Idag blev jag upprörd! Nu vill jag ha era åsikter!

Läste på facebook om en ny grupp som hade startats....

En grupp som heter Här är Elin Krantz mördare (misstänkt/häktad)

Klickade in och kollade vad det var för grupp och ser då att man lagt ut bilder på den person som är misstänkt/häktad, det står vad han heter, hur gammal han är och var han bor. ( adressen är nu borttagen)

Sånt gör mig förbannad!

Vad tycker ni om detta?

För det första så är personen i fråga misstänkt och häktad, alltså inte dömd!

Om det nu skulle vara han så kommer han få ett straff som visserligen säkerligen kommer vara för lågt men tänk om det inte skulle vara han, vad får då detta för konsekvenser för han?

Även om han kanske är en mördare så har han anhöriga som inte är skyldiga till ngt brott och de lider nog väldigt mycket av detta.

Nu vill jag höra era åsikter kring detta!


Dagens tips!

Stå inte för matlagningen om du är förkyld!

Maten smakade inte som den brukar och enligt sonen var det kryddat lite för mycket, själv tyckte jag inte det smakade något alls ;)


Mumsigt :)

Leila bakar ju alltid massa gott, och idag kollade jag in hennes recept och hittade det här som jag bara måste prova!

Nutella och banan-rulle

Färdigt på: 35 min
Ingredienser

2 2 msk kakao
0.75 0.75 burk nutella
2 2 st mogna bananer
1 1 sats Mormors rulltårta

Mormors rulltårta grundrecept:

3 3 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
2 2 msk mjölk 3%
2 2 dl vetemjöl
1 1 tsk bakpulver
1 1 st apelsin, rivet skal
25 25 g mandelspån
strösocker till rullning

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.

2. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt mjölk och rivet apelsinskal.

3. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt.

4. Strö över mandelspån och grädda, i cirka 5 minuter.

5. Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten.

6. Skala och skiva bananerna tunt. Bred ut Nutellan i ett jämt lager på den nygräddade chokladtårtbotten. Strö över bananskivorna.

7. Rulla ena långsidan mot den andra till en tight rulle, var noga med att vika in första kanten ordentligt. Låt svalna något.

8. Skär tårtan i 2-3 centimeter tjocka bitar.


Vill så mycket...

2 påsar med tvätt som ska plockas upp, disk som behöver tas om hand om, förbereda middag, klä på sig för dagen....

Men hittils har jag inte gjort ngt alls, ville verkligen komma i gång lite idag men min kropp vill inte det. Nässprayet används flitigt idag kan jag lova, och att äta en smörgås var riktigt jobbigt. Att äta samtidigt som man måste andas genom munnen är inte lätt kan jag lova.

Kollar nu på Supernanny, ett bra program tycker jag :) När det är slut ska jag lägga mig en stund och sen gör jag ett nytt försök att starta upp dagen.


Jävla mage!

Åt precis en tallrik filmjölk (laktosfri) med start-flingor i och innan jag knappt hunnit lämna bordet står magen rätt ut :( Magen är som en ballong och det trycker uppåt så det nästan blir jobbigt att andas...hatar detta!!!

Fattar inte vad det är för fel på min mage....varför kan jag inte få äta och bara må bra :(


Middagsvila :)

Känner mig duktig idag, har visserligen inte bytt om än utan går i min ursöta pyjamas fortfarande. Men jag har inte bara legat i soffan hela dagen, har tagit hand om disken, spelat x-box med lilleman och sen fixat mat. Nu är vi mätta och belåtna och jag har en ny disk som väntar :(

Men först har jag gjort mig förtjänt av en vila nu efter maten ;)


Sol och kyla

Solen kikar fram men det är ändå kallt ute, en riktig höstdag!

Känner mig lite bättre idag men vi får väl se hur det går under dagen, Liam har väldigt lite feber nu så det är ju bra. Ska ta med han sen ut för att slänga sopor och gå bort till tvättstugan och boka en tvättid, tror både han oh jag behöver lite frisk luft även om det bara är för en kort stund.

Är rastlös idag med men känner ingen ork och motivation för att göra ngt...jobbigt :(

Får hoppas att denna dagen försvinner fort, men jag ska försöka ta en svängom med dammsugaren iaf.

Vad hittar ni på?


Tv - kväll

2 bra program i kväll :)




Uppdatering från sjuklingen....

Mådde ju lite bättre i morse men har blivit sämre under dagen, orkar verkligen ingenting :( Älsklingen var snäll och kom förbi med lite mat till oss efter jobbet...lite chockartat för mig med mat eftersom jag knappt ätit ngt på 2 dagar, men lite fick jag i mig iaf.

Nu blir det soffläge igen och så ska jag kolla Idol sen...för det är väl idag med?


Vad är viktigast när det gäller att välja jobb?

Om ni kanske minns så har jag ju tagit tjänstledigt från min tjänst som undersköterska i äldreomsorgen och jobbar nu som habiliteringspersonal inom psykiatrin/LSS.

Året ut är jag tjänstledig och då ska jag också ha bestämt mig för hur jag ska göra i fortsättningen, gå tillbaka till min gamla tjänst eller bli kvar på det nya stället.

Kan lova er att det är inget lätt val, båda jobben har sina fördelar och nackdelar.

Vad är det viktigaste för er när det gäller jobb?

Är det kanske kollegorna, pengarna, arbetsuppgifterna m.m?


Höst = Sjuk

Det märks att hösten är här, det är kyligare ute och just idag blåser det rätt bra med. Färgerna utomhus börjar ändras och man börjar se att hösten är här. Lite tråkigt fast ändå ganska mysigt.

Men när sommaren är över och hösten kommer så märker man också att många blir sjuka, kanske beror det på att man klär sig lite fel...man hänger inte med riktigt..

Fredriks dotter har legat sjuk i en vecka och är fortfarande inte bra, feber och hosta. Svärmor har vart dålig i 2 veckor och mamma har vart lite krasslig innan med.

Robin har fått sin besvärliga hosta som han lätt får vid denna årstiden, han har känsliga luftrör och lite förkylningsastma. I fredags när vi va ute märkte vi att det verkligen inte var rätt väder för han, hostade hela tiden men det lugnade sig när vi kom in.

I söndags blev lilleman sjuk, över 39 graders feber och i går på förmiddagen var den nere på 38,2 för att ha försvunnit på kvällen. Han fick ingen alvedon på hela dagen men ändå försvann febern, trodde att det var över redan för hans del...ända tills i natt då han vaknade med huvudvärk och rusar upp till toa för att spy..stackarn :(

I dag på morgonen mådde han bättre men febern var uppe i 37, 8 så tydligen är han inte bra än...får väl se vad det blir med det.

Sen är det jag...vaknade på jobbet i går med huvudvärk som satt i under hela dagen, låg nästan hela dagen och kände att en förkylning är på gång, öm i kroppen, tät i näsan och öm i halsen :( Idag känns det lite bättre men näsan och halsen känns inte bra. Hoppas att det inte blir värre än så här!

Tråkigt att va sjuk!

Älsklingen har klarat sig rätt bra än så länge och han är mer rastlös eftersom han bara haft sjuklingar omkring sig i över en vecka nu och inte kunnat göra ngt. Får hoppas att jag är bättre till helgen så vi kan hitta på något :)

Hur är det med er? Har ni klarat er eller har ni kanske också vart sjuka?


Tystnad....

Tv:n är på men det är det enda som hörs här hemma... en härlig känsla :)

Ändå har jag två tonåringar på övervåningen som lanar...duktiga killar ;)

Lilleman sover så gott och strax är det dags för mig att krypa ner jämte han, ska ju upp tidigt i morgon. Kan inte fatta att det redan är söndag i morgon, veckorna bara försvinner. Har inte ngn koll heller på hur veckan ser ut för mig med jobb och ledighet (får kolla kalendern i morgon)

Jag och blogen har inte vart så bra vänner idag heller... skrev ett inlägg tidigare i kväll som inte blev publicerat eftersom jag hade blivit utloggad och ngt nytt orkade jag inte skriva sen heller. Och för en stund sen skrev jag ett inlägg som jag själv raderade...haha. Det var inget viktigt utan bara lite tankar, kanske skriver om det en annan dag när jag kan formulera mig lite bättre :) Skulel vara intressant med andras tankar /erfarenheter kring det jag tänkte på.

Nu svävar jag i väg igen märker jag, dags att avsluta och krypa ner jämte min lilla älskling!


Skäms för att vara markbo!

Socialtjänsten i Mark har mött massiv kritik senaste året.
I december 2009 riktade länsstyrelsen kritik angående familjehemsvård av barn. Kritiken undanhålls allmänheten i över åtta månader. Först i augusti diarieförs Länsstyrelsens handlingar.
I mars kritiseras Mark av Socialstyrelsen i ett enskilt ärende om barn.
Parallellt har även enskilda lämnat in flera klagomål om socialnämndens hantering av ärenden som rör barn och unga

Läs mer
här

Bra att kommunen blivit granskade och hoppas att det blir en ändring nu, men man kan ändå inte bortse från alla de fel de redan har begått som kanske drabbat människor. Barn som har tagits ifrån en trygghet dom hade..... hur rättar man till ngt sådant?


Lördag morgon



Regnigt och grått ute, tända ljus på bordet och en kopp kaffe med älsklingen och lilleman som sällskap, känns som en bra start på denna dagen.

I går va vi ju alltså på pappas 60-års kalas, det gick bra trots att jag tyckte det kändes jobbigt tidigare.

Liam tyckte nog det var kul att få träffa sina kusiner, även några som han inte träffat innan. Han och lillasysters pojk kom jättebra överens...kul :)

Min ena lillebror va där med sin flickvän som är gravid, det va första gången jag träffade henne så det var kul. Så i slutet av november ska jag alltså bli faster igen :)

Jag har totalt 9 syskonbarn och 10:e är på väg :) (många julklappar för pappa att handla som ni förstår)

Vi åkte iaf hem ganska tidigt igår men jag hoppas att pappa hade en fortsatt trevlig kväll!

Nu ska jag återgå till mitt kaffe igen....


60-års kalas

Fredag och dags för 60-års kalas, det är pappa som fyller år och firar med öppet hus :)

Visst låter det kul....alla syskon, syskonbarn, fastrar och farbröder som man knappt känner, kusiner som man knappt visste om och så lite mer folk på det....i mitt läge kan jag tala om att detta innebär ångest!

Vill inte gå in nu på varför det känns jobbigt men så är det iaf....

Men jag antar att än en gång så klistrar jag på leendet, tar några djupa andetag och hoppas att allt är över snart....kan lova er att jag kommer va helt slut i kväll :(


Torsdag kväll

Känner mig trött men det är ändå lite tidigt för att lägga sig, har just på ngn konstig film på tv:n som inte alls verkar bra..gillar inte såna där överdrivna onaturliga filmer :(

Idol var roligare att kolla på, längtar tills nästa program redan men det är väl i morgon skulle jag tro? Och då är jag på 60-års kalas och kan inte kolla. Känner mig inte alls upplagd för kalas i morgon men det ska nog gå bra ändå... det är öppet hus så vi behöver ju inte vara där så länge, har ju Liam med mig också.

Dags att ge sig ut i kylan lite för en onyttig cigarett, och så ska jag passa på att ringa älsklingen :)


Busigt :)

Min vän hade inte att prata med mig i går... så nu ska jag busa lite med henne...hehe. Undra hur lång tid det kommer ta innan hon ringer upp mig ;)


Torsdag

God morgon

Torsdag alla redan, vart har veckan tagit vägen?

Idag händer ngt kul och i eftermiddag ska jag jobba, skolan är stängd i morgon så Liam får komma till mig på jobbet i morgon bitti för att sen ta bussen hem. Och i morgon kväll ska vi på 60-års kalas...det är pappa som fyller år :)

Kul att få träffa mina syskon och syskonbarn, ska se om jag får tagit lite kort så ni kan få se hur rörig min släkt är ;)

Har ett litet bekymmer bara....vet inte vad jag ska ge pappa i present?!

Meningen var att vi skulle lagt i hop till ngt alla syskon men tydligen gick det inte komma överens :(

Så ge mig förslag nu på ngn bra present...och han vill inte ha några prylar!


Nu är det dags...

Dags att stänga ner datorn, släcka lamporna och krypa ner i sängen för lite sömn.

Ser fram emot morgondagen :)


Din dag idag....

Denna dagen tillägnar jag min älskade och saknade lillebror Jimmy som gick bort för snart 2,5 år sedan....alldeles för tidigt.

Idag skulle han fyllt 22 år och jag är lite besviken på mig själv som inte fått tummen ur att beställa såna där ljuslyktor som man kan skicka upp på himlen.

Men även om jag inte har ngn lykta så finns han i mina tankar dagligen och jag kommer alltid sakna han.




Lite humor på kvällskvisten

Ni missar väl inte Välkommen åter på tv 4 nu?!


Allt är i sin ordning...

Lilleman är hämtad från skolan och har nu gett sig ut för att va med kompisar...det är precis som det ska va :)

Hade visserligen önskat att han kanske ville vart inne med mig en stund till men jag får vänta tills i kväll då jag får mysa. Han älskar att leka med sina kompisar och jag är glad att han har så många kompisar som han har!

Och på tal om kompisar så hoppas jag på en stund med vännen Nine nu :)


Präst köpte sex....

Präst köpte sex

Ja...vad ska man säga om detta?

Tycker inte att han borde vara präst iaf, visst har han säkert samma sexualdrifter som alla andra men han har ju gjort ett val en gång att bli präst och leva efter det. Och att då gå o köpa sex av en prostituerad går ju emot det han står för. Sen har han ju gjort en olaglig handling men det är ju kanske en sån sak som man kan anse att gud kan förlåta...

Men min åsikt om detta är att han inte borde vara präst, vad tycker du?


Update...

Jag slipper ge mig ut i kylan :)

Istället kan jag behålla min sköna pyjamas på mig och krypa ner i sängen en stund till, älsklingen kör Liam till skolan....tack hjärtat!


En bra natt...

God morgon

Har sovit bra i natt jämte lilleman, i vanliga fall brukar han va som en virvelvind i sängen vilket gör det lite svårt att sova bra. Men i natt höll han sig lugn :)Och jag har fått sova en natt utan att vakna flera ggr, det känns idag :)

Snart är det dags att ge sig ut i kylan för att promenera till skolan, och det är verklien kallt idag....2,8 grader visar min termometer :( Men inne är det skönt, och det hör inte till vanligheten här men det verkar som om värmen kommit i gång här och det tackar jag för.

Dags att plocka fram lite kläder till lilleman så vi kan bege oss ut sen....


1 års kalas

Go´kväll

Dagen började ju inte så bra....vaknade ju med huvudvärk men har lyckats hålla den under kontroll under dagen. Den har inte försvunnit helt men den har inte heller blivit värre och det är jag tacksam för. Har nu trixat lite med schemat med så jag ska jobba på torsdag från kl. 16 så kan jag va ledig en fredag  längre fram när jag har Liam...perfekt :)

Efter jobbet var det bara hem en snabbis innan det var dags att bege sig på 1 års kalas, det var Fredriks brorson som fyllde år. Jag är ju inte mycket för kalas med massa nytt folk men det gick bra och det bjöds på massa gott :)

Har sen ikväll haft en mysig stund med lilleman och det var en mycket glad Liam som somnade i kväll :) Nu är det bara stora sonen som ska i säng med...

Skulle träffat vännen Nine i kväll egentligen men timmarna flög i väg och klockan blev mycket så jag hoppas på en kaffe med henne i morgon.

Nu ska jag va lite onyttig och ta ngt att äta...trots massa gott på kalaset i kväll så är jag hungrig igen :)


Små irriterande jävlar!

Har fått massa såna där små jävla bananflugor överallt som retar mig som fan här hemma!

Fattar inte varifrån dom kommer?!

Hatar dom!


Ingen bra start på dagen....

God morgon

Tisdag och dags att jobba efter massa ledighet, och så sitter jag här med en hemsk huvudvärk :( I vanliga fall så hade jag inte vart så orolig för det...en huvudvärkstablett så brukar det försvinna.

Men jag hade en likadan huvudvärk hela dagen i går som blev värre och värre under dagen, i går kväll var det riktigt hemskt och det var svårt att somna.

Så nu är jag orolig att det ska bli så idag med :( Men jag ska göra ett försök, jag åker till jobbet och skulle det bli värre får jag väl åka hem.


Grävling på området

God morgon allihopa!

I går kväll när jag stod ute på baksidan och rökade såg jag att det var en grävling mitt på gården, var väl antagligen sugen på lite plommon som låg över hela gräsmattan ;)

Mamma hade sett den natten innan och jag måste säga att jag tycker inte det känns så trevligt att ha en grävling som springer omkring här ute.

Tänkte jag skulle ta o ringa bostadsbolaget och meddela detta nu på morgonen så får vi se vad de säger om saken...


Ingen valvaka här inte....

Undra om det finns ngn kanal på tv:n man kan ha på ikväll utan att behöva lyssna på allt om valet?

Nä, jag tar det säkra före det osäkra och kollar på en film istället skulle jag tro. Men även om jag inte kommer kolla valvakan så kommer jag naturligtvis kolla sen hur det har gått.

Va en sväng i Borås idag men hittade inget kul, men älsklingen köpte lite tabletter till mig på apoteket som jag ska prova nu för min mage och se om det hjälper....vilket jag är tveksam till :( Men man kan ju alltid hoppas....

Ngt annat kul har inte hänt idag men jag längtar väldigt mycket efter lilleman just nu :(
Dags att byta kanal på tv:n nu ser jag ;)


Inte vilken söndag som helst....

Idag är det söndag och det är dags för alla att rösta som tänkt göra det, det är det enda alla pratar om just nu och veckan framöver så kommer det nog bara stå massa om detta i tidningarna.

Men på min blogg så ska det inte handla om politik :)

För mig är det en vanlig söndag som jag tänker ta med ro. Ska strax starta upp dagen för att åka och besöka Fredriks kusin en sväng och sen får vi se vad det blir...kanske Borås :)

Har sovit dåligt i natt så det är ju inte omöjligt att det blir en stunds vila senare idag.... Men nu ska jag försöka hålla mig vaken några timmar iaf så man får ngt gjort denna dagen.

Vad hittar ni på idag?


Liten blir stor

I kväll sover min lilla älskling borta för första gången....

6 år och han har aldrig sovit utan mamma eller pappa innan, men ikväll gör har det för första gången. Han kommer va så stolt över sig själv och tydligen har det gått jättebra.

Som mamma är jag lite blödig och har vart orolig för att han skulle ångra sig under kvällen och bli ledsen, jag vill ju att han ska kunna sova över hos ngn om han vill och han har själv velat länge men ändå inte riktigt vågat. Så allt har fått gå i hans egna takt.

När Robin var liten så lärde han sig tidigt att sova borta och han älskade det men med Liam har det vart annorlunda, eftersom jag och hans pappa inte bor i hop så har vi alltid löst det mellan oss ifall ngn av oss ska iväg på något.

Men nu har Liam blivit så stor så han också har sovit borta själv...han är alltså inte beroende av mamma och pappa jämt....konstig känsla...mammas lilla bebis ;)

Men jag är stolt över han och jag längat tills jag får ha han jämta mig igen!


Uppträdande i stationsparken i kväll

Robin hade vart i stationsparken i kväll där det tydligen vart uppträdande på scenen med olika lokala band. Hade ingen aning om detta då vi inte sett ngn annons om detta....konstigt

Hörde ända hem att det spelades och efter maten i kväll ville Robin dit igen så vi körde dit han så vi själva kunde kolla in vad detta var för något.

Tydligen var det ngt som SSU hade anordnat och när vi kom dit stod ett band på scen med några unga killar, inte min musiksmak med duktiga var dom iaf.

Det var säkert 25-30 ungdomar där och vuxna var det kanske max 10 st.

Kul att det anordnas ngt som ungdomarna tycker är kul, men tråkigt att fler vuxna inte ger sig ut och kollar också och visar sig bland ungdomarna. Fast med tanke på att vi inte sett ngn annons om detta så har säkert inte alla andra heller sett det.

Ska strax i väg igen för att hämta hem sonen igen :)


Go´kväll

En lugn dag precis som det ska va när man är ledig :)

Har haft massa besök idag med, Först hade vi besök av Peter och Jane med lilla Benjamin, som vanligt så sov han hela tiden men vi fick ändå mysa med han lite :)

Sen kom Linda, Hans och lilla Oscar på besök. Då fick jag present med för att jag fyllt år....tack! Det var ett skitcoolt vinställ. Måste ta kort på det och visa er en dag.

Nu är det snart dags för lite god mat och sen blir det nog en bra film skulle jag tro, en riktig lat lördag alltså ;)

Vad hittar ni på ikväll?


Kapten Röd på Liseberg

God´morgon

I går va en lång dag som avslutades i Göteborg. Vi släppte av Robin och 2 kompisar på liseberg vid 17-tiden och vi åkte vidare till Nordstan. Fick köpt mig en ny pyjamas ;) Kul att kika lite i affärer men igår var det mest jobbigt, mycket folk och förbannat varmt...

Åkte sen vidare till Liseberg där vi fördrev tiden genom att gå omkring o kika lite och spela lite, men inga vinste fick följa med hem :(

Ungdomarna stod och kollade på Kapten Röd som uppträdde på stora scenen och vi begav oss dit sen med, och det var riktigt tur att vi gjorde...

Vi visste inte riktigt var ungdomarna stod bland allt folk men vi ställde oss ganska långt fram på ena sidan och efter en kort stund när jag vänder mig om så står ungdomarna precis bakom mig och vi ser att ngt är fel då de står och håller i den ena kompisen...... han var på väg att svimma...

Så med hjälp av lite vakter och en sjukvårdspersonal fick de bärt undan han och efter en stunf hade vi läget under kontroll. Måste säga att Robin och den ena kompisen var jätteduktiga och tog hand om den andra kompisen på ett jättebra sätt, och de var lite skärrade då de inte förstod vad som hände...

Orsaken till händelsen kan bero på olika saker men killen piggnade till iaf och vi blev utsläppta bakvägen så vi hade närmare till vägen och sen åkte vi till McDonalds med killarna så de fick i sig lite mat.

Det var en trevlig kväll som slutade lite dramatiskt men bra ändå.


Go´kväll

En ledig dag som ändå bara försvunnit, tog det lugnt på förmiddagen men sen satte det fart...

Ett besök på mitt gamla jobb för att hälsa på lite kollegor, sen möte på skolan med Robin. En tur inne i kinna för att kolla lite i affärer, sen till Johanna och Gabriella för att hälsa på. Hem och laga middag och sen en liten paus för att sen åka till Jessica en sväng och avslutningsvis var vi en kort stund hos Louise. Och nu äntligen hemma :)

Nu blir det snart lite film och bara slappa. I morgon är jag ledig med men då har jag ett mindra roligt besök... ska iväg och ta sånt där tråkigt cytologprov som vi tjejer måste göra :( Även om det är bra att göra dom proven så är det förbaskat tråkigt att göra det...att behöva lägga sig i den där hemska stolen...usch :(

Men något roligare i morgon är att vi åker till göteborg på eftermiddagen, Robin och två kompisar vill till liseberg för att kolla på Kapten röd som uppträder så vi kör in dom och tillbringar några timmar i Göteborg för att sen ta med ungdomarna hem igen :)

Så i morgon kan nog bli en bra dag!


God Morgon ;)

För mig är det morgon än eftersom jag sitter med morgonrock än :) Fastnade med mitt morgonkaffe framför tv:n, det var Rent hus. Jag fattar inte hur folk kan få så smutsigt och rörigt hemma som endel har, just dom som var med idag hade en liten bebis med, det fanns ju ingen plats för bebisen att vara på...saker överallt!

Visst har jag också lite skit i hörnen men jämfört med endel så har jag det nog väldigt rent.

Och på tal om städa så behöver jag faktiskt ta en svängom med dammsugaren idag, sen har jag massa tvätt att plocka in sen jag tvätta i går.

Mer på schemat idag står möte på skolan och matlagning...riktigt jobbig dag jag har ;)

Antar att det är dags att hoppa in i duschen så man kan starta dagen sen.....


Min älskling är inte snäll!!

Hmm...och så skriver jag älskling....nä, han retas med mig och utan att säga det rakt ut så menar han att jag kanske äter lite för mycket onyttigt. Och det värsta är att han och Robin har gaddat ihop sig mot mig :(

Hmm...han borde straffas!

Även om jag kanske är en gottegris och kanske äter lite extra mycket vissa ggr så ska han inte påpeka det, han ska ju bara ge mig komplimanger...visst är det så?!

Nu blixtrar det ute.. dags att stänga ner här och pina min s.k älskling lite ;)

Tjingeling :)

Ps. hoppas mina läsare förstår lite ironi ;)


För barncancerfonden

Idag ska Liam springa skoljoggen , och i samband med detta kan man bidra med en slant som går till barncancerfonden och skolidrottsförbundet. Skänk en tanke åt alla sjuka barn som också borde få en chans att springa skoljoggen ngn gång. Ni kan lätt skänka en 20, 40 eller 100 kronor genom att skicka ett sms till 72930. Skriv Skoljoggen 20, Skoljoggen 40 eller Skoljoggen 100 beroende på hur mycket ni vill skänka.


Lite kort

Här kommer lite smakprov på bilderna jag tog häromdagen på lilla Emma


Tisdag kväll = Sista kvällen

Skumt alltså... sitter med den lilla laptopen just nu och helt plötrsligt blev bilden större på datorn, sen blev den mindre...och ännu mindre...hmm

Men jag kom på vad det var...det var ngt konstigt jag kunde ändra själv på ngt konstigt sätt...datorer är allt lite konstiga ibland :)

Nu är bilden riktig iag igen.

Den stora laptopen har jag lånat ut till Robin som ligger nerbäddad i soffan o kollar film, han har vart hemma idag och vart sjuk :( Och till råga på allt så har hans dator gått sönder så det är inte alltför muntra miner här hemma...

Sista kvällen ja...det är alltså sista kvällen med lilleman innan han åker till sin pappa. Så i kväll blir det mys i sängen framför Idol, får passa på att kramas lite extra idag :)

Verkar som att lilleman lekt klart för idag så nu ska tiden ägnas till han så får bloggen min uppmärksamhet senare igen.


Tisdag morgon

Regn och blåst ute, ingen bra start på dagen. Och Liam som ska till skogen med skolan idag :(

Ska snart ge mig ut i detta skitväder eftersom Liam ska till skolan, sen blir det nog sängen en stund för mig skulle jag tro. Några större planer har jag inte idag, bara njuta av min ledighet. Sista dagen Liam är hos mig med så det får bli att ta vara på den dagen lite extra idag.

Dags att fixa ordning lite fika som lilleman ska ha med till skolan.

Önskar er alla en riktigt bra dag!


Lite bilder från nya kameran

Har nu fått lagt in lite kort i datorn som jag tagit med den nya kameran, kanske inte så roliga kort men jag har passat på att bl.a fota lite presenter jag fick när jag fyllde år :)

Först ut är en orkide som jag fick, har valt att fota den på olika sätt. I den nya kameran kan jag välja att direkt ta svartvita foton, vilket jag inte kunde med den andra kameran. Sista kortet är ju en riktig närbild...och visst är det bra? Har inte ens använt macro på det fotot...älskar verkligen min nya kamera :)

   

En bukett blommor :)



En ljuslykta från Cult design



Ett jättesnygt halsband, även här kan ni se hur bra närbilder det blir med den nya kameran :)

 

Sen en bild av tröjan jag fick idag, tyvärr gör inte bilden den rättvis så jag får nog fota den när jag har den på mig istället ngn dag.



Alla kort är naturligtvis tagna med en sån här....



Sen har jag faktiskt en sån här skönhet som jag måste prova en dag med :)



Naturligtvis måste jag ju ha en liten kamera som matchar min lilla rosa laptop med ;)

Nä... riktigt så är det inte. Men även om man har en jättefin systemkamera så anser jag att jag har stor nytta av en liten kamera med som är lättare att ha med sig överallt.

Har äve tagit massa bebisbilder idag, men lägger inte ut några än. Vill först kolla med Elinor om det är ok :)


Testa den nya kameran....

Har fotat lite med den nya kameran nu, verkar som det blir kanonbilder :) Men det enda jag fotat har vart mina presenter jag fick när jag fyllde år, men om en stund ska jag kila över till Elinor och fota lite på hennes lilla Emma :) Är ju så sugen på att prova kameran riktigt och just porträttbilder är extra kul. Hoppas nu att det blir så bra kort som jag tror att det blir :)

Kanske ni får se ngt smakprov senare i kväll :)


Brandutbildning

Så var man hemma igen efter några timmars utbildning på brandstation, lite kul va att när vi stod bland alla bilarna så fick de ett larm så då fick vi se hur snabba de var på plats, bytte om och sen i väg med bilarna :)

Det vr mycket information, lite filmer fick vi se också...bl.a fick vi se lite från när det brann här på området. Det va en skum känsla och många tankar kom upp då min vän förlorade hela sitt hem :(

Vi fick släcka med brandsläckare med och det var ju inte så svårt, men det finns en hel del olika att välja bland.

Det var en bra och givade utbildning och tiden gick fort.

Sen var det raka vägen till skolan för att hämta lilleman och nu har jag precis haft vännen Nine här på kaffe, fick en present av henne :) En jättesnygg tröja som man kan ha till tights...tack vännen! (Lovar att visa den sen med)

Nu ska jag ta tag i lägenheten lite för tydligen ska jag få besök senare idag, kanske skulle baka ngt med...

Det verkar som jag kan hålla mig sysselsatt även idag ;)


Ny vecka

God morgon

Ny vecka startar upp och första dagen startar med brandutbldning på brandstationen för min del....förhopningsvis blir det kul. Hoppas inte bara att vi får sitta stilla och lyssna på massa prat hela tiden :(



I går kväll fick jag besök av Petra och Nathalie, de kom över för att gratulera mig och jag fick ett jättefint halsband...TACK! Jag älskar halsband ;)

Lovar att fota det sen så ni får se, då får jag ju en anledning att prova min nya kamera med ;)

Nu ska jag fixa klart här hemma innan det är dags att ge sig iväg, återkommer väl senare om inget händer under brandutbildningen ;)


Fråga om EOS 500D

Hjälp!!

Är det ngn som har en Canon Eos 500D?

Jag har lite frågor gällande den nämligen :(


Veckans avslut

Söndag och snart är det en ny vecka igen , en vecka som ser ut att bli ganska lugn för min del....härligt!

Har lite kommentarer att svara på så det ska jag försöka göra idag, men först behöver jag ha i mig lite frukost :)

Hjärtat ska ta med lilleman till simskolan idag så jag får en stund för mig själv sen :) Tänkte jag ska passa på att kolla lite nogrannare på min nya kamera då :)

bara massa babbel nu...tar tag i min frukost istället.


En bra födelsedg trots allt :)

Var ju inte på humör idag men det har ändå vart en bra dag!

Hjärtat och barnen gratulerade mig med jättefina presenter, en underbar Orkide, en ljuslykta från Cult design och sist men inte minst... en ny kamera!

Så nu har jag en Canon EOS 500D i min ägo....gissa om jag blev glad?



Sen blev det en sväng till skene marten, barnen åkte lite karuseller och handlade lite skit ;) Själv fick jag köpt en jättetuff tröja till Liam...fast det är egentligen som en jacka. Lite marknadsgodis ville jag ju naturligtvis ha med mig hem men tyvärr blev det inte så :( Just dom som jag alltid handlar av var inte där i går och det är faktiskt skillnad på olika hemmagjorda karameller. Istället fick det bli lite brända mandlar :)

Nu är det pizza som gäller och sen blir det lite tårta, skulle ju ätit det tidigare idag men jag orkade faktiskt inte fixa det innan i kväll...bättre sent än aldrig ;)

Återkommer senare igen :)


Tårta?

Skulle bakat tårtbotten igår men det blev inte av, måste jag göra det idag då?

Känner inte för det och orkar inte....

Ska jag köpa färdiga bottnar?
Vad ska jag ha emellan?

Ingen motivation alls....

Måste jag göra tårta idag?

Hmm....antar att barnen förväntar sig det...får nog bli en sväng till affären sen ändå...



OBS! Bild hämtad från Google


11 sept..... inte en bra dag

God morgon allihopa

Idag är det alltså den 11 september, ett datum som säkert alla har på minnet och som de förknippar med tråkigheter.

11 sept 2001 var det terrorattacken mot World Trade Center, en händelse som alla minns.

Mordet på Anna Lindh 2003, hon dog just den 11 september.

Om man sen går tillbaks till 1974 och den 11 september så föddes jag, bra eller dåligt kan man ibland undra ;)

Det är alltså min födelsedag just idag, och just idag så känns det verkligen inte som en bra dag för mig. Vill helst krypa ner i sängen och stanna kvar där. Ibland har man såna dagar...

Fick ett samtal från min söta Linda för en stund sen då jag bjöds på lite sång med hennes ljuva stämma..hehe. Tack vännen! För en stund så blev jag glad :)

Men nu ska jag inte sitta här och deppa ihop, istället ska jag försöka få i mig ngt att äta och sen starta dagen.

Idag blir det skene marten :)


Mitt i natten....

Sitter här nu med en kopp kaffe mitt i natten, kanske förstör för den kommande sömnen men det känns som jag inte kommer att kunna sova ändå :(

Kvällen började bra med en stunds mys i soffan med båda barnen, det händer inte ofta men då kände jag verkligen lycka :)

Men den känslan fick inte hålla i sig, att ha tonårsbarn är verkligen inte lätt och en stund av lycka kan snabbt bytas ut mot olycka... Inget allvarligt som hänt, bara en tonåring som inte alltid lyssnar på sin mammas goda råd. Antar at vi flesta vart i den situationen ngn gång. Idag kan jag förstå varför mamma skällde på mig som hon gjorde....hon va orolig, själv så tyckte jag att det fanns väl inget att oroa sig för. Och då fanns det inte mobiltelefoner som alla ungdomar har idag. Nåja...sonen är hemma iaf och i morgon är en annan dag med nya bekymmer.

Morgondagen...hmm..kan man sova bort den tro?

Skulle inte tro det, skene marten står på Liams lista så det blir ett måste. Han ska nog ta igen det sen förra året då vi bara hann dit en stund innan han blev sjuk och vi fick åka hem. Hela vägen hem hann vi inte heller innan han spydde ner Fredriks bil...hehe...det var inte så kul då men idag så småler jag när jag tänker på det :)

Mycket tankar nu så jag skulle nog kunna sitta här länge och skriva om många olika saker men det hade nog blivit rörigt att läsa och säkert inte så intressant heller. Så jag sätter punkt nu så häller jag i mig det sista kaffet och försöker sen hoppa i säng.

Natti natti allihopa


Facebook istället för ett socialt liv!

Funderar över hur viktigt internet har blivit för människor, och speciellt Facebook....

Nu för tiden behöver man inte ringa sina vänner för att höra hur de har det eller fråga vad de hittat på under helgen...allt kan man läsa på facebook...eller kanske bloggen ;)

Men det jag vill komma till är att ngt jag ogillar är när man umgås med folk, till vardags eller kanske på fest....och folk sitter och facebookar hela tiden. Såg precis bilder på facebook där folk är på en fest och redan har de hunnit ordna ett album med bilder som de visar upp.... Respektlöst mot de andra som är med tycker jag, om facebook är så viktigt så stanna hemma istället för ngt socialt liv IRL verkar inte vara av betydelse längre....

Usch...först var jag lite besviken över att jag inte är med på just denna speciella fest i år som jag vart i många år tidigare, har t.o.m hjälpt till att anordna den. Men nu när man ser att folk verkar mer intresserade av att uppdatera sin facebook så är jag glad att jag inte är med där i år.

Vad har ni för åsikter kring detta?


En oslagbar trio för dina läppar

En stor nyhet från Oriflame är ett nytt läppstift som ger färg, glans och samtidigt vårdar!

Kika in här för att läsa mer och titta på alla nyanser som finns.

Oriflame Beauty Triple Core Lipstick

Komplett läppstift med tre unika lager som ger vård, färg och glans i ett. Resultatet blir mjuka, vackra och dramatiskt oförglömliga läppar. Innehåller avokado, jojobaolja, kamomill och E-vitamin. 4  g.



Ordinarie pris för detta ligger på 135 kronor, men säljs nu till lanseringpriset 99 kronor

Beställa kan ni göra via mig om ni skulle vara intresserade


Typiskt killar?

Huvudvärken har hållt i sig men är inte så jobbig om man jämför med gårdagen, så jag har fått gjort ganska mycket idag...känner mig nöjd med mig själv :)

Det enda som inte är städat är Robins rum, men det ska han ta själv senare idag eller i morgon. Något jag funderat över när det gäller killar är om det är en typsik killgrej att riva runt så förbannat i sängen på natten så att lakanet inte ligger kvar i sängen på morgonen? Jag blir galen på detta..... Känner ni igen det?

Tror det finns massa saker som bara killar lyckas ställa till med ;)


Fredagsgöra....

Lilleman är på skolan, tonåringen ska strax iväg han med och själv så ska jag vila för att försöka få bort huvudvärken.

Sen är det dags att hämta hem lilleman igen och jag får väl antagligen starta upp dagen :)

Denna fredagen har några måsten på sin lista....

Plocka in tvätt
Ta hand om disken
Städa
Fixa ordning mitt ljusfat till bordet
Boka tvättid
Röja i datarummet
Betala Oriflame
Laga mat
Baka tårtbottnar

Hmm...kan undra om jag kommer få gjort allt idag


Underbart!


Helgen kan börja :)

Alltid lika skönt när det ä fredag men idag kunde det vart lite bättre om jag hade sluppit vakna med huvudvärk igen!

Gårdagen var hemsk så jag hoppas inte det blir lika illa idag.

Men trots den hemska värken igår så var det en bra dag med massa besök :) Först hade jag besök av vännen Nine, lite senare kom vännen Linda och även svärmor kom på besök. Och av svärmor fick jag blommor eftersom jag fyller år till helgen.....tack! :)

Det var gårdagen, men nu är det en ny dag :)

Först på schemat står att lämna Liam på skolan, sen får vi se vad dagen har att erbjuda


Det känns att man lever i alla fall....

Tänkte jag skulle ta igen lite datatid men tyvärr funkar det nog inte så bra i kväll....


En snabbis....

Hej igen :)

Känns som att jag inte skrivit här på evigheter men så är det ju inte, men igår orkade jag inte. La mig en stund när jag kom hem från jobbet och sen var jag på projektmöte på mitt gamla jobb. Kul att komma igång igen :) Nu hade vi några saker klara som ska presenteras så får vi se om ngt sen ska genomföras, lite annat har vi med men det måste vi jobba mer på....

Sen höjdpunkten på dagen...hämta hem lilleman! Massa mys :)

Fick packat upp mina påsar med sen jag var på gekås i torsdags, Liam var nöjd med sina nya kläder även om det inte blev så mycket. Så idag har han på sig ett par nya mörka jeans, en ny svart skjorta och en ny slips...hehe. Det är hans egna önskemål, han vill gärna ha skjort och slips...gärna väst med så det måste jag försöka hitta ngn ny.

Ska strax i väg till jobbet, skulle suttit på bussen nu men min mobil va inte vän med mig idag. Ngt hade gått fel under nattens laddning, larmet var ställt på klockan 6 men på telefonen stod det 7 fast det larmade ändå inte :(

Men jag har en underbar älskling som naturligtvis ställer upp å snart kommer jag iväg, kan inte komma för sen heller för den andra personen jag ska jobba med ska komma senare idag och så måste jag åka lite tidigare i morgon för jag har ett nöte jag ska va på tidigt.

Sista passet nu innan jag är lite ledig, sen har jag 2 veckor framför mig som är ganska lugna med några få arbetspass...härligt. Kan behöva det nu för att ta igen mig. Måste försöka få ordning på min mage med, den krånglar som aldrig förr och bara svullnar upp så fort jag äter och det blit som ett tryck uppåt så ibland känns det tyngra med andningen....skitjobbigt, hatar det!

Ett ointressant inlägg men så ser mitt liv ut just nu, egentligen skulle jag nog kunna skriva mycket mer men är inte motiverad och har ingen ork. I bland måste man ju tänka sig för innan man skriver så det inte sårar ngn annnan.

Ha en härlig onsdag nu!


Måndag

God morgon!

Förberedd för en dag på jobbet :) Somnade i bra tid i går och har sovit som en stock...men jag är ändå trött :(

Har på Vakna med the voice på tv samtidigt som jag sitter vid datorn, kommer på mig själv att bara kolla på det hela tiden, antagligen inte meningen att jag ska blogga nu...hehe

Så jag önskar er en riktigt bra måndag nu istället!


Hem ljuva hem....



Jobbade dygn i fredags, hemma i lördags, jobbat i dag och hemma i kväll. I morgon blir det ett dygn på jobbet igen, ledig tisdag och sen ett dygn på onsdag igen....

Mitt nya jobb skulle ge mig mer ledigt men just nu är jag inne på en trist period på mitt schema :(

Har inte orkat göra något ikväll och tänker inte göra ngt annat heller än ligga på soffan och slappa. Ska försöka komma i säng tidigt idag med. Har inte ens packat upp mina påsar sen vi va på gekås i torsdags :(

Har fått lite kommentarer men har inte orkat svara på dom än, lovar att göra det i veckan när jag är lite piggare igen.

Nu kom Robin hem så nu ska jag slita mig härifrån och prata lite med han :)


Söndag

Förr hade man söndag som vilodag och man skulle inte arbeta, varför är det inte så nu med?

Som ni förstår så ska jag alltså jobba idag, men inte hela dygnet. Slutar halv 6 idag :)

Men i morgon är det dygn som gäller på jobbet igen...jobb, jobb och jobb....

Vad ska ni som är lediga idag hitta på för kul?


Något ni måste se

Missade ni Doobidoo igår?

Här får ni chansen att se det bästa från kvällen :)



Sara Lövgren och Mikkey Dee, och naturligtvis kör Mikkey Dee ett helt underbart trumsolo!

Detta var kvällens höjdpunkt igår!


lördagsmys :)

Älsklingen står i köket och tar hand om matlagningen medans jag latar mig...precis som det ska va ;)

I kväll blir det potatisgratäng med baconlindad fläskfilé som är fylld med pesto, till det blir det även ratatouille :)

Jag är hungrig nu!!

Efter maten har vi en sak till idag som måste göras innan vi kan bädda ner oss i soffan för att njuta av en lugn kväll med en bra film. Kom på nu att jag borde fotat en sak innan...får göra det sen så jag kan visa er :)

En cigarett blir det nu och sen hoppas jag att maten står framdukad (ja...jag vet att jag är bortskämd..hehe)


En liten en :)

En riktigt sötnos....

 



   



 


Här igen :)

Ett dygn avklarat på jobbet, det förklarar också min frånvaro här på bloggen :) Men trots att jag inte uppdaterat så hade jag många besökare i går...kul :)

Slutade klockan nio i morse och då åkte vi direkt till Jane och Peter för att få set lilla underverket Benjamin, och han är verkligen liten :) Har tagit lite kort som jag tänkte fixa ordning lite senare så ni får se.

Nu ska jag sätta lite fart här hemma och sen ska vi åka ut en liten sväng, lite handling måste göras med så att älsklingen kan laga god mat till mig i kväll :) (då kan jag passa på att uppdatera bloggen lite mer )

Önskar er en riktigt härlig lördag nu!


Möte och shopping

Ett tråkigt möte är avklarat :(

Nu blir det en stunds vila innan det är dags att bege sig till Gekås, för att åka dit behöver man ha endel krafter ;)

Inköpslista är skriven och en extra sådan har jag fått av Liams pappa med som också ansåg att han behövde fylla på garderoben för lilleman ;)

Har ni något särskilt som ni ALLTID köper när ni åker till Gekås?

Jag har några saker.... fryspåsar, bakplåtspapper och strumpor..hehe. Dessa saker finns ALLTID med på min lista :)


Bara jobb...

Har jobbat idag på ett ställe som jag var mycket på i början av sommaren, och idag när jag kom dit fick jag se endel förändringar...och detta hade funkat för en viss person...blev så himla glad :)

Det visar att det har skett framsteg och sånt är ju bara hur glädjande som helst :)

Kan tyvärr inte berätta om det här i bloggen men jag kan lova er att det är verkligen positivt!

Nog om jobb, i morgon är jag ledig men har ett möte att gå på och sen blir det Gekås med hjärtat, nya kläder till lilleman ska inhandlas.

På fredag är det jobb igen....

Så det händer faktiskt inte så mycket spännande just nu.

Säger God natt nu så kanske jag återkommer i morgon med något roligare :)


Mitt i veckan

God morgon

Kallt och rått ute idag, det märks att hösten är på väg. I går hade Liam t.o.m på sig vantar när han cyklade till skolan på morgonen. Naturligtvis tänkte jag inte på att ta med dom hem igår när jag hämtade han eftersom det var jättehärligt ute då, så nu måste jag se om jag hitter ett till par här hemma :)

Ska snart ge oss i väg till skolan och sen ska jag hem o bädda ner mig en stund igen, börjar jobba kl. 12 idag.

Idag är det även begravning för min vän som har gått bort, men jag tänker inte gå.....

2 år sedan Jimmys begravning, och nu ännu en ung människa som ska begravas...nä, det fixar jag inte!

Mina tankar går iaf idag till alla nära och kära som kommer vara på begravningen för att ta ett sista farväl.


Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra

RSS 2.0