Osteomyelit?

Förra året så hade Robin ont i sin fotled, var lite svullen med så vi uppsökte vårdcentralen.....

Det slutade med en vecka på sjukhuset då de upptäckte att han hade osteomyelit, han fick göra ett ingrepp i foten och få antibiotika intravenöst och sen antibiotika i tablettform i 6 veckor. Det var en jobbig vecka kan jag lova, och efter det så är Robin inte förtjust i att uppsöka läkare, han är livrädd för att hamna på sjukhus igen.

Detta var i vänster fotled och han har rötgats flera ggr efter det för att kolla så allt ser bra ut, senaste gången var för några veckor sedan och de sa att vi inte behöver kolla ngn mer gång nu...skönt :)

Men de har ju bara kollat efter fel i vänster fot....

Nu har Robin ett tag haft ont i son högra fot, på ovansidan...alltså inte i någon led. Han är svullen med, mätte båda fötterna nu ikväll och det är en skillnad på 1 cm. han har inte alls så ont som förra gången men han har ändå ont, och han klagar verkligen inte i onödan.

Är nu lite nervös för att det ska var ngt liknande igen, de sa dock att det ska inte vara större risk för att han skulle få osteomyelit igen bara för han haft det en gång innan. Men jag kan ändå inte släpp tanken....

Så i morgon blir det att ringa vårdcentralen så de kollar på foten, ett infektionsprov kommer jag kräva att de tar.

Håller tummarna nu för att det inte är ngt.


Kommentarer



Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Har du en blogg?:

Vad har du på hjärtat?:



Trackback

Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra