Galen unge

Ja, så vill jag kalla Liam efterdagen på badhuset...hehe

Liam är ju 6 år snart och idag när vi va på badhuset så var han mer under vattnet än ovanför vattenytan. men inte nog med det.... vattenrutchkanan åker han mer än gärna...själv, och det är full fart ner och när han väl kom ner så slog ungen en volt innan han hamnade i bassängen!! Helt galen ;)

Sen försökte han skrämma slaget på sin stackars mamma genom att ställa sig på kanten  till bassängen och slår en volt igen....men där tyckte jag att det fick va nog eftersom jag ansåg att huvudet inte kom tillräckligt långt ifrån kanten (var typ 20 cm ifrån bara)

Han blir mer och mer vågad för varje gång han är där, och när han var i Borås badhus med sin pappa sist så hoppade han ifrån 3 meters höjd rätt ner i bassängen...ingen tvekan där inte.

Inte nog med att han gillar vattendjur, han är ett!


Efterlyses!!

Hoppas på att ngn av mina kära läsare kan hjälpa mig....

Är ute efter ett "nät" som man kan hänga i taket i barnrummet för förvaring av tex gossedjur, har för mig att jag sett sådant på IKEA för en billig peng men hittar det inte på hemsidan. Är det ngn som vet om det finns där eller om det finns ngn annan stans på nätet som man kan köpa det??

Hoppas på lite hjälp med detta :)


God Morgon

Av ngn konstig anledning känner jag mig lika trött nu som jag gjorde när jag la mig och ändå kunde jag inte somna om. Hade svårt att somna i natt med, dels pga att jag fick så fruktansvärd magkatarr i går kväll som inte riktigt ville ge med sig. När jag låg ner var det rätt ok men när jag reste på mig så blev det värre....det va inget kul alls :(

Men idag är en ny dag och magen är bättre, så kanske borde jag undvika kafet idag men just nu måste jag bara ka kaffe..... kanske skulle testa en ny variant av intaget...


Go´kväll

Snart dags för melodifestivalen för de flesta skulle jag tro, själv så är jag inte jättenoga med det och har inga planer på att kolla idag men man vet ju aldrig om tv:n skulle slås på.

Kalaset är över, jag sitter vi datorn och bara kollar runt och Fredrik lagar mat. Allt är som vanligt alltså ;)

Läste tidigare idag på aftonbladet om Timrå kommun som ska bespara på de gamlas bekostnad, och inte hur som helst heller.... De ska kunna få 2 koppar kaffe och max 3 dl mjölk per person och dag.

Och vad tycker då jag om detta som själv arbetar i äldreomsorgen....

Jag tycker det är för jävligt och jag hoppas att det är ett stort skämt. På mitt jobb serveras kaffe efter frukost, efter maten, på eftermiddagen och efter kvällsmaten.. och ibland erbjuder vi 11-kaffe med. Det är inte alla som dricker vid varje tillfälle men det viktigaste är att de får om de vill!

Tycker nog att Timrå kommun kan hitta ngt annat att spara in på än några stackars koppar kaffe per dag, kan lova er att de gamla betalar en ganska hög avgift möt sitt matabbonemang. Och om de nu ändrar hur mycket som ska ingå för de pengarna borde de ju även ända hur mycket de får betala. Erbjuds de mindre mat/dryck än vad de gjort tidigare så ska de betala mindre med... enkel matematik enligt mig.

Hur är det med de som jobbar lite högre upp i kommunen? jag hoppas verkligen att de betalar för varenda droppe kaffe de dricker!!


God Morgon

Tog mig lite sovmorgon men sen blev det stressigt en stund, Liam skulle nämligen följa med Johanna och lilla Gabriella till biblioteket. I dag hade de ngt de kallade Lördagsgodis

Lek och Låt

För hela familjen, ålder 3–7 år.
Bengt-Göte Bengtsson spelar, sjunger, trollar och trixarNästa vecka skulle det vara det här:

Nyfiken på experiment med Draken Berta
Vi får besök av Draken Berta som läser ur sin experimentbok och gör spännande och ofarliga vardagsexperiment med oss. Ålder 4–8 år.Skulle tro att Liam vill gå dit då med, får påminna hans far om att det är :)

Så nu när Liam har kommit i väg har jag en lugn stund här innan dagen ska startas upp, måste ta hand om disken för sen kommer jag nog inte vara hemma så mycket idag. Just nu håller jag på att koka pasta, hade köttfärssås kvar sen i går och lite pasta men behöver lite mer så slänger jag ihop det till en gratäng sen så vi får ngt i oss innan det är dags för kalas.

Tycker ofta det är så när man ska ha kalas att den dagen blir det inte så bra ordning med mat utan mest massa onyttigheter. Men idag blir det ordning med detta :)

Dags att kolla pastan nu men jag önskar er alla en underbar lördag!


Paus

Tog mig friheten till en liten paus mitt i allt :)

Hade ju tvättstugan idag med så mellan varverna där så har här fixats och donats och middag har också hunnits med, känner mig väldigt duktig idag :)

Nu är det strax dags att hämta tvätten och sen i väg för att fixa håret, ska försöka komma i håg och ta kort sen med till mitt nya körkort. Pappren har legat här ett tag nu så det är nog dags att ta tag i det. Ska bli skönt att få nytt körkort med för ibland när jag behöver visa leg så tittar de en extra gång eftersom på det kortet har jag jättekort hår och jättemörkt...hehe, väldigt annorlunda mot nu skulle man kunna säga :)

Har även fått rivit ner massa snö fr¨ån taket över förrådet på framsidan, hade jag inte gjort det så hade det inte dröjt länge innan jag hade hamnat under den snön :( Kort kommer sen.

Dags att kila, önskar er alla en härlig fredag så länge :)


Det va en del...

Det va en del blogginlägg att gå igenom men nu är första rundan gjord iaf :)

Nu ska jag göra det tråkigaste på hela månaden....betala räkningar!!

Jag vill alltid ha gjort det så fort lönen kommit in så att jag sen kan ha en överblick hur månaden ser ut, det brukar ju oftast va endel andra måste som måste läggas pengar på...som kläder till barnen. I vanliga fall så hade det kanske vart dags att köpa nya skor till barnen nu men det verkar som att man kan vänta lite till med det pga vädret....

Efter råkningarna är betalda så är det dags för mig att starta upp dagen ordentligt här så jag får ngt gjort, kvart i tre ska jag va hos syrran med så hon får fixa till min utväxt :)


God morgon

Idag är det inte vilken dag som helst, det är fredag och jag är ledig. men nu var det inte det jag syftade på....

Idag är det älsklingens födelsedag :)

Så ett stort Grattis till Fredrik på födelsedagenSom tur är så är jag ledig idag för jag och Liam har endel att göra idag :)

Kan inte säga så mycket nu men ikväll berättar jag mer om Fredriks födelsedagsfirande. Ikväll firar vi här hemma och i morgon ska han ha kalas för övriga familjemedlemmar.

Nu ska jag återgå til mitt kaffe en stund och läsa lite bloggar, missade en hel del i går kväll eftersom jag var så trött och hade inte ens igång datorn....


Lunchträff

Hade totalt glömt bort idag att jag skulle i väg på lunch på marks gymnasieskola idag. Vi som varit handledare åt elever 2009 hade fått en inbjudan till lunch i restaurangen på skolan tillsammans med omvårdnadslärarna. Kom på detta strax efter jag kom till jobbet idag...

Det var iaf en trevlig lunch och mycket god mat (trots att jag fick avstå vissa saker att åta pga att det var för mycket laktos. Får skylla mig själv....jag hade glömt att säga till om detta och när jag väl kom på att maila frågan om man kunde få laktosfri mat så var det ju sportlov. Sånt som händer....

Förrutom detta lilla avbrott har dagen rullat på som vanligt på jobbet idag. Fick reda på att på måndag ska det va möta angående nya scheman....chefen vill komma fram till ngt nu så vi sen kan börja jobba med de nya schemana.

Måste säga att jag är lite smått nervös just nu, inte för att det ska bli nya schema för jag är väldigt positivt inställd till tvättstugeschema eller bokningschema som man också kan kalla det. Det underlättar för mig och jag kan vara med och påverka hur jag vill jobba. Men det är helgerna som bekymrar mig....

Just nu arbetar jag 4 helger av 10 och nu har det pratas om 6 veckors schema och 2 helger av 6...det låter bra, men då verkar det som att man ska jobba heldagar och NEJ! Men som sagt...ingenting är bestämt och det kan ju hända att det blir jättebra men just nu innan man vet så känns det lite oroväckande.

Har mycket olika tankar nu.....


Önskeshopping

Hittade lite fint på Nelly

Flower dress SEK 399, Club L - NELLY.COM Delight Tube Top SEK 199, Vila - NELLY.COM


Sista arbetsdagen

Så var det snart dags för sista arbetsdagen denna veckan för mig, men jag har skrivit upp mig att jag kan gå in och jobba en dag denna helg om det skulle behövas men än så länge så har jag ledigt :)

Och eftersom jag var så kass i går och inte pluggade så är det vad jag SKA göra i kväll och halva natten om så krävs.

Och på tal om helger så tänkte jag i dag ta upp det där med arbete på helger med mina kollegor, kolla av lite vad de har för önskemål när det gäller att jobba helg. Endel kanske vill jobba varannan helg, endel vill jobba mindre och vissa kanske kan tänka sig att jobba heldagar på helgen vilket kan ha både sina för- och nackdelar.

För min del så vill jag inte jobba heldag, det skulle innebära att jag kanske jobbar en hel helg när Liam inte är hemma och när ska jag då få tid till såna saker som man gör när man är barnledig, och att arbeta en hel helg och heldagar när jag har Liam är uteslutet. Även om Fredrik skulle ställa up som barnvakt så är det inget bra, varför ska jag ha Liam hemma om jag ändå ska jobba en hel helg? Jag vill ju vara med han när han är hemma eftersom han är hos sin pappa varannan vecka.....

Nu blev det lite mycket jobbprat och det va inte meningen. Skulle egentligen bara kika in här snabbt och önska er alla en underbar torsdag!


Hjälp någon annan :)

God morgon

Vill börja dagen med att tacka Heyli för att hon kom på orsaken till det där med koder vid kommentaarslämning, så här skriver hon: är man inte inloggad på sin egen blogg då man kommenterar måste man fylla i sån där bokstäver, är man inloggad slipper man :)

Sen skulle jag bli glad om ni ville kika in på hennes blogg och kolla just det här inlägget, hon är med och tävlar där hon kan vinna en laptop och hennes motivering :

Jag tävlar endast om saker jag verkligen behöver eller vill ha och kommer använda om jag vinner. Jag behöver en bärbar dator! Orkar fan inte springa mellan olika rum längre för att först kolla en smyckesbeställning, sen gå till ett annat rum för att göra smycket, gå tillbaka för att kolla igen att jag verkligen stämplar in rätt ord (tvångstankar) sen gå tillbaka igen och fixa det. Vill sitta på samma ställe hela tiden! Och flytta den här datorn vägrar jag göra eftersom jag då blir så ensam i det rummet. Ingen musik, ingen pojkvän, ingenting. Sitter ju vid datorn större delen av min fritid så det skulle bli alldeles för ensamt!

Ni kan också hjälpa Heyli att vinna en laptop genom att rösta på henne här och här! Klicka bara på snäckskalet under bilden!"

Konstigt.... Säkerhetskod vid kommentarer...

Skrev ju i förgående inlägg om att min vän Petra helt plötsligt måste skriva in en kod innan hon kommenterar på olika bloggar, sådana bloggar som ej haft den funktionen innan och de har inte valt den fuktionen nu heller...det har alltså helt plötsligt blivit så. Tydligen blir det även så på min blogg när folk vill lämna en kommentar.

Det hela låter väldigt märkligt tycker jag, men vad som är mer verkligt är att det inte blir så för mig.

Jag har besökt två sådana bloggar där Petra måste skriva in en kod innan hon kommenterar och jag har provat att lämna en kommentar där med...och det gick alldeles utmärkt - utan att jag behöver skriva in ngn kod.

Den enda skillnaden jag vet på min och Petras dator är att jag har Windows7 och det har inte hon, men det kan ju knappast bero på det.

Har ni upplevt några skillnader när det gäller det här när ni kommenterat på bloggar de senaste dagarna? Och vet ni vad det beror på?


Diskduk

Min chef berättade för ett tag sedan om en diskduk som skulle vara väldigt bra på många olika sätt och idag har jag införskaffat mig en.

Så här står det om den:
Disk & städduken är vävd i bomull och bambuviskos vilket ger en mycket hög uppsugningsförmåga. Vävkonstruktionens struktur ger optimal rengöring.FSC miljöcertifierat av DET NORSKE VERITAS. Certifieringen gäller odling och fiberframställning, dvs. råvaran för viscosprocessen.

Bambu har naturliga egenskaper som eliminerar del av bakteriefloran vilket begränsar uppkomsten av dålig lukt och därmed minskar behovet av tvätt. Odling av bambu kräver inga bekämpningsmedel eller konstbevattning.

Bambugarnet i denna produkt är FSC miljöcertifierat av DET NORSKE VERITAS. Certifieringen gäller odling och fiberframställning, dvs. råvaran för viscosprocessen.

 Skötselråd: genomblöt i mikrovågsugn, full effekt i 3-4 min. (800w), därefter skölj duken med kallt vatten, alternativt kokas.

Klipp ej av befintliga sytrådsändar. Tvättas före användning.

Tvättas i 40-60 ºC , använd ej sköljmedel. Angiven storlek gäller efter 5 tvättar. Bästa tipset mot bakterier: Sterilisera duken

Disk & städduken ger en långvarig användning av högsta kvalitet, färg, form och funktion.

Utvecklad och tillverkad av Ekelund, Linneväveriet i Horred AB
Hjälp!!

Min vän säger att hon helt plötsligt måste skriva in en kod när hon ska lämna en kommentar på vissa bloggar, på sådana bloggar som ej har den funktionen i vanliga fall.

Jag sa då till henne att jag har iaf inte så....då får jag en kommentar av henne där hon säger att det har jag visst!

Har testat själv och jag kan kommentera som vanligt utan att skriva in ngn konstig kod, så nu skulle jag vilja att ni testar att lämna en kommentar och talar om ifall ni måste skriva in ngn kod.

Skulle bli väldigt tacksam om ni ville göra detta, det räcker med att ni skriver hej :)


Plugga och mat

Så var man hemkommen igen och efter all den information man fått nu så känner man sig lite smått snurrig. Mycket att tänka på när det gäller nya scheman. Det blir nog bra till slut men än så länge så vet vi inte hur vi ska göra mer än att det blir nytt schema.

Nu en kopp kaffe och lite data för att varva ner och sen blir det McDonalds så man får lite mat i sig, ska laga riktig middag senare idag.

Studier står sen på mitt schema, det jag ska läsa och skriva om idag är bl.a Psykoser, affektiva störningar, olika typer av depressioner, manodepressivitet och neuroser.

Ska beskriva vad det är för något och gärna beskriva en person, ska även skriva om skillnaderna.

Så nu vet ni vad jag har för rolig läsning under dagen, vill ni veta ngt om just det jag ska läsa om så passa på att fråga ;)

(kollade mailen när jag va inne på jobbet innan med och inget där....väntar på ännu ett nytt mail angående det som gjorde mig så glad i går. Kan inte gå vidare med tanken innan jag fått det mail.....evig väntan just nu..... )Bloggvänner

Tänkte på det i går när jag insåg att snart två år har gått sen jag förlorade Jimmy, det var då bloggen började bli viktig för mig. Jag kunde skriva av mig i min sorg och jag fann endel underbara bloggvänner som följde mig genom en tuff resa.

Ingela (Locklig) är en av de personer som jag tror följt min blogg längst och som fortfarande läser den, hon är även en av de personer som har en blogg som jag har följt sedan start.Så jag vill tacka alla som läser min blogg för att ni finns, massa kramar till er!


Onsdag morgon

God morgon allihopa

Idag är det onsdag och jag är ledig, men idag har jag ändå mycket på schemat. Halv tio ska Liam lämnas på dagis, sen ska jag till jobbet för att åka på studiebesök.

Ska åka till ett annat äldreboende i kommunen för att se hur de jobar med sina scheman, en variant av tvättstugeschema. Meningen är väl att vi ska ändra våra scheman längre fram och då blir det nog enligt tvättstugeschema. De var och kollade på detta på ett annat ställe förra veckan (när jag var sjuk) och där hade de "morotschema", vilket innebar att om cde gick in och jobbade extra på en helg så fick de dubbel tid i flex. Tex om de jobbade 6 timmar så fick de 12 timmar till flexen.Låter bra tycker jag :)

Förrutom detta studiebesök så ska jag på möte på Robins skola halv fyra, det har att göra med att han har börjat i en mindre klass så det är nog ngn uppföljning,

Under dagen bör jag även komma i gång med pluggandet eftersom jag ska skicka in endel uppgifter redan till nästa vecka.

Så idag blir det ingen vila :)


Saknar dig....

23 februari

1 år och 10 månader har gått sen min lillebror gick bort, tänker på han dagligen och det är fortfarande svårt att förstå.

Saknaden och sorgen är stor men på något sätt har man lyckats få livet att fungera och gå vidare, även om jag önskar att jag kunde backa tiden och få min lillebror tillbaks eller åtminstone få se han en sista gång igen så kommer det aldrig att ske.

Jag vet att han är med mig och han finns runt omkring oss och framför allt så finns han alltid i mitt hjärta!

Vill ni tända ett ljus för Jimmy så klicka på bilden som finns i sidokolumnen här på bloggen.


Veckans ordspråkIngenting försummar vi så ofta och oåterkalleligt som det tillfälle som erbjuds oss varje dag


Min dag idag :)

Har haft en bra dag idag och bättre blev den då jag hade fått ett positivt och uppiggande mail, vilket senare resulterade i ett bra telefonsamtal :)

Kan inte berätta just nu vad det handlade om men det var iaf ngt väldigt bra, men som även satte igång tankeverksamheten på mig.

En chans till en nystart på många olika sätt....


Dags för studier

Har idag varit och träffat läraren som ska hålla i den kurs som jag valt att läsa vid sidan av jobbet, kursen jag ska läsa är socialpsykiatri.

Innan vi kör gång med kursen så ska jag repetera lite från psykiatrin, så nu har jag endel att läsa och skriva. Återkommer senare med vad jag ska skriva om och ha lämnat in nästa vecka :)

Ska bli såååå kul :)


Lite rolig post

Förrutom ett brev från bostadsbolaget där de informerade om att de ska skotta taken här i slutet av veckan så fick jag ngt annat kul i brevlådan.

Den här kom idag.....Hade förhandsbokat den på cdon. Såg ju den själv på bio men denna film ska jag inte ha själv utan den har jag beställt till Fredriks pojk som älskar Michael Jackson. Han vet inte om än att han ska få den men jag hoppas det blir en glad kille i kväll :)


Tävling

Denna gången är jag med och tävlar hos Johanna - Sofia om en Goodiebag som är värd ca 4000 kronor :)

Det man kan vinna i Goodiebagen är:

Ett jättesnyggt halsband från Isch Design som skulle passa bra i min smyckes samling :)Ett presentkort på SFQ (strumpor för qvinnor) värde 250 kronor

Lite "bra att ha" saker från amors pilar :)

Ett starter kit från ELF

En dagcreme från Caroma , dessa produkter är baserade på aromterapi.

Ett tandblekningset från EaseWhite

En canvastavla från önskefoto  där jag kan få min egna favoritbild på tavlan

Från hairiffic kan man vinna 2 hårvårdsprodukter. Bumpits för att få volym på frisyren och combs som är ett annorlunda hårspänneHos Min musli kan man vinna ett presentkort på 150 kronor, hur bra är inte det att kunna komponera sin egna musli med just det som man själv gillar :)

Ett tigerbalsam från SunnyCoco, detta pris delas även ut som tröstpris till 19 st personer :)

Och sen ännu ett halsband :) Denna gången ett unikt halsband från ILovePlexiFrån Wellnessproducts kan man vinna Swissdepil hårbortagning

Från Styleimport kan man vinna ett tandblekningskit och en USB-kortläsare

2 st vårfrächa kökshandukar från A&I Design

Mer halsband att vinna...det gillar jag :) Denna gången ett halsband från Lindas Smycken, man kan även vinna ett halsband från Marmalaid

Ett armband från KnutstamDesignSlutligen kan man vinna ett presentkort hos Tedags som är värt 250 kronor

Håll nu tummarna för mig allihopa om att jag vinner dena fina Goodiebag :)

Den 12 mars dras vinnaren i denna tävling


Brottsofferdagen

Varje år uppmärksammas den Internationella brottsofferdagen av Brottsoffermyndigheten och en rad ideella organisationer. Dagen infaller den 22 februari.

Syftet med dagen är att belysa brottsoffrens situation och att sprida kunskap om de ideella organisationer som arbetar med och bland brottsoffer.

 
Överallt där Internationella Brottsofferdagen högtidlighålls är ljusmanifestationen central. Därutöver varierar formerna

Så idag vill jag tända ett ljus för alla brottsoffer


Dåligt med uppdatering i kväll

I kväll har det vart dåligt med uppdatering här i bloggen vilket dels beror på att det har krånglat för mig att komma in på bloggen. Sen så var jag inte hemma innan vid 20 tiden och då var jag tvungen att springa fram och tillbaka till tvättstugan. Väldigt dumt att ha tvättid en dag som denna för det innebar ju att jag va tvungen att ge mig ut i kylan ett antal gånger.

Nu är det färdigtvättat iaf och det är dags för mig att komma i säng. Är fortfarande förkyld och känner mig lite smårisig men i morgon är det jobb som gäller och så ska jag dessutom få en elev i morgon. Ev. ska jag på möte med angående den kurs jag tänkt läsa vid sidan av jobbet....spännande.


Stängt

Nu har kommunen stängt alla idrottshallar och gymnastiksalar, de håller även på att kolla över skolor och dagis. Som det verkar nu så kommer iaf Liams dagis hålla öppet som vanligt och även Robins skola.

Men jag ska nog ta och hålla koll på kommunens hemsida ifall det skulle bli några ändringar. Det verkar som att ett dagis i kinna kommer att få stänga helt just nu, undra hur dom löser det... Många barn som ska placeras ngn annan stans och sen är det ju inte så lätt att bara lämna ens barn på ett nytt ställe som de inte är vana vid....

Tror att en av mina jobbarkompisar har sina barn på just detta dagis....

Nu ska jag frivilligt ge mig ut i kylan ;)


Upptining

Usch vad kallt det är idag, tog mig ut till bilen och sen hem till Fredrik där han fick ställa sig och skotta med en gång så att vi kunder parkera. Men innan det var dags att gå in så upptäcke jag att jag åkt ifrån mina cigaretter....oj oj....bråttom att åka o köpa nya ;)

När vi väl var hemma igen så var både tår och fingrar förfrysta så just nu försöker jag tina upp dom. Vill inte alls ge mig ut mer idag, och jag hatar denna kyla!

Tror jag ska kolla lite vårnytt på nätet nu istället och drömma mig bort :)


Ratatouille

I går gjorde vi för första gången ratatouille som vi hade till maten, och det blev jättegott!! Väldigt mycket blev det med men det ska ju tydligen gå att frysa så då har vi ju det till en annan gång

 

Middagen är serverad :)Kul när det blir lyckat när man provar ngt nytt.

Och för första gången provade jag att smaka på enbart aubergine och även zucchini och det var gott så nu är jag lite sugen på att testa att laga ngt med detta.

Har ni ngt gott recept med ngn maträtt med aubergine eller zucchini så dela med er :) För jag har inte en aning vad man ska använda det till...hehe


God morgon

Idag tog vi oss friheten till sovmorgon här hemma :)

Gick utanför dörren innan och även om jag va ute sent i natt och sopade undan snö så hade det kommit mer nu. Börjar bli lite besvärligt nu för jag vet inte vart jag ska göra av snön längre som jag sopar undan. :(

Bostadsbolaget har inte vart ute och skottat än men de kommer väl sen och då får jag ju en vall utanför att ta hand om med, men det är ju ingenting mot vad vi antagligen måste ta hand om hos Fredrik sen...om vi ens kommer fram dit ;)

Ska fortsätta med morgonkaffet nu, men laddar samtidigt upp kort så ska ni få se vad vi tillagade igår :)


Lördag natt....

Klockan har tickat i väg och helt plötsligt är det mitt i natten, och snön fortsätter bara att falla. Undra om man vågar sig upp i morgon eller om man ska ligga kvar i sängen hela dagen?!

Hoppas att alla som är ute på vägarna tar det lugnt nu.

Låter detta bli sista inlägget för idag och säger nu God Natt till er alla som fortfarande är vakna


Cupcake

Idag var det premiär för mig att göra cupcake... :)

Vet inte riktogt vad jag ska säga men för att vara första gången så ser de nog ganska ok ut ändå.....

Lite dekorationer som jag hadeFrostingen delade jag upp, den ena lät jag va som den va, den andra färgade jag blå och den sista smaksatte jag med chokladOch så lite färdiga cupcake

   

 


Tävlar igen

Denna gången är jag med och tävlar hos Mira om ett presentkort hos kiddoz


Vårnytt

Efter vintern kommer ju våren och idag har både jag och Fredrik fått köpt tyg till nya härliga vårgardiner till köket och dukat till köksbordet. Egentligen var det Fredrik som skulle handla men vi blev tvugna att köpa extra tyg för att det skulle stämma med måttet så nu kommer det bli över så det även räcker till mitt köksfönster...hihi..perfekt. Och dukarna var det 50% rabatt på...perfekt!

En liten bild på tyget och den lila duken som ska pryda bordetFick även köpt en liten aromlampaNu ska bara gardinerna bli sydda med men det överlämnar jag åt svärmor ;) Hihi...så i veckan får vi färdigsydda gardiner, även Liam eftersom vi redan lämnat tyg till nya gardiner till han och måtten lämnade vi idag :)

Och om ni undrar så kan jag faktiskt sy gardiner men det blir allt annat än rakt...hehe, kan lova er att min vän Petra kan intyga detta och dessutom så tror jag att jag körde sönder 3 nålar på hennes symaskin sist jag skulle sy gardiner. Det slutade även med att en av längderna var ett antal cm kortare än de andra två :( Så jag kör på det säkra kortet hädanefter....låter ngn annan sy mina gardiner :)


Härliga vinter

Egentligen hatar jag vintern just nu men det är ändå väldigt skönt att komma ut lite, dels så var vi ju i kinna en sväng idag och sen var vi ute en kort promenad på eftermiddagen med.

Hade kameran med mig och det är ganska kul att se hur snön formar sig på olika ställen. Detta kort visar hur snön ligger på taket på förråden....lite härligt mönster :) Precis som lite spår, fast ändå hänger det ju ut från taket.Sen ett litet bildbevis på att jag faktiskt har vart ute i snön idag ;)


Hej alla snögubbar :)

Hur har ni det i snöyran?

Vi har vart ut en sväng och det var ju spännande :) Handlat lite så vi inte behöver ge oss ut mer idag, sen skulle Fredrik hämta lite saker hemma och att komma fram dit gick ju inget vidare. Vägen upp till Fredriks hus var inte plogat och det är kommunen som ska göra, vägen medanför var plogad men tydligen missa dom den andra vägen :( Så det var bara att ställa bilen och promenera upp...jippi ;)

Så idag bosätter vi oss hemma hos mig så hoppas vi att dom lyckats ploga vägen i morgon, fast när jag tittar ut nu så blir man ju lite smått orolig över hur det kommer se ut i morgon om det fortsätter snöa så här. Även om de plogar på vägarna så måste de ju göra sig av med snön ngn stans och just nu märker man att vägarna bara blir smalare och smalare.....

Nu ska jag iaf ge mig ut i snön för att röka :)


God morgon


Så har man vaknat upp till en underbar lördag ( hoppas jag ), har inte vågat kolla så noga ute än men vad jag förstår så har det kommit en hel del snö i natt, tur man inte har så mycket som måste skottas här hemma :)

Ser att det snöar nu men så det kanske är bäst att man ger sig ut tidigt idag om man måste ge sig ut, för vem vet hur det blir senare idag om det fortsätter så här.

I dag hade vi tänkt att ta en promenad till kinna, men det där ,ed promenad tror jag att jag hoppar över. Det får bli bilen. Måste komma utanför dörren lite och så behöver jag handla lite, hade tänkt att ge mig på att prova att baka cupcakes idag.

Över till ngt helt annat... älsklingen sitter bredvid mig just nu och ibland så kikar han mot mitt håll och då kommer jag över mig totalt när jag skriver. Han får mer än gärna läsa vad jag skriver, men att ngn läser samtidigt som jag skriver har jag jättesvårt för..hehe.

Hur är det för er? Kan ni ha ngn som läser samtidigt som ni skriver i bloggen?


Dags nu....


Känns som att man kanske borde försöka komma i säng nu, klockan är ju trots allt snart 3 på natten och det är ju faktiskt en dag i morgon med.

Så nu gör jag ett försök till att sova så till er andra säger jag nu....


Nattuggla :)

Har nog sovit för mycket de senaste dagarna för just nu är jag hur pigg som helst, och nu kanske jag inte är så smart som även dricker kaffe vid denna tiden på dygnet...hehe, men jag är så himla kaffesugen :)

Hoppas inte älsklingen är allt för trött för jag tänkte ge han chansen att vinna över mig på Betapet (men han lär inte vinna ändå )

Natt kramar från mig


Isbilder

Man ser mycket istappar som hänger ner från taken nu...ganska läckert enligt mig :)


Fredag kväll.....

God kväll ute i stugorna :)

Nu är det matlagning på gång :) Hjärtat står i köket som vanligt...hehe, fast denna gången ska vi faktiskt hjälpas åt men Fredrik får börja så tar jag över sen när fläskfilén är rensad....visst låter det rättvist? :)

Förrutom god mat i kväll så händer det inte så mycket, blir antagligen att kolla ngn film. Har fortfarande några Wallander filmer som vi inte sett.

Har ni ngt bra tips på en bra film kanske?

Tror det e dags att kila ut i köket och se hur det går för älsklingen ;)


Tävling

Jag är med i en dundertävling hos Dahlarna där man kan vinna en soffa från furnitureboxEn riktigt bra tävling måste jag säga, nu är det bara att hålla tummarna. men jag vågar inte ens drömma om att man skulle vinna en sån här fin tävling.


Sommar....

Åh vad jag längtar till sommaren...om det åtminstone kunde vara vår ialla fall!

Gjorde mig precis en dubbelmacka och kom och tänka på sommaren och alla goda smörgåsar man kan göra för att ha med till stranden....

Så dröm er bort en stund..... berätta vad ni brukar ha med för gott att äta till stranden på sommaren :)


Detta går inte längre...

Man kan snart tro att jag fastnat här i sängen :(

Är fruktansvärt uttråkad och rastlös, men ändå orkar jag ju inte göra något :( Det är fan inte kul att vara sjuk. Nu ska jag iaf ta mig upp från sängen och bädda dn ska jag göra med så det inte är lika lätt att krypa ner där igen. Sen måste jag verkligen försöka vara uppe lite. vad kan man sysselsätta sig med som inte är direkt ansträngande men som ändå gör att man blir lite aktiverad?

Ge mig tips!!!


Nätbedrägerier

Fler och fler utsätts för nätbedrägerier när de köper varor över internet, själv har jag aldrig råkat ut för det. Har handlat en hel del på tradera genom åren oh skulle jag köpa ngt för en lite större summa pengar så är jag noga med att kolla om säljaren använder sig av payson som är ett bra betalningsätt. Om säljaren inte vill använda sig av det så anser jag inte att säljaren är helt seriös och skulle inte handla av den personen.

Likadant är det när jag själv säljer saker, då kan mina köpare välja att använda sig att payson för att de ska känna sig lite säkrare.

Det är väldigt lätt att bli lurad när man handlar över nätet, men som köpare så gäller ett att vara extra misstänksam.

Läste på bt.se en artikel om en ung kille som nu åtalas för att ha lurat 23 personer på totalt 62 850 kronor efter en serie nätbedrägerier från förra sommaren och fram till i januari. Han har även förfalskat sin mammas namnteckning och lånat massa pengar i hennes namn. Han har blivit dömd tidigare för massa nätbedrägerier. Och detta är bara en person av alla badragare som cirkulerar.

Uppmanar alla till att tänka sig för en extra gång när ni handlar över internet!


Några sista ord...

...innan det är dags att sova

Jag vann!!

På betapet naturligtvis över älsklingen...hihi

Tur att man har ngt att fördriva tiden med när man ligger nerbäddad. I morgon blir det att va hemma från jobbet med för att kurerar mig och det retar mig ngt fruktansvärt!! Jag ville verkligen vara på jobbet i morgon eftersom jag på eftermiddagen skulle åka med på studiebesök för att kolla in hur man kan lägga nya scheman, ngt jag ska vara delaktig i på jobbet.

Att åka med på studiebesöket hade jag kanske orkat men inte att jobba hela dagen innan, kroppen orkar inte det och sen vill jag inte smitta ner de gamla.

Ska iaf ringa chefen i morgon och säa att även om jag inte kan åka med i morgon så vill jag absolut vara med och hjälpa till med de nya chemana.

Nu ska jag släppa datorn för idag och istället ägna en stund åt min älskling som ligger här bredvid mig :)


Tårta

Om en månad fyller Liam 6 år och naturligtvis ska han ha en tårta då, sitter nu och kollar på olika tårtbilder som man skulle kunna använda. Men det är lite svårt att välja....

Vad tycker ni?

 

 


Tävling
Jag är med i en tävling hos Inspirera mera där man kan vinna en av produkterna på bilden från mika design

Priserna att välja mellan:
1) Lyxbadlakan, värde 399 kr
2) Skumpump svart, värde 189 kr
3) Diskborste Pisa + ställning + diskmedelsbehållare, värde 747 kr
4) Lap-tray, värde 349 kr
5) Shot/snapsglas 6-pack, värde 199 kr

Tävlingen avslutan söndag 21 februari


Allt i sin ordning igen

Förrutom förkylningen så är allt som det ska här hemma igen, Robin och Samuel är hemma igen för att lana. ( samuel har blivit ett bonusbarn sen i fredags skulle man kunna säga förrutom ngn dag då Robin vart bonusbarn hemma hos Samuel...hehe. Ända sen i fredags har de vart hos varandra förutom i söndags ) Älsklingen är här och står nu i köket och lagar mat.

Så just nu är jag väldigt nöjd, blir omhändertagen medans jag själv sitter i soffan under en go filt.

Tror jag ska spela betapet en gång nu :)


Shopping...

Lite vill ha från Lindex

En härligt rosa bikini
Lindex Shop Online - Bikinitrosa Lindex Shop Online - Bikiniöverdel
Ett par riktigt tuffa strumpbyxor och en tuff tunika med lite extra detaljer

Lindex Shop Online - Strumpbyxa Lindex Shop Online - Topp
En tuff lite enklare klänning och en härligt rosa stickad tröja
Lindex Shop Online - Klänning Lindex Shop Online - Tröja
Smycken gillar ju jag med så ett tufft armband är inte fel heller
Lindex Shop Online - Armband

Dags att vinna lite pengar nu så man kan shoppa lite vårnytt sen :)


2,5 timme....

Ungefär så länge har jag vart uppe och nu känner jag att det är dags att krypa ner i sängen igen, önskar att hjärtat va här nu och tog hand om mig.

Vill bli serverad en kopp varm te, vill få lite lagad mat.....


Roligare post

Mestadels så tycker jag det är räkningar eller reklam som dimper ner i brevlådan, men för att göra det lite roligare i brevlådan så kan man ju faktiskt prenumera på en tidning så man har ngt kul att se fram emot :)

Tidningskungen.se har jättemånga bra prenumerationserbjudanden, över 600 olika tidningar har de att välja på.

Hur ska jag kunna välja då.... finns flera olika som jag funderar på.

Tex. 7 nummer av hemmets journal för 98 kronor, i den kan jag ju läsa om olika reportage, lösa korsord och får recept. Bra kombination för mig :)

Solo, cosmopolitan , glamour är också bra tidningar. Eller varför inte en riktig skvallertidning som Hänt extra :)

Det finns så himla många tidningar att välja på som kan göra det roligare att kolla posten :)
Rapport från sjuklingen

Sova sova sova....

Efter att jag sovit känns det bättre men när jag sen vart uppe en stund igen så känner jag mig som ett vrak :(

Bästa vännerna idag är de här

   

Så nu vet ni hur rolig dag jag har ;)

Hur är eran dag?


Buzzador igen

Nu har jag även fått älsklingen till att bli en Buzzador :)

Så om ni också vill delta i kampanjer och få vara med och prova nya produkter så registrera er på Buzzador ni med...helt kostnadsfritt!

Klicka här för att registrera er


Sjuklingen....

Nerbäddad i sängen och ett intag av värktabletter är gjort....kvällen är räddad!

Klarade nästan hela arbetspasset men jag kände ganska tidigt att jag inte skulle orka så min snälla arbetskamrat erbjöd sig att stanna längre så jag fick gå hem lite tidigare. Har även bestämt mig för att vara hemma i morgon och kurera mig så hoppas jag att jag kan jobba på fredag.

Nu blir det bloggläsning :)


Sömn....

Är nu uppe igen efter 2 timmars sömn, det behövdes kan jag lova. Ska till jobbet om en stund men hur det går får vi se, märkte när jag gick till dagis innan att jag orkade inte så mycket ansträngning. Blev t.o.m lite illamående när jag hade ansträngt mig så lite som att klä på lilleman.

Ser fram emot en ledig helg men fortsätter det så här så blir det nog en helg där jag ligger sjuk och nerbäddad :(

Nu lite kaffe och kika in hos mina bloggvänner :)


Mikkey Dee har fått en kompis

 

 

Helt plötsligt så ser Mikkey Dee väldigt stor ut :)


( God ) Morgon

Vet inte riktigt om jag vill kalla detta en god morgon, har vart lite småförkyld innan men i morse när jag vaknade kändes det betydligt värre :( Tät i näsa och alldeles tjock i halsen...och det värsta av allt är att kaffet smakar inte ens bra.

Och jag som ska jobba i kväll, när det blir så här så står man alltid inför ett svårt val. Ska jag jobba eller inte?

Tror nog att jag kan ta mig igenom ett arbetspass så det är inte det som är det svåra beslutet nu egentligen, eftersom jag jobbar med gamla människor måste man tänka på dom med och på ens arbetskamrater. Finns det risk att man smittar dom?

Vad tror ni? Är det ok att jobba eller bör man vara hemma?


Bilder från Universeum

Här kommer lite bilder jag tog i dag på Universeum i Göteborg ( ni får ursäkta kvaliten på vissa bilder, fick ej använda blixt när man fotade på djuren och fotde genom glasrutor. Speciellt svårt var det att fota fiskarna )

Först en bild på Världens största hagel och snöflingaVattnets väg...

 

 

Och massa djur och annat kul naturligtvis....

 

 

 

 

   

   

   

   

Regnskogen...

   

   

Sen va det dags att leka lite med...

 

   Ner i diket

Inte bra att köra på småvägar när det är så här mycket snö...särskilt inte när man får möte :(

Eftersom mötande bil inte tänkte flytta på sig fick vi köra lite åt sidan och hoppsan...vi hamnade visst i diket :( Och inte fan stannade den andra bilen heller....

Men efter att vi ringt efter hjälp så kom Louise och hjälpte oss....tackar :)

   

Hemma välbehållna iaf och inga skador på varken oss eller bilen :)


Buzzador

Har varit medlem på Buzzador ett bra tag men nu har jag äntligen kommit med i 2 olika kampanjer där jag ska få prova nya produkter.

Jag kommer även få endel provprodukter som jag kan dela ut till mina vänner för att höra vad de tycker om produkterna.

De produkter som jag ska få prova nu är L'Oreal Youth Code och Dove VisibleCare

   


Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.
När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det.

Vill ni också bli en Buzzador?

Klicka då här och anmäl er


Nu åker vi....

Nu åker vi hit....


Ad astra per aspera"Till stjärnorna genom svårigheter"

Detta uttryck hörde jag första gången då jag träffade Mira för första gången, hon hade med sig en underbar bukett blommor till mig med ett kort där dessa ord stod. Just då hade jag det väldigt jobbigt i livet.

Ända sen dess har jag tänkt på dessa ord och dom har kommit att ligga mig varmt om hjärtat, tycker att de stämmer bra.

Har nu bestämt mig att dessa ord ska få följa mig genom livet i all oändlighet!

Tack Mira!


Tidningskungen

Brukar ni köpa någon veckotidning i affären eller prenumerar ni på någon?

Jag brukar köpa tidningar i affären men att prenumera är faktiskt både billigare och mer praktiskt :)

Satt och kollade på Tidningskungen där de hade ett jättestort utbud av tidningar, och något jag tycker va bra är att man kan på de flesta välja att bara prenumera på ett fåtal nummer....det kan ju vara bra om man är osäker på om man kommer att gilla tidningen.

Men det svåra är ju att välja bara en tidning som man vill ha hem i brevlådan :)

Funderar på en vanlig veckotidning som Hemmets Journal kanske...den innehåller lite allt möjligt så det är bra, vill gärna ha korsord i tidningen...och gärna lite recept :)

Har ni förslag på någon tidning som ni tycker är bra?

Kika in på Tidningskungen om ni vill se ett brett utbud av tidningar!
God morgon!

Vad skådar mitt öga när jag tittat ut idag??

Det snöar!!!

Fan...nu får det väl ändå vara nog med denna snö :(

Men nu ska jag inte deppa ihop för det, idag har jag ledig dag och lilleman är hemma. Har funderingar på att åka till Universeum i Göteborg, ska fundera en stund till på det...

Under tiden blir det bloggläsning och bloggande. Kom inte in på min blogg i går kväll så jag har lite inlägg på lager nu :)

Men nu måste jag ha mitt kaffe!


Besök

Idag har det inte blivit så mycket datatid, istället har jag haft finbesök av självaste Johanna och lilla Gabriella..

   

   

   


Min present

I går var det ju alla hjärtans dag och eftersom jag är chokladälskare så fick jag denna ljuvliga choklad av älsklingenInte nog med det.... en söt liten nalle med (mina favoritnallar)Nallen sitter ju på en liten ask och jag förstod ju inte att jag skulle öppna den med...heheEn underbar ring med ett hjärta på, och i hjärtat är det utskuret ett mindre hjärta. På det stora hjärtanet är det även graverat bokstäverna P och F. :)

Blev superglad....den är verkligen jättefin. Och det roligaste är att den är specialgjord av Ulf Ahlkvist här i kinna och Pauline har vart med och designat den :) (fast Fredrik visste precis hur han ville att den skulle va)  Stämplad med UFA så man kan se vem som gjort den.... tack hjärtat!

Och ett stort tack till Ulf och Pauline som gjort en så fin ring till mig!

Har försökt ta kort på ringen men det var svårt och jag tycker inte korten gör sig rättvisa men här kommer kort ändå....

   

Så...vad tycker ni?


Veckans ordspråk

Den som ruvar på hämnd håller sina sår öppnaLedig dag = Lat dag

Ligger fortfarande kvar i sängen :) Men nu är det nog dags att ta sig upp skulle jag tro, måste ändå fylla på kaffekoppen ;)

Sen ska jag försöka fota presenten som jag fick i går så jag kan visa er.

Tills vi hörs igen....ha en underbar dag :)


Unikt....

I dag fick jag en alldeles speciell och unik gåva av mitt hjärta i alla hjärtas dag present :) Vill inte berätta vad just nu istället ska jag fota det och visa er i morgon. :)

Tror jag ska lägga datorn åt sidan i kväll och istället ska jag passa på att umgås med hjärtat.

Men i morgon är jag ledig så då återkommer jag.

Kram till er alla!


Dags att kila.....

....till jobbet

Och eftersom det är alla hjärtans dag får man väl passa på att sprida lite extra kärlek på jobbet till de gamla :)

Även om jag många ggr är trött på jobbet så älskar jag det, de gamla ger en så mycket och jag är glad att ha fått chansen att lära känna så många gamla.

Ja vad ser ni säg?
En knarrig gammal gumma inte särskilt kvick.
Osäker om vanor och med frånvarande blick
som spiller ut maten och inte ger svar
när ni muttrar om henne som aldrig blir klar.
Som inte ser ut att märka vad ni gör
och ständigt tappar käppen och inte ser sig för.
Och viljelöst låter er göra som ni vill
med matning, tvättning och allt som hör till.
Är det så ni tänker, när ni ser mig?
Öppna ögonen systrar, titta närmare på mig!
Jag ska tala om vem jag är, som sitter här så still
och gör vad ni ber och äter vad ni vill...
Jag är ett tioårsbarn med en far och mor
som älskar mig, min syster och min bror.
En sexton årsflicka smäcker och grann,
med drömmar att snart få möta en man.
En brud, nästan tjugo- mitt hjärta slår volt
vid minnet av löften jag givit och hållit.
Vid tjugofem - ännu har jag egna små
som behöver mig i hemmets trygga lugna vrå.
En kvinna på trettio, mina barn växer fort
och hjälper varandra i smått och stort.
Vid fyrtio år är det vuxna och alla flyger ut,
men maken är kvar och glädjen är ej slut.
Vid femtio år kommer barnbarn och fyller vår dag,
åter har vi småttingar, min älskade och jag.
Mörka dagar faller över mig, min make är död.
jag mot en framtid i ensamhet och nöd.
De mina har nog med att ordna med sitt,
men minnet av åren och kärleken är mitt.
Naturen är grym när man är gammal krokig,
får den en att verka en aning tokig.
Nu är jag bara en gammal kvinna
som sett krafterna tyna och charmen försvinna.
Men inuti denna gamla kropp bor ännu en ung flicka.
Då och då uppfylls mitt forna hjärta,
jag minns min glädje, jag minns min smärta.
Och jag älskar och lever på nytt
och tänker på åren, de alltför få som har flytt
och accepterar kalla fakta att ingen kan bestå.
Om ni öppnar ögonen systrar
så ser ni ej bara en gammal gumma.....
Kom närmare, se MIG!

GulligtDetta gulliga hjärta hade älsklingen lagt upp på facebook :)


Alla hjärtans dagIdag är det alla hjärtans dag och handeln har tjänat massa extra pengar...

Visst är det gulligt med en sån här dag men jag tycker inte att man ska behöva ha en speciell dag för att visa sina nära och kära att man älskar dom...det kan man visa varje dag!

Att ge bort en present är gulligt och självklart blir jag glad om jag får ngt men gladast blir jag ändå om jag får ngt utan nåon särskild anledning vilken dag som helst, och inte bara för att man bör ge bort ngt idag...

Blommor har jag fått av hjärtat och det fick jag redan i fredags :)

Även om jag tycker att det är lite överdrivet med denna dag så önskar jag Er alla en underbar dag och jag hoppas att ni får tillbringa dagen med era nära och kära.

Till min älskling kan jag bara säga att jag älskar dig lika mycket idag som vilken annan dag som helst :)
God morgon

God morgon allihopa!

Har sovit som en stock i natt och återämtat krafter för att orka med jobb i dag med.

Har läst lite nyheter nu på morgonen , mest för att uppdatera mig om David som fortfarande är försvunnen, men ännu inga goda nyheter....

En vecka har gått nu och jag kan inte förstå att han inte har hittats än, en person kan väl inte bara försvinna så??!

Mina tankar till Davids familj och vänner...


Bebis....

Måste ju Gratulera Elinor och Patrik som nu fått en liten dotter, och David som blivit storebror.

Ett jättestort grattis :)

Längtar tills jag kan kan kila över och kika och gosa lite :)


Äntligen....

Dagens arbete är gjort och jag är hemkommen...jippi!

Ligger nerbäddad i sängen med lilleman jämte mig...mysigt!

Men innan jag hamnade här plockade jag in disken som Robin och hans kompis hade diskat..hehe, endel fick hamna i diskhon igen ;) De hade en överraskning till mig med i kylen...en kladdkaka :) De hade dock missat mjölet så kladdig va den kan jag lova, men den va iaf god och de hade gjort ett tappert försök iaf. Duktiga killar.... jag är mest glad över att köket fortfarande va i välbehåll :)

Lilleman ligger jämte mig nu som sagt men det verkar som att det håller på att bli en sjuk lilleman, förkyld har han blivit och han känns lite varm. Hoppas inte han får feber med :(  Håller tummarna att han blir bättre under natten.

Nu lite bloggläsning så återkommer jag sen igen.


Rast

Första delen av arbetspasset avklarat och är nu hemma på rast, 2,5 timme ledigt innan nästa pass börjar.

Lite vila har det blivit och nu har jag precis ätit en jättegod middag som hjärtat hade fixat. Väntar nu på att kaffet ska bli serverat :)

Känner att jag blev jätteslö nu efter maten så det känns lite tungt att veta att man ska tillbaks till jobbet igen :( Men jag lär somna gott i kväll iaf...

Nu ska jag passa på att kika on hos mina kära bloggvänner med en snabbis och se vad dom har för sig en lördag som denna....


Överlevde....

...arbetspasset

Den värsta huvudvärken försvann och kvar blev sen en värk som var mer hanterbar som tur va så jag klarade mig igenom jobbet i kväll. Nu blir det sömn så ska jag nog klara morgondagen med :)

Ett stort tack till Johanna som ställde upp och passade Liam några timmar och ett stort tack till älsklingen som sen tog över och även fixade god mat som serverades när jag kom hem från jobbet!

TACK!


Skitdag....

La mig för att vila men kunde inte somna, istället låg jag bara och frös. Och huvudvärken har bara blivit värre....vill bara lägga mig ner och skrika nu....fy fan vilken dag!

Och till råga på allt så ska man till jobbet nu....önska mig lycka till att jag överlever detta arbetspass!

Jag lär inte vara så rolig att jobba med för humöret är i botten och jag tänker då inte låtsas må bra och vara glad....

Skitfredag!


Fredag

Fredag igen, förstår inte vart dagarna tar vägen nu för tiden. Har några lugna timmar nu innan det är dags för en hel helg på jobbet...nästan iaf förrutom de timmar som jag får komma hem för att sova :)

Lite sällskap har jag fått nu på förmiddagen med i form av en hemsk huvudvärk som kommit på besök :) Kanske borde man ta en stunds vila innan det är dags att jobba....

Har försökt få tag på mamma nu på förmiddagen utan resultat, ville kolla hur det blev med vårdplaneringen för farfar idag.

Tycker att dom planerat det här väldigt fel, Idag skulle de ha vårdplanering för farfar eftersom borås lasarett ändå inte kan göra ngt mer just nu för han. Men problemet är att ingen anhörig hade möjlighet att vara med idag och jag tycker inte man har en vårdplanering för en person som ej kan föra sin talan och inte är kontaktbar, då måste man väl ändå ha ngn anhörig med som kan söga vad de tycker. Man vet ju inte alls vad de beslutar annars. Han kan ju inte komma hem, sjukhuset kan han inte vara kvar på och korttiden har ej öppet alla avdelningar just nu pga magsjuka så de har lite fullt där om jag har förstått det rätt.

Vart ska då farfar hamna?

En konstig situation det här måste jag säga....

Tror jag ska prova att ringa igen....

Önskar er alla en underbar fredag!


Glömska...

Pratade med Johanna i morses, inget konstigt med det samtalet förrutom en sak....

För en stund sen kom jag på att det är ju Johannas födelsedag idag!!

Jag missade detta så jag måste ringa upp henne sen igen...hoppas hon förlåter mig för mitt bedrövliga minne :)

Så idag vill jag här på bloggen gratulera Johanna som fyller år....hipp hipp hurra!!


Tick tack, tick tack....

Klockan tickar på som bara den märker jag och även om jag hunnit med mycket idag så har jag inte hunnit med ngn vila som jag anser är ganska viktig för mig, hjärtat har jag jämte mig nu och för en stund så trodde jag att han slumrade till lite...hmm...blir lite avundsjuk. Men inte kan jag blunda nu när jag haft fullt upp med att besöka mina bloggvänner. Har också kollat hallands nyheter och pratat med exet för att kolla om det är några nyheter om Davids försvinnande i Varberg. Tyvärr så är det inget nytt på den fronten, bara att fortsätta att be och hoppas på att han återfinns snart.

Snart dags att ordna med kvällsmat och idag blir det tunnbrödsrulle med skinksöra och lite sallad till.. ska bli gott och jag är redigt hungrig redan nu...

Tror jag ska kila ner till köket nu med en gång :)


Ledig dag

Enda lediga dagen denna veckan, då gäller det att ta vara på dagen.

I vanliga fall så hade jag säkert sovit en stund vid denna tiden, men i dag har jag vart duktig :)

Undra om jag fick energi av min lilla Liam idag som var så himla gullig i morses, jag låg kvar i sängen medans han gick ner och kollade på barnprogram. Sen kom sötnosen med två ostsmörgåsar till mig som han hade gjort alldeles själv...hehe, han ville ge mamma frukost på sängen. Det var verkligen en lycklig stund.....gissa om jag blev glad? :)

Efter det kom jag upp rätt lätt och sen har jag försökt få lite ordning i "datarummet" som Robin hade innan som nu ska bli mitt istället, nu börjar det bli lite ordning och det är bara datorn som ska på plats :) En stol behöver jag med....

Tvättstugan har hunnit få ett besök av mig med, och idag hade jag bara 2 maskiner tvätt...jippi! Väldigt skönt med tanke på att i vanliga fall tar det så lång tid mellan att jag tvättar så då brukar det bli nästan 6 maskiner :(

Det jag har kvar att göra på min "måste" lista idag är att dammsuga sen har jag fri tid :)

Kom på också att det är alla hjärtans dag på söndag...hmm. Vill ge mina barn ngt, inget märkvärdigt men ändå ngt men jag vet inte vad.... Och älsklingen....vad ska man hitta på till han?!

Ger ni ngt till era nära och kära på alla hjärtans dag? Vad i så fall?
Bara tråkigheter....

Dålig uppdatering här i bloggen just nu....

Händer inte så mycket annat än jobb och tråkigheter känns det som....

Riktigt så illa är det kanske inte men det har vart ganska mycket tråkigheter i vår nähet det sista och även om det inte berör mig personligen så kan man ju inte undgå att påverkas av det, jag blir ledsen för andras skull som går igenom mycket jobbigt just nu.

Vill inte gå in på allt här i bloggen eftersom det berör många andra och vissa saker kanske man inte tar upp så här öppet.

Jag är iaf tacksam för den trygghet jag har i mitt liv, för mina barn som jag har här hemma välbehållna och för min älskling som betyder mycket för mig!

Man klagar ofta över saker och ting, men i bland får man sig en tankeställare och inser att man har det kanske egentligen väldigt bra.

Jag har fått mig en tankeställare och jag kan bara säga att jag är oerhört glad över mitt liv just nu, att jag inte har de där extra pengarna så jag kan köpa den där snygga tröjan som jag kanske råkar se i affären gör inget, jag har iaf kläder att ta på mig, mina barn har hela och rena kläder, jag har mat på bordet även om det inte är lyxmat, jag har ett hem med de möbler jag behöver, jag har gardiner även om det inte är några nya. Jag har ingen bil...men jag har mina ben att gå med och jag har min hälsa i behåll....

Så...vad har jag egentligen att klaga över....


Studier

Jag har nu anmält mig på komvux till att läsa kursen Socialpsykiatri :)

Ska läsa den på distans vid sidan av jobbet, ser verkligen fram emot detta. Har ju tänkt att läsa ngt ett bra tag men inte fått tummen ur...men nu så...

Och det bästa av allt var att läraren som håller i denna kursen är samma lärare som jag läste socialt behandlingsarbete för, hon är en superbra lärare.

Den 22/2 ska jag på möte om detta och då får jag reda på mer hur kursen läggs upp.

Naturligtvis finns det bara ett enda betyg som eftersträvas för att jag ska bli nöjd, ett MVG är vad som ska matcha mina andra betyg sen ;) (man måste ha lite höga krav på sig själv i bland, särskilt när man vet att man klarar av det med lite vilja)


God morgon

Solen har tittat fram men det är ändå lite kyligt ute, längtar bara mer och mer till våren!

Idag är Liam med i Borås tidning, tyvär inte på nätet men ni som har tidningen får kika :) Han var på teater i går och det är därifrån som han är med, han blev väldigt stolt när han såg detta :)

Lite kaffe oh bloggläsande blir det nu sen ska jag berätta ngt kul för er :)


Oroligt....

Det har väl inte undgått någon att höra om den 18-åriga kille som är försvunnen i varberg sen i torsdags?

När jag hörde om detta var min första tanke så fruktansvärt det måste vara för anhöriga, att gå omkring i en sådan ovisshet....

Man läser om såna här saker men man kan inte föreställa sig hur det skulle vara om man själv drabbades, men i kväll fick jag reda på att detta har hänt närmare mig än vad jag kunde tro...

Denna 18-åriga kille som är försvunnen är Liams tredjekusin , det är på hans pappas sida så det var därför som jag inte visste ngt innan nu.

Har endast träffat David som han heter 1 eller 2 gånger.

I kväll vill jag tända ett ljus för David och jag ber för att han ska återfinnas och komma hem till sin familj välbehållen!

I morgon kommer detta försvinnande att tas upp på efterlyst och jag hoppas att det kommer in några tips som kan hjälpa polisen i sökandet. En person kan inte försvinna spårlöst utan att ngn har sett ngt.....


Krånglar!

Har suttit här vid datan en bra stund nu och tömt hela mitt ordförråd på svordomar, det krånglar som fan för mig här på bloggen i kväll. Är det så för fler personer??

Men nu har jag iaf lyckats komma in på bloggen och hit så jag kan skriva, nu ska vi bara hoppas på att det kommer funka med att publicera sen med.

Dagen har rusat förbi för mig och den började inte bra, vaknade lite sent så det blev alldeles för stressig i morses och till råga på allt så hade jag en enorm mensvärk, ville egentligen bara dra täcket över huvudet och sova...

Men till jobbet kom jag och lönesamtalet med chefen klarade jag av galant, inga konstigheter och jag fick sagt det jag ville. Nu är det bara att vänta ett tag tills man får reda på hur lönen blir. (svar till Elinor: tror lönsamtalet brukar va tidigare men eftersom det är en ganska ny chef så kanske hon väntade för att hinna lära känna oss lite bättre)

Handledarträff...gick också jättebra. Kul att träffa min gamla lärare som jag hade på omvårdnadsprogrammet. En elev i fyra vckor ska jag ha, en tjej som går första terminen på omvårdnadsprogrammet på komvux. Hoppas hon kommer trivas hos oss :)

Sen hämta lilleman...det betyder kramkalas :) Mys...

Åhh...känner mig stressd när jag skriver nu....det har vart mycket idag känner jag, återkommer senare igen när jag varvat ner lite mer...


Jag vann...

Hihi...har spelat Betapet mot älsklingen nu och gissa vem som vann??

Jag...hehe, båda gångerna med :)

Nu blir det ett parti till sen är det dags att sova så jag är pigg i morgon, då ska jag jobba hela dagen och så är det lönesamtal med chefen...håll tummarna för mig!!

Handledarträff står på schemat med och så är det ju min favoritdag....Tisdag...dagen då lilleman kommer hem igen...underbart!

Han va hemma en liten stund idag och han blev så superglad när han såg sitt rum och ändå har vi knappt gjort ngt där alls, så jag ser fram emot den dagen då hans rum verkligen får en makeover :)

Glada barn är underbart!


Snytftat klart

Så där...då har man skvätt några tårar...glädjetårar. Blir så rörd när man tittat på såna program som spårlöst. Kan inte ens föreställa mig hur det skulle kännas att vara med om en sån sak.

Min kusin var med i Spårlöst försvunnen för några år sedan då hon sökte efter sin far som är fransman, hon fick träffa han och de har träffats flera ggr efter det. Kul när det blir så bra men om man börjar söka efter ngn så får man nog också vara lite beredd på att det kan komma dåliga nyheter... det är en chansning man får ta.

Har ni ngn som ni skulle vilja söka efter??


Spårlöst

Kollar på Spårlöst på kanal 4Återkommer när jag gråtit klart...


John blund är snart här...Natti natti :)


Go´kväll i stugorna....

Inte så värst jobbigt att gå och jobba 3,5 timme...såna pass borde man haft jämt :)

Nu är jag hemma iaf och har suttit och fixat med schema som jag ska ha med på tisdag då jag ska på handledarträff, ska ha en elev från komvux om några veckor. Ser fram emot det :)

Det tråkiga när man jobbar till halv tio är att klockan går så fort sen och man hinner knappt göra ngt hemma innan det är dags att lägga sig. Men eftersom jag har fått så mysigt i sovrummet nu och även en fungerande tv där så tänkte jag ta och förflytta mig dit redan nu, och datorn får faktiskt följa med mig för jag tänkte spela en omgång Betapet :)

Är det ngn av mina läsare som brukar spela det? Vore kul om vi kunde spela mot varandra ngn gång i så fall :)

Kikar säkert in här på bloggen en sväng till innan det e dags att sova....


Bilder från rumbytet

Först ska man börja tömma rummen....

Först Robins rum som nu har blivit mitt :)

   

Eftersom Liam inte vart hemma i helgen så fick vi ställa in massa grejer i hans rum under tiden

  

Mitt gamla sovrum som nu har blivit RobinsEfter att det var tomt så kunde vi (Fredrik ) börja tapetsera min fondvägg


   

Lite saker börjar komma på plats i Robins nya rum, där har vi inte gjort ngt med väggarna än eftersom jag inte bestämt hur vi ska göra där än.

Och nu har han fått en datahörna på sitt rum i stället så slipper han sitta nere. Det innebär ju med att jag får en datahörna nere och slipper ha datorn på köksbordet jämt :)

   

Liams rum efter att vi fått ordning igen, där har det blivit lite förändringar eftersom vi tog hans byrå till Robins rum. Han har även en lite större tv än vad han hade tidigare och så har han fått X-box inkopplat på sitt rum....han kommer bli jätteglad :) Men hans rum är nästa projekt för en make over och det hoppas jag få gjort innan han fyller år den 20 mars :)

 

Robins rum nu när det blivit lite ordning, dock lite tomt på väggarna än :)

  

Sen mitt sovrum :)

Jag är såååå nöjd :) Och så har jag fått tv inkopplat med...hehe...lyx :)

   

Ett stort tack till hjärtat som hjälpt mig hela helgen för att få ordning!

Så...vad tycker ni?


Söndag morgon

God morgon!!

Lite kaffe och datatid sen blir det att göra klart här hemma, mest småpill och så ska Robins dator kopplas in där uppe. Nu ska ju Robin ha dator på sitt rum så då har vi fått sätta upp lite regler här hemma gällande detta för att han inte ska sitta där för sent när det är skola.

Kvart i tio varje kväll kommer jag dra upp sladden här nere till internet så han inte kan sitta där halva natten :)

Så nu vet ni vad jag ska syssla med idag...vad ska ni göra?


Go´kväll

Dagen har gått i ett och först nu hinner jag ta en stund vid datan, är ganska trätt så jag blir inte långvarig här.

Har fått gjort väldigt mycket idag så nu liknar övervåningen ett hem igen och jag och Robin har varsitt rum igen, men det är lite småpill kvar men det tar vi i morgon och dås ka ni få se kort med.

kan ju säga att jag är supernöjd med mitt nya sovrum och hjärtat har vart till stor stor hjälp!!!

Nu en liten bloggunda innan det är läggdags!


Lördag morgon

God morgon alla sötnosar :)

Lördag och inte bakis..härligt. Ligger fortfarande kvar i sängen med datorn i knät ( som vanligt ), kaffet har jag serverat jämte mig...älsklingen är en klippa som tar hand om mig så :)

Men snart är det dags att starta upp dagen för vi har massor framför oss som måste bli gjort, och innan vi kan börja så blir det en tur till Borås, närmare bestämt till Rusta.

Börjar känna mig lite smått stressad nu...

Vad ska ni hitta på en underbar lördag som denna?


Sött...

Lovade ju er att ni skulle få se ngt sött i kväll....Hehe....nää...inte så himla sött va?

Den filuren ska likna min son men håret försvann ju häromdagen så det e lite svårt att känna igen han :)

Men det riktigt söta som jag faktiskt skulle visa er har betydligt mer hår :)Och för att ni ska förstå hur liten den här lilla tjejen är så har ni här en bild med när hon sitter i en plastbyttaVisst är hon söt?

Tyvärr så har denna lilla tjej inget namn än...förslag ngn?


Fredag kväll och barnledig :)

Och i kväll är det 30 + på kinna hotell :) Och gissa vad jag gör??

Sitter i myskläder i Fredriks kök och bloggar medans han lagar mat...hehe. Inte illa av mig att va hemma en sån här fredag istället för att gå ut :) Fast både jag och Fredrik kände att vi ville ta det lugnt, går man ut på krogen blir det ju lätt så att dagen efter blir lite förstörd eftersom man oftast inte är så pigg då :)

Så direkt efter jobbet åkte vi o fixade ett databord till Robin och sen har vi monterat ner Robins garderob, min säng och flyttat runt massa saker så i morgon har vi att göra kan jag lova :) (Läs: Fredrik har att göra)
 Hehe...nä...jag har också att göra men det är ganska mycket som jag överlåter till han...som att dra bredband upp till andra våning, förlänga kablar, sätta lite mer uttag och tapetsera :)

En fondvägg ska tapetseras i mitt nya rum, är tvungen att göra ngt där eftersom väggarna är vita nu och Robin har haft sin säng mot ena väggen så den är inte så vit längre om man säger så ;)

Nu ska jag ta en sv'ng runt bland mina bloggvänner innan det e dags för mat, men jag kikar in senare igen för jag har en jättesöt sak att visa er sen :)


Från nattmössan...

Känns som att jag skriver direkt från nattmössan i dag :(

Hade jättesvårt att somna i går så jag tror att det inte blivit mer än 4 timmars sömn i natt. En bloggrunda och en stor kopp kaffe hoppas jag ska hjälpa mig just nu!


Go´kväll

I kväll när jag kikade in här såg jag att jag hade haft lite extra besök idag, undrade hur det kom sig...

Svaret fick jag när jag va inne och läste i Auroras blogg, hon hade länkat mig idag :) Tack!!

Har tyvärr inte orkat kommentera så mycket ikväll men jag har iaf vart inne och läst hos er!

Tänkte att jag skulle lägga in några nya kategorier här på bloggen, en tänkte jag kalla bloggvänner där jag efter hand kommer presentera mina bloggvänner och de bloggar som jag brukar läsa. En annan kategori kommer bli presentation av vänner och familj.

Ofta nämner jag ju olika vänner och familjemedlemmar i bloggen och om man inte känner mig så kanske man inte vet vem personen ifråga är egentligen så då kan det kanske va jul om det även finns en presentation av personen...vad tror ni om det?

Frågan är då vem som ska bli först ut att bli presenterad i den kategorin? Har ni ngt förslag kanske?

Förrutom att ha läst bloggar i kväll så har jag ju jobbat vilket gick bra, men det är alltid lika skönt när man slutar ;) 1 arbetsdag kvar denna veckan, sen 2 dagar ledigt...nästan iaf, ska jobba några timmar å söndag kväll.

Lite planer för helgen finns nu, och det är projet "byta rum". japp... så blir det, Jag och Robin ska byta rum och även om det låter enkelt så blir det alltid mer jobb än vad man tror.

I morgon börjar vi med att plocka ner Robins garderob, så Petra: Vill du ha den hör av dig så kan du komma bort i morgon och hjälpa till att montera ner den ;) Annars blir den brasved :)

Tycker nog att jag babblat på lite väl mycket nu ikväll och hjärtat tycker nog jag är mindre rolig i kväll så jag tror det e bäst att lägga i från sig datorn nu ;)

Önskar alla redan nu en underbar helg!!


Tiden...

Som vanligt försvinner tiden alldeles för fort innan man ska i väg och jobba....

1 timme kvar nu, men för en gång skull har jag fått gjort ngt med. All tvätt som låg kvar i tvättkorgen sen jag tvättade häromdagen är nu inplockat :)

Håller på att slänga i mig en macka nu med så jag har ngt i magen och sen ska jag i väg, har lite ärenden i kinna innan jobbet. Får väl se vad jag hinner med....

 I morgon är det redan fredag igen och just denna fredagen är det kinna hotell, men för en gång skull så vet jag inte om jag har lust att gå :( Jag brukar alltid vilja gå men jag har väldig beslutsångest denna gången, vet ju att hela lördagen blir förstörd sen och man får ingenting gjort....får fundera på det. Bestämmer mig antagligen inte innan i morgon.

Måste kila nu så det får bli i kväll som jag kikar in hos er, såg på kommentarerna att jag hade haft 2 nya besökare...sånt gillar jag :)


God morgon!!

Ja, för mig är det morgon än eftersom jag nyss har stigit upp :) Tycker inte att jag är annat än trött nu för tiden.

I går va jag ännu tröttare så det blev inget bloggande för mig. Men jag var ju iaf och hälsade på farmor och farfar. Farmor är det ok med hon är mest orolig nu för hur det ska bli. Men farfar....det va inte så kul. Han är jättetrött och orkade inte va vaken ngt alls, ngn gång försökte han verkligen men fick ändå inte upp ögonen. Att prata med han va inte lätt, han försökte svara i bland men orden lät mest som mumlande fast man kunde ändå höra i bland vad han försökte säga. Afasi - men det ska ju gå och träna upp. Men då gäller det att han pignar till först. Likaså med att svälja, just nu kan han om han är riktigt vaken få ngn tesked med kräm eller annat tjockflytande men det verkar som att det kan bli att de får sätta sond. Hur det blir med sväljsvårigheterna vet man inte än, så egentligen kan man bara hoppas på att han piggnar till nu och först då kan vi nog få reda på lite mer.

Så efter det besöket tog jag en liten vila hemma, sen blev det mat och film resten av kvällen!

Ska ringa mamma nu och kolla om hon hört ngt nytt...


Inga nyheter = Bra nyheter?

Hemkommen från jobbet och väntar nu på att hjärtat ska komma så jag får låna bilen....tack!!

Inga nyheter än ang farfar och det kan man ju se lite som positivt, för hade det blivit mycket sämre så hade vi ju hört ngt. Men nu har vi iaf bestämt oss för att åka in till sjukhuset, det är ju mycket svårare att få en uppfattning om hur läget är enbart genom information. Mycket lättare om man själv ser med egna ögon.

Det som man oroar sig mest för just nu är det med att han inte kan svälja, kommer det va bestående eller är det ngt tillfälligt??

Men det känns inte vidare kul nu att behöva ge sig ut på vägarna i detta vädret, gillar inte alls att köra då men man får ta det försiktigt...och även hoppas på att andra bilister gör likadant.

Nu lite kaffe under tiden som jag väntar.....


Anna Anka och Farfar

Läste denna bedrövliga kvinnas namn ngn stans nu på morgonen och kom då att tänka på att jag tycker det vart tyst om henne nu...eller har jag missat ngt?

Kan det va så att hennes tid i rampljuset blev kort och är över?

Jag hoppas verkligen det iaf :)

Sen över till ngt helt annat...."Farfar"....

Jag hoppas verkligen på lite goda nyheter idag för i går va inga bra nyheter. Dom trodde ju att det va en liten propp han hade fått och han verkade ha återhämtat sig..., men sen vet jag inte vad som hände för helt plötsligt kunde han inte svälja riktigt :( Så tydligen klarar han inte av att äta nu, hoppas verkligen bara att det är ngt tillfälligt.

Hur det är med farmor vet jag inte riktigt heller för hon va tydligen på lite olika undersökningar i går och mamma hade inte myckats få tag på henne.

Alltsammans känns lite olustigt just nu och man väntar på besked hela tiden, ovissheten är jobbig.... Får väl se vad som händer under dagen och om det kanske blir så att vi behöver åka in till Borås, det får mamma avgöra.


God morgon

Vill inte påstå att jag är pigg i dag men jag har kommit upp iaf. Men en som iaf har lite energi så här på morgonkvisten är min vän och kära granne Petra.

När jag va ute och rökade nyss så såg jag hur hon slet med att skotta bort snön framför hennes ingång :)

Själv så ska jag se till att få i mig lite kaffe nu så jaf blir människa!


Tack!!

Har ju glömt att tacka Evelina som var så gullig och var och shopade lite åt mig i stan :)

Så nu har jag en sån här i min ägo
Övning...

Har ju haft väldiga problem med att stora sonen inte vaknar av väckarklocka eller telefon, det är ju lite jobbigt för han de dagar då han har sovmorgon fast jag börjar 07. Det innebär att han måste gå upp jättetidigt vilket inte är så kul....

Nu ville han än en gång göra ett försök...

Så nu har han ställt mobilen på larm i morgon bitti.

Frågan är nu om det är larmet som väcker han eller om det är mamma?


Shopping

Fröken fräken webbshop

Har ni inte kikat in hos Fröken Fräken tycker jag absolut ni ska göra det nu!
Bokläsning

Började i går läsa första boken av Lotta Thell - Utan en tankeUtan en tanke är den första delen av fem i Lotta Thells självbiografiska romansvit om Eva.

Som tonåring fast på heroin tvångsintas Eva på ett Hasselakollektiv för rehabilitering. Behandlingen är nedbrytande och förnedrande och hjälper inte Eva ett dugg. Men hennes kärlek till hästar och hennes obändiga envishet gör henne till en överlevare även om livet levs på Plattan.

Lotta Thell är född 1967 och författare till en självbiografiskt präglad romansvit som fångat hundratusentals läsare: Utan en tanke, I skuggan av värmen, Bortom ljus och mörker, Kärleksbarn och För kärleks skull. I skuggan av värmen har filmatiserats.

Har snart läst klart första boken och har den andra boken hemma så jag kan börja direkt på den sen, ska se om jag kan beställa hem de andra tre sen med. Vill även se filmen.

Är det ngn av mina läsare som läst dessa böcker eller sett filmen? Vad tyckte ni iså fall?

När jag sökte på Lotta Thell visade det sig att hon har en blogg med :) Så den ska jag kika in på senare idag. Här hittar ni den: http://www.lottathell.se/


Elever avstängda från skola

http://www.bt.se/nyheter/mark/fyra-elever-avstangda-efter-brutal-misshandel-pa-marks-gymnasium(1753771).gm

Efter ett brutalt överfall på en jämnårig har fyra elever på Marks gymnasium stängts av en hel termin.
Avstängningen har nu blivit rättssak.

Den 4 december misshandlades en flicka av fyra elever i närheten av skolan. Hon blev trakasserad och slagen med en järnplåt från en lyktstolpe.
Händelsen har väckt oro hos både elever och personal. Den överfallna eleven och flera av vittnena har varit rädda att vistas i skolan och därför stängdes de utpekade eleverna av i två veckor.

Utbildningsnämnden tog sedan beslutet att stänga av dem hela vårterminen.
– Det är en väldigt ovanlig och drastisk åtgärd, men här finns det verkligen grund för det. Utbildningsnämnden vill garantera den utsattes säkerhet och även andra elevers säkerhet, säger Hans Enckell, tillförordnad utbildningschef

Våld återigen....blir så upprörd när jag läser sånt här! Det är alldeles för mycket våld nu för tiden och det är i alla åldrar, både tjejer och killar....

Man undrar vad denna tjej hade gjort som var så fel att de ansåg att det skulle bli bättre av att skada henne?


Tisdag

Magen är bra igen ( så bra den kan bli ), men lilleman däremot har sovit väldigt oroligt i natt och i morses var han väldigt varm. Visade sig att han hade feber, inte jättehög som tur är. Så det fick bli att stanna hemma idag (får ju lite ont i magen igen när man tänker på pengarna man förlorar) Men i morgon bör jag va tillbaks på jobbet för även om Liam är sjuk så är det bytesdag och Liam ska till sin pappa.

Har även APT på jobbet i morgon och så ska jag på möte på skolan efter jobbet.

Fick väldigt dåligt samvete över att jag fick va hemma idag eftersom jag skulle åka i väg med en v.t till sjukhuset, hoppas det löste sig och att de fick in ngn vikarie.

Nu ska jag ta hand om lilleman och se om jag kan få i han lite att äta....


Aj aj....

Har känt av magkatarren i kväll, ibland kan jag känna av det om jag slarvat med mina mattider och jag trodde det var orsaken i kväll...

Mina omeprazol har inte hjälpt och just nu har jag ännu mer ont och på ett annat sätt än vanlig magkatarr, det onda sitter längre ner än vad det brukar och i bland hugger det till ordentligt....känns även lite som magknip :(

Ska bädda ner mig nu och hoppas på att jag kommer kunna somna, börjar ju 07:00 i morgon....


Lediga dagen....

Den bara försvann....

Farmor är bättre men det var tydligen en hjärtinfarkt, farfar hade tydligen fått en propp men de kan inte säga så mycket mer just nu. Men även han är piggare. Nu kan man andas ut lite....

Jag , Fredrik o Liam tog en tur ut i skogen...närmare bestämt Torestorp och besökte Fredriks mamma o fikade lite idag. Skönt att komma ut lite. Men innan det blev det en sväng till Jysk, där köpte jag en jätteskön filt på rea som jag tänkte Robin ska ha i sitt rum sen när vi fått i ordning där :)

Sen blev det matlagning, potatismos med fiskpinnar. Mätta och belåtna åkte vi med Fredrik till tatueraren :) Åhh...blir sååå avundsjuk...jag vill med!!! Ska bara vinna lite på lotto först ;)

Väntar nu på att kunna natta Liam men han kom på att han skulle på toa, och med tanke på att han tog med lite leksaker in där så kan jag nog lista ut att det tar sin lilla stund....

- Mamma....gör det ngt om det tar en stund?

Så sa han innan han gick in på toa...hehe. Men magen är viktig att sköta så det får väl ta den tid det tar ;)


Sjukhus....

I går kväll precis när jag kom hem från jobbet ringde mamma och jag fick gå över, hon berättade då att "farmor" och "farfar" blivit dåliga och fått åka akut till sjukhuset.

"Farfar" hade fått en hjärnblödning, vilket visade sig senare va en liten som tur va och han var kontaktbar senare på kvällen igen. "Farmor" hade väl blivit så orolig så hon fick ont i hjärtat. Så båda ligger nu på lasarettet.

Mamma har idag pratat med "farmor" och det va rätt ok med henne, "farfar" vet de inte så mycket om än eftersom ronden på sjukhuset är nu.

"Farmor" och "farfar" är egentligen inte mina biologiska farföräldrar utan de är farföräldrar till mina syskon, och de är de nämaste anhöriga vi har av den äldre generationen. Farmor och farmar har inget av sina barn i livet utan har endast tre barnbarn, min lillebror Daniel är ett av dom.

Jag hoppas att farfar blir bra igen och återhämtar sig, är säker på att farmor piggnar till då med.


Måndag morgon

Tittar ut och ser ett enda stort vinterlandskap...... vackert :)

Men bara för att det är vackert tycker jag inte att det är kul :(

Ledig dag idag och lilleman hema, undra vad dagen kan ha att erbjuda?? Städa blir det iaf men det hade ju vart kul om man kunde gjort ngt roligare med.

Hjärtat kommer inte hit innan senare i kväll idag för idag ska han i väg o fortsätta på sin tatuering .

Ändrade planer blev det nu.... hjärtat är hemma i dag så han kommer hit sen :)

Måste ringa ett samtal till min mor nu, men jag kikar in sen igen.


Lurad??

Har haft en fundering ett tag nu gällande kött som jag köpt.

Brukar ofta köpa tunna benfria kotlettskivor, de ligger packeterade ca 10-12 skivor.

Har vid två tillfällen nu på senaste tiden upplevt det som att köttet vart halvfryst....tänkte först att dom måste ha alldeles för kallt i kyldisken och att det va därför men när jag tänkt på det ett tag så tror jag inte det.

Det är i mitten av köttet där köttet ligger emot varandra som mest som det var halvfryst, så där lite isigt...

Kan det va så att kylarna kan ha vart för kalla eller tror ni det beror på att det har varit fryst?

Om det är så att det vart fryst innan måste väl butiken upplysa om detta?? För i bland händer det att jag köper hem kött som jag lägger i frysen och man ska ju inte frysa om kött om det varit fryst tidigare och sen upptinat....

Näsat gång jag besöker den butiken ska jag iaf kolla köttet noggrannt och sen ska jag ifrågasätta detta, för som det är nu så känner jag mig faktiskt lite lurad...

Har ni vart med om detta??

PS: kan också tala om att det är INTE i ngn Ica butik som jag vart med om detta i :)


Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra

RSS 2.0