En toppendag!

Har tillbringat dagen på tu man hand med lilleman, vi har haft en toppendag!

Åkte buss till Göteborg och tillbringade sen några timmar på universeum, tittade på massa djur, lekte och fikade. Sen buss hem igen, och när vi väl var hemma stöp jag i säng kan jag meddela. Min kropp är inte gjord för såna här dagar just nu märker jag...

Lite dumt var det kanske av mig att vila när vi kom hem för jag har ju problem i vanliga fall att somna på kvällarna så idag lär det väl inte funka alls :( Tänker inte ens försöka just nu....

I morgon har jag sovmorgon iaf och det ska bli helt underbart!!

Nu ska jag kolla om det är ngt bra på tv som jag kan underhålla mig med....


Ny vecka

God Morgon

Helgen är över och en ny vecka startar idag. Denna helgen har mest bestått av kalas då älsklingen fyllde 40 år :)
I lördags hade vi hans familj på besök och i söndags va de närmaste vännerna och Fredriks x-bonusbarn som var där och grattade han.

Så det har vart en mycket trevlig helg med massa onyttigheter ;)

Men nu är det som sagt en ny vecka, och den startar vi med att låta lilleman få vara ledig från skolan. Idag ska vi ha en mamma - son dag. Och jag har lovat han ett besök till universeum, han har tjatat länge om att vi ska åka dit och jag får väl passa på nu innan lillan kommer.
Hur jag ska orka denna dagen är dock ett mysterium :(

Hade svårt att somna igår igen, ganska mycket sammandragningar och även endel förvärkar. Undrar om jag kommer få några riktigt jobbiga sista veckor nu....

Ska kolla lite busstider nu och få i mig lite mer kaffe innan jag är redo att starta dagen.


Namnförslag önskas!!!

4 veckor kvar innan beräknad förlossning, kanske vore på tiden att vi började fundera lite på namn :)

Har ni några bra förslag kanske?

Ett flicknamn ska det va!!


Dagens kommentar...

Fredrik...du kan ju göra så du blir hård så länge....

Sagt av lilleman ;)


Simskola

Så var det snart dags att bege sig till simskolan med lilleman, inte alls sugen på att sitta i ett varmt badhus idag men det får väl gå..det är ju inte så länge som tur är.

Sen blir det lite kalasfirande idag med :)


Söndag morgon


Ingen uppdatering idag...

Idag har dagen rullat på, det har vart kalas och förberedelser för det. ( berättar om det i ett eget inlägg sen )

Det är iaf orsaken till att det inte vart ngn uppdatering här, känner mig inte direkt sugen på att blogga nu heller så jag vet inte riktigt varför jag sitter här :(

Lite blandade tankar nu i kväll....

Ska kramas med lilleman nu istället så kanske jag återkommer senare.

Kram


Den lilla rosa

Fredag kväll och här sitter jag med min lilla rosa laptop som jag fått plockat fram eftersom lillemnan lagt beslag på den andra datorn. Använder denna lilla alldeles för lite....skärpning Petra!

Borde betala mina räkningar nu men det får jag göra när jag får tillbaks den andra datorn, det blir så pilligt med denna ;) Sen kanske det är så med att man drar sig lite för att betala räkningarna...fick ju lite mindre lön denna månaden. Förlorade en veckas lön eftersom jag gått på föräldrapenning nu :(

Och på tal om lön...jag hade lönesamtal idag :) Det pratades ju inga summor nu utan mer hur man är på jobbet osv. och jag måste säga att jag är väldigt nöjd efter detta lönesamtalet, sen återstår det ju att se vad det kommer ge i pengar.
Som vanligt så sätter jag upp ett mål, förra året hade jag en förhoppning om 700 kronor men fick 600. va ändå ganska nöjd med det om man jämför med vad andra fick och vad arbetskamraterna ligger på för lön.

I år är målet att iaf få 600 i höjning, då kommer jag upp i en jämn summa på min heltidslön. Har ju ett nytt jobb så jag antar att mina förhoppningar är för höga men hoppas kan man ju alltid göra iaf :)

Nog om pengar....

Blev helt plötsligt väldigt sugen på ett päron så det får det bli nu, köpte en ny sort idag så det ska bli spännande. Hoppas de är riktigt goda :)


Fel av Blogvertiser!

Är med på Blogvertiser, där får man erbjudande om olika uppdrag som man kan skriva om i bloggen som man sen kan få en liten slant för.

När man får ett erbjudande får man mail om det och så brukar jag även få ett sms, om man inte går in och svarar på erbjudandet så får man sen även påminnelse.

Men jag börjar bli riktigt irriterad på detta nu för dessa påminnelser som skickas ut via sms kan komma när som helst...även under natten!

Så i natt vid tre-tiden tror jag det va så plingade det i mobilen...från blogvertiser!

Dom borde lära sig vett och etikett, man skickar inte ut sms mitt i natten och stör folk!


Fleeceoverall stl 50!

Hur svårt ska det va att få tag på egentligen?

Tydligen väldigt svårt om man är så kräsen som jag verkar vara, vill helst inte ha någon vit. Vill gärna att det ska va lite färg och då lite tjejiga färger :)

Någon som vet vart man kan hitta en till bra pris?


Mer död än levande

Tröttare än tröttast idag kan jag meddela!

Hade svårt att somna i går med men till slut somnade jag , några akuta toabesök blev det som vanligt under natten och i morse när klockan ringde så insåg jag som vanligt att det va bråttom till toa.Hade knappt fått upp ögonen innan jag rusade dit, och jisses vad nära jag va att sätta mig utanför toastolen..hehe...så jävla trött :(

Ske se om lite kaffe kan hjälpa mig att vakna till liv innan jag ska lämna Liam på skolan, sen är det jag som dyker ner i sängen igen för några timmars sömn!

Hmm...funderar på om mamma är vaken...kanske skulle kolla med henne om hon har lust att köra Liam idag...


Dagens slut...

Äntligen är denna dagen över....

Egentligen känner jag väl kanske inte så för det har vart en bra dag men min kropp orkar inte mer idag :(

Dagens höjdpunkt var ju helt klart att lilleman äntligen är hemma igen!!
Visserligen har jag inte fått umgås med han så jättemycket eftersom han lekt med kompisar hela dagen men man får en skymt av han emellanåt iaf och det kan räcka för att göra mig glad, och lite kramar emellanåt med...det är toppen!

I kväll har vi vart på brottningsträning med, Liam var jätteduktig! Och han vill fortsätta med detta så varje tisdag kväll är vi uppbokade framöver.

Efter att jag hade nattat Liam kom jag på att jag inte hade några päron hemma...katastrof!!
Är helt plötsligt sugen på päron jämt, riktigt kalla ska de va med. Så Robin fick passa Liam medans jag begav mig ut i kylan för att köpa mig lite päron, vad gör man inte för att stilla ens begär? ;)

Päronen ligger i kylen nu och så fort de har blivit lite kalla så ska jag gotta mig med det, har fått på mig pyjamasen och tänt lite ljus så nu blir det en riktigt slappar kväll i soffan.

Men först ska jag spela lite idiotspel på FB och uppdatera mig bland mina bloggvänner :)


Lite mat kanske?

Snart dags för lite middag här hemma, idag blir det potatismos och panerade torskbitar


Och naturligtvis lite remouladsås, sen brukar jag även ha en fiskdressing till. Har ni inte testat den innan så tycker jag ni ska göra det för den är riktigt god!


MVC-Besök

Idag har jag gått 35 fulla veckor på graviditeten!

Tiden går fort nu, inte många veckor kvar....

Var idag på MVC och allt va bara bra, lillan är fortfarande fixerad och inte ruckbar. Hon ligger väldigt långt ner...men det visste jag ju redan ;)

Mina tidigare barn har också fixerat sig tidigt så jag hade inte väntat mig ngt annat denna gången. Har ett besök till inbokat om 2 veckor och det kommer jag ju säkert gå på men sen tror jag inte det blir ngt mer besök. Jag är väldigt inställd på att få tidigare denna gången med :) Fast man vet ju aldrig...det kanske blir 2 veckors övertid denna gången ;)

Dags att börja fundera på hur man vill ha förlossningen när det gäller smärtlindring....


Äntligen färdig!

Inga mer vändor bort till tvättstugan idag...är äntligen klar!

Men i morgon har jag endel att ta tag i...plocka in all tvätt :(

Belönar mig just nu med lite jordnötskakor och sen får det nog bli ett päron med :)
Äter nog 2-3 päron varje dag nu, jättegott :)

Läste idag förresten att metrobloggen ska lägga ner, lite sorgligt faktiskt :( Det var där jag började blogga och min blogg ligger kvar...många minnen.... både glada, tråkiga och sorgliga. Men det var också där som jag lärde känna många av mina bloggvänner :)

Men jag tänker inte alla dessa minnen gå till spillo, min gamla blogg kommer att bevaras :) Har sedan ganska länge tillbaks kopierat mina inlägg till ett word-dokument. Men det är mycket att kopiera så jag har tagit lite i taget men nu får jag nog lägga på ett kol så jag hinner få allt kopierat innan det försvinner.

Min gamla blogg ger mig många minnen och det var en väldigt jobbig tid i livet så det är många dystra minnen, men det visar också att man tar sig igenom svårigheter och livet kan ta vändning även om man inte tror det för stunden.
Vet inte om jag kommer läsa igenom mina gamla inlägg någon gång men jag vill ändå ha dom sparade.

Skulle ni bara kunna radera en blogg eller skulle ni vilja spara den som jag väljer att göra?


Roligt kvällsnöje



Inte kul men tyvärr ett nödvändigt måste

Blir många vändor idag, passar på att tvätta upp lillans alla sängkläder så att de sen kan vikas och läggas in i garderoben :)

Sen är det dags att tvätta upp alla barnkläder men det blir vid ett annat tillfälle.


Roligt kvällsnöje



Inte kul men tyvärr ett nödvändigt måste

Blir många vändor idag, passar på att tvätta upp lillans alla sängkläder så att de sen kan vikas och läggas in i garderoben :)

Sen är det dags att tvätta upp alla barnkläder men det blir vid ett annat tillfälle.


Trötter....

Hade svårt att somna i går igen och så skulle jag upp tidigt idag..ingen bra kombination :(

Var nära att försova mig...inte så smart eftersom jag skulle hämta pappa på landvetter. Men jag kom i väg och var på plats bara några minuter innan pappa skulle hämtas, bra tajming :)

Men nu ropar sängen på mig igen så det är nog bäst att lyda :)


Kolla in detta

http://bostad.erikolsson.se/Pages/ViewObjectImage.aspx?filetype=viewall&estate=36481

Kolla in länken ovan och tala sen om ifall det är ett hus som faller er i smaken?

Tur att smaken är som baken ;)


Dagen som försvann...

Redan kväll!

Vart tog denna dagen vägen egentligen?

Sov visserligen till nästan elva tror jag, vilket inte är så konstigt eftersom jag inte kunde somna i går kväll :(

Mellan tolv och ett hade vi bestämt att vi skulle dyka upp hos Fredriks f.d bonusson Peter och hans flickvän Jane och deras lilla Benjamin. Tyvärr passade vi inte tiden och va där strax efter ett, för innan vi skulle dit skulle vi till Mira och Tobbe...och som vanligt så kom vi inte upp för den förbannade backen som är upp till dom! Alla andra lyckas ta sig upp trots snö men inte vi, det slutade med att jag hoppade ur bilen så Fredrik fick backa ner igen för att göra ett nytt försök som även det misslyckades... säger inget mer men det va inga glada miner :( Som tur va så hamnade vi inte i diket iaf :)

Hur som helst, strax efter ett kom vi till Peter och Jane där vi blev bjudna på lite fika och så fick vi busa lite med Benjamin. Det va kul, träffar dom alldeles för sällan.

Sen bar det iväg till affären och nästa stopp blev hos min kusin som köpt en ny dator och behövde lite hjälp.

Direkt efter det fick vi skynda oss hem för Fredriks bror och hans barn skulle komma och fika. Fast naturligtvis hade vi en baktanke med den där fikan ;) Henke skulle hjälpa Fredrik att bära ner en hammal byra från sovrummet. Det gick smidigt så nu har jag byrån på plats i hallen och den kan nu börja fyllas med lillans kläder :)

Sen kom Fredriks barn och de åkte hem till Fredrik medans jag passade på att städa ordning hemma lite efter ommöbleringen. Fick gjort ganska mycket så jag känner mig nöjd, men min rygg känner sig mindre nöjd kan jag meddela.

Sen blev det kvällsmat hos Fredrik och sen hem igen.

Så nu sitter jag här....har läst lite bloggar och fått svarat på en dopinbjudan som jag tyvärr var tvungen att tacka nej till eftersom dopet var ganska långt härifrån och det var 10 dagar innan jag har BF. Det var min ena halvbror som skulle döpa sin lilla pojk.

Känner att detta blev ett långt inläg nu...såna där som är jobbiga att läsa ;)

Väljer att avsluta nu innan jag babblar på ännu mer, denna dagen har iaf gått i ett och jag hoppas jag kommer kunna somna gott i kväll :)


Jobbigt

TRÖTT!!

Går och lägger mig... vänder och vrider på mig, det kliar överallt, det kryper i hela kroppen och jag måste springa på toa stup i kvarten....

Det är helt omöjligt att somna!

Fy vad trött jag är på detta nu :(

Jag gav upp denna gången och gick ner istället, gör ett nytt försök om en stund...


Inför sommaren

Bikini-bh

Bikinitrosa
Denna bikini hittade jag på Halens


Bloggträff

Den 27:e mars 2009 var jag på bloggträff i Göteborg, verkligen ett minne för livet :)

Men oj vad nervös jag var innan , kunde inte ens förstå hur jag hade anmält mig till detta..hehe. Det var ingen jättestor träff, det var Mira som hade ordnat detta.

Om ni vill kan ni läsa mer om detta på min gamla blogg

Träffade många underbara människor där och en av dom som jag kände att jag "klickade" med var Alixandra, hon är lätt en sån person som jag hade kunnat träffa igen men tyvärr har det inte blivit så.

Hennes blogg hittar ni här

Anledningen till att jag kom på att skriva om detta just nu var för att i går läste jag på hennes blogg att hon och hennes familj har bestämt sig att flytta till Thailand!!

Tycker det är jättemodigt och jag vill med detta inlägg önska dom lycka till med sin flytt!!

Nu ska jag se om jag kan hitta ngt kort på mig och söta Alixandra...

Hittade :)




Dags för uppdatering

Nu blir nog Johanna glad när jag gör en liten uppdatering här i bloggen :)

Idag tog jag mig en ordentlig sovmorgon och sen slöade jag bara innan det var dags att träffa X som jag är kontaktperson till. Idag åkte vi till den heminredningsbutik i Hyssna som jag nämnde för ett tag sedan...och wow säger jag...såååå mycket fint!!

Ni måste bara åka dit!

Blommigt och Prickigt heter butiken och de har en hemsida med som ni hittar här
Kika in där med en gång!!





En blogg har dom också som ni kan hitta här

Handlade inget idag men jag kommer absolut göra många fler besök dit :)

Efter våran lilla tur så va jag ganska trött så det blev en stunds vila när jag väl var hemma. Fick lite dåligt samvete nu ikväll över att jag inte fått gjort ngt här hemma så medans hjärtat åkte iväg till affären så passade jag på att plocka in tvätt som hängde i Liams rum och så tömde jag byrån i sovrummet.

Förhoppningsvis får vi flyttat ner byrån till hallen på söndag, sen kan jag när som helst börja tvätta upp lillans kläder som sen kommer få förvaras i den byrån. Inte bästa lösningen men det får bli som det blir just nu, meningen är ju att vi ska flytta...bara vi hittar ngt boende som passar oss.

Kommer dock sakna att inte ha ngn byra på min sida av sängen, där kommer ju spjälsängen stå sedan så det får inte plats med ngt mer.

Ni som fått barn innan, hur långt innan BF gjorde ni klart allt? Satte upp spjälsäng osv?


Ändrade planer

Hade lite inplanerat nu på förmiddagen egentligen men det blev inställt precis, kändes riktigt bra faktiskt för jag är sååå trött och behöver vila.

Så en stunds vila får det bli och sen tänkte jag ringa min kära lillasyster och höra om hon har lust och tid att klippa Robin idag, det är behövligt kan jag lova ;) Sen tror jag han tänkt gå på disco idag så då kanske det är lite roligare att se bra ut i håret :)

Behöver dessutom boka in en dag då syrran kan bleka min utväxt och klippa mig, tänkte få det gjort nu innan lillan kommer.


Sista dygnet avklarat

Så var man hemkommen efter att ha jobbat sista dygnet på jobbet, nu blir det att gå hemma och vänta på lillans ankomst :)

Det är ca 6 veckor kvar, men själv tror jag mer på 4 veckor kvar ;) Med en viss risk att jag blir besviken och får gå över tiden istället :(

När det är 19 dagar kvar har jag en föreläsning att gå på med jobbet, jag hoppas verkligen att jag kommer kunna följa med för jag har själv bett chefen om detta. Det handlar om Autism och Asperger syndrom och även oönskade beteenden, tror det kan vara en intressant och lärorik föreläsning.

I går när jag jobade sista passet passade jag på att bjuda på tårta och det var nog uppskattat, tänk så lite som kan glädja andra människor.

Tror jag fick gjort allt jag ville ha avklarat innan jag slutade, hade dock en genomförandeplan jag ville hunnit med men av olika godtagbara orsaker så kunde jag tyvärr inte göra den igår...hoppas chefen har överseende med det ;)

Lönesamtal - Det har jag fått inbokat nu med. Vet dock inte riktigt vad de kommer gå på när det gäller att sätta den nya lönen, vet inte heller hur stor pott dom har att fördela i år. Så jag har verkligen inte en aning om hur lönen blir för mig i år, första gången jag får en höjning som habiliteringspersonal...men det återstår att se. Man blir ju aldrig nöjd men 600 kronor extra är vad jag vill ha, sen tror jag inte att jag får det i år men man måste ju ha lite krav iaf ;)

Nu blev det massa babbel om jobbet här men nu blir det nog inte några mer såna inlägg på ett tag.


Sista passet

God Morgon

Idag är det dags för sista arbetspasset, känns konstigt att va ledig sen. Men jag ska försöka att hitta lite att sysselsätta mig med, i värsta fal får jag väl städa hemma och städa ännu mer sen ;)

Tror iaf att denna dagen kommer gå fort för jag har en del att göra på jobet, vill inte lämna ngt oavslutat när jag går på min ledighet. Sen tänkte jag även fixa en tårta och bjuda på i kväll till våra boende :)

Nu ska jag säga hej då till min älskling innan han åker till jobbet, själv har jag en halvtimme till i soffan innan jag ska ge mig iväg :)


Bostadsbidrag

Det är så typiskt!

Fick idag paper hem om att det är dags att söka nytt bostadsbidrag, det innebär att jag måste skicka in det nu och sen måste jag göra en ändring när jag fått barn eftersom bidraget då ändras när jag har 3 barn istället för 2.

Kunde det inte vart i april jag skulle sökt nytt bidrag istället! :(

Och räkna ut inkomsten för detta året...hur lätt är det?!


God Morgon

Denna veckan är det sportlov så lite ledigt ska ju Liam få ha med, så idag och i morgon är han ledig från fritids.

Inga planer för dagen, tror vi tar dagen som den kommer. Men däremot ska vi planera in ett besök till Universeum med Johanna och Gabriella någon dag...nästa vecka hoppas jag på :)

Nu blir det lite mer kaffe så jag orkar med denna dagen sen ;)


Fortfarande måndag

Tvätten är i gång och lilleman och jag har fått i oss lite mat, om någon timme ska vi till svärmor och gratulera henne eftersom hon fyller år idag :)

Mycket mer än så händer nog inte idag, började ju dagen med att ha möte på jobbet...mitt sista APT. Har även fått skrivit på ledighetsansökan till jobbet idag....det va ju på tiden med tanke på att jag bara ska jobba på onsdag med.

Måste även se till att få tummen ur och skaffa mig en e-legitimation...ska försöka fixa detta idag!

För tat fördriva lite tid nu innan jag ska till tvättstugan igen ska jag ta o spela lite på FB...har fastnat i ett jävla idiotspel där ;)


Måndag - Alla hjärtans dag



Alla hjärtans dag idag...åhhh så mysigt!

Eller typ inte!

Jag tycker det är en löjlig och överskattad dag som alla handlare drar nytta av. Tänk så många som kanske blir besvikna för att de inte får ngt kort, blomma, fint sms eller ngt annat idag!

Tycker hellre man kan visa sin uppskattning mot de man tycker om vilken dag som helst.

Nu är det ju så att min älskling är ju en liten romantiker så det förvånar mig inte om han kommer med blommor idag....men skulle han inte göra det så spelar det ingen roll för mig, jag älskar han lika mycket för det!!

Firar ni Alla hjärtans dag?


What?

I går när jag jobbade och inte bloggade så hade jag 72 unika besökare...hur är detta möjligt?


Lördag kväll

Så var lördagen nästan slut, men innan dess så tror jag det får bli en film med hjärtat.

I morgon är det upp tidigt som gäller, näst sista arbetspasset innan jag går på föräldraledighet :) Kommer bli riktigt rastlös innan lillan väl behagar att komma ;)

I kväll har vi som säkert många andra (utom min vän Petra) kollat på melodifestivalen, och enligt mig var det riktigt kass i kväll! Inte en enda låt som jag tyckte va något att ha!

Ska det fortsätta så gör jag som min vän snart och struntar i att kolla ;)

Liam sover nu och snart är det dags för Lasse och Wilma att lägga sig med, sen blir det film :)

Säger natti natti nu!


Mums :)

Helt plötsligt har jag insett att frukt är väldigt gott :)

Har börjat med att skära upp frukten i bitar så blir det lättare att äta, tycker alltså inte om att äta ett äpple som det är.

Men nu tog jag sista äpplet hemma så det får bli att köpa hem ny frukt idag, lite äpplen och päron...vad ska man mer hitta på för gott?


God Morgon :)

Trots att klockan redan är halv tolv sitter jag med mitt morgonkaffe just nu...lyx :)

Har haft en bra natt då det bara blev ett enda toabesök, vaknade sen vid niotiden men resten av familjen sov fortfarande (Liam sov hela natten i sitt rum) så jag bäddade ner mig igen. Vaknade inte sen innan strax innan elva...då var Liam vaken men han hade inte gått in och väckt mig utan smugit ner och satt på tv:n istället....sötnosen!

Liam är väl så gott som frisk nu men vi tar en lugn dag med för att va säkra på att det inte kommer tillbaks. Ögonen är dock lika röda och han har lite hosta, men febern är iaf borta. Men upptäckte idag att han har en röd fläck på ena skinkan, fläcken är helt röd och stor som en femkrona...jättekonstigt :( Får väl hålla koll på den så det inte blir mer.

Just nu kollar Liam ett nytt avsnitt på datorn av favoritprogrammet Barda så jag får väl fortsätta min lilla runda här på nätet ;)


Kramp

När jag väntade Liam hade jag ofta kramp i vaden under natten...riktigt obehagligt kan jag tala om för er som inte upplevt det.

Har haft turen att slippa det denna graviditeten ända tills i natt....

....och fy fan vad ont jag hade i natt!

Fick en rejäl kramp i vänster vad och jag kunde knappt röra mig, gjorde så gott jag kunde för att massera så det skulle släppa men det var nog det värsta jag upplevt någon gång. Har känningar från det idag med, är alldeles öm i vaden och det känns som värsta träningsvärken.

Hoppas verkligen det inte kommer tillbaka i natt!


Köpt till lillan

Idag fick jag och Liam köpt lite till lillan :)

Små rosetter med kardborre, har letat efter såna och idag hittade jag äntligen det :) Hoppas nu bara att hon kommer ha såpass mycket hår så det finns ngt att fästa dom i sen ;)

Sen köpte vi 2 st gossefiltar, det var Liam som valde dom :)





Och igår kom älsklingen hem med 2 st pyjamas till lillan


Jag vet :)

....Vem som kommer få vikariatet för mig när jag är mammaledig :)

Och jag måste ju säga att jag tycker det är tråkigt att inte jag får jobba med personen i fråga....


MVC

Besöket på MVC gick bra idag. Magen hade växt den senaste veckan och en orsak till varför senaste mätningen blev så låg kan bero på att bebisen åkt ner en del och det är då svårt att få ett riktigt mått.

Min lilla krabat där inne är alltså fixerad :)

Nytt besök om 2 veckor :)


Dags för mätning

Snart ska vi bege oss till MVC för att mäta magen, sist jag va där hade den ju bara växt 1 cm på tre veckor :( Nu har det gått ytterligare en vecka så nu hoppas vi att den växt lite mer annars blir det kanske ett extra ultraljud.

Men jag är inte orolig, berättar sen hur det gått!


Jippi!!

Liam är feberfri nu på morgonen!!
(37,3)

Nu håller vi tummarna för att det håller i sig så han blir bra. Han hostar dock fortfarande och han är inte helt i form, i dag ska vi jobba på att försöka komma igång med maten igen. Stackarn kände själv att han hade ont i magen i morses pga att han inte ätit så mycket. Nu har han iaf fått i sig ett glas med blåbärssoppa.

Och ögonen, ja de kladdar inget iaf men röda är de.

Tog kort igår och så här ser hans ögon ut, det ser verkligen äckligt ut men han har inga besvär av det!

 

 


En härlig dag

Har haft en riktigt härlig dag, men det är inte vädrets förtjänst ;)

Ett sista möte angående projektet för att sammanställa allt, fick träffa min gamla chef och sjuksköterska. Sen passade jag på att besöka några av mina gamla kollegor...det va nog det bästa på hela dagen :) Saknar dom :(

Sen bar det iväg till X som jag skulle träffa, dock så bestämde vi oss för att bara ta en fika hemma idag istället för att ge oss ut på vägarna i detta väder.

På vägen hem smet jag in i affären och handlade lite gott till mig och lilleman, han kom hem för en liten stund sen. Pigg och glad är han, febern har gått ner jättemycket så förhoppningsvis är han helt feberfri i morgon! (håll tummarna) Ögonen är fortfarande lika blodsprängda, men han har inte ont och inga besvär av det så det ska nog inte va någon fara.

Om en stund ska vi kolla film, vilken det blir berättar jag sen.


Torsdag

God Morgon

Idag tog jag mig sovmorgon eftersom lilleman inte är hemma, han tillbringar dagen med sin pappa.
Det va riktigt skönt att få sova ut ordentligt, mindre kul va det väl när man tittade ut i morse....snö! Vart tog solen vägen som vart framme de senaste dagarna?

Idag ska jag iaf på ett uppföljningsmöte angående projektet om säker läkemedelsanvändning för äldre som jag vart med i, ska bli kul :)

Efter det ska jag träffa X som jag är kontaktperson till, tänkte åka till Hyssna idag där de ska ha ngn väldigt mysig butik med bl.a heminredning. Har aldrig vart där innan så det ska bli spännande, kanske hittar massa fint där.

Men innan dagen kan starta riktigt så måste jag ha i mig lite mer kaffe och sen blir det duschen.

Vad hittar ni på idag?


Vanlig influensa eller svininfluensa?

Idag har det verkligen vart en slö dag, har inte gjort ett skit här hemma :(

Lilleman är fortfarande dålig, trodde det va på väg att bli lite bättre då febern va nere på 38 tidigare idag men nu är den uppe i 40 grader :(

Ikväll åker han till sin pappa och sover där en natt eftersom jag har endel att göra i morgon.

Funderar på det här med vanlig influensa och svininfluensa, man har ju samma symptom om jag förstått det rätt men hur vet man vilket av det man har egentligen? Och är det ngt särskilt man ska tänka på om det skulle vara svininfluensa?

Liam har haft feber sen i lördags nu och den vill inte ge med sig utan blir däremot högre för varje dag, lite förkyld och slemmig i halsen och ögoninflammation på det...så ngn form av influensa är det ju han åkt på. Man känner sig så hjälplös :(


En liten fråga

Om någon som ni känner är gravid och träffar personen i fråga, frågar ni då hur dom mår osv? Säger Grattis kanske när ni får reda på att de ska ha barn?

Nu menar jag inte att bara för jag är gravid så måste man hålla på att fråga hela tiden hur det går osv, men ett litet ord kanske....

Det finns en person i vår närhet som inte har sagt ett ljud till mig, tycker det är jättetråkigt verkligen.


Onsdag

God Morgon

Ännu en dag då solen skiner, härligt! Så idag var det inte svårt att komma upp heller, fast jag hade väl egentligen inget val ändå...

Febern på lilleman har stigit till 39,7 igen och han har det besvärligt med slem som han inte riktigt får upp så om en stund blir det ett besök till apoteket. Mamma kommer över och passar Liam under tiden, ska passa på att kila in i affären för att handla ngt gott till Liam med, är glad för vad han än får i sig nu.

Ögoninflammationen är bättre, varar lite grann bara. Men jag upptäckte ngt i morse som såg riktigt obehagligt ut, om man lyfte upp ögonlocket lite så var ögonvitan helt blodröd! Usch...men han har inte ont så det är antagligen ingen fara...får avvakta och se hur det blir.

Vad jag ska roa mig med under dagen har jag inte en aning om än, ngt måste jag nog försöka göra så jag inte börjar klättra på väggarna här hemma.


Tänk vad man kan hitta när man städar :)

Städade ju lite i garderoberna idag, och längst in hittade jag en påse som låg intryckt. I den låg mina broderisaker...hehe, det visste ni kanske inte om mig att jag broderade mycket förr ;)

Känns lite tantigt men när jag broderade som mest var faktiskt när jag väntade Robin och då var jag bara 22 år :) Efter det har det blivit lite då och då bara men nu var det väldigt längesedan jag gjorde något.

Hittade iaf ett broderi som jag precis hade börjat på, förstår inte varför jag inte fortsatte men jag skulle tro att det berodde på att det var lite jobbigt. Det är ett litet specialprojekt, en kompis fixade ett specialmönster till mig och det broderas på svart väv med ganska små stygn så det är ett jävla pilljobb.

Mönstret är uppdelat på 6 stycken A4-papper så det är ett ganska stort projekt. Men nu ligger det iaf på mitt köksbord och jag funderar på om jag skulle ta tag i det igen.

Vill inte berätta vad det är för motiv än, det får bli en överraskning ;)

Om det nu blir klart vill säga ;)


Dåligt av mig!

Massa kommentarer som jag inte godkänt än eller besvarat :(

Sorry!

Lovar att ta tag i det i morgon.


Tvärdäckade!

Trots att lilleman haft feber runt 38,6 idag så har han vart väldigt pigg, dock så äter han inget :(
men ikväll sa han att han ville att jag skulle laga mat så det gjorde jag naturligtvis, när maten precis var klar så hände något....

Då hade han lagt sig ner i soffan och var på väg att somna...han mådde inte alls bra så jag tog en temp.

39,8!

Febern hade helt plötsligt bara stigit, så i med alvedon och så har jag öppnat altandörren för att svalka han lite. Det tog inte mer än en minut så somnade han.

Stackare!

Måste nog kolla tempen om någon timme för att va säker på att den går ner, va med om det när Robin var liten och han fick en febertopp och det va väldigt obehagligt. Då var jag tvungen att ge alvedon var 4:e timme för att tempen inte skulle stiga.


Tips önskas!!

Fredriks 40-års dag närmar sig och naturligtvis ska detta firas :)

Eftersom jag är gravid och BF närmar sig så blir det inget stort kalas men med släkten ska det firas iaf. Vi har funderat på att göra någon typ av festfat med lite blandat på...frågan är bara vad man ska ha för gott på de här faten?

Ge mig lite tips nu!!


33 veckor

Idag har jag gått 33 fullgågna veckor in i graviditeten....7 veckor kvar :)

På fredag är det dags för en extra mätning av magen, hoppas att den växt nu under den senaste veckan! Annars blir det ett extra ultraljud, en orsak till att den kanske inte växt så mycket kan vara att jag har mindra fostervatten nu och det är faktiskt vad jag själv tror...men vi får se.

För övrigt mår jag väl ganska bra och lillan puffar en del där inne men hon är ändå ganska lugn, hon ligger fortfarande på höger sida...som hon gjort hela tiden :)

Längtar!


Underbar dag?

God morgon

Nästan så man kan rita ett kors i taket att jag är uppe och är pigg, har dessutom vart vaken sen halv nio...inte illa för att va mig :)

Men det gör verkligen skillnad när man vaknar och man ser att solen skiner, väldigt uppiggande måste jag säga.

Så det känns som detta kommer bli en bra dag, synd bara att man måste hålla sig inomhus :( Liam är alltså fortfarande sjuk, hoppas verkligen han blir frisk snart.

Lördag för två veckor sedan hade vi planerat att åka till Lek och Buslandet i Göteborg med barnen vilket de såg fram emot, men så va Wilma sjuk så vi fick ställa in det och då va det inga glada barn vi hade, nu har vi planerat att vi ska åka på lördag...så jag hoppas verkligen att Liam är frisk till dess. Och helst vill jag ju att han ska va frisk tors, fre om vi ska åka och busa på lördagen.

Hur många dagar tycker ni att barnen ska vara friska innan de är redo för massa stoj och bus?

Nu kom en liten Liam och säger att han är sugen på att äta ngt...det är positivt :)


Mindre kul

Inte nog med att Liam har feber och en lättare förkylning så har han nu åkt på ögoninflammation :( Stackare!!

Får bara hoppas på att det inte blir alltför besvärligt för han.


Måndagssysslor

Och vad har jag roat mig med idag då?

Packat upp påsarna sen vi var på Gekås i lördags och så har jag gjort ett rejält röj och fått städat ordentligt i badrummet uppe. Detta har tagit halva dagen ungefär för mig...man är inte snabb nu för tiden ;)

Och belöningen för detta är en trött rygg!

Lilleman har fortfarande feber men väntar bara på att hans pappa ska komma och hämta han, han ska åka dit några timmar så kan jag passa på att handla lite och och komma utanför dörren. I morgon lär det ju bli en hemmadag igen, undra vad jag då ska roa mig med... mer städning kanske?

Nu ska jag iaf ta mig en kopp kaffe och så ska jag kolla vad ni andra hittar på idag!


Måndag

Blev inget mer bloggande igår, hade verkligen ingen lust :( Får väl se om det blir lite mer idag....

Har en sjuk Liam hemma, 38,5 i feber nu på förmiddagen och förkyld. Men just nu är han rätt så pigg ändå, sitter på golver och leker samtidigt som han kollar på tv.

Det blir alltså en lugn hemmadag, tänkte faktiskt försöka va lite duktig och städa och fixa lite här hemma.

Mycket roligare än så är väl inte livet just nu....


Frånvaro

Ingen vidare blogglust just nu :(

Och just nu har jag en sjuk liten Liam jämte mig i soffan så jag ska tillbringa lite tid med han istället så får vi se om jag återkommer senare...är inte på något vidare humör :(


Lördagsplaner



Lördag redan, hade gärna legat kvar i sängen ett tag till men ska vi få något gjort idag så behöver jag komma upp i tid. Och idag har vi planerat in ett besök till Gekås...hoppas bara inte halva sveriges befolkning planerat detsamma ;)

Ska försöka få köpt det sista av alla bebisprylar vi behöver så är det klart sen. 7,5 vecka kvar...eller 5,5 vecka om det blir som när jag fått mina andra barn. Fast det kan ju även bli 9,5 vecka :(

Oavsett när lillan tänkt komma ut så kommer vi va redo att ta emot henne :)

Ska fylla på mitt kaffe nu och sen blir det att sätta lite fart här så vi kommer i väg i någorlunda tid.


Se inte denna!

En mysig filmkväll med hjärtat stod ju på schemat i kväll, synd bara att vi lyckades välja just denna kassa film!



Betyg

1 av 5


I väntans tider....

Är hungrig....

Bestämde oss för att gotta oss med det här i kväll....



Sen måste jag ju erkänna att jag är väldigt sugen på att smita in till grannen och sno deras baileys pannacotta!! Det låter ju hur gott som helst ;)


Fredagsmat?

Någon som har ngt förslag till något gott  man kan äta en fredag som denna?

Säg bara INTE tacos!!!

Något gott och enkelt vill jag ha :)


Dags för Lan

Så var det dags att köra stora grabben till en kompis, det är Lan som gäller i helgen igen. Så helt plötsligt blir jag och Fredrik helt själva...inga barn hemma!! Jisses...kan inte minnas när det va så sist!

Men vi har inga större planer för det, lite god mat och en bra film och soffläge skulle jag tro att det blir...en helt vanlig helg alltså ;)

I morgon hade vi tänkt att ta ett Gekås besök...shopping är ju alltid kul :)

Måste kila...Robin hade bett mig om att kolla ngt som han limmat...jag glömde av det och nu ropa han....


MVC

I går var jag på återbesök på MVC, var då i v 32+2

Blodtryck och Hb var bra, vikten ökar som den ska med, hjärtljuden låg på 132.

Men måttet på magen.... det hade bara ökat 1 cm på 3 veckor :(
Så nästa fredag får jag göra en ny mätning, förhoppningsvis har magen växt lite mer då annars blir det ett extra ultraljud. Så nu är det bara att vänta....


Stor bild?

Något hände med min dator helt plötsligt!!

Bilden är mycket större än vanligt.....why?


R.I.P

Vill med detta inlägg ägna en tanke åt "min" gamla farbror som jag hade hand om när jag jobbade på mitt förra jobb, efter en lång sjukdomsperiod med ett inte så värdigt liv enligt mig så har han nu gått över till andra sidan.

Det gör lite ont inom mig över att jag inte fanns vid hans sida när han gick bort och att jag inte heller va där för ett sista avsked :(

Jag är iaf säker på att han har det betydligt bättre nu...

Mina varmaste tankar till hans anhöriga, framförallt hans fru som besökte han varje dag....


Långledig och föräldrapenning

Hemma efter ännu ett dygn på jobbet, och nu har jag flera dagars ledighet att se fram emot :)
Jobbar inte innan tisdag nästa vecka och då har jag bara en dagtur, efter det har jag två dygn kvar bara att jobba innan jag ska gå på föräldraledighet. Tiden går fort...kan inte fatta att jag redan gått in i v 33!

20 februari har jag tänkt börja gå hemma, hade gärna väntat ytterligare någon vecka men för att det ska bli en så bra övergång som möjligt till föräldrapenningen så man inte står utan pengar en månad så får det bli så.

Och på tal om föräldrapenning...har inte en aning om vad jag kommer få än. Mina paper ligger just nu på lönekontoret och ska sen vidare till försäkringskassan och dom är ju inte snabba som alla säkert vet :( Får hoppas att det inte kommer strula något bara....




Min lediga dag

Tog mig sovmorgon idag vilket var behövligt efter ännu en natt då jag vaknat massa gånger. Hämtade Liam på skolan 11:15 och sen skulle vi lagat middag men idag var jag lat...vi tog Mc Donalds istället ;)

Sen gav vi oss ut på jakt efter födelsedagspresent till lilla Gabriella som fyller 4 år idag!
Det blev ett memoryspel (Hello Kitty), en jeanshängsleklänning, ett par tights och en tröja till. Sen hittade Liam en väska som han absolut tyckte att Gabriella skulle ha. Fick även köpt en ny skolväska till Liam.

Sen blev det besök hos Johanna, Claes och Gabriella några timmar.

Väl hemma igen så hamnade jag naturligtvis framför datorn och Liam sitter här bredvid på golvet och leker. Men nu ska jag vila mig lite på soffan för lite senare så ska vi åka på brottningsträning, idag är det första gången Liam ska vara med och prova...ska bli spännande och se vad han tycker sen :)


Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra

RSS 2.0