Lite besök...

Nu är det inte jag som har besök utan stora sonen, han o Samuel har bjudit hit 2 tjejer :) Det hör till ovanligheten kan jag lova, i vanliga fall har inte Robin velat ta hem tjejer för han är rädd att jag skulle göra bort han...haha. Men jag kan faktiskt lva att jag skulle aldrig göra ngt för att genera han...men det e klart, allt jag gör skulle väl va pinsamt i hans ögon :)

Nu har ju tur iaf eftersom jag bara är hemma en snabbis innan jag ska iväg igen, då blir det middag och sen kalas innan jobbet. Dagarna bara försvinner....

I morgon är det iaf en ledig dag och då tänkte jag passa på att städa medans Liam tycker det ska bli stor röj i hans rum... får väl se vad som hinns med.

Passar på att önska er alla en jättehärlig söndag nu så återkommer jag i kväll igen!


Söndag morgon

God morgon allesammans!!

I natt har jag och Liam sovit hos Fredrik, det blir alltså Liams andra gång som han sover borta och denna gången var även Fredriks barn här och det har gått jättebra :)

I går blev ju inte så mycket bloggat men det berodde ju på att jag jobbade, innan jobbet var vi och köpte paket till lilla Gabriella och det blev inget nattlinne. I stället valde Liam helt själv andra kläder som han tyckte var sååå fina...hehe. Ska visa er kort sen... Liam köpte även sig en ny skjorta som han ska ha på kalaset.

På jobbet sen gick det bra, jobbade ju med T på kvällen, det va kul...saknar henne som arb.kamrat. Saknar även min lilla E men igår kom hon på besök till jobbet med sin lilla bebis som är 4 veckor. Så i går luktade jag, gosade, pussades jag med en underbar liten bebis :)

Även en tant på jobbet som E känner sen innan fick mysa lite med bebisen, hon hade han i  famnen och hon tyckte det va jättemysigt :)

Efter jobbet väntade en underbar middag på mig, tack hjärtat :)

Efter maten blev jag helt klubbad och somnade väldigt gott ganska tidigt så tyvärr va jag inget vidare sällskap i går. Vaknade dock vid 4 i natt då det verkade va andra världskriget hos grannen... Efter det piggnade jag till och hade svårt att somna om, tänkte väckt Fredrik men hade inte hjärta till det för han sov så gott.

Nu har jag några timmar ledigt innan det är dags för jobb i gen, men innan jobbet ska jag lämna Liam å kalas. Och så ska jag hämta ngt till mig själv hos Johanna med....hehe. Vad det är får ni se i kväll!


Redo!

Sängarna är bäddade, barnen har fått frukost och jag har fått på mig kläder :) *Ler nöjt*

Dags att bege sig ut i kylan, först ett stopp på Kapp Ahl för att finna en present till sötaste Gabriella och sen ner till hjärtat innan det är dags att jobba! (ser fram emot jobbet extra mycket idag....ska ju jobba med f.d arbetskamrat....gulliga T)

Vill avsluta detta inlägg med att skicka en stor stor kram till Jessicas son Cevin som brutit nyckelbenet...aj aj. Hoppas att den värsta smärtan är borta snart!!


Lördag morgon

Klockan är bara 10 och jag är ändå uppe redan, inte dåligt för att va mig :) Fast lilleman valde att ligga kvar i sängen idag o kolla på tv, de stora killarna är på väg att vakna nu med hör jag så jag antar att dagen startar nu.

3 timmar kvar innan jag börjar jobba och lite grann ska hinnas med innan, som tex att köpa present till Gabriella. Det enda hon önskar sig är nattlinne så jag funderar på att köpa ett, hon får även en film.

Men innan jag gör ngt alls så är det mitt morgonkaffe som är det viktigaste :)


Mitt i natten....

.... och endast jag är vaken ;)

Lilleman sover sen länge och de stora grabbarna har tystnat nu med efter mycket skratt o prat. Men jag är minsann vaken, har precis kollat klart på en Wallander film.

Skönt med bara lugnet, att ligga nerbäddad i soffan med en go filt och kolla film. Har inte känt mig på bästa humöret i kväll så den här stunden va behövlig men nu är det sängen som kallar och så vaknar jag upp till en ny dag i morgon där humöret är på topp igen. ( måste ju tänka positivt )


Bloggat från sängen

Ligger nu i sängen med lilleman jämte mig...myspys!!

Liam kollar tv och jag bloggar, fast nu la han undan glasögonen för att sova sa han....hehe. Just fredagar är barnen alltid extra trötta, kanske undantag med Robin för han o kompisen Samuel verkar inte det minsta trötta. Ska va glad om jag får i säng dom över huvud taget innan jag själv slocknar ;)

Kvällen har vart lugn för övrigt, var ute och åt Pizza med Fredrik o alla barn och sen blev det hem till Fredrik och slöa framför tv:n medans barnen kollade Rädda Willy 3. En härlig fredag kväll alltså :)

Vad har mina kära blogvänner hittat på i kväll då?


Vill ha....



Skulle verkligen behövts idag :)

Får nog ta o beställa en eller så ber jag ngn vänlig själ i Göteborg köpa en och skicka på posten (tror det är billigaste alternativet)


Slut på vilan...

Har verkligen inte gjort ngt vettigt alls idag, precis som det brukar va alltså när jag är hemma själv. Kom på nyss att jag kanske borde äta ngt så det är vad jag gör nu (samtidigt som jag bloggar), sen blir det att hämta lilleman.

Var lite sugen på att gå in till kinna sen o ta en fika men det är så förbannat kallt ute så jag vet inte riktigt.... Borde vart ledig i går istället :( Men jag ska inte klaga, även om det är kallt så lyser solen och det gör ju att man iaf blir lite piggare.

Vad hittar ni anddra på idag?


Studier

Har nu fått iväg ett mail till min gamla lärare från komvux, så nu är det bara att hålla tummarna för att de ska kunna erbjuda mig ngn kurs på distans.

Kurserna som jag efterfrågade var socialpsykiatri, alternativ medicin och Lindrande vård.

Efter dom så finns det bara ett fåtal kurser kvar på hela omvårdnadsprogrammet som jag inte har, det är sjukvård (kan nog inte läsa den på distans för det krävs nog praktik i det ämnet med), Geriatrik, Hemsjukvård, Folkhälsokunskap.

Men tre av de ovanstående kurserna skulle jag ju kunna fixa med så man vet ju aldrig ;)

Men först måste jag se till att få börja med en kurs :)

Man kan aldrig få för mycket utbildningar ;)


God Morgon

TGIF!!

Ett härligt uttryck som jag tagit efter från Mira :)

Och visst är fredagar underbara?!

Ett extra plus i kanten är min ledighet idag, skulle jobbat kvällen men den har jag bytt bort. Har ju Liam hemma i helgen och ska jobba hela dagen i morgon och halva söndagen. Förlorar alldeles för mycet tid med han så idag ska vi ta vara på dagen.

Inga planer står på schemat än, har ni några förslag?

Måste nog ta mig in till kinna så jag får köpt en present till lilla Gabriella som fyller år, Liam ska på kalas där på lördag.


Lite gott och blandat...

Saknat mig??

Har inte haft på datorn innan nu ikväll, orsaken till detta är ju naturligtvis att jag har jobbat och har fått gå omkring inomhus enda dagen som vart riktigt fin och behaglig på länge...typiskt!

Efter jobbet kom Fredriks mamma på besök så nu fick hon se hur lilla jag bor :) Sen drog jag med Fredrik till skoaffären men det enda intressanta jag hittade där va Jessica som oxå tagit sig en tur dit :) Sen blen det shopping, och nu skulle jag minsann passa på att handla, glömde dock av att min frys är ju inte så stor så nu kan jag lova er att jag får inte ner ngt mer alls så nu påbörjas frystömning när det gäller matlagning här hemma!

Bästa hjärtat har idag fixat så jag nu har tv i sovrummet :) Har visserligen haft det innan med men då fungerade det inte att kolla på några kanaler...hehe, så kan det gå om man heter Petra och försöker va duktig :) Nu har vi iaf riktiga uttag för tv i alla sovrum på övervåningen...jippi!!

Vad har hänt mer idag då??

På jobbet händer mycket spännande men inget jag kan skriva om här, men jag kan ju säga så mycket som att man ska inte kasta sten i glashus :)

Fast ngt kul är att vi ska antagligen få "tvättstugeschema" på jobbet lite längre fram och tydligen ska det va en liten grupp som ska va med o jobba fram detta eller nåt (har inte riktigt fattat än) Men jag är iaf en av dom så nästa månad ska vi på studiebesök på ett boende där de använder sig av ett sånt schema så vi får ta del av det....ska bli kul :)

Frågade chefen idag faktiskt om det inte är några utbildningar på gång, känner att jag stampar på samma ställe och måste göra ngt mer. Och framförallt så måste hjärnan få arbeta lite :) Men tyvärr...inga utbildningar på gång men hon lova att säga till om hon fick höra ngt.

Inte bra att ha vart borta från datorn (bloggen) hela dagen märker jag...babbel...babbel...

Älsklingen väntar nog på att jag ska bli klar nu så vi kan börja kolla på film. Idag ska han få se en film som jag inte tror han själv skulle valt att se men den är mycket sevärd.

En sång för Martin



Har ni sett den??


God Natt

Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.
 "Nalle Puh"


Matlagning

Dags för matlagning....idag kommer Fredrik med barnen och äter också. Inser varje gång att jag har för litet köksbord för att va en storfamilj...hehe. Men det brukar lösa sig ändå :)

I dag blir det iaf potatismos med kött och naturligtvis sås...hehe, vi älskar sås i denna familj ;)

Hoppas att de andra gillar maten med, alltid lika spännande när de kommer hit o äter för de är ju inte vana vid min mat och samma rätt kan man ju tillaga på många olika sätt. Och när det gäller barn så äter ju de helst det som de är vana vid och att prova ngt nytt kan ibland va lite skrämmande :) Men hittils har det gått bra.

Spisen kallar på mig nu!



Tur man har lite modernare spis än denna ;) Fast om jag ngn gång skulle ha hus så vill jag absolut att det ska finnas en gammal vedspis kvar i köket :)


Hörndatabord

Funderar på ett hörndatabord till Robin när vi byter rum, men funderar på storleken på dom...

Någon som vet vad vanligaste storleken är??

Sen gäller det ju att hitta ett till ett billigt pris, kan även tänka mig begagnat....


Liam nyfriserad

Hemkommen från frissan :)






Bästa dagen - Tråkigaste dagen

Lönedagen är ju helt klart den bästa på hela månaden, men även den tråkigaste eftersom pengarna bara hinner in och vända på konton :(

Dagen tråkiga är gjort iaf - Räkningarna är betalda


God Morgon

Det snöar.....

Inte så mycket men det snöar ändå, ganska mysigt men jag är ändå ganska trött på snön nu. Sen blir det ju mindre kul med tanke på att jag o Liam måste ta en promenad till kinna idag. Liam ska klippa sig, så i morgon lämnar jag en "ny" Liam på dais...nyfriserad och glasögon :)

Robin är hemma från skolan idag, han har haft väldigt ont i magen. Hoppas inte han får ngn magsjuka :(

Lilleman står här nu o väntar på att få låna min dator så jag avslutar här och återkommer senare.


Lillemans nya glasögon

Var ju och hämtade Liams glasögon idag :)



   




Bakning och gräddning....

Bakat muffins....



Gräddat våfflor....





Mums!!


Våfflor :)

Idag ska hjärtat bjuda på våfflor, men just nu så är det jag som sköter gräddningen eftersom älsklingen smet iväg till tvättstugan.

Glasögonen till lilleman är hämtade och nu ska jag försöka få han till att vilja va med på kort med så att ni kan få se han i dom :)

Kanske borde dra mig från datorn så vi slipper äta brända våfflor ;)


Text till " För alla dom"

Försökte hitta texten till låten "För alla dom" med Ison & Fille, Mogge och Petter. Hittade denna men det kan va så att den inte stämmer exakt på alla ord.





En sång…
En sång för alla dem ….

För alla dem som relaterar till mycket slit men lite flis att inkassera
Dedikerar till knegartyper som bollar flera, jobb, för att tjäna mer än minimum för att existera.
För lillebror som vill bli stor så himla snabbt för pappa drog och mamma drar med sprit och lack.
Men ingen hör och ingen ser så ingen vet, att det är en hemlighet han bär på i sin ensamhet.
För varje tom själ som kämpar mot beroende, slaggar i källarutrymmen utan ett boende.
Drömmer om varma nätter, hoppas på bättre dagar, långt bort från gatan, å att kunna somna med mätta magar.
För lillasyster, som är så dyster, för juletider betyder att pappa aldrig nykter.
En sång för alla er som inte pallar mer, men håller huvet högt och vägrar falla ner.

En sång för alla dem som vågar drömma och håller hoppet vid liv.
En sång för alla dem som står vid sidan och ser livet glida förbi
En sång för alla dem som förlorat något och aldrig funnit nån frid.
En sång för alla dem..

Stockholmstads siluetter, hägrar sanningen vi slåss mot
gatlyktor lyser upp himlen och hela kosmos.
Det är inte, snön som faller eller stjärnorna som lyser
Det är en kall stjäl som bor i en port och ständigt fryser.
För dig som somnar i din DUX helt solo men drömmer om en partner i livet så ni kan bo två.
En sång för dig som alltid springer mot tiden, som kämpar på ditt kneg men aldrig hinner leva livet.
För de behövande, alena själar som krälar, dem som lever under ytan utan gälar.
Och tiden i december, det är inte kylan som gör det sämre, det är ensamheten att va själv utan vänner.
Fattig som välbärgad du ser om du tittar, de finns överallt där du bor, tomma blickar.
Staden är den samma trots att människor förändras å vi lever i en tid där människors standard försämras.

En sång för alla dem som vågar drömma och håller hoppet vid liv.
En sång för alla dem som står vid sidan och ser livet glida förbi
En sång för alla dem som förlorat något och aldrig funnit nån frid.
En sång för alla dem.

Den här är ifrån mig till er, jag bjuder på den härá
Jag david blaina (?) stället, stannar upp sen sväva.
Pausa, fyller du upp golven å jag tänder till, focus som public enemy och fight the power
F-I-LLE, I-S-O-N, PE dubbel-T E-R fatta dé
Tre så heta, som ni lär veta, för ni så finns, inget har talat(?) som mellandagsrea.
Bättre tider kommer när, inget verkar veta. Alla jädra solstålar (?) verkar flyttat till Kreta.
Hänger bara med folk som går rakryggade, jag för deras talan, vissa av dem är skyggare.
Men jag har inte glömt bort det, aldrig är ni bortglömda, jag lägger spotlighten på er som min highwire (?) tröja.
Vi är all-in, reraisa måste höja, om du känner som vi gör så måste du höja.

Denna sång går ut till alla dem som vågar drömma och håller hoppet vid liv.
En sång för alla dem som står vid sidan och ser livet glida förbi
En sång för alla dem som förlorat något och aldrig funnit nån frid.
En sång för alla dem
En sång för alla dem som vågar drömma och håller hoppet vid liv.
En sång för alla dem som står vid sidan och ser livet glida förbi
En sång för alla dem som förlorat något och aldrig funnit nån frid.
En sång för alla dem….


Klagande igen....

Inte har jag sett till ngn som skulle fixa min värme idag...hmm

Med tanke på att vi ska på möte med bostadsbolaget angående det här med värme/vatten så borde de nog va lite kvicka med att fixa till detta. För inte ska bostadsbolaget tro att jag kommer sitta där tyst idag när de kommer berätta att vi ska ha en viss temperatur inne och vill vi ha varmare får vi betala extra för det... då ska dom fan få veta att dom då även ska betala oss hyresgäster när de inte klarar av att hålla den minimumtemp. som dom lovar oss!!

Så för att få upp lite värme här nu så har jag bestämt mig för att baka, äpplemuffins blir det!

Vad hittar ni andra på idag? Gör ni ngt kul eller har ni kanske förfrusit??!


Glasögon....

Liams glasögon är klara :)

Så idag ska vi hämta dom, skulle väntat tills i morgon men eftersom vi är lediga hela dagen i morgon så är det ju bra att Liam har dom och hinner vänja sig lite innan han ska iväg till dagis :)

Lovar att lägga upp kort i kväll på sötnosen :)


God Morgon

Blev väckt av att det ringde på dörren idag, det va vaktmästaren som skulle mäta temperaturen här inne. Vet inte om jag litar på hans termometer för den visade lite varmare än vad mina gör men det var iaf på gränsen på nedervåningen och där uppe va det för kallt så han skulle lyfta detta problem vidare så jag hoppas att det blir fixat under dagen.

Nog om kylan här inne!

Över till magsjuka igen....jag har klarat mig trots illamåendet men däremot så ligger mamma i magsjuka nu så där blir inga besök just nu iaf.

Är hemma idag med så det är en riktigt lugn dag jag har framför mig och idag är det veckans höjdpunkt.....lilleman kommer hem :)


Vinterkräksjukan

Vinterkräksjukan har ju slagit till nu igen på många ställen så nu gäller det att vara försiktig

För att undvika att bli smittad ska du:

  alltid tvätta händerna noga med tvål och vatten, framför allt före måltider och efter toalettbesök.

  undvika att äta av bufféer, importerade frysta hallon och ostron.

  undvika att besöka magsjuka personer.

En enda person kan föra viruset vidare till en hel förskola eller arbetsplats.

Blir du sjuk bör du stanna hemma från jobbet i minst 48 timmar efter att symptomen försvinner.

För föräldrar med smittade småbarn är det viktigt att vara observant på barnets urin. Kissar inte barnet som det brukar bör man kontakta sjukvård.

Källa: Smittskyddsinstitutet

Men på aftonbladet ( http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6477802.ab ) kan man läsa det här : – Ungefär 70 procent av befolkningen är mottagliga för viruset och kan, trots att de haft sjukdomen flera gånger, inte bli immuna. Men de övriga 30 procenten är helt immuna och drabbas aldrig, säger Annika Linde statsepidemiolog på Smittskyddsinstitutet

Om det nu stämmer så är det ju väldigt synd att man inte kaan genom ett test få reda på vilken av kategorierna man tillhör :)

Många använder ju sig av olika huskurer för att skydda sig mot magsjukan, det vanligaste är ju att äta hela vitpepparkorn... men av vad jag läste här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6487221.ab så finns det ju inga medicinska studier på att det skulle hjälpa och ska jag va ärlig så är jag lite tveksam till det med. Jag har själv aldrig provat och kommer aldrig göra det heller.

Inga särskilda huskurer för mig, det enda jag tänker på är extra noggrann hygien.

Har ni några särskilda huskurer för att skydda er mot magsjuka?


12-åring knivskar 16-åring

Läser på bt.se att en 12-årig pojke knivskurit en 16-årig flicka, det får mig att tänka tillbaka på händelsen då min son blev knivskuren. Än en gång får man alltså höra om så unga personer som faktiskt bär kniv på sig och är kapabla till att skada en annan människa.

Det är skrämmande!!

Hur ska vi kunna skydda våra barn?


Fortsätter klaga....

...ända tills jag får riktig värme här igen!

I natt hade ngt krånglat så elementen var kalla och temperaturen visade på 17,8 grader i rummet. Då ska jag även tillägga att golven är betydligt kallare och även om det visar en tempertur i rummet så är det faktiskt kallare än så pga alla drag som är från fönster och framförallt altandörr.

Förstår inte varför bostadsbolaget inte kan inse att de själva tjänar i längden på att byta ut våra gamla antika fönster!!

Sen blir det inte bättre av att jag har dålig blodcirkulation...mina händer är som istappar och fötterna likaså. Går med raggsockar inne men känner nu att det är dags att ta på sig innetofflor med. Vantar hade behövts med men det känns liksom lite konstigt att gå omkring med härinne....

Temperaturen har iaf stigit nu till 20 grader men den borde ligga på 22-23 pga draget som är. Tänker på dom som har små barn hemma som kryper omkring på golvet...usch!

Nu blir det iaf att bädda ner sig i soffan under en varm filt (går inte lägga sig under täcket för det är iskallt så där får man frostskador) och så ska jag ta mig en varma koppen för att få upp värmen.


Veckans ordspråk



Det är inte den som har lite, utan den som önskar sig mer, som är fattig



Sjuk!?

Idag är det hemmadag, skulle jobbat men sent i går kom ett illamående över mig som gjorde mig helt säker på att det var magsjuka på gång och jag var helt övertygad om att jag skulle behöva gå upp i natt men så blev det inte, men illamåendet fanns kvar i morse. Så för att vara på det säkra så valde jag att stanna hemma för att inte riskera att smitta på jobbet. Det går nämligen endel magsjuka nu. Hur jag gör i morgon får jag se....

Nu ska jag iaf bara ta det lugnt och vila, kanske borde äta lite med.


Tävling igen

Kommer ni håg minnesarbandet som jag vann för ett tag sedan på Heyli´s blogg?

Annars kan ni kolla här

Nu har iaf Heyli en ny tävling där man kan vinna ett jättefint budskapsarmband som hon gör själv



Tycker absolut ni ska kika in på hennes blogg här


Alla hjärtans dag tävling

På bloggen Tulipans bakverk hittade jag denna tävling där man kan vinna lite olika trössel som passar bra till Alla hjärtans dag :) Tyckte det var så gulligt så jag vill ju självklart vara med och tävla. Och skulle jag vinna så ska jag baka ngt riktigt fint och gott till älsklingen och alla barn :)



Vill ni också vara med och tävla så klicka här


Testar kameran

För att lära sig ngt nytt måste man ju prova sig fram och det är precis vad jag gjort med den nya digitalkameran, roligast är att fota med macro...

För att se bilderna i större format så klicka på bilden


Tänk nu på att jag är nybörjare ;)

 

Smö söta händer ;)



Liams lilla ödla ;)



Lite ljuskort

 

Mmmm...mums :)

 

Med en enkel tulipan.... ;)

 

Som sagt...man måste ju testa sig fram lite :)

Ngt särskilt kort som ni tycker va bra eller dåligt....berätta så jag vet vad jag ska tänka på :)


Fototapet

Har länge tänkt att jag skulle göra om i Liams rum och inom den snaraste framtiden hoppas jag att det blir av, ska måla om i rummen och så har jag hittat en fototapetRusta för endast 149 kronor som jag tror ska få pryda en del av ena väggen



Den passar Liam perfekt och jag är säker på att han kommer bli superglad :)

Vad tycker ni om den?


Borta bra men hemma bäst

Nu är jag visserligen inte hemma utan hos Fredrik men det är ju nästan hemma iaf :) Är iaf hemkomna från Borås nu och lite shopping blev det...I´m happy :) Ska ta bilder sen och visa er....

Nu blir det en stunds slappande med en kopp kaffe och lite data innan Fredrik ska hämta barnen. I kväll blir det nog filmkväll för mig skulle jag tro, funderar på att kolla på Gökboet (skäms nästan att säga att jag inte sett den innan)
Har ni sett den och vad tyckte ni iså fall?


Söndag och ledig dag

Så har sista lediga dagen startat och på scemat står en tripp till Borås, bara skönt att komma i väg en stund och gå o kikka lite i affärer och drömma sig bort ;)

Har jag tur kanske det finns lite rea kvar så man kan göra lite fynd till lilleman, tycker jämt man handlar till han men han är ju den i familjen som växer hela tiden nu och sliter ut kläder. Sen är han ganska bestämd med vad han vill ha, när det gäller byxor ska det va jeans och sen vill han alltid ha t-shirt och gärna collagejacka över. Absolut inte vanlig långärmad tröja och strumpor skulle han nog gå utan året runt om han fick.

Kortärmad skjorta är ngt som blivit populärt med och väst är ett favoritplagg just nu :)

Favoritplagg för mig just nu är nog tights med en go längre tröja/tunika och det har jag sett att dom har massa på Gina Tricot nu till bra pris :) Lite exempel på vad jag skulle vilja ha därifrån....



Dessa plagg är endast några som gärna hade fått ta en plats i min garderob :)


Hemma efter en trevlig kväll

Så var man hemkommen igen efter en trevlig kväll med Jessica och Dan, det bjöds på jättegod mat (thaigryta) och så spelade vi spel :) Kampen mellan man och kvinna spelades och naturligtvis vann jag och Jessica :) Och då måste jag även tillägga att frågorna som vi tjejer fick var betydligt svårare än de killarna fick :)

Men som vanligt går tiden fort när man har trevligt och vi fick bege oss hemåt...annars hade vi säkert suttit där än med spelet ;)

Just nu borde det väl egentligen vara läggdags men Robin o Max sitter o lanar och jag har sagt att de får göra det till 2 så för att vara säker på att de kommer isäng sen så håler jag mig uppe en stund till. Så nu ska jag kolla gina tricot´s hemsida en stund :)


Internetförbud och jobb

2 anledningar till varför det vart så tyst här på bloggen idag.

1. Internetförbud

Inte för mig utan för Robin, grejen är den att jag många gånger "hotat" med att ta bort internet för han när han inte sköter sig men har aldrig gjort det så jag märkte att han trodde verkligen inte att jag skulle göra det. Sagt och gjort....efter en vild diskussion och massa sura miner i går kväll så plockade jag bort sladden för han när han gått och lagt sig så i morse när han satte sig vid datan....inget internet!! Jisses sånt liv det blev, önskade verkligen att jag kunde fly fältet.... (och det kunde jag sen med) Och eftersom han inte fick använda internet så valde jag att inte sätta på min dator heller och sen har jag inte hunnit heller för den delen. För ca 1 timme sen fick han tillbaka sladden och jag hoppas nu att han tror mig nästa gång....

2. Jobb

Hade sett fram emot en helt ledig helg från jobb och trots att det hade vart lite kris på jobbet så hade jag sagt nej denna gången, sa t.o.m till chefen att jag verkligen behövde ha hela helgen ledig.

Men vad händer.... de ringer från min gamla avdelning och det är jättekris. 1 timme senare ska en dam va på röntgen i skene och de får inte tag i ngn som kan åka med..... snäll som jag är och eftersom jag tycker synd om den stackars damen så lovar jag att ställa upp...men blir det vidare till Borås sen så åker jag inte med. Halv elva till kvart över ett jobbade jag sen fick L byta av mig som blev inbeodrad för detta, det blev Borås för att gipsa. Sen ringde de även från min nuvarande avd. för att höra om jag kunde jobba i morgon eftersom det va lite kris....men jag sa faktiskt nej.

Och nu hinner jag egentligen inte sitta här heller , dags att duscha för klockan sju ska vi va hos Jessica. Och jag har värsta magkatarren nu med, kom för en stund sen....ont som fan och svullen över magen så det ser ut som att jag är i minst 7:e månaden :(

Återkommer senare i kväll när vi kommit hem igen.


Lite önskemål....

Lite vill ha från La Redoute

2 toppar och ett par tights som hade passat bra i min garderob ;)


ToppTopp


TunikaTunika


 LeggingsLeggings

Ett frächt armband till våren ä inte fel heller :)
 ArmbandArmband

Sen hittade jag lite som jag gäna skulle vilja ha till Liam med
 T-shirtT-shirt
 T-shirtT-shirt

Skjortan var snyggast i vitt :)
SkjortaSkjorta


Hungrig...

Fattar inte varför man alltid ska vänta för länge innan man börjar med maten...jag är hungrig nu och vill ha mat nu!!

Men det blir att vänta en stund till, vi valde att göra det enkelt idag så det blir pommes med kött och ngn sås till, det vet jag att killarna (Robin med kompisen Samuel ) äter med. Frågan är nu då när de har tänkt att dyka upp...de är på fritidsgården.

När vi va o handlade innan sprang jag på min kusin som jag inte pratat med på evigheter, lite kul med nya uppdateringar och jag visste redan att dom köpt hus men en rolig nyhet va att hon även ska få en liten bebis till sommaren :) Så ett stort grattis till M och A.

Oopps...dags att kolla maten ;)


Massageapparat

Kanske får vänta lite med affären...hjärtat har somnat här jämte mig i soffan nu :)

Så då kan jag passa på att visa er vad jag kom på igår att jag hade undanstoppat i garderoben...



En massageapparat!!

Hehe....tror det är mamma som köpt denna en gång och sen har den blivit liggades men i går kom jag på att jag hade den så Fredrik fick testa den på min onda skuldra. Och jag måste säga att det faktiskt hjälpte endel men idag känns det värre igen så ikväll får Fredrik använda den igen för att mjuka upp musklerna.


Zombin jämte mig pratade nyss så nu kan jag nog få han till att åka till affären ;)


Lite teknik till hemmet

Äntligen har ledigheten börjat :)

Efter jobbet la jag mig och vila en stund och jag kan ju meddela att de inte gjort ngt åt värmen här idag fast det är nog ngn grad varmare än i går. Men det blir ändå att tända massa ljus i kväll.

Och nu kan jag kolla temperaturerna nogrannare då älsklingen odnat lite tekniska leksaker till mig :) Undra om han eller jag är gladast ;)

Hem kom han iaf med nya termometrar, digitala och en placeras på övervåningen och en på undervåningen. Sen fanns det en mottagare som placeras ute som överför utetemp. till dosorna inne så jag kan se både inne och ute temp. Himla fiffigt :)



Hjärtat försöker få lite vila nu men jag tror nog att det e dags att bege sig till affären så vi kan laga lite mat sen, frågan är ju då vad man ska äta för gott i kväll?

Vad ska ni äta för gott?


Fredag



Fredag = Sista arbetsdagen för denna veckan

Även om jag älskar mitt jobb så ska det bli otroligt skönt med ledighet. Och detta blir första helgen på länge som jag ska va ledig hela helgen. Och planerna för helgen är inte många, bara ta den som den kommer och njuta av ledigheten :)

Men på lördag kväll är vi bortbjudna på lite god mat, ska bli trevligt.

Ser att klockan tickar på så det är dags att göra sig redo för jobbet, ska verkligen försöka hinna med att ringa komvux idag och så ska jag ta o ringa bostadsbolaget....och det ska jag göra NU!


Dåligt med uppdateringar...

Idag har jag helt enkelt inte hunnit med bloggen alls, dagen på jobbet sprang i väg som vanligt och jag va lika trött idag när jag kom hem. la mig faktiskt och vilade en stund men fick gå upp igen då jag nästan förfrusit båda tår och händer :(

En stel och öm nacke har kommit smygandes idag med så Fredrik fick direkt efter jobbet försöka massera lite för att försöka mjuka upp muskeln lite, men jag tror nog det får bli lite mer massage sen för annars blir det inte kul att jobba i morgon. kom faktsikt att tänka på en person nu som brukade komma till min gamla avd. och hjälpa till ibland som brukar hjälpa mig med massage på nacken när jag e dålig...får nog kolla om hon kommer dit i morgon :)

Annars har det inte hänt så mycket idag mer än att jag håller på att tvättar just nu...har tvätt till förbannelse :(

Nu kom hjärtat....dags att fjäska så min onda nacke får lite massage, ska se om jag inte kan få hjärtat att ta ett kort med för det brukar synas ganska tydligt var jag är spänd. Återkommer sen.


Varmt - Kallt

Så var man tillbaks till det här med kylan inne, idag har jag fått tända upp massa ljus för att få värme. Fattar inte vad bostadsbolaget håller på med, för ett tag sedan var det ju väldigt varmt här men så satte de på termostatrar på elementen, men då blev det istället kallt och det dröjde inte länge innan de var här och skruvade bort dom igen.

Sen tyckte dom väl att dom skulle göra ett nytt försök så nu sitter de där jävla termostatrarna på elementen igen och vad har hänt?? Jo, det blir kallt inne!! Och sen ska vi inte tala om hur kalla golven är eftersom det drar överallt....

Inte nog med detta, nu är det ju så att jag och min vän Petra bor på samma område men hon bor i ett annat hus, och nu har hon jättevarmt hemma. Så när jag har varmt så har hon iskallt och tvärtom.....

I morgon är det jag som ringer bostadsbolaget och när jag kommer hem från jobbet så ska de där förbannade termostaterna vara borta på elementen annars ska jag nog plocka bort dom själv på ngt sätt!!


Wii Fit bra för rehabilitering av strokepatienter

http://www.aftonbladet.se/pryl/article6453368.ab

Läste nu på aftonbladet att Wii Fit brädan kan jämföras med en kraftplatta som sjukvåden använder för att mäta en persons balans, en sådan kan kosta över 100 000 kronor.

Det som jag tycker är lite kul med detta är att jag vet att Borås stad har just Nintendo Wii och just Wii Fit på endel äldreboenden. Att Marks kommun skulle köpa in sådana tror jag inte är aktuellt, men frågan är nu när man läst detta om man inte skulle lyfta frågan vidare.

På ett kortidsboende och rehabavdelningar tror jag man kan ha stor nytta av detta och på äldreboenden skulle man nog kunna ha nytta av det med även om man bara skulle använda sig av vanliga spel till nintndo wii, dels så kan man aktivera de gamla och så blir det som ett gymnastikpass för dom och samtidigt så får de öva rörligheten i bl.a armar vilket är träning för deras dagliga ADL.

Så en stor eloge till Borås Stad som köper dessa produkter till olika boenden.

Hur är det i din kommun? Använder ni er av Nintendo Wii eller kanske några andra spelkonsoller på äldreboenden?


Romantiken blommar igen...

Så va det dags igen.....

I dag är jag och hjärtat otroligt romantiska av oss, sitter sida vid sida i sängen med varsin dator i knät :) Säker sex skulle man kanske kunna kalla det med...hehe

För övrigt händer det inte så mycket i kväll...men nu börjar han prata om fotboll!! Fattar ni...Fotboll!!! Ännu mer romantik i kväll verkar det som.

Tror jag får ta och surfa runt lite och se om jag hittar ngt kul...återkommer senare :)


Trött Petra och glad Robin

Idag kom äntligen Robins jeans som han fått vänta på ( fick ju beställa nya eftersom de han fick i julklapp var för små )



Så om någon är intresserad så har jag ett par sådan Evisu jeans som på bilden till salu i stl.32

När det gäller mig själv så är jag också glad men mest trött idag, har vart mycket på jobbet och skulle slutat halv fyra men va nog inte därifrån innan kvart över. Nåja...jag kompenserade väl morgonen kan man säga eftersom jag försov mig....dom ringde och väckte mig :(

Väntar nu på att Fredrik ska komma sen blir det lite handling...kanske en sväng till Mira "tokmorsan" med.

Nu: Kaffe och en cig :)


Låt inte ögat lura er....

En tänkvärd text som jag gillar låter jag avsluta denna dagen.

Vad ser ni systrar?

Vad ser ni systrar, vad ser ni säg? Tänker ni inom er, när ni tittar på mig: " en knarrig gumma, inte särskilt kvick, osäker om vanor, med frånvarande blick som spiller ut maten och inte ger svar när ni muttrar om henne som aldrig blir klar."

Som inte ser ut att märka vad ni gör och ständigt tappar käppen och inte ser sig för, och viljelöst låter er göra hur ni vill med matning och tvättning och allt som hör till.

Är det så ni tänker, när ni ser mig, säg. ÖPPNA ögonen systrar, titta närmare på mig.

Jag ska tala om vem jag är, som sitter här så still, som gör vad ni ber mig och äter när ni vill.

- jag är ett tioårs barn med en far och enmor, som älskar mig och min syster och min bror. En sextonårsflicka, smäcker och grann, med drömmar att snart få möta en man.

En brud nästan tjugo - mitt hjärta slår volt, vid minnen av löften jag givit och hållt. Vid tjugofem - ännu har jag egna små, som behöver mig i hemmets lugna vrå.

En kvinna på trettio, mina barn växer fort och hjälper varandra i smått och i stort. Vid fyrtio är de alla vuxna och alla flyger ut. Men maken är kvar, och glädjen ej slut. Vid femtio kommer barnbarn och fyller vår dag, åter har vi småttingar, min älskade och jag.

Mörka dagar faller över mig, min make är död. jag går mot en framtid i ensamhet och nöd. De mina har nog att ordna med sitt, men minnen av åren och kärleken är mitt.

Naturen är grym, när man är gammal och krokig får en att verka en aning tokig. Nu är jag bara en gammal kvinna, som sett krafterna tyna och charmen försvinna.

Men inuti denna kropp bor ännu en ung.

Då och då uppfylls mitt medfarna hjärta. jag minns min glädje, jag minns min smärta, och jag älskar och lever om livet på nytt, och tänker på åren, de alltför få som flytt och accepterar kalla fakta, att inget kan bestå.

Om ni ÖPPNAR era ögon, systrar, så ser ni ej bara en knarrig gumma. Kom närmare, se MIG!


Snurrigt....

Så va man hemma igen då efter ett arbetspass på jobbet, och i kväll är jag både trött och uppe i varv på samma gång...hjärnan går på högvarv...

Det har vart en bra kväll på jobbet men jag måste säga att jag märkt det sista att mitt engagemang har kommit tillbaks på ett sätt som jag inte känt på länge. Om det är positivt eller inte vet jag inte riktigt än...känner att det stressar upp mig och vissa saker kan man ju inte påverka så då är det ju onödigt att ödsla tid och energi på det.

Känner att min hjärna måste få börja jobba lite mer igen...ringde komvux idag men fick inte tag på den läraren jag sökte så ett nytt försök ska göras i morgon. har funderingar på att läsa en kurs på distans vid sidan av jobbet och jag tror dom ska köra den kursen denna terminen. Det är socialpsykiatri...tror den kan va ett bra komplement eftersom jag redan har kurserna psykologi, äldrepsykiatri och socialt behandlingsarbete.

Måste fortsätta utvecklas så kanske jag kommer underfund med vad jag vill bli när jag blir stor ;)


Dags att göra lite nytta....

Efter att bara ha latat mig hela dagen är det nu dags att bege sig ut, närmare bestämt bege sig till jobbet. Och idag ska Liam få göra mig sällskap på jobbet i en timme :) Detta för att det är lite onödigt att lämna han på dagis nu när Fredrik sen ska han han när han kommer hem vid fyratiden.

Sen så har vi det oftast lugnt på jobbet vid denna tiden då det är kaffe, och så brukar de gamla gilla när det kommer barn på besök :)


Jobba en timme för Haiti

Sen till lite mer tragiska nyheter.... Haiti

Vill man hjälpa till och skänka pengar så kan man läsa på Aftonbladet.se om Jobba en timme för Haiti. Om hela sveriges arbetskraft skulle  ge en timlön skulle vi kunna skrapa ihop 500 miljoner. En halv miljard!

Ni kan läsa mer på aftonbladet.se


Årets nykomling

Först vill jag säga ett stort Grattis till Jonas Jerebko som fick pris för årets nykomling på idrottsgalan. För er som inte känner till Jonas så blev han förste svenska spelaren i amerikanska basketligan NBA när han draftades och skrev på för Detroit Pistons.

Bilden lånade jag på bt.se och Jonas kunde inte närvara vid prisutdelningen och istälet är det hans mamma som tar emot priset. Och hans mamma är min före detta underbara chef :)




God Morgon

Liam kämpade en bra stund med att få upp mig idag och sen ringde hjärtat som tur va så jag lyckades vakna till, men jag hade lätt kunnat lägga mig ner igen och stensomna. Förstår inte varifrån denna tröttheten kommer!!


Tävling igen

Hos Julia kan man vinna en grym goodiebag till ett värde av 10.000 kronor



Vinstlista:
Från Voodolls: 4 stycken voodolls
Från Wear design: En fin, hjärtformad halsbandsklocka 
Från Fotosonic: Ett kamerastativ som går att fästa på det mesta
FrånEasewhite: Två paket med tandblekning
Från Smalslips: En snygg klocka 
Från Amors pilar: Massagestaven Ina Purple, det vattenbaserade glidmedlet Eros Aqua och desinfektionsrengöringen Invit hygiene(amorspilar.se är en erotikbutik på nätet som säljer sexleksaker)
Från Jholmtshirt: Två stycken valfria t-shirts
Från Juvelia smycken: Ett valfritt namnarmband eller namnsmycke
Från Wild outdoor lifeVäst i valfri storlek från Pinewood
Från My heart: Spelet "52 magiska veckor
Från Sunny coco: ett antal tigerbalsam och parfymoljor
Från L8nyberg: En mineralfoundation
Från Importklader: Två hotpants i spets, en röd och en svart
Från Swefox: Ett set med matchande armband och klocka
Från Bagatoo: En snygg resväska i svart, rosa eller blå
Från A&I Design: Virvar Jacquard handduk och tre paradishanddukar i orange, grön och lila
Från Styleimport: En optisk pekfingermus till datorn
Från Caruso: ett svart, vackert litet smyckeskrin med trollsländelås
Från Partyprylar: Spelet "sanning eller konsekvens"
Från Disdou: 3 stycken mössor
Från Wellnessproducts: en swissdepil - hårborttagning utan smärta
Från Ecozoom: En t-shirt i valfri färg och storlek
Från Minmusli: 2 x 100 presentkort på müsli samt plåtburkar
Från Thaliahalsa: En huvudmassör 
Från Webstrumpor: Ett par stay ups och tre par strumpor
Från Goldwell: Ultra volume schampo och balsam (mina favoriter!) samt hårsprayerna Sparkling fix och Magic finish
Från Önskefoto: En egen canvastavla, 20x30 cm
Från I+m naturkosmetik: Body refresh grapefruit - body lotion + shower gel & Hydro-Performance Facial Tonic + Day Creme.
Från Calas: ett par örhängen i äkta silver och bergskristall
Från ELF: 4 ögonskuggor (mina favoriter!)
Från Jeanettes naturtvål: en tvål med doft av granatäpple
Från Vekk: en mild liquid Soap, en anti acne creame, en instant pore minimizer, en anti acne soft mask

Denna goodiebag vill jag verkligen vinna!!


Tävling

Mira "Tokmorsan" har nu en superbra tävling som jag naturligtvis är med i.



Vill ni också vara med och tävla så klicka här


Hjälp önskas....

Har ju lånat hem en systemkamera ( EOS 300D ), men tycker att den är väldigt känslig när det gäller mörker. Så nu undrar jag om ngn kan svara på om dessa systemkameror oftare kräver bättre blixt än vad en vanlig digitalkamera gör? Bör man ha en extrablixt?

Om det är så och ni kanske vet var man köper det billigast iså fall så tipsa mig gärna :)


Låt bloggen fortsätta....

http://www.aftonbladet.se/wendela/article5677669.ab

Hittade en artiken på aftonbladet där man kan läsa om en tjej som fortsatt blogga åt sin döda syster, det var hennes vilja att bloggen skulle fortsätta.

Kan med en gång säga att om ngt hade hänt mig så skulle jag absolut vilja att ngn av mina närmaste fortsatte med min blogg. Fast andra sidor på nätet skulle jag vilja ha avslutade.

Hur skulle ni vilja ha det?

Kan också säga att jag än idag efter snart 2 år inte har tagit bort min lillebror från min msn-lista, har inte heller raderat han från mobilen. Kommer jag ngn gång göra det? Vet inte.... än är jag inte redo för det iaf...


Veckans ordspråk




Det är bättre att vara förberedd på en möjlighet och inte få den, än att få en möjlighet och inte vara förberedd






Vad har du för yrke?

God morgon allesammans!

Läste nyss ett inlägg där en person skulle sluta sympatisera med undersköterskor / sjuksköterskor för det var inte värre än det jobb personen i fråga själv hade...

Nåja, kanske man inte riktigt kan jämföra vissa yrken och man behöver inte sympatisera med andra...

Jag arbetar som undersköterska och det är ngt jag valt själv så ngn sympati för att jag har ett jobb som jag gillar vill inte jag ha iaf.

Det jag ville komma till egentligen var att jag skulle vilja veta lite om mina läsare...

Vad arbetar du med?

Vill du fortsätta med det jobbet eller har du några andra mål och drömmar i livet?


Minnesmonument

30 Oktober 1998 var det en discoteksbrand i Göteborg där 63 personer omkom och omkring 200 skadades.

Vid denna plats ligger Lek och buslandet där vi va i går och utanför finns ett minnesmonument där alla omkomnas namn står på.



   

En tragisk händelse och jag kan nog inte ens föreställa mig hur det kan ha vart, så många som miste livet och så många skadade...så unga personer....

Ett väldigt fint minnesmonument och som man kan se så tänds det ljus och lämnas blommor än idag....


Mumsigt....

Efter jobbet i kväll mumsade jag o Fredrik i oss lite gott som mamma fixat till oss i går, men tyvärr så orkade vi inte äta ngt i går...

Brödet är hembakat foccacia, till det ngn slags skinka med tomat och ngn slags ost, lite olja på det och ngn färsk örtkrydda ;) Hehe...inte så bra koll på vad det va jag tryckte i mig men det va gott iaf :)

 

Provade även att ta några kort utan blixt ( måste ju prova sig fram nu när man ska lära sig en ny kamera )

 


Lek och buslandet i Götebord



Lite bilder från gårdagen

OBS! Bilderna är klickbara om ni vi se dem i större format




 

 

   

   

   


Tanden är borta

Liam drog ju ut sin tand i fredgs så nu är han så här snygg ;)

 

Tandfen kom sen med ser det ut som ;)


ARG!!



Skrev ett långt inlägg innan, och vad händer?

Allt försvinner!!!

Det fortsatte att krångla med att kunna ladda upp bilderna till datorn från systemkameran, fast nu verkar det som att det börjar lösa sig så med lite tur så kommer det upp lite bilder sen som jag provat att ta med den "nya" kameran som jag försöker förstå mig på ;)

Vad hittar ni på ikväll för kul?


Kram



Så idag skickar jag en stor kram till er alla!


Dags för att leka

Idag har Fredrik kommir på den briljanta idén att vi ska åka till Göteborg och besöka Lek & Buslandet :)

Så jag antar att det är dags att dra på sig lekkläderna och plocka fram barnasinnet för idag ska det klättras och åka rutchkana...hmm...det sistnämnda kanske jag hoppar över...iaf den den jättehemska rutchkanan som Liam lura upp mig på sist och som gav mig brännskador på armen :(

Kameran följer naturligtvis med :)

Medans vi är där och roar oss så ska Robin ha kompis här hemma och roa sig med att Lana, så ikväll blir det antagligen inte en lugn stund här eftersom Liam har tjatat om att han också ska lana med Robin ngn gång. Antar att min dator får lånas ut en stund till lilleman ikväll så han får va med de stora killarna :)

Dags att hälla i sig kaffet och sen ta en tur med dammsugaren här hemma innan det e dags att försöka komma i väg, jag är verkligen inte snabb på förmiddagen...ska bara...hehe



Vad ska ni hitta på idag?


Systemkamera??

Har ju fått låna en digital systemkamera för att se vad vi tycker....ev. köpa... men det har bara krånglat, kanske inte är meningen att vi ska ha en systemkamera...

Först så hade vi ingen batteriladdare, när vi väl fick den så var batteriet helt jävla kass så Fredrik fick införskaffa ett nytt. Sen så funka det..., och mitt objektiv till min gamla systemkamera passa till den digitala utan några problem....det va positivt!

Sen kommer problem igen, nu kan vi inte lägga in korten i datorn!!!

Drivrutiner fatts och det försökte Fredrik lösa i går men det fortsatte krångla, så kanske idag....

Får vi ordning på allt så lovar jag att ni kommer få se massa onödiga kort sen...hehe


God Morgon

Lördag morgon och huvudvärk, nästan så man skulle kunna tro att jag har vart på krogen igår men det har jag inte. I går va det en lugn kväll hemma med Fredrik och barnen, eller så lugn den kan va med tre barn varav en var på ett bedrövligt humör...

Gjorde tacotårta och det va första gången för Fredrik och hans barn att äta detta men det gick hem :)



Mamma börjar bli bortskämd med för även denna gången gick jag sen över med en bit till henne eftersom det blev över :)

Gjorde mig till och fixade efterrätt sen med, men detta var första gången för mig med att äta men gott va det :)



Skulle provat en smaksatt latte igår med men det glömde jag av :(

Fredrik hade vart så gullig och köpt smaktillsatser till mig i går....



Nine: Det är bara att komma över om du vill smaka ;)

Sen vet jag inte vad jag hade gjort för att förtjäna detta.....

 

Kärlek


Nu är den borta....

Liams fula tand är nu borta!!

Han hade vart jätteduktig idag och jag är såååå stolt över han. Hoppas nu att det inte blir några mer tandutdragningar för han och att den nya tanden som ska komma inte är skadad.



Fredagen är här och ledigheten, ikväll blir det mys med Fredrik och alla barn. Och ikväll ska jag bjuda på tacotårta :)

Men innan det är dags att sätta igång med allt så blir det en stunds vila, lite trött nu efter en hektisk dag på jobbet.

Vad ska alla mina kära bloggvänner hitta på i helgen då?


Till Er....

Idag är det Tulpanens dag så självklart vill jag ge alla mina läsare en underbar bukett med tulpaner!




Önkar er alla en underbar helg med!


Filmkväll....

Dags för film :)


Mera fynd....

Gjorde mer fynd idag :)

Två halsband...

 

Och två armband :)

 

Nu ska ni få gissa hur mycket jag betalade totalt? :)


Lite mat kanske....

Hungrig och maten strax klar, väntar bara på att Fredrik ska dyka upp med. Han är inne hos mamma o hjälper henne, hon har tydligen köpt sig en ny liten laptop :( Avundsjuk...jag?? Hmm....kanske...hoppas verkligen inte hon köpt en rosa sötnos ;)

Ikväll blir det iaf pastagratäng


Radiotjänst och vattenfall

Nu har jag vart duktig, äntligen tog jag mig i kragen och ringde både vattenfall och radiotjänst för att ändra så jag får faktura månadsvis istället för varannan och var tredje månad. Tycker det är lättare att ha koll på ekonomin när man har allt varje månad och så slipper man de där jättehöga räkningarna som annars brukar dyka upp när man har minst råd med det ;)




God Morgon

Blev lite stressigt i morse men nu har jag kommit i kapp, har vart hos ögonläkaren med Liam så nu är allt klart för att beställa glasögon :) Så inom en snar framtid ska ni få se min lilla sötnos i glasöon.

Nu är det dags för en stunds mys med Liam innan han ska till sin pappa, och vi ska kolla på Rädda Willy 3


I mitt hem...

.... står nu en sån här :)



Lovar att berätta i morgon vad jag tycker om den, Fredrik får dricka espresso och jag ska göra mig en latte. Förhoppningsvis en smaksatt latte ;)


Värme :)

Idag när jag kom hem från jobbet kände jag genast att det var varmt inne i lägenheten igen :) Efter en stund upptäcker jag att de har vart inne och plockat av termostaterna som de satte på elementen häromdagen...hmm, antar att de har förstått att det inte blev så bra...

Jag är iaf superglad så nu kanske jag inte behöver ha raggsockar på mig i natt iaf ;)


Begär!!

Va bara tvungen att ha choklad!!!

Så nu har jag tryckt i mig 1 pigall och lite annan choklad som jag hittade i kylen hos Fredrik :) Känner fortfarande ett sug så den där sista biten ryker nog nu ;)


Tänkvärt


Trötthetsyndrom

Förstår inte hur man kan bli så trött som jag vart idag av att inte göra ngt alls?

Visst har jag jobbat (eller vad man nu ska kalla det ), 2 timmar va jag på jobbet sen tillbringade jag resten av dagen inne på Borås lasarett med en vårdtagare, och som vanligt när man är där så består 90 % av tiden av väntan och ännu mer väntan. Ett tag önskade jag att jag hade en brits att lägga mig på med ;)

Var hemma lagom till att jag skulle hämta Liam på dais och sen blev det soffläge med en filt om mig och massa tända ljus eftersom jag håller på att förfrysa här hemma. Liam blev glad både över kläderna och filmerna så idag kollade vi på Rädda Willy 2.

Till kvällsmat fick det bli varm choklad och smörgås, värmande dryck behövdes verkligen.

Förrutom detta så har inte många knop gjorts och sängen står redo känner jag, dags att dra på sig pyjamas och raggsockar så jag inte förfryser tills i morgon bitti!

Hoppas verkligen jag har mer energi i morgon!


Lämnade småbarn ensamma

Det här kunde man läsa på bt.se idag:

När polisen stoppade bilist på Lars Kaggsgatan vid 00.40-tiden i natt sa han att var ute och övade inför en uppkörning i dag.

Mannen som är i 35-årsåldern visade tecken på narkotikpåverkan. Men inte nog med det – han hade lämnat sina två små barn ensamma hemma, en ettåring och en tvååring.
– När polispatrullen kom till bostaden var de vakna, säger Lennart Stenquist, inre befäl vid Boråspolisen.

Efter en koll med Vägverket visade det sig att uppgiften om uppkörningen i dag stämde. Mannen hade verkligen en tid vid lunch.
– Så det blir inget med det, säger Lennart Stenquist.

Efter provtagning släpptes mannen i väntan på utredning och de sociala myndigheterna kontaktades angående barnen.

Vad är det med folk egentligen? Det va ju rena turen att polisen stoppade honom, tänk om han istället hade råkat ut för en olycka....hur länge hade då kanse de små barnen vart själva innan ngn upptäckte det?

Fy fan!


Liten guide till markbesökare

Läste i en bekants blogg häromdagen och jag blev väldigt förtjust i detta inlägg, så med Jannes tillåtelse så har jag nu kopierat hans text så mina läsare får läsa :)


Tänkte vara snäll och underlätta för er som till äventyrs tänkt er till att besöka Marks kommun. Här följer lite tips och råd som kommer att underlätta för er när ni trafikerar kommunens vägar och gator.

En av det viktigaste reglerna är användandet av blinkers. Undvik så långt det är möjligt att visa vart du ska. Det har ingen med att göra. Speciellt viktigt är det i rondeller.
Placera dig mitt i körfältet vid vänstersväng så att stoppeffekten för bakomvarande trafik blir maximal.
Vid körning på landsväg lämna inte mittlinjens trygga värld och behåll helljuset på för då ser Du bättre.
Högerregeln existerar inte i Mark. Kommunens policy är att inte släppa in högern, ej heller i trafiken.
Vid parkering se till att du tar maximalt med plats, gärna nära en korsning eller ett krön. Stå inte mittimellan linjerna i rutan utan gärna med ett eller flera hjul på så många linjer som möjligt.
Om du letar efter något eller någon, stanna gärna mitt i vägen tills du orienterat dig.
Vid köande vid trafikljus så bör du vänta tills hela stolpen blir grön innan du kör vidare.
Undvik ögonkontakt vid komplicerade situationer, det är oartigt att stirra.

Om du färdas till fots så undvik i möjligaste mån gångbanor och trottoarer. Snedda hellre fram och tillbaka diagonalt över gatan. Det är extra viktigt vid mörker och dåligt väder när sikten är begränsad. Om du tänker korsa en gata till fots på övergångsställe bör du göra det mycket överraskande. Titta gärna bakåt innan du kastar dig ut och gå sedan släpigt över till andra sidan. Om du har möjlighet byt gärna låt på Ipoden eller SMS:a under tiden du går.
Om du promenerar med hund så ska du gå på höger sida och hålla hunden i långt koppel till vänster om dig, in emot trafiken. Detta gäller även vid promenad med en eller flera små barn. Tänk på att om du kedjeröker samt pratar i mobiltelefon samtidigt som ni promenerar så kan barn och husdjur störa trafiken effektivt.

Vid färd med cykel finns det några viktiga saker att tänka på.
Om du har cykelhjälm är du odödlig och kan korsa alla typer av trafikleder i hög fart och utan se dig för.
Cykel ska i Mark framföras, även om det finns cykelbana, på vägen. Helst på vänster sida emot mötande trafik.
Det håller skärpan uppe hos bilisterna. Lampa bör inte användas i mörker för då kan någon råka få syn på dig.

Lycka till i trafiken!




Här hittar ni till Jannes blogg om ni vill läsa mer :)


God Morgon

Vaknade och kände mig rätt pigg, men tyckte det va konstigt att klockan inte ringt.... Kollade klockan, kvart i fyra!!! Hur kunde jag vara så pigg? Bara att dra täcket över huvudet och somna om, vilket inte va det lättaste. Men när klockan några timmar senare ringer då är jag minsann inte så pigg...snozade flera ggr men nu är jag iaf uppe ( nätt och jämt )

Mer kaffe behövs!!

Vill att det ska vara eftermiddag nu för då kommer änligen Liam hem igen!!


Vänner

Vänner är som underkläder... de är nära! Bra vänner är som kondomer...de skyddar en! Bästa vänner är som Viagra... de håller en uppe när man är nere!


Shopping

Gjorde ju endel reafynd idag :)

En tröja till Robin från JC (tjockare material så han kan även ha den som vårjacka)



På KappAhl gjorde jag mer fynd och där hade jag ju halva reapriset

En collegejacka till Liam för 60 kronor, en väst till Liam för 60 kronor (han älskar den västen han har nu så han kommer bli superglad för en till )

  

Och så blev det en tröja till Liam med för 40 kronor



Sen måste jag ju själv ha ngt med, och jag som älskar halsband kunde naturligtvis inte låta bli...hehe. Ett rejält fynd måste jag säga, betalade endast 25 kronor :)

 

Borde va såna här priser jämt, då har ju t.o.m en ensamstående kommunalanställd undersköterska råd att handla ;)


Kallt??

Har nu mätt temperaturen i vardagsrummet, kan då tala om också att jag har endel värmeljus tända.

Temperaturen mitt i rummet visar 20,2 grader och på golvet 18 grader!

Men jag kan lova att det känns som att det är kallare och antagligen beror det på att det drar från fönstren här som är urgamla och bostadsbolaget vägrar sätta in nya fönster!

(Och jag är väldigt frusen av mig med kanske jag borde tala om)


Veckans ordspråk


Endast en sak behöver ändra på sig för att vi ska uppleva lycka i våra liv - var vi fokuserar vår uppmärksamhet


Ett paket kom idag....

Idag fick jag ett paket på posten....



Det var min vinst som jag vann i en tävling för ett tag sedan :)

Gjorde faktiskt lite reafynd idag, lovar att lägga upp bilder lite senare ikväll.


Lite varmare...

Efter lite städning så har man äntligen lyckats få upp lite värme.....



Nu är det bara lite mat som behövs med....och en kopp kaffe naturligtvis :)

Sen får det nog bli en promenad till byn, på halva reapriset KappAhl fick jag sms om...kan ju vara värt att kolla om man kanske hittar ngt till lilleman som växer så det knakar :)

Har ni gjort några reafynd i år?


God Morgon

Klockan är snart tolv men jag säger ändå God Morgon, var uppe med Robin i morse men hoppade tillbaks in i sängen så fort jag kunde sen...in under det varma täcket. För att inte förfrysa inatt har jag haft både pyjamas och raggsockar på mig samt att jag alltid virar in mig två varv i täcket....fy fan för kyla!

Idag står det städa på schemat och förhoppningsvis kan det få upp värmen....

Veckan består sen mest av jobb förrutom torsdag som jag bytt bort eftersom vi ska till ögonläkaren med Liam på morgonen, vet inte hur lång tid det kommer ta och så ska han få droppar i ögonen så kan kan se lite suddigt resten av dagen och vara extra känslig mot ljus. När detta besöket är gjort så är det fritt fram för oss att beställa glasögon till lilleman.

På fredag morgon ska han till tandläkaren, men eftersom jag har sån tandläkarskräck så får hans pappa ta det besöket. En framtand ska dras ut!! När han va lite slog han i en framtand så den trycktes upp men sen sjönk den ner igen men den har varit missfärgad hela tiden, men nu när den nya tanden antagligen är på väg så har den tryckt på den gamla på ett konstigt sätt så att roten av den gamla sticker ut i tandköttet...svårt att förklara men det ser konstigt ut och nu ska den dras iaf. Är lite nervös för hur detta ska gå och jag antar att han kommer va väldigt öm i tandköttet sen. Tror nog jag får köpa en fin present till han på fredag.

Antar att det är dags att sätta fart nu...men först en kopp kaffe till ;)


Tävling



Nu har du chansen att vinna ett wrap around Humanity for All armband i valfri färg från TINTIN Style hos En mammas dagbok.

Tycker det va så himla läckert så jag hoppas verkligen att jag vinner, och om jag skulle vinna så skulle jag vilja ha armbandet i svart.


Kallt ute...kallt inne...

Inte nog med att det är kallt ute så är det kallt inne nu med :(

Har ju sagt innan att jag haft det väldigt varmt här, lite för varmt t.o.m. Men i fredags var de här och satte termostater på elementen så nu bestämmer bostadsbolaget värmen! Och inte tycker de att vi ska ha det varmt, och golven är verkligen iskalla!

Efter att ha jobbat hela kvällen så längtar man hem till värmen och att kunna krypa ner i soffan, istället får jag springa runt och tända massa ljus och så har jag satt på kaffe för att kunna få lite värme!






Övervåld....

Skrev ju ett inlägg om övervåld som ni kan läsa lite längre ner, fick en kommentar på detta som jag gärna delar med mig av till mina kära läsare. Jag har inget att dölja men som vanligt när ngn skriver en mindre positiv kommentar så vågar de inte stå för vem de är utan måste vara anonyma....

Kommentar: Säger tjejen som knullat kommunens genom tiderna värsta våldsverkae

Visst va det en mogen kommentar?

Vad säger jag nu då om detta?

Tänker inte förneka, visst är det så att ett av mina ex faktiskt kanske är kommunens genom tiderna värsta våldsverkare, men jag vill då påpeka att jag aldrig försvarat ngn han gjort. Sen vet jag inte vad det har med mitt inlägg om övervåd av vakter och poliser att göra?

Jag är total motståndare mot all våld och jag avskyr det!

Är det ngn mer som har åsikter om att jag en gång vart tillsammans med en våldsverkare fast jag själv tar avstånd mot våld så är ni välkomna att kommentera, men att vara anonym och inte våga stå för vad man skriver är bara barnsligt och fegt! Kan ju undra varför personen i fråga valt att va anonym....

Jag är en människa av kött och blod och jag har känslor precis som alla andra!


Filmdags

Jag är mätt och belåten, kaffe har jag fått med och även en mysstund med pussar och kramar av sötaste Celine. Jag är nöjd för tillfället och ligger nu nerbädadd i sängen för att kolla film, hjärtat har vart gullig och fixat en stor isvatten (det bästa som finns) och en skål med chips...hehe..nu är det dags att kolla film :)

Ikväll blir det Johan Falk - National Target


Så här kan det se ut....


Allt är i sin ordning...

Affären avklarad, Fredrik står vid spisen och jag sitter vid datan med en kopp kaffe...som ni förstår så är allt i sin ordning här. Sen va jag ganska snäll nyss och tog den där sista kolabåten som låg i kylen så nu slipper Fredrik oroa sig för att äta massa onyttigheter...det tar jag hand om :)

Hoppas nu att det här onyttiga kan ta bort min huvudvärk för den är riktigt besvärlig idag och envis...


Dagen efter mat....

Då tänker många pizza eller kanske hamburgare.... men inte jag! Jag vill ha hemmalagad mat... så strax blir det att åka till affären. Så tyvärr måste jag resa mig ur sängen vilket jag inte gjort så mycket idag förrutom när jag vart ute o rökat :(

Har också insett att de flesta som va med i går vart dåliga idag, förrutom "M" som va ganska pigg. Men en annan "M" va desto sämre och såg inte så kul ut idag...stackarn hade stått på huvudet i går och slagit i ansiktet... Robin har vart hos hennes son i natt så jag kan ju meddela att de undrar vad vi gjort igår egentligen...hehe

Åter till maten, tyvärr så räcker det inte med att åka till affären, måste ju komma på vad man ska handla med och det är inte lätt för jag vet inte vad jag vill ha...det enda jag vet är att jag i smyg planerar att överlåta matlagningen till Fredrik :) Det blir som ett straff för att han vart så bakis idag...hehe :) ( detta gör jag naturligtvis för eran skull så jag hinner blogga och kanske t.o.m lägga upp lite bilder )

Vad ska det bli för mat nu då...potatisgratäng eller klyftpotatis med grönsaker....och ngt kött till...hmm...

Sen måste jag ju ha chips i kväll med...har två filmer som väntar...

Så nu vet ni att min kväll kommer bli lat och antagligen kommer jag äta för mycket och va onyttig som tusan. Då kommer jag känna mig lika oattraktiv som Fredrik nyss uttryckte att han kände sig ;)


Dagen efter....

Vaknade upp med en bedrövlig huvudvärk i morse som inte riktigt vill ge med sig...kan undra varför ;)

Gårdagen va riktigt bra och det va massa folk ute, träffade mycket folk som man inte träffar så ofta så det va lite kul :) Jag skötte mig bra och det har nog de andra gjort med för tyvärr har jag inge roliga skandaler att berätta om...men kort har jag :) Men det får bli senare när jag kommit hem, är fortfarande hemma hos Fredrik..och han är bakis idag kan jag lova...hehe.

Verkar som detta kommer bli en lååång och slö dag....

Nu vill jag bara att min huvudvärk ska försvinna så jag får väl ta o vila lite till

Vad hittar ni på idag?


Hårförlängning

Håret som skall sättas på plats



Långt blir det iaf....

 

Eftersom jag ska jobba hela kväll nu så gjorde vi en fläta...till kvällen släpper jag ut det igen ;)

 


Fredag

God morgon allesammans ute i kylan!

Hujeda mig va kallt det är idag..... så en påminnelse till er alla...


Har man ingen mössa så blir man förkyld.
Är man förkyld så blir man troligen hes.
Är man hes så måste man viska.
Den som viskar han ljuger.
Ljuger man så åker man i fängelse.
Åker man i fängelse börjar man troligen knarka.
Knarkar man så dör man!
SÅ GLÖM FÖR HELVETE INTE MÖSSAN!


Nu hoppas jag ni alla tar på er ordentligt idag!

Sitter med mitt underbara värmande morgonkaffe, har läst bloggar, kollat facebook, nyheter mm. Nu är det nog dags att ta på sig innan Nine kommer. Nu är det snart dags för operation sätta i löshår....nu hoppas vi att detta blir bra, och framförallt att färgen stämmer bra och att längden blir bra utan att vi ska behöva klippa...fast jag misstänker att det kommer va för långt. ( eller så kommer det bara kännas så pga ovana)

Klockan 14 är det dags för jobbet och efter jobbet blir det partaj...ska bli skitkul för det va ett tag sen jag va ute nu. Blir lite stressigt bara, blir hem snabbt efter jobbet för att byta om, sen ska jag hämta upp Karin som ska följa med oss ut ikväll :) sen blir det hem till Fredrik där vinet står på kylning :)

Måste förbereda allt nu på dagen så jag inte står i kväll o river ut halva garderoben ;)

Ska försöka ta lite kort när vi sätter i löshåret och hinner jag så lägger jag i bilder innan jobbet.

Vad ska ni andra hitta på ikväll och i helgen?


Tävling



Hos Caccao.se kan du tävla om en snygg klocka i valfri färg från Neptune. Tävlingen hittar du här.


Vill ha....

Hittade lite på Lindex Shop Online

Det rosa linnet skulle jag gärna vilja ha i vitt med, alltid bra med enfärgade baslinnen :)

Lindex Shop Online - Topp Lindex Shop Online - Linne

Lindex Shop Online - Tröja Lindex Shop Online - Leggings


Shopping...

Fyndade en tröja på Wilma idag till fyndpriset av 80 kronor

 

lindex blev det ett par tights som jag inte kunde motstå ;)

 

Och med posten kom de här idag....



Så när Liam kommer hem nästa gång så vet jag vad vi ska göra ;)


Snölek...

Tog några bilder i går när Liam va ute och lekte i snön...de fryser inte det minsta...hehe

 


Risk för snö ras....

Ganska läckert faktiskt




Övervåld

Läste i markbladet om en händelse som inträffade på juldagen på kinna hotell, efter att ha läst om det inträffade så låter det som övervåld av vakterna och ett "grisigt" beteende mot en tjej.

Tyvärr händer sånt här alldeles för ofta ute på krogar, vakter som använder övervåld och gärna visar upp sina befogenheter. Nu är inte alla vakter sådana för det finns många bra men även många "svin" som jag skulle vilja kalla dom. Så är det även när det gäller poliser.

När jag läste om det inträffade på kinna hotell så tänkte jag just på en särskild vakt och blir inte förvånad om det var han det gällde, det finns just en person som absolut inte borde jobba där.

Jag hoppas verkligen inte att jag råkar ut för såna vakter ngn gång!


Testar

Testar bara för att kolla så allt är i sin ordning igen

Torsdags stek

Så var torsdags steken tillagad och uppäten...gott va det o mätt blev jag.

Vännen Nine var över en sväng innan med för att klippa till hår och ta med det hem för att fixa klart, naturligtvis pratar jag om hårförlängningen som jag ska testa i morgon för första gången. Lite nervös faktiskt, var längesen jag hade i en förlängning nu och då var håret mörkt...nu är jag ju blond... hoppas verkligen att det blir bra :)

Lovar att ni ska få se bilder sen om det blir bra ;)

Hjärtat sitter i soffan och väntar antagligen på att jag ska bli klar så vi kan åka ngn gång. 50 minuter kvar innan jag ska va på jobbet o innan dess har jag lite ärenden...jag är verkligen superbra på att planera min tid ;)

Vad ska ni andra hitta på idag?

Ursäkta om texten ser konstig ut men jag mitt smarthuvud tryckte ngn stans på tangentbordet så det blev så här och varken hinner eller orkar krängla med det nu...hoppas ni har överseende.

Torsdag morgon

I dag har jag kommit upp ytterligare lite tidigare, lite jobbigt men jag är ändå nöjd. Robin har jag väckt men har har inte kommit upp än, får snart gå up o säga till han.

Idag ska jag göra stek så alldeles strax ska jag börja förbereda för det, börjar ju jobba 14 idag så det får bli tidig middag och det tar ju ett tag att fixa.

Men först blir det kaffe och läsa lite nyheter...


Film

Filmkvällen är över, filmen vi såg var Wallander - Kuriren
Precis som alla andra Wallander filmer så var den bra :)



Nu är det iaf läggdags...och Robin har inte somnat än hörde jag precis. Hmm...i morgon blir det att dra upp han tidigt så han kan somna i tid ( fast då gäller det att jag själv kommer upp i tid med )

Natti natti


Ännu en kväll på jobbet

Tredje kvällen denna veckan är avklarad på jobbet... bara två kvällar kvar. I morgon var min lediga dag men ska jobba på min gamla avdelning istället...ska bli skitkul :)

Först nu är jag klar med alla min måsten som jag har när jag kommer hem från jobbet...frivilliga måsten får jag väl tillägga :) Fredrik hoppas nog att jag är klar snart så att vi kan börja kolla på film som jag efterfrågat i kväll, det blir en Wallander film men jag vet inte vilken så det får jag berätta sen.

Mina kära bloggvänner har varit flitiga idag, hade massa blogginlägg att läsa :) Det är verkligen superbra med bloglovin, man missar inte ett enda inlägg då :) Tråkigt är bara att det finns några bloggar som jag brukar läsa som inte har bloglovin, då händer det ju tyvärr att jag missar endel ibland.

Så ni som inte har bloglovin, se till att skaffa det NU :) Berätta sen för mig när ni skaffat det så jag kan lägga till er!


Insnöad

Undra hur många det är som blivit insnöade i natt och har haft svårt att ta sig till jobbet?

Jag är ialla fall glad över att jag inte skulle ge mig ut tidigt idag, det hade inte vart kul att behöva ta sig fram men nu är det ju iaf plogat.

Det snöade för fullt hela kvällen i går och varje gång jag va ute o röka så sopade jag undan snö....

 

Fast det snöade igen lika snabbt igen



Och så här såg det ut i morse i trädgården



Så morgonen startades med att än en gång sopa bort massa snö, och eftersom dom hade plogat på gatan så hade jag ju en "vall" utanför ingången...mindre kul :(

Nu ska jag återgå till mitt värmande kaffe en stund :)


Bra avslut på arbetsdagen

Jobbade till halv tio och sen kom Liam o Fredrik o hämtade mig på jobbet, väl hemma så var bordet dukat och maten väntade :)

Jättegod mat som Liam o Fredrik hade fixat, så det blev en mysig stund med alla mina favoritkillar vid bordet!

Liam leker nu, Robin sitter vid datan, Fredrik har jag brevid mig i soffan och kaffet är klart...hehe

Antar att det är jag som ska hämta det nu ;)



Oj då...behövdes inte...fick det serverat av älsklingen nu :)


Sant


1 timme tidigare





Idag ställde jag klockan så jag skulle komma upp i tid och det gick ganska bra, värre va det att få upp barnen. Liam fick jag upp 10.20 ungefär och Robin ligger fortfarande i sängen men han är vaken iaf. På måndag börjar skolan igen och så blir det nog väldigt jobbigt för han.

Nu hör jag ngt från övervåningen...tror nog en trött tonåring kommer snart :)

Planerna idag är jobb igen och återigen så arbetar jag kväll men börjar redan 13 idag....det är en riktigt trist tur :(

Dags att göra mannagrynsgröt...hehe...Robin vill ha det varje morgon nuförtiden, tråkigt att göra men tycker det är bra att Robin äter ordentligt så det e bara att ställa sig vid spisen :)


Värdelöst....

.... att jobba till 21:30

När jag väl slutade skulle jag hämta hem lilleman ( en skön promenad ialla fall ), sen är det nattning av han och då har redan klockan hunnit ticka i väg. Sen kommer jag på att jag är hungrig...måste äta. Sen är det dags för datatid och helt plötsligt är klockan 00:15.

Tack o lov att jag inte börjar tidigt i morgon!

Men ibland gör jag ju det och det är verkligen värdelöst. Jag är en nattmänniska och när barnen har somnat så får jag en lugn stund till att kunna koppla av och bara va, och den tiden tar jag gärna vara på så ofta blir det väldigt sent.

Kollade facebook innan med, bra sätt att uppdatera sig om sina vänner ( de som inte har blogg vill säga ), anar i kväll att en av mina vänner träffat ngn...borde bli glad för denna persons skull men för mig hör fortfarande den personen ihop med ngn annan....men i bland är det ju tyvärr så att folk går i sär för att det inte fungerar av olika anledningar.

Har två vänner som vi kan kalla X och XX som jag bryr mig mycket om, de har betytt mycket för mig och jag önskar de båda all lycka även om det inte är tillsammans. ( men kan tyvärr inte sluta hoppas ändå...haha )


Veckans ordspråk





Ingen människa är fri som inte är herre över sitt eget sinne



Jobbet väntar....

Efter en dusch piggnade jag till och orkade ta hand om disken, lilleman har med piggnat till men värre är det med Robin och hans kompis som inte orkat sig upp än.... förstår om de är trötta eftersom de låg och pratade halva natten ;)

Men igår hade de önskemål om att jag skulle göra mannagrynsgröt i dag så vill de ha det så får de nog ta o pallra sig upp nu innan jag ska bege mig.

Liam ska jag lämna hos söta Johanna som än en gång ställer upp och hjälper till som barnvakt, och idag verkar det vara dags för pulkaåkning eftersom hon ville vi skulle ta med pulka.



Medans dom är ute i kylan så ska jag jobba och så ska jag även passa på att lägga mig i solariet, måste verkligen få lite färg nu så jag känner mig lite piggare sen.



Hör nu att killarna är vakna så det är nog dags för mig att ställa mig vid spisen....




Måndag

Så var det tydligen måndag igen och en ny arbetsvecka har börjat.  När jag vaknade i morse så tog det ett bra tag innan jag kom på vilken dag det va...alla dessa helgdagar som vart gör en verkligen förvirrad. Tycker verkligen det ska bli skönt nu när veckorna kommer i gång som vanligt igen.

Så idag är det lltså dags för jobb igen men som tur är så slapp jag gå upp tidigt, jobbar tre kvällar i rad nu :) Ska även jobba helgen men har faktiskt tagit ledigt på lördag så vi kan gå ut på fredag :)

2 timmar kvar tills jag ska jobba och jag har massa jag måste ha gjort, inte bra att sova länge....

Tror det är dags att börja ta tag i diken som ropar på mig


Dagens låt


Filmkväll....igen

Så var det dags för ännu en filmkväll..har kommit in i en filmperiod nu märker jag :)

I går kollade jag på Män som hatar kvinnor och idag blir det Flickan som lekte med elden


Rädda Willy

Kollade ju på Rädda Willy med Liam häromdagen och naturligtvis älskade han filmen, han gillar verkligen denna typ av familjefilmer och helst när det är djur med.

Så nu har jag klickat hem Rädda Willy 2 och 3 med från cdon :)

Självklart gick jag genom Market2member så får jag ju pengar tillbaka sen med :)

Länk till Market2member finns i min sidokolumn, perfekt att vara medlem där om man brukar handla på internet, de har samarbete med massa bra butiker och du får poäng för varje krona du handlar för som du sen växlar in till pengar :)

 


8 år av väntan

Att komma till Sverige, få vänta i 8 år på besked om uppehållstillstånd och sedan få avslag och skickas tillbaks till sitt ursprungsland är inte rätt!

Läste på Bt.se om 4 systrar som kom till Sverige med sina föräldrar för 8 år sen. Föräldrarna fick uppehållstillstånd och en bror bodde redan i Sverige och hade uppehållstillstånd men de 4 systrarna har inte fått det. Föräldrarna är nu döda och begravna här i Sverige.

Är det rätt att det ska vara så här?

Ett beslut borde enligt mig tas om uppehålstillstånd inom ett år, och när det gäller föräldrar/barn så ska de få samma beslut...man splittrar inte på barn och föräldrar.


God Morgon

Måste verkligen försöka vända tillbaka dygnet.....

Kollade film i går igen och klockan blev mycket, vaknade elva idag och det gjorde även Liam. Tur att jag jobbar kväll i morgon så jag inte behöver dra upp Liam tidigt. Men i kväll måste jag ha i säng han i tid...och även mig själv :(

Idag har jag inga större planer mer än att jag ska försöka få städat lite. Har funderat på vad jag vill ha för färg här hemma till våren. Innan jul hde jag ju limegrönt på gardiner, kuddar och annat småplock. Känner för att byta färg men jag vet inte till vilken... har ni ngt förslag? Har serr i katalogerna som jag fått att det är mycket lime nu till våren igen så kanske man borde ha det ändå?

Nu väntar kaffet på mig :)

Vad ska ni hitta på idag?


Fick en present

Liam och Wilma kom precis och gav mig o Fredrik varsin present :)

Vi fick gärna leka med dom en stund

Hihi....

Och samtidigt som jag sitter med datorn i knät hos Fredrik så gottar jag mig med det här...


2 Januari

God Morgon...eller ska man säga God Middag kanske?

Fmiljen Karlsson vaknade för typ 15 minuter sen...oops :S

Idag är det inplanerat med ett besök till IKEA, så kanske det hade vart lite smartare om man gått upp lite tidigare. Men man kan säga att det blev lite sent igår...Liam hade svårt att somna och sen hade jag bestämt mig för en filmkväll så klockan var redan mycket innan jag väl började kolla film.

Och för en gång skull så valde Robin att göra mig sällskap, det va mysigt för det händer typ aldrig att han vill kolla film eller umgås med sin mamma ;) Sen blev det väldigt dumt... Efter filmen gick Robin och la sig och meningen va att jag också skulle lagt mig men av ngn konstig anledning blev jag kvar vid tv:n och helt plötsligt så var jag helt inne i en film som jag kollade klart på....vågade knappt kolla på klockan sen men jag kan meddela att det var tidig morgon när jag kom i säng (hoppas inte Fredrik läser detta nu...hehe)

Så nu blir det att sätta fart så vi kan komma i väg till IKEA...ska bli kul även om jag inte ska ha ngt särskilt...drömma sig bort kan man alltod göra ändå :)


Darth Vader

Star Wars Darth Vader har kommit på besök




Rädda Willy

Har nu suttit och kollat på Rädda Willy med Liam, den är bra men lite sorglig tycker jag



Måste nog köpa Rädda Willy 2 med till Liam :)


1 Januari 2010

Första dagen på det nya året, en bra start med mys i soffan med lilleman. Skönt att man inte är dålig idag som säkert många andra idag :)

Saknar dock att inte få starta året med Fredrik här...men vi hade iaf en jättemysig och lugn kväll i går med alla barnen. En kompis till Robin som bor granne med oss va här ganska mycket igår med...alla var nöjda och glada.

Vi åt massa god mat :)

Vi hade vart duktiga och gjort tre-rätters :) Till förrätt valde vi ngt enkelt som vi visste alla banen skulle äta med så det blev snittar (tunnbrödsrulle med 2 olika röror som vi sen skar ner till snittar) Det gillade barnen och Robin gick och norpade hela kvällen av dom som blev över sen :)

   

Till huvudrätt gjorde vi potatisgratäng, limegryta, grillad fetaost med pesto och sallad till.

 

 

Efterrätten bestod av en pannacotta med bärsås toppat med hallon/blåbär



Kan lova er att vi var mycket mätta och belåtna efter all mat :) Mamma hade jobbat kvällen så jag gjorde ordning två tallrikar till henne (en med förrätt och en med huvudrätt) som hon hämtade här efter jobbet :) Hoppas hon gillade maten....

Lite senare på kvällen gick vi ut med barnen en stund så de fick skjuta lite smällare...och iskallt va det!! Wilma gillade inte alla smällare men så hade vi turen och springa på min vän Petra som hade vart i väg en stund så hon tog med Wilma hem till sig så länge...så medans alla andra barn var ute och roade sig med smällare smaskade Wilma i sig glass hos Petra...hehe. Naturligtvis skulle Liam också ha det sen när vi hämtade Wilma :) Tack Petra för hjälpen :)

 

Tolvslaget firade vi ute med barnen, Robins kompis och hans mamma följde med ut också så barnen fick skjuta lite smällare. Vi skålade i champagne ( enda alkoholen för oss på hela kvällen ), barnen skålde i cider :)



Strax efter 12- slaget kom Liams pappa över en kortis och önskade Liam ett Gott Nytt År, så Liam var väldigt nöjd. Han var även väldigt stolt över att han inte va rädd för smällarna i år utan vågade vara med ute och titta. Tidigare år har jag fått vara inne med han.



Ett bra avslut på 2009 och en bra start på 2010


Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra

RSS 2.0