Ekonomisk!

Eftersom jag inte är tillräckligt motiverad för att sluta röka så ska jag iaf bli lite mer ekonomisk med rökningen.

Här ska rullas egna cigaretter!

Och ska jag ändå lägga ner jobb på det så ska det göras ordentligt så jag köper råtobak som jag maler och torkar själv, låter kanske jobbigt men det tar faktiskt inte så himla mycket tid. Och med tanke på vad jag tjänar på det så är det värt det.

Jag köpte 1 kg råtobak (kostade nog ca 250 kr)
Tobaken låg uppdelad i 6 st såna här förpackningar



Det räcker att göra ordning en förpackning åt gången för när det är klart blir det en full 2 liters glasslåda med mald tobak :)

Sen smular man i sär tobaken i en stor bunke



När man köper tobaken får man med en liten flaska smaktillsats som man ska blanda ut med vatten, jag blandade endast en del av det nu i en petflaska



Häll sen lite vätska över tobaken och blanda runt så den blir genomfuktig (det behövs mindre vätska än vad man tror så det gäller att va försiktig)



Låt stå och dra i ca 30 minuter

Sen ska man då mala tobaken, det finns en speciell maskin för detta som man kan köpa men vill man spara på den kostnaden så gör man som jag....använder mixern ;) Det funkar alldeles utmärkt!

   

Sen är det bara att hälla ut allt på t.e.x en plåt och låta det torka :)



Man kan snabbtorka det i ugnen på 50 grader eller så låter man det lufttorka :)

En kompis till mig har gjort på detta sätt i flera år och hon säger att hon får ut ungefär 5 limpor på 1 kg råtobak. ( antar att det beror lite på hur hårda/lösa cigaretter man rullar och hur mycket tobak man spiller...hehe)

Pris för tobak och hylsor hamnar kanske totalt på 350-400 kronor!

JA...det är värt jobbet :)





Kommentarer



Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Har du en blogg?:

Vad har du på hjärtat?:



Trackback

Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra