Rabarberpaj med vit choklad och mandel
Till 6 pers
500 g rabarber
2 msk strösocker
1 msk potatismjöl
Deg:
100 g vit choklad
½ dl sötmandel
100 g smör
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl havregryn
½ dl strösocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär rabarberna i ca 2 cm breda bitar. Blanda dem med socker och potatismjöl. Fördela rabarbern i en stor pajform.
2. Grovhacka choklad och mandel. Smält smöret i en kastrull tills det börjar bli brynt. Ta kastrullen åt sidan och låt smöret svalna. Tillsätt vetemjöl, havregryn och socker. Blanda i choklad och mandel. Fördela blandningen över rabarberna.
3. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 min, tills täcket har fått fin färg. Servera pajen ljummen med vaniljglass.

Kommentarer