarrangemang istället :)


Kloka ord av Nalle Puh



God Morgon

Någon som är vaken?

Här hemma sover alla utom jag och Molly, och det är inte frivilligt som jag är vaken. Jag kan ju inte riktogt bestämma själv längre när jag vill gå upp, har ju en liten här hemma som styr allt ;)

Precis när man tvingas gå upp så är jag så trött att jag knappt får upp ögonen och man är inte på bästa humöret, sen ammar jag lillan en stund och sen får jag ett par minuter så jag kan sätta på lite kaffe samtidigt som jag fixar ordning lite tillägg. När Molly väl har ätit klart så har jag en jättego och nöjd liten tjej här som får en att glömma hur trött man egentligen är.

Nu har hon legat vid sitt babygym en stund men det verkar som hon börjar tröttna på det nu så hennes smågnäll som jag hör nu betyder nog att mamma ska stänga ner datorn.

Önskar er alla en riktigt bra påskdag!


Duktig kille

I går passade Liam på att tvätta sin cykel :)


Dagens shopping i bilder

Detta blev resultatet efter dagens shopping till lillan

Detta hittade jag på Lindex, där hade jag turen att man kunde köpa 3 barnplagg och betala för 2...perfekt!





Sen blev det även handlat lite på Kapp Ahl, där hade jag tur med. Ett reaplagg som det dessutom va halva reapriset på och sen var det några plagg som det va tag 3 betala för 2 :)




Hoppsan ;)

Begav mig ner till byn för att inhandla nya pyjamas till Molly, hem kom jag med massa nya kläder till henne men ingen pyjamas :(

Det har ju blivit väldigt varmt de senaste dagarna och jag har insett att Mollys garderob inte innehar några svala sommarkläder men nu har hon lite iaf i sin ägo :)

Lovar att visa foton sen!


Minnen



Idag ska jag minnas dig med glädje, alla dina tokigheter ska få mig att le....

Saknar dig Jimmy!

3 år utan dig, svårt att förstå att du aldrig mer kommer tillbaks...


Långfredagens slut

2:a dagen i påskhelgen är snart slut, hoppas retsen av påskheögen fortsätter bjuda på lika fint väder som det vart hittils.

Under dagen gjorde vi inte mycket, lillan krånglade lite med sin sömn men det har hon tagit igen i eftermiddag/kväll. Så vi får väl se hur mycket jag får sova i natt :(

Tänkte faktiskt lägga mig snart men måste invänta stora sonen men han bör va hemma snart.

I morgon blir det en tur till kinna, måste köpa pyjamas till Molly och så behöver hon kortärmade bodys. Lite svårt med kläder nu när det vart så varmt.

Hon har fortfarande storlek 50 men hennes pyjamas som hon haft är med fötter och de bllir för små nu så där måste jag gå upp till storlek 56, ska köpa pyjamas utan fötter denna gången tänkte jag.

Dags att stänga ner datorn, gå upp och kolla till lilleman och sen bädda ner sig framför tv:n en stund.

Natti natti


Glad Påsk önskar Molly



Idag har Molly fått på sig ett sött litet förkläde, lite kul är det att jag hade det när jag va liten :)


God morgon


Trött

Trött...trött...trött.....

Vill sova!



Kan undra om Molly också vill sova?!


Skärtorsdagen

Första dagen på påsken, och det startar med underbart väder :)

Trevligt besök har jag haft idag med, det var en styck Linda som kom på besök.

Ett besök i kinna har jag hunnit med också, jag och Wilma var i väg och köpte en klänning som hon ska ha på Mollys dop. Känns skönt att ha fått köpt det redan, bara skor kvar nu. Även Liam behöver nya skor.

Vad jag själv ska ha på mig har jag inte en aning om, antar att jag kommer va ute i sista minuten innan jag hittar något jag nöjer mig med.

Nog om kläder...

Återgår till det finfina vädret :)

Ikväll blir det grillning, hade inte vart fel om maten hade vart klar redan nu för jag är faktiskt jättehungrig!

Tror jag får dyka ner i mitt gigantiska påskägg som jag fick av älsklingen idag, kanske kan stilla hungern lite iaf ;)


Energi

Fick lite extra energi för en stund men sen tog den slut, fattar inte varför jag inte kan bli klar med något här hemma :(

Har massa saker jag behöver ta tag i, och Liams rum är fortfarande inte klart (skäms på mig)

Men idag ska Liams rum bli klart, det ska dammsugas på övervåningen och badrummet ska städas!
Liam ska även klippas och så måste jag handla

Wish me luck!


Rock´n roll


Härlig dag!

Underbart med detta väder som vart, hoppas att det håller i sig!

Mer som vart underbart idag är att Liam kommit hem :) Men som jag anade innan jag hämtade han så har jag inte sett skymten av han så mycket idag, han har vart ute hela dagen och lekt med sina kompisar.

Men så har vi vart på brottningsträningen med och då fick jag ju se han 1 timme iaf ;) Han va jätteduktig på träningen idag!

Nu väntar jag även på att stor sonen ska komma hem, han har jag heller inte sett så mycket idag.
Är väldigt trött nu i kväll men kan inte lägga mig innan Robin kommit hem och så vaknar nog Molly snart med och vill ha mat, sen kan jag sova :)

I morgon blir en lugn dag hemma, Liam vill nog va ute och leka med sina kompisar med skulle jag tro. Men på eftermiddagen ska vi försöka komma i väg till min syster så att Liam får klippa sig, och så får Molly träffa sin moster och några av sina kusiner.

Nä...dags att bädda ner sig i soffan....


BVC

I dag var vi på BVC för vägning och mätning

Hon växer bra och väger nu 4020 g och är 53,5 cm lång

Vikt vid födseln 3350 g
Längd vid födseln 49 cm

Vikt 1 vecka 3340 g

Vikt 2 veckor 3760 g
Längd 2 veckor 52 cm

Vikt 3 veckor 4020 g
Längd 3 veckor 53,5 cm


Molly




Tisdag



Godmorgon

Startar dagen med lite kaffe medans Molly ligger lugnt under babygymmet och kikar :)
Har en lugn förmiddag framför oss men sen står en promenad till BVC på schemat. Dags för vägning och mätning av Molly idag, 3 veckor är hon redan!

Sen ska jag hämta hem min lilla Liam :)
Undra vad han säger när han ser sitt rum...det ser fortfarande ut som ett bombnedslag :( Måste verkligen få gjort klart där idag!

Handla och laga mat ska hinnas med också innan det är dags för Liam att åka på träning.

Hör nu att min lilla lugna stund är över, lillan vill ha lite uppmärksamhet.


Nöjd Molly - Trött Molly

Hade en mycket nöjd liten tjej här i kväll som låg en bra stund och kikade på sitt babygym



Tydligen va det ganska uttröttande för en stund efter jag hade fotat henne så sov hon ;)


Kompisar

I lördags var vi och hälsade på Johanna och Claes så att Molly fick träffa sin kompis Rebecka :)

Det va kul att få se dom jämte varandra för det skiljer ju bara 12 timmar på dom. (Rebecka är äldst)
Molly va jätteliten i jämförelse mot Rebecka :)


Gratisprodukter

Fick med oss en hel del bra grejer hem från Baby och Barnmässan i helgen

En väska från Libero med massa bra grejer





2 stycken nappflaskor och 2 nappar från märket Tommee Tippee (har en nappflaska från det märket sen innan som jag är jättenöjd med)



Dagispåsen från Loppi.se



Reklam från lifestone (kan göra hand/fot avtryck)



Och så fick vi reklam från babyfiltar.se, en sån gav vi bort till Benjamin i doppresent och en sån vill vi absolut ha till våran lilla Molly.


Svampbob fyrkant

Det är inte bara barn som tycker det är kul att träffa Svampbob fyrkant ;)


Belysning

När vi var på Baby och barnmässan i helgen så hade de satt upp massa lampor på en vägg, tyckte det va lite coolt faktiskt att ha så många lampor blandat på en vägg :)


Måndag



Lite mer kaffe och morgonmys med lillan blir det nu!


En lugn kväll

Molly var lite grinig tidigare ikväll (som hon brukar va på kvällarna), men sen 1,5 timme tillbaks så sover hon så gott. Robin är ute med en kompis så här är riktigt lugnt i kväll...alldeles tyst här hemma...bara tv:n som hörs.

Har egentligen endel som jag borde ta tag i här hemma men orkar faktiskt inte ikväll, ska bara passa på att ta det lugnt och njuta av lugnet.

Nystädat är det med, älsklingen va så snäll och hjälpte mig med det idag :)

Fast Liams rum ser värre ut nu än vad det gjorde häromdagen, jag har påbörjat "operation" röjning där och just nu ligger det saker överallt därinne. Trodde jag skulle bli klar idag men hann inte med så mycket så det får bli morgondagens "att göra".

Hoppas på bra sömn i natt så jag får lite energi till morgondagen, kan behöva det....


Stolt mamma



Söndag den 17 april, det är dagen då min lilla Liam var med på sin första brottartävling.
Nybörjartävling i Borås var det och han tävlade i viktklassen 22 kg.

Och jag var inte där och tittade!
Jag har så dåligt samvete för detta...att missa hans första tävling :(

Hans pappa var med och det hade tydligen bara vart 3 st i hans viktklass så 2 matcher hade han gått. Han vann 1 och förlorade 1, detta gav han en andraplats.

Det spelar ingen roll om han vann eller förlorade, bara det att han ställde upp för första gången är jätteduktigt. Att gå en match är ju inte alls samma sak som på träningen så det är en bra erfarenhet att va med och tävla ibland.

Om 2 veckor ska de ha klubbmästerskap och det kommer jag inte att missa!

Men Liams pappa skickade ett mms idag så jag fick se en bild och så filmade han en liten snutt som han skickade till mig...det värmde inom mig. Nästan så jag blev lite tårögd...min lilla kille.


Namnet Molly

Hur kom vi på namnet Molly till lillan?

För ett par månader sedan satt jag och kollade på filmen Uptown girl och tjejen i filmen hette Molly. Blev förtjust i namnt och efter det stod det namnet bland alternativen till namn.

När Molly föddes var jag ändå osäker på om det verkligen va en Molly men både Fredrik, mamma och alla barnen tyckte absolut att det va en Molly :)



Här är en låt från filmen


Planering



Dag att börja planera för Mollys dop :)


Glädjande samtal :)

Denna fredag började bra, fick ett telefonsamtal med glädjande nyheter :)

Verkar som om jag kommer få några extra kronor i plånboken framöver, vet inte hur mycket men det är kanske bara lite grann men är man mammaledig så är varenda liten krona välkommen!

Och nu ska jag se till att få gjort ett telefonsamtal som jag borde ringt för länge sedan!


Lilleman



Längtar efter min lilla kille!

(detta foto är taget på Lek och buslandet i Göteborg)


Förberedd

Det är ju förkylningstider nu och jag har hört lite konstiga ljud från lillan så jag är lite orolig för att det är en förkylning på gång.

Gjorde ett besök till apoteket idag för att vara förberedd.

Koksalt och en nässug (har aldrig använt en sån innan men jag hoppas inte det är krångligt)



Passade även på att köpa nya nappar, lillan har lite svårt att ta de nappar vi har hemma och om jag ska va ärlig så verkar hon inte jättenoga med det heller.

Köpte ialla fall dessa ( de va lite mindre än de jag hade hemma)



Tommee Tippee Pure Sugnapp 0-3 månader

Tommee Tippee Pure Sugnapp fungerar annorlunda än vanliga nappar. De öppnar försiktigt ut sig som ett paraply tvärs över den hårda gommen till stöd för gommen och bibehåller dess naturliga form. Denna unika patenterade serie stödjer gommens naturliga form och främjar trygg och hälsosam munutveckling. 0-3 månader.

(har testat de nu i kväll och kan meddela att hon blev inte mer förtjust i dom)

 


Shoppat

Tog en snabb sväng in på Kapp Ahl idag, som medlem hade man 25% rabatt och då är det ju bra att passa på :)

Blev inte så mycket men en t-shirt till Liam blev det och en klänning till Molly i storlek 56







Gammalt blir nytt

I söndags fick vi ju denna fina bukett



Idag va den inte så jättefin längre men inte slänger jag blommorna för det, istället plockade jag isär buketten och klippte av blommorna och gjorde detta arrangemang :)





Visst blev det fint? :)


Duktiga jag :)

Har fått vilat en stund och sen tagit hand om både tvätten och disken :)

Nu väntar en kopp kaffe på mig som jag tänkte njuta av i väntan på att Molly ska vakna. Funderar på om jag skulle börja med "operation" rensa Liams rum idag.

Det ser ut som ett bombnedslag där och han har alldeles för mycket saker, det finns massa som kan slängas och masa som kan packas undan och läggas i förrådet. Något måste göras iaf för som det är nu går det knappt städa där inne.

Sen får det bli en svängom med dammsugaren med...det är ju torsdag idag och jag brukar försöka städa lite då så det är rent och snyggt till helgen. Blir lättare att koppla av och njuta av ledigheten då :)

Har ni någon speciel dag i veckan som ni städar lite extra?


Första nybörjartävlingen

Liam har ju börjat träna brottning 1 gång i veckan, han har inte vart med så många ggr eftersom han vart sjuk endel den senaste tiden. Men i tisdags var det iaf träning, Liam var jätteduktig och det går bra för han.

Efter träningen fick alla brnen väa sig och så blev några barn uttagna för att vara med på nybörjartävling i Borås på söndag...och Liam får vara med :) Han blev jätteglad!

Tyvärr så är det inte säkert att han kan va med eftersom han har avslutning på simskolan då med, han får välja själv hur han vill göra. Han är hos sin pappa då så vi får se hur han väljer att göra.

Kul iaf att han fått chansen att va med om han vill.

Robin tränade också brottning när han va liten och va med på endel tävlingar, han vann även endel medaljer :)

Men om Liam väljer att inte va med på söndag så kommer dom ha klubbmästerskap om 2 veckor och det kan han va med på.




Torsdag



Torsdag morgon, snart fredag :)

En dag utan några som helst planer är vad jag har framför mig, lite småtrist väder är det ute med :(
Kanske det blir en liten promenad ändå, så länge det inte regnar kan det va skönt att komma ut lite. Tänkte jag skulle försöka komma iväg och besöka mitt gamla jobb, även mitt nuvarande jobb ska jag besöka någon dag.

Ska även försöka få tag på Robins pappa idag, har ringt flera ggr till han och även skickat sms men har fortfarande inte hört ett knyst från han :( Blir så trött på han!

Eftersom vi ska till Göteborg i helgen tänkte vi att Robin kunde passa på att åka med och umgås med sin pappa under dagen när vi är på mässan, dom har inte setts sen i höstas tror jag.

Och på tal om Robin så ska jag ta och gå upp och väcka han nu. Lillan sover så kanske jag passar på att blunda en stund sen med ;)


Paket :)

Idag var vi och besökte vännerna Mille och Sanna och gratulerade deras lilla Alva som fyllt 1 år. Jisses vad tiden går fort, tycker det bara känns som ett par månader sedan Alva föddes.

Vi hade köpt kläder till Alva i present och det blev en jättesöt klänning från Lindex.

Det var även första gången de fick träffa våran lilla Molly idag och hon fick en present av dom med :)
Molly fick detta söta setet från Lindex av dom

Lindex Shop Online - Set


Amning

Det här med amning är inte alltid så lätt.....

Måste erkänna att jag är avundsjuk på alla de som får det att funka med amningen.

Jag har ju 2 barn sen tidigare och ingen av dom har jag kunnat amma så länge innan jag fått börja med tillägg, orsaken till detta har vart att jag inte fått så mycket mjölk.

Denna gången har jag vart fullt beslutsam sen jag fick reda på att jag var gravid att jag skulle verkligen amma! Jag hade bestämt mig för att vara envis och kämpa.

Och det är precis det jag gör.

Orsaken till att lillan gick ner ganska mycket i vikt de första dagarna var att jag inte hade så mycket mjölk, det ville bara inte komma i gång. Och då hade jag ändå henne vid bröstet så mycket jag bara kunde, sen helt plötsligt så ville hon inte ta bröstet...oj vad det gjorde ont i mig :(

Jag va tvungen att erbjuda hemme tillägg...äntligen blev hon mätt och det va en helt ny liten Molly...nöjd och belåten.
Men hoppet om att kunna amma försvann inte, jag fortsatte att erbjuda henne bröstet samtidigt som jag pumpade ut det lilla jag hade. På så sätt kunde hon ändå få i sig lite bröstmjölk. Sen vände det och hon började ta bröstet igen "lycka" :)

Som det ser ut nu så ammar jag en stund vid varje måltid och sen får hon tillägg efter det, då får hon ligga tätt intill mitt bröst samtidigt som hon får flaskan. Pumpar gör jag emellanåt också men jag får fortfarande inte mycket.

Men jag ger mig inte, jag SKA få det att funka!

Så amning, pumpa och tillägg är vad som gäller nu. Och det är bara jag som tar hand om matningen, ingen annan får ge tillägg, detta för att lillan bara ska förknippa maten med mig. Kanske verkar konstigt men min förhoppning är fortfarande att jag ska kunna hoppa över tillägget och bara amma.

Att jag är så beslutsam och envis denna gången beror kanske på att jag vet att detta är sista chansen för mig att kunna amma, jag vill ju inte ha fler barn sen.

Och på tal om amma så har lillan vaknat nu så nu är det dags att amma, håll tummarna för att det kommer funka för mig!

Hur har ni gjort? Har ni ammat era barn? Hur länge i så fall och hur har det funkat? Om ni inte ammat eller om det inte funkat vad har då varit orsaken?

Dela med er av era erfarenheter!
Har ni kanske något tips till mig?


En bra natt

I natt har vart en riktigt bra natt och det känns verkligen att jag fått sova bra :)

Molly åt vid 20-tiden i går men va inte riktigt nöjd så redan vid 21 åt hon lite igen och sen somnade hon. Vid kvart över tio vaknade hon igen och va lite orolig så jag la henne på mitt bröst och bäddade ner oss i soffan, då slocknade hon med en gång :)

Låg och kollade på tv men så fort det blev reklam blundade jag lite och stensomnade!! Vaknade vid halv 2 i natt av att Molly vaknade....jag hade ju sovit massa timmar!!

Dags för mat och sen somnade hon om igen och vaknade inte innan 06:30 i morse!! Jisses...hon som annars brukar vilja äta efter 2,5-3 timmar, på natten kan det ibland ta 4 timmar.

Efter maten i morse va hon jättenöjd och belåten, Vi åkte och lämnade Liam på skolan vid 8 och när vi kom hem somnade hon igen så jag har hunnit med lite datatid ;)

Men jag hör nu att hon snart är på G att vakna igen, antar att hon vill ha mat då :)

Bäst att avsluta här innan hon vaknar till liv för då brukar det va bråttom med maten..hehe


Molly 12 dagar

I söndags var Molly 12 dagar gammal, här kommer 2 kort som är taget då. Eftersom vi skulle på kalas fick hon ha klänning på sig :)




Ännu mera presenter

Molly blir bortskämd ;)

I går när Fredrik kom hem från jobbet så hade han med sig presenter till Molly som hon fått av hans chefer och kollegor på Koneo i Borås.

En jättesnygg prinsesskylt som lillan sen kan ha i sitt rum när hon får ett eget, men innan dess ska jag nog sätta den ovanför hennes säng :)



En urgullig kanin från Teddykompaniet



Och så fick hon även dessa fina kläder



 Vet att det är den här tjejen som vart ute och shoppat presenterna.... det gjorde du bra ;)


Mer presenter

I söndags var vi ju på kalas och då fick Molly träffa farbror Peter, Eva och kusinerna Tova, Klara och Liam för första gången. Och hon fick jättefina presenter av dom, vi fick även en jättesöt blombukett.



Kläder från H&M



En stor och gosig nalle


Behöver ni en uppdatering?

Alla kan nog behöv uppdatera sig bland alla trafikmärken emellanåt, här har ni en tolkning av dess betydelse ;)



BVC

Molly är 2 veckor idag och nu var det dags för första bvc-besöket.

Vikt vid födseln 3350 g
Längd vid födseln 49 cm

Vikt 1 vecka 3340 g
(hon gick ju ner ganska mycket i vikt de första dagarna)

Vikt 2 veckor 3760 g
Längd 2 veckor 52 cm

Ökning sen födseln 410 g
Växt på längden sen födseln 3 cm


Fått tummen ur....

Ända sedan lillan föddes skulle jag ringt försäkringskassan angående mitt bostadsbidrag, eftersom jag har 3 barn nu istället för 2 så kommer ju det påverka mitt bostadsbidrag (till det positiva).

Nu har jag iaf äntligen fått tummen ur och gjort det samtalet så nu ska jag bara vänta på lite papper som kommer skickas hem så jag får gjort ändringen :) Varenda krona jag kan få extra nu är välkommet!

Och på tal om pengar, är det ngn som vet hur lång tid det tar innan barnbidraget kommer i gång efter man fått barn?

Molly föddes ju 29 mars, kommer jag få barnbidrag redan nu i april för henne eller kommer det först i maj?


Baby & Barn mässa





Denna mässa tänkte jag och hjärtat att vi skulle åka på i helgen :)

Är det ngn av mina läsare som vart där innan eller tänkt åka dit?

Om ni vart där innan, vad tyckte ni iså fall?


Nytt program

Total Blackout

Svensk tävlingsserie från 2011. Säsong 1. Avsnitt 1 av 12. Tävlande är Mikaela, nattklubbsdansare från Stockholm; Joel, receptionist från Bagarmossen; Jacob, hopptränare från Ronneby. Även Nilo, skosäljare i Uppsala; Marcel, bartender och servitör från Trelleborg, och Nelly, barnvakt från Stockholm. De tävlande ska till exempel identifiera saker som simmar runt den tävlande i ett badkar, dansa limbo under elektriska limbopinnar eller ta sig längs en hal hinderbana på kortast tid. Allt i totalt mörker

Kanal 5 klockan 20:00

Detta program är jag lite nyfiken på och ska kolla på det nu, ska ni kolla?


Första dagen....

Idag var det första dagen sen lillan föddes som jag ska få ihop alla tider som måste passas....

Liam ska lämnas på skolan, sen ska han hämtas och tillråga på allt så har jag bokat tvättstugan. Sen ska ju lillan äta emellanåt och det är ju inget som man kan styra direkt.

Hittils har det gått bra, Liam kom i väg till skolan utan att det rubbade lillans vanor. Nu är det dgs för mat igen men hon sover, hoppas hon vaknar snart för jag tänkte jag skulle hinna slänga in en maskin tvätt innan vi går och hämtar Liam.

Det tar nog några dagar innan vi kommer in i de riktiga vardagsrutinerna men det ska nog gå bra :)
Det va skönt med en liten morgonpromenad idag iaf, och Liam tyckte det va kul att få visa fröken sin lillasyster :)

Oj då...nu hör jag någon som är på väg att vakna...perfekt!


Lycka

Att vakna upp och se solen skina även idag, och sen få mysa med en nyvaken liten Molly....det är nog dagens lycka :)

Nu sover Molly igen men snart är det mat igen, och då är det bråttom...det är en otålig liten tjej vi har ;)

Idag ska vi ju på kalas, första kalaset för Molly och naturligtvis ska hon ha klänning på sig. Idag blir det en jeansklänning...bild kommer senare.

Men vad ska jag ha på mig?

Kan fortfarande inte ha mina vanliga byxor :(

Nu hör jag en liten Molly som börjar vakna...dags att göra sin plikt som mamma :)


Väntan....

Trött men sitter och väntar på att lillan ska vakna för lite mat, det är dags för mat nu när som heöst så det känns lite meningslöst att gå och lägga sig innan hon har fått mat. Men sen kommer jag somna som en stock skulle jag tro.

Dock så har lillan inte haft någon bra dag, förmiddagen va bra men efter det så har hon vart väldigt orolig. Men jag hoppas att det bara va en tillfällighet och att hon är som vanligt i morgon igen. Då ska vi på kalas, hennes kusin William har fyllt år och då kommer hon få träffa sin farbror Peter och hans tjej för första gången, och även deras barn som är Mollys kusiner :)

Kan inte sluta att tänka på en sån härlig dag det vart idag, barnen har vart ute och lekt och det märker man av på kvällen sen då de får en helt annan trötthet. Liam har även vart hos en kompis några timmar idag och lekt, han va superglad för detta och de hade haft jättekul :)

Dags att kolla lillan nu.... återkommer i morgon.

Sov så gott!


En härlig vårdag i Dalen

En sån underbar dag!

Hela förmiddagen har tillbringats ute i det fina vädret nere i Dalen.

Och när våren är här så ska ju cyklarna fram.....



Men först måste ju cyklarna ses över och först blir det däckbyte....



Sen behövs det nog lite smörja med....



Fjärilarna hade tittat fram med :)



Barnen leker och njuter av det härliga vädret



Lite brottning blir det med för killarna :)



Sen fick Molly träffa sin glada kusin....



Molly sov så gott ute i vagnen



Och vissa passade på att tvätta bilen





Som sagt...en jättehärlig dag i Dalen med massa folk :)


Presenter till Molly

Som nyfödd får man ju endel presenter :)

Detta fick Molly av Marcella och hennes dotter
 Coola solglasögon ;)



Farmor hade stickat en jättefin kofta, mössa och små "tossor"


Shoppat

Hade ju en lite för stor fleeceoverall till lillan men nu har vi fått köpt en liten fleecejacka med byxor till som passar mycket bättre :) Fick även köpt ett par jättesöta "tossor" till.


Storebror gjort till Molly

Nu kommer äntligen en bild på halsbandet och armbandet som Liam hade pärlat till våran lilla Molly :)


Trött...

.... och ännu mer trött :(

Natten har inte vart så kul, Molly har lite konstigheter för sig på nätterna. När hon ätit vill hon inte somna om riktigt så det kan ta 1,5 - 2 timmar innan hon somnar igen och i natt ville hon inte ligga själv så till slut fick honn somna liggandes på mitt bröst så fick jag 2,5 timmes sömn på det viset sen fick jag va vaken i 2 timmar för att slutligen få lite sömn igen. Denna gången hade hon somnat i korgen här nere i vardagsrummet och jag vågade inte flytta på henne så jag fick bädda ner mig på soffan i stället, återigen blev det 2,5 timmes sömn.

Just nu sover hon och det borde jag med göra men lilleman är hemma och behöver lite tid också så nu har han startat upp Super Mario som han tycker jag ska spela med han...och vad gör man inte för sina barn ;)

Vad hittar ni på idag?


1 vecka gammal

Idag är lillan 1 vecka redan, och nu är även namnet bestämt :)

Molly


Sjuk son

I söndags natt hade Liam haft krupp hos sin pappa (falsk krupp som man brukar säga), som tur va så lyckades dom få ordning på det hemma genom att gå ut och sätta sig på balkongen. Så i måndags blev det vårdcentralen så han fick utskrivet Lepheton, alltid bra att ha hemma.

Efter det så har lilleman även haft feber, nu ikväll hade han 38,7 :( Jobbigast är att han inte äter något, måste komma på något i morgon att köpa hem som jag vet att han kommer äta.

Hosta har han också, jättejobbigt för han emellanåt...stackarn :(

Sen är man ju lite orolig nu när man har lillan med, vill ju inte att hon ska bli sjuk.

Och på tal om lillan så sover hon nu så jag ska passa på att mysa med lilleman lite :)


Presenter till lillan

Naturligtvis har lillan fått lite presenter

Detta har hon fått av farbror Henrik, Kicki, kusinerna Celine och William





Och dessa härliga sommarkläderna fick hon av Nine, Jens och barnen



Av syskonen Wilma och Lasse fick lillan en härlig gossefilt



Storebror Liam hade köpt en nalle, och nallen håller i en liten ask. Där i ligger nu ett litet armband och ett litet halsband som Liam hade pärlat på fritids till sin lillasyster :) Hur gulligt som helst ;)

(kan tyvärr inte lägga upp bild på halsband och armband, verkar blivit ngt fel med det kortet så jag får ta ett nytt sen och visa)









Lillan




Stolta syskon

Storebror Liam



Storasyster Wilma



Storebror Lasse



Sen har vi ju storebror Robin, men som vanligt vill han inte vara med på kort vilket jag respekterar. Men även han är en stolt storebror :)


Bilder

Här kommer lite bilder från när lillan föddes














När lillan föddes

Tisdagen den 29.e mars 2011

Vaknade vid 6-tiden på morgonen för ett toabesök som vanligt, kände då att jag hade lite småvärk men det hörde ju till vanligheten så jag reflekterade inte mer över det.
När jag sen steg upp vid 7-tiden hade jag fortfarande endel värk men tänkte att det nog kommer avta eftersom jag haft endel värkar på morgonen tidigare med som sen avtagit.

Tyckte ändå att värkarna va lite annorlunda just denna morgon, funderade på om Fredrik kanske skulle stanna hemma från jobbet men bestämde ändå att han skulle åka till jobbet som vanligt.

Strax innan 8 skulle jag lämna Liam på skolan, började då ana att det kanske va riktiga värkar jag hade....

Körde Liam till skolan och bestämde med fritidspersonalen att Liam skulle få vara på fritids till klockan ett, men om jag inte dök upp då så skulle hans pappa hämta han klockan 4 istället. Förklarade för dom att jag haft lite värkar....

Tror jag ringde Fredrik vid 9-tiden och sa att han nog skulle komma hem för jag anade att det skulle bli dags att åka in,( slemproppen gick efter jag kommit hem från skolan med.)

Började känna av värkarna lite mer så jag värmde en vetekudde som jag la på magen, det va riktigt skönt.

När Fredrik kommit hem kände jag att det va dags att ringa förlossningen och sen va det dags att åka in.

10:45 kom vi in på förlossningen, fick då komma in i ett rum där de först tog en kurva med barnets hjärtljud och allt va bra. Sen kollade de om jag hade öppnat mig ngt, och redan då var det 4 cm öppet så sen va det in på ett förlossningsrum.

Hade turen att få ett rum med badkar och att bada hade jag längtat efter så det blev naturligtvis ett bad :)

Värkarna började då bli starkare och kom oftare ( varannan minut ). Dag att gå upp ur badet, var då öppen 6 cm.

Bedövning
... hade bestämt att jag ville ha PCB och det fick jag. Dom va lite osäkra på om dom skulle hinna ge mig det men det gick bra. Va dock lite krångligt att sätta den på höger sida. Tycker den hjälpte bra, kände mest värk på höger sida i ryggen sen.

Denna bedövning var den enda jag hade.

Lillans hjärtljud gick ner lite sen så de ville jag skulle lägga mig på sidan...det ville inte jag  :( Men till slut blev jag tvungen till det och sen gick det undan...

Helt plötsligt fick jag krystvärkar, var öppen helt men lillan hade inte sjunkt ner helt än. Fler personal kom in i rummet och dom fick hjälpa till att trycka på magen för att hon skulle komma ut fort.

Hann inte riktigt fatta vad som hände, allt gick så fort och sen va hon ute. Klockan var då 13:44

Det tog alltså  3 timmar från det att jag kom in på förlossningen :)

Det va en frisk liten tjej jag födde men hon hade bajsat lite i fostervattnet så det blev att vi fick stanna i ett dygn på BB.

Efter det har vi vart på några återbesök för viktkontroll pga att hon gick ner för mycket i vikt. ( berodde på amningen som krånglade, mer om det i ett annat inlägg sen )


Sen måste jag tillägga att älsklingen va ett jättebra stöd för mig under hela tiden, han gjorde varken för mycket eller för lite, Lyssnade helt enkelt till mina önskemål :)



Söndag

Usch vad dålig jag är på att uppdatera :(

Sorry!

Idag startade vi iaf dagen med en tur in till Borås för en ny viktkontroll av lillan, denna gången hade det vänt så nu är hon på väg uppåt igen.

Efter det passade jag på att vila en stund innan det va dags för kalas, idag hade Liam barnkalas på bowlingen. Det va första gången han hade ett riktigt barnkalas så han va riktigt nöjd med detta. Kalaset gick jättebra, många glada och spralliga barn. Alla var jätteduktiga på bowling och Liam fick jättemånga fina presenter.

Ska försöka läga upp lite bilder sen men jag har inte orkat tömma kameran på bilder än, så det lär väl bli en riktig bildbomb här i bloggen sen ;)

Detta va iaf en liten uppdatering från dagen, nu kräver lillan min uppmärksamhet så jag lämnar bloggen igen för en stund.


Dag 3

Hej allihopa :)

Jag har inte lagt ner bloggandet, har bara inte riktigt orkat sätta mig vid datorn.

Lillan är 3 dagar gammal idag och jag börjar sakta men säkert piggna till ;) Är fortfarande ganska trött sen förlossningen och det har inte blivit ngn riktig ordning med sömnen de här 3 dagarna.

Ska försöka sätta mig i morgon och skriva lite mer här i bloggen om hur förlossningen va och hur vi haft det de här dagarna som gått.

Men nu ska jag kika in hos mina bloggvänner och se vad dom haft för sig.

Kram


Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra

RSS 2.0