Ett nytt år

Nyårsafton - Sista dagen detta år

2011 startade jag med en stor gravidmage och den 29 mars födde jag lilla Molly, det va 9 dagar efter Liam fyllde 7 år.

Liam har börjat första klass, Robin har börjat nian....tiden går alldeles för fort!

23 April var det 3 år sedan jag förlorade min kära lillebror som jag saknar enormt mycket.

I maj fyllde Robin 15 år och tog då moppekort, det följdes av några månaders mekande av den förbaksade moppen som nu står undanställd i förrådet....ingen i familjen vill se skiten ;)

Sommaren försvann snabbt, några små utflykter blev det men mestadels tog vi det rätt lugnt eftersom Molly var så liten.

Efter sommaren började jag jobba litegrann igen och mycket hände på jobbet, ett stort förändringsarbete startade vilket skapade en dålig stämning i arbetsgruppen och mycket oro fanns vilket gjorde att folk mådde dåligt. Men nu är det dags att blicka framåt och hoppas på ett bra år på jobbet!

I slutet av året fick jag och Fredrik äntligen tag på ett hus att hyra så renovering är vad all tid går till nu.
Vi slutar alltså året med renovering av vårt nya blivande gemensamma hem och kommer starta 2012 likadant. Jag hoppas att kunna visa upp vårat nya hem för er här på bloggen framöver.

Ett stort tack till alla mina läsare som följt mig under det gångna året och jag hoppas ni fortsätter att kika in här även nästa år!


Sista dagen på 2011

Sista dagen på året startas upp med en kall morgon fast det är ändå en fin dag. Liam har klätt sig för utelek och är nu ute med kompisarna och leker :)

Molly röjer runt här som vanligt och tonåringen i huset sover än.....

En helt vanlig dag här på vrågärdet alltså ;)

Fredrik är uppe i huset sen några timmar tillbaks och grejar, lite senare idag ska vi lösa av varandra så jag åker upp en stund och målar. kanske inte bästa dagen idag att byta fönster men förhoppningsvis så blir ngt fönster bytt iaf, har ju väntat på det ett tag nu :( Behöver få lagat handtaget på ett fönster i vårat sovrum med eftersom inte det går att stänga riktigt och ni kan ju tänka er så kallt det blir nu :(

Lite om gårdagen nu med...vi hade ju besök av Fredriks x-bonusbarn med respektive och eftersom båda fyllt år nyligen med så blev det kombinerad födelsedagspresent/julklapp till dom. Lite fantasilöst av oss kanske men de fick presentkort, ganska bra ändå så kan dom köpa vad dom själva vill ha.

Lilla Benjamin fick också både julklapp och födelsedagspresent, vi hade ju tyvärr inte firat han sen han fyllde 1 år :( (skäms på oss)
Han fick iaf ett garage med några bilar och så hade jag köpt kläder till han. Lite kul faktiskt att få köpa pojkkläder :)

Vi hade gjort det enkelt för oss i går och beställt smörgåstårta som vi bjöd på, längtar verkligen tills vi flyttat så det blir lättare att bjuda hem folk.

Det va en trevlig kväll och Molly tyckte det va kul med Benjamin. Hon fick t.o.m en puss av han...hehe.

Nu ska jag försöka sätta lite fart här hemma, tänkte förbereda lite inför maten i kväll så slipper man det sen om jag nu åker till huset och målar. I år är det bara jag, Fredrik, Robin och Molly som firar nyår ihop. Nästa år firar vi alla ihop igen!

Hur ska ni fira nyår?

God morgon

Nu är jag tillbaka efter att ha legat nästan ett dygn med migrän :(

Dags att ta nya tag

Handla, städa, träffa X som jag är kontaktperson åt och hämta Liam. I kväll får vi lite främmat med, det ska bli kul. Det är Fredriks x-bonusbarn med respektive som kommer, och även lilla Benjamin så det blir kul för Molly :)

Fredrik är i huset och grejar, vi lägger varenda lediga minut där nu.

Dags att sätta fart nu!!


Renovering Robins rum

Först Robins blivande sovrum

Väggarna har blivit spacklade



Hålet som va in i väggen är igenbyggt



Taket har blivit målat



Sen Robins "allrum"

Väggarna är spacklade och en vägg har jämnats till genom att Fredrik gipsat



Dörren är borttagen



Väggen har fått jämnas till på vissa ställen med cement


Renovering - Tvättstugan

Ikväll har jag tillbringat många timmar i huset, och som sällskap och till hjälp hade jag vännen Nine

jag har fått målat taket i badrummet med en våtrumsgrund, men det syns inte eftersom den nästan är genomskinlig ;)



Så i morgon kan jag måla första omgången av taket med den vita färgen. badrummet ska vi egentligen vänta med tills vi flyttat in men den lampa som sitter där inne nu sitter på ett väldigt dumt ställe och är ivägen för badrumskåpet så innan vi kan sätta upp en riktig lampa i taket måste vi måla taket, bättre att göra det innan.

Sen har jag fått målat en omgång på väggarna i tvättstugan och Nine gav sig på att måla skåpen





Taket målade Fredrik tidigare idag :)

Att få reda i oredan

Här ser ut som ett bombnedslag och så har jag tvättstugan fram till tre.
Får då reda på att hon som ska ha min lägenhet sen vill komma och kolla på den igen ihop med sina barn...jisses sån panik jag fick!

Så nu ska jag försöka få lite ordning här i oredan :(

Överlevde en heldag på Ikea

Idag åkte alltså jag, fredrik, robin, Molly och min bror till Ikea. Släp hade vi med oss också för listan var lång på sånt som skulle inhandlas.

Måste säga att Molly va otroligt snäll och tålmodig trots att det inte kan ha vart så kul att sitta i vagnen halva dagen.
Nästan allt på listan inhandlades, bara vissa saker som jag inte fick tag på . Sen hade vi lite otur att två av de förvaringsmöblerna vi skulle ha till barnen var slut i kållered så eftersom vi ändå hade släp bestämde vi oss för att åka till Bäckebol och köpa de där.

När vi var klara åkte vi direkt till huset och lastade av och när jag kom in där fick jag riktig ångest över hur mycket jag har att greja med där.

Fredrik ska lägga massa tid i huset denna veckan och jag kommer åka dit så mycket jag kan med, det blir när Fredrik kommit hem eftersom ngn måste va hemma med barnen.

Jag hoppas rörmokaren fixar så vi får vatten i morgon med, lite svårt att börja städa utan vatten....

Efter denna långa dag är jag helt slut så det blir soffläge resten av kvällen, barnen kommer vid 9 i morgon bitti!


Shoppingdag?

God Morgon!

Är det ngn som ska ge sig ut på någon rea idag då?

För min del är det Ikea som gäller, släp ska vi ha med också så ni kan nog gissa att det ska handlas endel :)
Antagligen kommer det inte finnas utrymme för att göra några fynd på rean sen...haha.

Men ngn dag ska jag faktiskt ge mig ut, Molly växer ju så fort så om jag kan fynda lite kläder till henne vore det ju bra. Brukar passa på att köpa även i en storlek större om det är billigt.

Ska snart väcka barnen här hemma, Liam ska till sin pappa och Robin har vi tvingat att åka med till Ikea :)

Känslig?!

Kanske är det fler än jag som blir lite extra känslig då man känner sig stressad?

Det fick jag erfara häromdagen....

Kände att jag inte har tid att fira jul, stressad inför flytt och renovering....

Till slut brister det ju bara helt enkelt och det var vad det gjorde för mig, och kan ni gissa vad som utlöste det hela?

Några jävla köttbullar!!

Japp...har ni hört ngt så löjligt?
Hade bett mamma för några dagar sen att göra köttbullar till oss i jul vilket hon skulle göra, sen blev hon dålig och då bestämde vi att jag gör köttbullarna själv ifall det skulle va så att hon inte hann och bli bra. man ska ju inte behöva stå och steka köttbullar om man är sjuk.

Så häromdagen satte jag igång och förbereda "smeten", behövde även iväg till kinna på lite ärenden med Robin och så skulle vi bort på kvällen så jag kände mig lite stressad. Gjorde iaf klart "smeten" och åkte sen i väg med Robin. När jag kom hem tog jag fram stekpannan, satte på plattan och la i en klick margarin...redo för att steka innan vi skulle i väg.

Då kommer mamma in...pigg och glad...med KÖTTBULLAR!!

Då bröt jag ihop och grät en skvätt...hur löjligt som helst...haha

Hursomhelst...det va jättesnällt av mamma. Hon kom bara i fel stund...haha

Det va nämligen så att det va ngt annat som grämde mig som jag va irriterad över, jag avskyr verkligen när ngn misstror mig och inte litar på mitt ord. Och krånglar dom så till det för mig med så blir det ännu värre. Vill inte gå in på det här vad det handlar om men jag är uppriktigt sagt BESVIKEN!

Är det ngt som är oklart så vill jag gärna reda upp saker och ting eftersom jag gärna tar väldigt illa vid mig. Tyvärr är denna saken inte utredd än men jag hoppas det blir det snart, annars är jag rädd för att besvikelsen istället går ut i ilska och det vill jag absolut inte.

Visst är det lustigt hur man ibland kan va så känslig så minsta lilla grej kan få bägarn att rinna över ;)
Det är alltid bättre att ta tag i sånt som grämer en!

Juldagsmorgon

God Morgon

Hoppas ni alla hade en härlig julafton i går :)

Här började jag med att fira julafton på jobbet, lite jullunch tillsammans med en kollega och några brukare. Det va trevligt :)

Sen var det dags att åka hem till familjen och ta emot barnen som skulle komma. Det var glada barn som kom, de hade ju firat lite jul redan och fått julklappar. Massa fint hade de fått.

Men oj såna ögon de fick när de såg julklappsberget här hemma...jisses! Men vi var ju 2 vuxna och fem barn och även min bror så det blir ju endel julklappar.

Lite mat och sen julklappsutdelning, det tog sin lilla tid. Molly hon klättrade på sina julklappar...haha.

Vi hade väldigt glada barn här iaf.

Lasse fick en egen stationär dator med kombinerad tv/skärm, lego, filmer, böcker m.m, och Wilma fick en egen laptop, barbie, little petshop lekpark, film, bok m.m.
Liam fick en jättestor legoborg som han önskat sig över ett år, annat lego, filmer, wii.spel, bok, träningsoverall från Kinna AK, gubbar med en borg m.m. Robin fick en speltangentbord, kläder, parfym, klocka m.m
Molly fick en lära gå vagn, gunghäst och massa andra småleksaker :)

Jag och Fredrik hade bestämt att vi inte skulle köpa till varandra men Fredrik fick en tröja och lite småsaker från barnen. Jag fick 2 st böcker med bakrecept, en onepiece och lite småsaker från barnen. Sen fick jag och Fredrik ett jättefint set med grillverktyg :)

Till min bror hade vi köpt lite bra att ha saker nu när han ska flytta, han fick en stekpanna, handdukar och en låda som jag fyllt med allt möjligt bra att ha i förbrukningsvaror som tvättmedel, disktrasor, diskborste, tvål, plastpåsar, folie m.m Kanske inte så roligt men jag tror han uppskattade det :)

Mamma var aldrig med och firade men hon fick ändå en mixer av oss och barnen hade köpt en chokladkartong och doftpinnar.

Alla nöjda och glada :)

Idag ska vi till torestorp och fira lite jul med svärmor/svärfar och Fredriks syskon :)

God Jul


1 dag kvar

Kan ni tänka er att det faktiskt är julafton i morgon?

Själv har jag lite svårt för det men jag hoppas julstämningen kommer smygandes under dagen.

Julafton kommer jag starta med att jobba fram till 15, vet inte hur många år jag jobbat på julafton och i år ville jag verkligen vara ledig men pga att massa strul så blev det inte så. Är iaf glad över att jag inte behöver jobba hela dygnet.

Men nu får vi göra det bästa av det och det kan bli mysigt att tillbringa några timmar på jobbet för att ordna lite julmat för några av våra brukare :)

Hemma så firar vi mer på kvällen då Wilma, Lasse och Liam kommer senare på eftermiddagen till oss.

Men innan vi kan fira jul så är det Gummekaka som ska firas idag, och så hare vi lite småhandling kvar att fixa med. Antar att denna dagen kommer föresvinna snabbt med ;)

Målat igen

Fått målat första omgången av skåpet i tvättstugan idag :)

Mycket jobbigare än man tror :(


Söt skinka i år :)


Delade uppgifter

Nu börjar Fredrik sin långledighet, det startar han med att koka skinka och kött i kväll.
Själv så åker jag till huset och målar lite, hade velat städa lite med men vi har fortfarande inget vatten där :( Men på tisdag blir det fixat.

Efter ikväll kommer vi ha 3 hela dagar tillsammans utan att ngn av oss åker iväg, tror vi kan behöva det :)

Hur tänker kommunen?

Chockande rubrik för er som känner mig antar jag :)

Politik är något jag inte är intresserad av och lägger inte så stor vikt vid det...tyvärr måste jag väl säga. Jag gillar att tycka till om saker och ting och har åsikter i det mesta men det håller jag privat.

Är alltså inte så påläst så om jag på ngt sätt har fel i mina tankar så får ni gärna rätta mig :)

Det som gjorde att jag började fundera var vår julklapp vi fick från kommunen i år. ( Det var ett av sparförslagen vi hade i vår arbetsgrupp...att de kunde hoppa över julklappen i år ) Men kommunchefen tycker det är viktigt att vi som personal får denna julklapp så självklart fick vi en även i år.

Själv hade jag hellre gett bort min del till ngn bättre behövande, det kom ju in ett förslag på att de som hade socialbidrag skulle kunna få en extra peng till jul och jag kan tycka att de som har barn ska få den möjligheten. Varför ska barnen drabbas av att deras föräldrar inte har penf´gar till deras försörjning och att de kanske får bli utan julklappar? men som sagt...det är min åsikt. Det blev iaf inga extra pengar som delades ut, inte ens när företag i kommunen gick ihop och ville skänka till detta. Då skyller men på att det skulle kosta för mycket för att administrera detta arbete.

Nog om det...idioti anser jag!

Åter till vår julklapp från Marks kommun

En jättefin liten förpackning med Örtagårds Dressing och Whiskysenap, dessa kommer från Blomsdals Örtagård i öxabäck (ligger i marks kommun)

Sen uppmärksammade någon mig på detta....

Här hittar ni adressen, titta på den och klicka sen här..... oops!

Sen tittar vi lite närmare här

Vad har vi då sett.... Bo Peterson är en av de som har Blomsdals Örtagård, han sitter även i kommunstyrelsen...

Blev ni chockade? Klart man hjälper varandra ;)

Lite fel tycker jag, jag som säljer oriflame kan tex inte sälja till ngn brukare på vårat jobb...det får jag inte.
men sitter man i kommunstyrelsen så kan man tydligen sälja till hela kommunen.... tycker ni att det är rätt?

Visst ska vi hjälpa företagen i kommunen men det hade nog funnits många andra att välja på med. I bland vet jag inte hur kommunen funkar...

Likadant det här med upphandlingar, det bestäms var man ska köpa vissa saker och tjänster sen att man hade kunnat få bättre pris ngn annan stans spelar tydligen ingen roll.
varför ska kommunen tex köpa all deras kontorsutrustning på dyra inredningsföretag när man skulle kunna köpa billigare? När det gäller datorer m.m så är det Dialect vi har samarbete med...som om man inte hade kunnat få bättre avtal ngn annan stans. Då tänker man antagligen så att Dialect ligger i marks kommun så vi gynnar dom, är helt med på det men när kommunen hade kunnat spara massa pengar genom att gå ngn annan stans så tycker jag man får bortse från att man ska stödja företagarna i marks kommun. Vilka är det som blir lidande....barnen och de gamla!

Lämna gärna er åsikt!

God Morgon

Första dagen på länge då jag hade möjlighet till sovmorgon, men det sket sig :(

Pappa skulle komma på besök klockan 8 i morse när han ändå lämnade in bilen, men i gengäld va han så snäll att han sen åkte och fixade ombesiktningen på min bil så nu är det gjort... Tack!

Och bilen gick igenom :)

Dagens planer är lite småärenden, kolla med släp till annandag jul då vi ska till Ikea och så har jag införskaffat mig en ny pärm så alla papper ska gås igenom och sorteras. Tråkigt men ett måste.

I kväll funderar jag på att åka till huset en sväng och fixa lite, känner egentligen inte för det men känner att dagarna går och jag måste verkligen få lite gjort. Har verkligen svårt att tro just nu att vi ska hinna klart....

Lite ärenden

Blev att göra lite ärenden idag med, och en julklapp till Robin har inhandlats :)

Är så gott som klar med julklapparna men tonåringen i huset skulle jag vilja hitta ngt mer till men det är inte det lättaste med tanke på att det enda han tjatar om och vill ha är en ny speldator! Och ni som kan lite om datorer vet kanske också att en sån kostar MÅNGA tusenlappar! Det har jag INTE råd med :(

Direkt när vi kom hem blev det att springa till tvättstugan och lägga in tvätt, nu hoppas jag att jag hinner hänga upp de första maskinerna innan det är dags för mig och Molly att bege oss till kyrkan för lite skolavslutning.
Sen blir det att ta hand om den sista tvätten och fortsätta röja här hemma. Det tar aldrig slut :(

Rensning pågår

Idag var det badrummets tur, packade ner alla mina smycken och rensade bland parfymer m.m.
Massa parfymer som inte används och som nästan va slut så nu har jag slängt endel och packat endel. Har bara kvar två stycken som jag brukar använda.

Känns skönt att få ngt gjort, ska försöka ordna lite mer senare. Måste ha några större platsbackar där jag kan lägga såna där "spara"saker...minnen :) Just nu ligger det i papperskartonger men det blir inte bra att förvara i sen. barnen har varsin låda och jag har en.  Ska ha en till mig och Fredrik med :)

Spara, spara...haha. Vissa saker kan man ju bara inte göra sig av med :)

God morgon

Sista skoldagen för barnen innan de har jullov.

Liam är i skolan nu och halv fem ska det va avslutning i kyrkan.
Robin ska jag väcka strax så han kommer iväg till skolan sen med och han hade ngn avslutning i kväll med fast då är inte jag välkommen (enligt robin iaf)

Själv har jag inte planerar så mycket idag mer än att jag ska tvätta i eftermiddag.

Kanske går ut med Molly lite med...,vi har ju fått lite snö :)


Hinner inte med...

Vet inte om det är så att bloggen inte hinns med eller om det är jag som helt enkelt inte har lust att blogga?!

Jag lever iaf och har hälsan i behåll :)

Ska alldeles strax iväg med lilleman på avslutning för brottningen, den ska va på kaskad ( badhuset för er som inte vet )

Resten av kvällen kommer troligtvis tillbringas med att slå in julklappar, planera vad som är kvar att ordna med innan självaste julafton och sen hinner jag förhoppningsvis bädda ner mig i soffan en stund med :)


Besök hos lillasyster

Några timmar har vi nu tillbringat hos min lillasyster med familj. Pappa och mina andra syskon va där med och även ett gäng med syskonbarn :)

Trodde Molly skulle bli lite gnällig och blyg när det va så mycket folk men det gick jättebra :)

Tog massa kort men med respekt för de andra som va där så kommer jag inte lägga upp de här.
barnen fick julklappar av morfar så när vi kom hem blev det att sätta sig och bygga lego med Liam :)

Nu blir det snart nattning av barnen här och sen blir det en lugn kväll i soffan framför tv:n

Fjärde advent

 

Startade fjärde advent med att ha sovmorgon :)

Idag ska jag träffa pappa och alla mina syskon ( på pappas sida )
Eftersom vi inte firar jul så brukar vi alltid träffas ngn dag innan jul för lite fika osv. Egentligen skulle vi vart hos mig i år men kände att det blev för mycket för mig så nästa år ska jag bjuda alla hem till oss istället :)

Vi är 6 syskon (finns 2 syskon till som vi ej har ngn kontakt med)som kommer träffas idag och det blir totalt 11 barn...hehe. Men det är en brorsdotter som inte kommer va med idag. Min ena bror bor i stockholm och han har jag inte träffat på många år och jag har faktiskt aldrig träffat hans barn så det ska bli extra kul att träffa han idag, men han har bara ett barn med sig. Dottern är kvar hemma med sin mamma.



I går tog Fredrik med sig Molly hem så jag fick lite tid att greja här hemma, Liam hjälpte mig så nu är granen framtagen men inte pyntad. Det blir den på måndag...lilla Gabriella brukar alltid komma hit och hjälpa Liam med det och jag antar att det blir sista året nu så självklart får granen stå opyntad tills lilla Bella kommer hit :)

Vi tog även in dörren som ska va in till "kontoret", kände att det va dags att sätta dit den nu eftersom Molly gärna vill in där och röja :)

Fick dammsugit och torkat golv och så röjde vi endel på Liams rum, bort med massa skräp och trasiga leksaker! Vi hann aldrig färdigt i Liams rum men en början iaf.
Nu blir det ju att vi röjer inför flytten men annars brukar vi alltid ha ett ordentligt röj innan födelsedag och jul.

Man får gjort mycket på kort tid när man inte har Molly hemma.

Ska hämta hem tonåringen strax så det är nog bäst att sätta lite fart nu.

Hoppas ni alla har en riktigt trevlig och mysig 4:e advent!

Renovering Robins rum

Nu ska vi försöka se till att det händer lite i Robins rum med.

Robin kommer att ha två rum som ligger ihop, ett sovrum och ett rum där han kommer ha datorn, soffa m.m.

Detta ska alltså bli Robins rum ;)

Detta är alltså det rum där soffa m.m kommer stå i. Han kommer alltså ha en egen ingång :)

Rören som ni ser på höger sida kommer byggas in, fast inte så man ej kan komma åt se utan en enklare lösning :)









Som ni ser på bilden ovanför så står tvättmaskin och torktumlare på en betongförhöjning, på bilden nedan kan ni se när den tas bort :)



Så här ser det ut nu :)



På bilden nedan kan man se att det sitter ett rör kvar på väggen men detta kommer vi att ta bort sen med.



Och så kommer vi in i det blivande sovrummet



Rören som går i taket kommer att va kvar och även de som går på väggen , men den biten på väggen som man kan se går in en bit kommer att byggas igen så det blir en jämn vägg.



Fönstret är ju omgjort som jag berättat om innan , på sidorna om fönstret så går det in en bit på varje sida som en garderob ungefär. Och det är just garderober vi kommer att göra där.





Idag har Fredriks bror hjälpt till så nu har ena väggen blivit gipsad :)



En början iaf men det är MYCKET kvar att göra men när man får lite hjälp så märker man hur mycket snabbare det går.

Nu väntar jag på att det ska bli lite att måla så jag kan hjälpa till med :)

Renoveringen i tvättstugan

I går sågades det upp i golvet alltså så lite rör skulle kunna läggas ner. Detta för att vi bara har en avloppsbrunn och vi har ju tvättmaskin/torktumlare och dusch i samma rum, så nu ska det komma ngn och hjälpa oss med lite rör sen :)





Idag har Fredrik satt väv på väggarna så att det sen kan målas med en våtrumsgrundfärg





I detta hörnet är det ej satt ngn väv för det är där det sen kommer byggas en dusch :)



Finns som sagt en hel del att göra!!

God Morgon

Tittar ut och ser att det börjat REGNA!! Usch...det är väl inte konstigt att man inte har några julkänslor :(

Idag vet jag inte hur jag ska spendera dagen, hade ju tänkt att jag och Liam skulle gjort några ärenden i kinna men att dra runt med Molly där i detta vädret känns inte så lockande :(

Fredrik ska tillbringa dagen i huset med renovering, hade gärna åkt dit med men det går inte eftersom barnen inte är så roade av att va där i röran.

Ser att jag måste ta Molly nu...Liams alla Dvd-filmer är väldigt spännande tydligen ;)

REA

Älskar REA!!

Tyvärr så försvann alla mina pengar när jag lagade upp bilen häromdagen :(

Men desto bättre med REA på Ikea, det har vi ju redan planerat in ett besök till och det är en hel del som ska inhandlas där. Såg nu på Ikeas hemsida att de börjar sin rea och det är ju toppen, fanns vissa saker som vi ska ha som faktiskt va med på rean...får bara hoppas att det finns kvar när vi väl kommer dit.


Piggelin

En riktig piggelin är Molly idag :)

Början av kvällen var hon överallt här hemma, hon kan krypa lite grann men tydligen tycker hon det är bättre att "åla", och fort går det med. Pillar på allt och vid två tillfällen idag har hon även rest sig upp mot olika saker :) Men när jag försökte ta kort på det så gjorde hon inte det naturligtvis :(

Hon somnade vid sju vilket oroade mig...och det blev som jag misstänkte. Hon sov inte för natten så nu har hon vart uppe i ett bra tag och röjt runt här igen. Just nu sitter hon med storebror Liam i soffan och leker med fjärrkontrollen. Blir en sen kväll för mig idag känner jag...

Fredrik har vart i huset i kväll och grejat, till hjälp hade han Johan som sågat upp i golvet i källaren så vi kan lägga ner nya rör sen...och eftersom vi har så lite att göra så var det ju lika bra att kapa ett rör med så det blir lite mer att fixa....pust! Nåja..inget som kan hjälpas. De kunde ju faktiskt inte veta att det låg ett rör så dumt som det gjorde ;)

Vågar inte visa hur det set ut i källaren nu och vill knappt se det själv...blir bara mer orolig för om vi kommer hinna klart. Men jag får lita på älsklingen som jag antagligen inte kommer se skymten av framöver ;)

I väntans tider

Väntar på att Johanna ska dyka upp snart med lilla Rebecka :)

Molly sover så förhoppningsvis är det en glad och pigg liten tjej spm Johanna får passa sen.
Själv så ska jag på Time Care möte...i morgon ska jag va i datasalen hela dagen och vara med och hålla i utbildning i Time Care för personal, då bl.a för min egna arbetsgrupp. Tror chefen kommer va med då med...lite spännande ;)

Kollade min kalender innan och såg att jag har massa datum uppskriva kring time care men tror jag rört ihop det lite så jag får nog kolla upp detta idag. Ska bli skönt när allt återgår till det normala istället för massa hattande hit och dit med massa möten osv.

Ska få i mig mitt kaffe nu så jag är redo för möte sen ;)


Lycka!!

Ibland känns ju allt lite motigt men man får aldrig ge upp hoppet om att det vänder.

Denna dagen har börjat hur bra som helst....Idag är jag glad och tacksam.... många små stenar föll idag...

Först vill jag säga ett stort TACK till Johanna som än en gång ställer upp som barnvakt, och pga att jag fått lämna in bilen så kommer hon hit och är barnvakt och sen lånar ut sin bil till mig. Hon är bara bäst!!

Och till älsklingen.... Tack för att du fixar allt så bra. Du är bäst!!

Min vän Petra... hon är som jag...ber gärna själv inte om hjälp men idag gjorde jag det och hon ställer upp som hon alltid gör... Hon åker med mig till huset en stund ikväll och hjälper mig och det är guld värt för mig. Är så oerhört tacksam för all hjälp jag kan få.

Sen finns det ngn i min närhet som haft det väldigt tufft ett tag men nu verkar det ha vänt och vara på väg mot lite bättre dagar...det gjorde mig oerhört glad!

Sen fick jag ett positivt mail...Fönsterna till huset har kommit...ÄNTLIGEN!
Nu ska de bara bytas och sen kan jag börja städa och så kanske vi kan börja köra dit lite saker sen,

Detta kanske verkar som småsaker för vissa men i min värld så får det här mig att känna en sån oerhörd lättnad och Lycka!


Ger upp

Den rubriken läste jag på en annan blogg och det är precis så jag känner.....

Känns väldigt tungt och motigt nu med allt, mycket som ska hinnas med på den lilla tiden man knappt har. Sen är det mycket annat som tar min energi med men det är inget jag vill ta upp här i bloggen.

Bara gnäll från mig nu för tiden...men varför le och låtsas som allt är bra när det inte alls är så.

Lite sömn, samla nya krafter och försöka bli superwomen så ska jag nog fixa morgondagens planering med ;)

Fixat!

Jag som i vanliga fall är den lataste människan på förmiddagen har idag startat upp denna dagen riktigt bra :)

Ringt och sagt upp mitt elavtal, ringt försäkringskassan och sagt upp mitt bostadsbidrag f.o.m 1 februari. Rensat bland lite papper, målat på skohyllorna (som kommer bli klara idag)

Har en hel del annat praktiskt som måste fixas med men känner att jag behöver mitt köksbord att sitta vid, så när skohyllorna är helt klara kan jag bänka mig där med dator och massa pappersjobb.

Idag ska jag bocka av massa måsten på min lista!!

Visst känns det skönt när man väl får gjort allt sånt där som bara legat och väntat....

Året är ju snart slut med så alla papper måste in på sin plats i pärmen så jag sen kan bunta ihop allt och pcka undan bland alla andra sparade papper...

Ni sparar väl viktiga papper i flera år?? ;)
Är det 5 år man ska spara?

Ekonomi: Har ju stenkoll på ekonomin och har skapat egna speciella budgetpapper där jag bokför utgifter månad för månad, lättöverskådligt och jag har koll flera månader framöver vad det kommer för utgifter.
Dags att ordna nya papper till nästa år...de blir ju lite annorlunda mot hur det ser ut nu :)

Har jag sagt att jag gillar ordning och reda och att ha koll på mycket? ;)
Har börjat ana att jag är lite av en kontrollmänniska...haha

Dags att sova kanske

Färdigmålat för idag, i morgon borde jag fan bli klar med de förbaskade skohyllorna annars slänger jag de på tippen!!


Förlåt...

Mail och kommentarer att svara på...får ta det i morgon...hoppas ni förlåter mig?!

Dagen har gått i ett och så har det vart luciafirande i kväll, sen var det direkt hem och lägga barnen och sen börja ta itu med massa måsten.

Fått gjort litegrann men nu ska jag slå in ett par julklappar med så inte samma sak inträffar igen som jag råkade ut för idag...

- Åh...mamma...har du köpt den till mig som jag ville ha!! (Från en superglad Liam som upptäckt en julklapp till han som jag missade slå in eller gömma undan innan han kom hem)

- Oj...glöm att du sett den ;)

Så kan det gå när man är väldigt tankspridd som jag är nu...

Dags att slå in julklappar alltså och sen måla lite....förhoppningsvis kommer jag i säng innan jag ska upp i morgon ;)

Jul?

13:e december idag = Lucia



Ikväll blir det att åka på Luciafirande då Fredriks dotter Wilma ska vara Lucia :)

Kankse kan man få lite julstämning...

Med en enkel matematik så räknar jag ut att om 11 dagar är det julafton!
kan det verkligen stämma? Kan vi skjuta på det lite?!

jag har ingen julstämning och tomtarna ligger och sover nerpackade i förrådet fortfarande och där får dom stanna i år...orkar inte och hinner inte!

Julmat och de sista julklapparna måste inhandlas...hinner inte och har ingen lust!

Känner mig jättenegativ nu men om lite mer än en månad flyttar vi och vi har fortfarande massa kvar att göra, inte lätt att få tiden att räcka till när vi är själva om att göra allt. Och eftersom vi har lilla Molly med så försvinner massa tid då jag inte kan va i huset och greja, just nu funkar det inte att ha med Molly där pga att det är väldigt rörigt och sen blir hon uttråkad efter en timme....

Vet verkligen inte hur jag ska hinna med allt jag måste göra, får nog skriva ner allt på en lista och försöka planera därefter.

Hoppas ni andra njuter av den kommande julen iaf!

Besiktning

Idag är det dags för besiktning av min lägenhet, får väl se vad dom har att anmärka på. Har ju ändå bott här i 7 år.

Men ska jag gissa så tror jag att det är tre rum som ej blir godkända som jag måste fixa till. (Robins rum, Liams rum och vardagsrum)

Håll tummarna för att allt går bra, honner inte få saker att fixa här med!!

Renovering tvättstugan

Tvättstugan...ser kanske ut som att det inte händer så mycket där men det är mer jobb än man tror

Ett gammalt lysrör har plockats bord och istället har en annan lysrörsarmatur kommit upp, har då även fått ändra lite med elen.

Skåpen har satts dit, dessa kommer sen målas vita. Dessa stod i Robins blivande rum och det är ju bara att ta vara på sånt man redan har :)

Skåpen har ingen baksida så vi har satt upp väg på väggen bakom


Sen har det gipsats lite, Fredrik var ju tvungen att rätta till där han gjorde om fönstret, alla väggar ska täckas med väv som sen ska målas.

Taket är målat en gång med


Nu har vi dock stött på ett bekymmer gällande duschen...det finns ju en duschkabin men det blir verkligen inte bra att ha den, det är inte så högt till taket och där duschkabinen stått innan kan man se att taket inte ser så bra ut. Det blir även lite besvärligt om man är lite längre...

Hur vi ska göra är ngt som husägaren får ta ställning till...

Sen måste vi tydligen ha dit en rörmokare med.

Men tydligen ska vi bli klara innan vi flyttar in :)
Är dock lite orolig för hur allt ska hinnas med, Fredrik kan ju liksom inte lägga mer tid i huset än vad han redan gör.

Renovering av hallen nere

Minns ni de röda väggarna?



Idag har jag iaf börjat att måla om i hallen....


Renovering av köket

Före



Luckorna har vi lämnat iväg på lackning och i helgen har själva stommen blivit målad vit :)



Som ni ser så behöver vi nog bygga in den där vidriga "slangen" som går från fläkten...hehe. Inte vidare snyggt ;)

Nya knoppar eller handtag till luckorna behövs.

Förslag?

Vad tycker ni...knoppar eller handtag?
Hur ska de se ut? Vill inte köpa för dyra....

Renovering Lilla toaletten

Så här tjusigt var ju toaletten från början ;)



Det vi gjort hittils är att vi målat tak, taklister och dörrlist vitt.




Har målat väggarna en gång med fast det lär nog bli 2 ggr till, dörren var blå på insidan så den har vi målat en gång med.... allt ska bli vitt.



Blir att måla omgång nr 2 i morgon

Sen ska vi lägga ny matta och byta ut porslinet men vet inte när det blir än

Målardag

Först blir det en stund vila jämte Molly och sen ska jag fortsätta målningen av våra nya skohyllor, senare idag blir det målning i huset :)


Uppdatering från renoveringen

Så var jag hemma redan igen, blev inte så lång tid för mig i huset idag eftersom Molly inte va så road av att vara där.

Men idag har vi alltså fått hjälp av pappa och köksstommen är målad och ska målas sista gången i morgon....underbart att ha det avklarat! Tusen TACK pappa för hjälpen!

Sen hade jag ju målat en omgång på lilla toaletten uppe, det va taklister, taket och dörrlister jag hade målat. Detta har nu pappa målat en gång till och kommer måla klart det i morgon...återigen TUSEN TACK!

Då kan jag alltså börja måla väggarna på lilla toan, det som sen är kvar är att byta ut det gröna porslinet och lägga in en ny golvmatta.

Vad har jag gjort idag då...endast börjat maskera i hallen nere för att kunna måla där. Det va ju delvis rött där precis som vissa dörrar på andra våning. Detta ska målas vitt, kommer antagligen kunna måla första omgången i morgon :)

Fredrik har gipsat i "tvättstugan" och även spacklat endel på väggarna, när jag åkte va det en lysrörsarmatur som skulle upp. Men det är inte bara...massa el som går där nere så det gäller att hitta rätt i djungeln ;)

Fredrik får berätta mer när han kommer hem om vad han gjort och förhoppningsvis får vi se lite bilder då med.

God Morgon

Så startar vi upp med Firefox....vet ni vad som retar mig mest?

Favoriter..... När jag använder IE brukar jag alltid ha mina favoriter uppe längst till vänster men nu ligger dom under bokmärken och jag verkar inte kunna fästa dom på sidan så jag lätt ser dom....Irriterande!

I vanliga fall har jag inte ngt emot förändringar men att lära mig massa såna här konstiga saker på nytt gillar jag inte!

Nåja...det ska inte få förstöra min dag ;)

Fick lite sovmorgon idag men nu är jag själv med Molly. Fredrik har åkt till huset för att försöka få lite gjort och pappa kommer dit idag med och hjälper oss med köket. Han ska börja måla köksstommen, luckorna är ivägskickade på lackering. Ska bli så kul när det är klart och jag kan börja städa ur köket :)

Jag ska åka upp om en stund med, tänkte fixa lite smörgåsar och brygga kaffe och ta med mig. Eftersom jag har Molly så kan jag nog inte själv göra så mycket där idag...får väl se...det beror på vilket humör Molly är på.

Vi har några fönster i huset som ska bytas som jag väntar på, så fort det är gjort kan jag börja städa på övervåningen. Fönsterna är beställda och står på glasmästeriet, problemet är att dom aldrig får tummen ur att köra ut dom till huset. Sen är det kanske inte väder just nu för att byta fönster heller :(

Börjar bli lite nervös för om vi kommer hinna klart innan vi flyttar in, tvättstugan är inte klar än och sen ska Robins rum göras och där är det ju lite mer jobb. Det är så många dagar som försvinner nu när det närmar sig jul.....

Men det får lösa sig på ngt sätt....

Go'natt

Att blogga från mobilen funkar ju iaf, tyvärr så är man ju lite begränsad och det tar både längre tid och är tråkigare att blogga så här.

Får sova på saken och fundera på hur jag ska göra med bloggen framöver.

Nu säger jag god natt för idag iaf :)


SUR!!

Är sur....tydligen "får" man inte använda sig av internet explorer längre här på Blogg.se. Eller får är kanske fel ord...det funkar inte!

För att det ska funka att skriva inlägg riktigt för mig nu så använder jag mig av Firefox, gillar inte detta alls!!

Fredrik va visst inte så pigg på att hjälpa mig med en ny blogg just nu (förstår inte varför), han tycker vi har för mycket annat att göra nu...men vad kan va viktigare än min blogg??

Nu vill jag att ni som läser detta svarar på en fråga...vad använder ni er av för webläsare?

Renovering av lilla toaletten

Så här tjusig är vår lilla toalett på andra våning



Till att börja med blir det att måla om



har plockat ner allt från väggarna och spacklat igen hålen, taket och alla lister har jag nu målat en gång med och det ska målas igen (bild kommer senare)

Måste verkligen ha tag på en ny toalettstol och handfat!

Men eftersom vi bara hyr så har vi inte lust att slänga ut hur mycket pengar som helst på massa förändringar så vi kanske får ha tag detta ett tag till. Har redan lagt ut ganska mycket på andra saker.


Hjälp!

Varför ser det så konstigt ut när jag ska skriva ett inlägg?

Klickar på skapa och upp kommer rutan jag ska skriva i, men den ligger väldigt långt ut åt höger.

Blogg.se rutan där det står "vill du ha en egen domän? hamnar liksom över ena delen av rutan jag skriver i.

Skriver jag en textrad som går långt ut åt höger så ser jag inte det sista jag skriver för den texten göms bakom den rutan.

Någon mer som har det så?

Hur fixar jag till det?


Morgonbesök

Idag har vi startat dagen med lite besök från min "kusin" som jag inte träffat på evigheter....det va kul :)

"Kusin" - Egentligen är det min halvsysters kusin och inte min men ibland kan det va lättare att säga kusin istället för att försöka förklara min röriga släkt ;)

Idag har vi inga stora planer, städa och laga mat ska iaf göras och ikväll är det träning för Liam.

Ska försöka gå ut en sväng i eftermiddag med Molly med. Har ju ingen babypulka till henne men jag får väl ta fram den stora pulkan så får hon sitta i storebrors knä så jag kan dra dom lite här ute....tror hon skulle gilla det :)

Vad hittar ni på idag?


Välkommen snö....

I natt kom snön :)

Kanske att man kan få lite julkänslor nu.....



Och vi va redo för snön, idag ska Liam till skogen med skolan och overall hade vi inhandlat och igår va vi och köpte vinterstövlar....riktigt lägligt måste jag säga ;)

Så idag var det en glad kille jag körde till skolan
Måste ha tag på en babypulka till Molly nu med så hon kan få bekanta sig med sin första snö ;)


Fotografering

Idag ska vi försöka fota lite här hemma :)

Kanske kan det bli några julkort i år till nära och kära....men bara kanske ;)


Dubbla tvättider

 

Idag har jag dubbla tvättider, 15-19 och 19-23

Detta för att mamma var uppbokad på den ena men ska inte tvätta och så hade jag tiden efter henne :)
Jättebra...om man nu har massa tvätt.

För första gången på väldigt länge så har jag inte så mycket tvätt...typiskt.

Istället tänkte jag kila ut i förrådet där jag vet att det finns vissa saker som vi ska ha till huset sen och det behöver tvättas upp. Lika bra att få det gjort och sen packa ner det så är den biten avklarad.

Tråkigt bara att behöva ge sig ut i förrådet och riva :(


Andra advent


God Morgon

Somnade rätt sent i går och vaknade för en halvtimme sen, Molly har sovit hos Fredrik så jag fick det lugnt i går kväll.

Planerna idag har jag inte riktigt koll på, vet iaf att det är massa olika som ska göras och hinnas med.

Liam vill åka och kolla på brottningstävling i kinna, det är en stor tävling som heter kinnaträffen. Wilma har "träningsläger" och gradering på Jijitsun.
Skulle behöva åka och köpa skor till Liam, En säng måste hämtas på Jysk och köras till Fritsla....

Skulle tro att jag ska hämta Robin med, körde han igår kväll på LAN. Dom va nog 10-12 killar som skulle LANA. Kul...det va fritidsgården som ordnade detta och ställde upp med lokal :)

Denna dag kommer nog försvinna ganska snabbt skulle jag tro....


Sonen säljer sina tavlor



Liam ska nu sälja sina Spindelmannen tavlor och försöka göra sig en förtjänst :)

Har lagt upp dom i en loppisgrupp på Facebook...hoppas han får sålt dom :)


Etiskt dilemma

Känns som jag ställdes inför ett etiskt dilemma idag..... jag känner att jag gjorde rätt iaf men kan ändå inte låta bli att känna att jag gick emot en annan människas vilja.

Hur mycket ska man ha rätt att bestämma över själv egentligen??


Fredag kväll

Fredag kväll....denna dag har inte vart ngn rolig dag men lite vettigt har jag ändå fått gjort. Bilen är besiktigad...naturligtvis gick den inte igenom. Handbromsen måste fixas så det får bli en ombesiktning sen.

Klädkammaren i hallen har jag fått röjt i, en sopsäck med massa skräp blev det och lite fick jag packat. Hatthyllan är nermonterad så nu kan köparna komma när de vill och hämta den och skohyllan.

Nu väntar jag på att få bli serverad lite mat och sen får dte bli soffläge resten av kvällen, men jag måste nog åka och köpa mig lite onyttigheter som jag kan trycka i mig under kvällen ;)

Önskar er alla en riktigt härlig fredag!


Hallrensning

Hur kul låter det då?

Inte alls kul :(
Måste alltså röja ut min klädkammare i hallen där jag har hatthylla och skohylla, detta för att kunna ta ner det. Samtidigt tänkte jag passa på att röja ut sånt som ska slängas och även packa undan sånt som vi inte kommer använda innan vi flyttat....

Sen får jag ställa lite kartonger där inne och hoppas på att vi snart kan köra upp det till huset, behöver dock fler flyttlådor... Så om ngn vänlig själ läser detta som bor i närheten har lite lådor över så lånar jag gärna :)

Nu ska jag se till att få iväg tröttaste tonåringen till skolan!


Fredag

God morgon

Mina utbildningsdagar är över och jag kan vila huvudet, snurrar ordentligt nu efter all info.

Idag är jag alltså ledig men lite inplanerade saker finns, tex besiktiga bilen så håll tummarna så den går igenom.

Köpa skor till Liam måste göras med, hans skor va dyblöta när jag hämtade han på skolan igår, i eftermiddag blir det alltså en shoppingrunda.

Vad ska ni hitta på idag?


God Morgon

I går va det alltså andra dagen av min utbildning inom Time Care och det gick bra, nu har vi fått börja jobba  i systemet på riktigt och börjat lägga in diverse olika saker på personalen i systemet.

Idag är sista dagen och då ska jag även få lägga in en önskerad på mig, efter dessa dagar har jag massa anteckningar som jag måste skriva rent och sen måste jag gå igenom mitt material så jag vet i vilken ordning personalen ska göra allt sen och i vilken ordning JAG ska göra allt...hoppas inte jag blandar ihop allt :)



Efter utbildningen i går va vi på Gekås för att handla julklappar :)
Fick köpt endel men är fortfarande inte klar, måste åka in till Borås ngn dag.

Här hemma känns allt rörigt nu, har många praktiska saker jag måste ta tag i och sen behöver jag börja packa lite och röja undan sånt som ska slängas.

har annonserat om lite saker som ska säljas och det verkar som jag fått sålt babygungan nu och även mina hallmöbler....toppen :)

Ett problem bara...när jag blir av med hallmöblerna har vi ingenstans att hänga våra ytterkläder. Kanske inte så smart att sälja det redan nu men jag ville vara säker på att bli av med det. Denna försäljning ger oss iaf lite extra pnegar till "ikea kontot"...hehe. Det lär kosta endel när vi ska dit i januari.

Fick handlat lite till huset igår....matta till hallen och till en av barnen, fönsterlampor till 2 av barnen :) Behöver mer lampor men vet inte riktigt vad jag vill ha än så det får vänta lite.

Som ni ser har jag fått texten här kursiv, råkade kommå åt ngn knapp och nu går det inte ändra tillbaks :(

Dags för mig att sluta skriva, återkommer väl senare idag. Ska åka till huset en kort sväng efter utbildningen så antagligen skriver jag mer senare ikväll :)

Ha en bra dag!

Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra

RSS 2.0