Gott Nytt År

Här sitter jag nu alldeles proppmätt och jätte trött :(

Väntar på att klockan ska slå tolv så jag kan få gå och lägga mig sen, ska ju upp tidigt i morgon...för att jobba dygnet :(

Barnen är pigga och glada, Liam och Wilma leker och Lasse sitter just nu med datorn i knät och spelar. Robin har sin tjej här och de har satt på en film uppe på projektorn. Robin är nog ganska trött efter att ha lanat i 2 dagar ;)

Vi har haft en toppenkväll med god mat!

Ser jag tillbaka på det gångna året så har det vart ett bra år, älsklingen har funnits vid min sida och mina depressionsdalar har blivit bättre...inte så djupa dalar när de väl kommer.

Jag har blivit gravid, även om det inte var planerat så är det något vi ser fram emot väldigt mycket nu. Jag har även tagit steget till att byta jobb. Så det har allt hänt en del förändringar under 2010.

Under 2011 kommer vi få en ny familjemedlem, vi hoppas hittat ett boende som passar hela vår familj, och jag ska fortsätta att utvecklas inom mitt nya jobb.

Och naturligtvis kommer jag fortsätta följa mina kära bloggvänner även under 2011.

Jag är redo att välkomna 2011 nu!



Det nya året kommer vi skåla in med alkoholfri jordgubbschampagne :)

Och när jag tittar på alla fyrverkerier som lyser upp himlen så skänker jag en tanke åt min älskade lillebror som inte längre är med oss, och i år så skickar jag upp en ljuslykta för han!

Saknar dig Jimmy, du är alltid i mina tankar och i mitt hjärta!


Dags för desserten....

Förrätten är förberedd, salladen är förberedd, älsklingen får se till att rensa fläskfilen innan jag förbereder den ;)

Så nu är det alltså dags att ge sig på desserten, vågar inte skriva ngt mer om den här nu ifall hjärtat skulle tjuvkika ;)

Jag får berätta för er sen vad det blev...men gott är det kan jag lova!


Sista dagen på 2010

Tänk att det redan är nyårsafton, förstår inte vart tiden tar vägen. I går hade jag och Fredrik vart tillsammans i 1 år och 4 månader :) och jag är gravid i v 29.

Denna dagen ska tillbringas med familjen, massa mys och god mat :)

Ska snart börja förbereda förrrätten till i kväll så den hinner stå och dra sig, salladen kan jag också förbereda och desserten ska göras om några timmar. Ingen i familjen vet vad det blir till dessert än och dom har inte ätit det innan heller men jag är säker på att det kommer gå hem...sött och gott :)

Eftersom vi bara håller oss hemma här hela dagen så blir det nog några uppdateringar under dagen, ska också ut och provköra mammas nya bil idag :)

Dags att klä på sig för att sen sätta fart med förrätten....


Livskvalite och mina rättigheter

Kom att tänka på en sak ikväll angående när man blir så pass gammal att man inte klarar sig själv, eller om man kanske råkar ut för en olycka eller blir så sjuk att man inte kan ta hand om sig själv....

Egentligen borde man skriva ner hur man vill ha sin vardag, såsom vad man tycker om och inte tycker om för mat, hur man vill sköta sin hygien, sovtider, klädsel osv.

Som tex. jag vill absolut inte bli serverad varken gröt eller välling på morgonen, jag vill va uppe sent och sova länge. Våga bara dra upp mig klockan åtta på morgonen för att sätta mig i en matsal där det serveras frukost klockan nio! Jag vill gå upp när jag vill och då vill jag starta dagen med en kopp kaffe i lugn och ro och sen äta frukost....en smörgås eller kanske en tallrik med fil och flingor. Jag vill inte heller duscha på morgonen, tycker det är skönare att duscha på kvällen....

Förstår ni vad jag menar?

Tänk alla dom som vi vårdpersonal hjälper och som inte kan föra sin egna talan...vi kanske gör helt tvärtemot vad dom vill egentligen :(

Där jag jobbade innan gjorde vi så gott vi kunde, vi tvingade aldrig upp ngn om dom inte ville gå upp på morgonen. Vi hade faktiskt några som ofta sov länge och då fick de frukost när de hade kommit upp. Vi hade uppdelat med duschar både på morgonen och kvällen så vi kunde tillgodose deras önskemål. Men så är det inte överallt...oftast är det nog tyvärr så att när morgonpersonalen kommer så börjar de gå runt och väcka de gamla för att alla skulle hinna bli klara och sitta vid frukostbordet klockan nio...usch!

Vi har alla rättigheter till en god livskvalite...och vad god livskvalite är för olika människor varierar, de som är den hjälpande handen måste vara lyhörd och flexibel!

jag ska bannimej skriva papper på hur jag vill ha det när jag blir gammal :)


Skrämt barn....

Alldeles nyss skrämde Fredrik nästan livet ur Liam :(

Fredrik hade gömt sig och hoppad fram framför Liam för att skoja och jag har nog aldrig sett Liam så rädd innan....stackaren!

Men jag ska nog hjälpa han en dag så att Fredrik får igen ;)


Ingen vinst....



Skitspel :(


Mat och änu mera mat :)

Har nu handlat för morgondagen....det blir trerätters naturligtvis :)

Ingen av oss känner för att stå och laga mat nu ikväll så det blir hämtmat idag, kina/thai mat :)

Bordet är dukat och vi väntar nu bara på att hjärtat ska komma med maten :)


Lite sugen.....

Jag vill shoppa :)

Hehe...förstår inte varför vi tjejer tycker det är så kul att få shoppa lite. Att hitta ngt som bara känns så rätt och till ett bra pris....jisses vad nöjd man är sen :)

Men vad skulle jag shoppa?

Ngt till mig är inte kul eftersom jag bara växer och växer just nu, ngt till hemmet är inte kul heller eftersom vi letar efter annat boende och vet inte riktigt vad vi kommer behöva då...och så är det ju roligare att få köpa lite nytt tillsammans :)

Till barnen handlar jag när det behövs och just nu är det inget akut....skulle väl va Lim som behöver lite nya byxor.

Till lillan vågar jag inte köpa ngt mer just nu innan vi gått igenom vad vi redan har köpt, har ju köpt en del redan :) Fast lite mer påslakan till spjälsängen och korgen behöver jag.
Sen funderar jag över det här med skötbord....har ingen plats men har ändå funderat på ett väldigt enkelt som inte är så stort. Har kollat på ett alternativ på Ikea men kollar även blocket, vore ju bra om man fick tag på ett begagnat.

Men idag blir det ingen shopping ändå, mer än mat som måste inhandlas. men på söndag är jag och hjärtat själva..hehe, kanske kan få med han på något då :)

Dags att sluta drömma om shopping, dags att plocka fram dammsugaren istället :)


Förberedelser....

Idag är det dagen innan nyårsafton och vi är friska här hemma :)

Denna dagen handlar om förberedelser för morgondagen.....

Maten ska planeras och allt ska inhandlas, antar att man får trängas bland massa folk i affären idag.

Lite städning behövs också och så ska jag se om jag kan få tvättat lite :(

Vi ska nog få denna dagen att gå med...


Många olyckor här idag...

Det började i morse med en olycka mellan kinna och Rydal (Läs här)

Sen kom denna olyckan, följt av ytterligare en olycka som ni kan läsa om här och den sista olyckan kan ni läsa om här.

4 olyckor bara i kinna idag...har det vart väldigt halt ute idag eller?


Kvällens film

Har nu kollat denna filmen



Jag är inget fans av Sex and the city i vanliga fall men denna tyckte jag va bra, bättre än den förra filmen.


Jaha....nu då....

Uttråkad till max!

Inte kul att va sjuk, och särskilt inte när det vart magsjuka för då kan man ju absolut inte träffa några andra människor. Älsklingen och hans barn har hållt sig härifrån idag och jag hopps verkligen dom klarar sig nu så inte dom blir sjuka lagom till nyår :(

Inget bra på tv heller.... får väl se om jag har ngn film jag kan kolla på....


Är det möjligt?

Att magsjukan håller på att vända och bli bättre?

Både jag och Liam har nu druckit lite blåbärssoppa och ätit en rostad smörgås...och än har inget hänt :)

Men jag mår ändå väldigt illa...och jag är hungrig :(

Lilleman är mycket piggare så man kan knappt tro att han ens vart sjuk idag. Vi har legat på soffan hela dagen men nu tänkte jag försöka va uppe en stund, kanske skulle försöka byga lite lego med lilleman... Han fick massa i julklapp som ska byggas ihop, i går byggde vi en av sakerna.

Ska fråga lilleman vad han vill göra :)


Ingen lust...

Borde bestämma maten till nyår eftersom det måste inhandlas i morgon, men det är inte så lockande just nu att kolla på massa recept till god mat....är liksom inte sugen på ngt alls :(

Hungrig är jag med....men vågar inte äta något.

Lilleman fick lite saftsoppa men några munnar av det gjorde så han tömde magen igen...stackare!

Väntar på att hjärtat ska komma med blåbärssoppa :)


Otrevligt besök...

I går när jag hade lagt fick jag lite oväntat och mindre trevligt besök.....

M A G S J U K A

Kunde ju inte va helt säker på att det var just magsjuka efter att ha kräkts en gång men i morses när jag steg upp fick jag det bekräftat :(

Så det va bara att ringa och sjukanmäla sig och Liam behöll jag hemma med för säkerhet skull...och det är jag glad för nu...

Liam ville va snäll mot sin mamma och gjorde en smörgås och fyllde min vattenflaska, sa till Liam att jag inte vågade äta ngt än. 2 minuter senare ropar lilleman på mig...och vad gör han då?

S P Y R

Så roligt har vi idag :(

Men nu klagar Liam på att han är hungrig så jag ska leta upp något litet och lätt som han ska få testa...har vi tur är det inte så allvarligt och han får behålla det.


Konstigt....

Jag är nog en av få personer som aldrig rapar, däremot kan det "kurra" i halsen om ni fattar vad jag menar...haha. Skitskumt och det är inte trevligt heller, riktigt jobbigt. Har det faktiskt just nu det va därför jag kom på att jag skulle berätta detta här :)

Det konstiga nu då.....

När jag lägger mig för att sova så ligger jag gärna på sidan, helst på vänster sida. Men detta är helt omöjligt nu när jag är gravid för varje gång jag lägger mig på just vänster sida så börjar det kurra i halsen...haha. Så vänder jag mig om och så slutar det :)

Så här har det vart under en av mina tidigare graviditeter med.

Fattar bara inte varför det blir så?! Irriterande och jobbigt är det iaf :(


Lite shopping

Har vart i byn en sväng med hjärtat och barnen, fick bytt ett par byxor vi köpte till Lasse i julklapp och så köpte vi ett par till. Så nu har han 2 par nya jeans :)

Älsklingen köpte lite fint till lillan med, denna gången i storlek 56.

Snart dags att börja med middagen och sen blir det att ge sig ut igen för min del, ska byta ett halsband som Robin fick i julklapp av mormor. Behöver ha en lite längre kedja. Sen ringde dom nyss från optikern, Liams glasögon var klara så dom ska vi hämta med.

Skönt att slippa hans tejpade glasögon :(

Han hade två par glasögon, båda gick sönder under en kort period. Det ena paret lagades....dom slarvar han bort på skolan! :( De andra paret gick inte att laga så vi fick köpa ett par nya men betalar endast för isättning av glaset, lite onödigt eftersom vi väntar på kallelse för en 1-årskontroll av synen...har vi otur så behöver han en annan styrka och då behövs nya glasögon igen :(

Men det blir en annan dags bekymmer....


God Morgon



Har inte ens tagit mig upp ur sängen än...tala om att va lat ;)

Hjärtat har vart uppe sen många timmar tillbaks, han har vart i väg på ett möte medans jag och barnen låg kvar här hemma och sov. Sen blev jag serverad kaffe på sängen :)

Tror det börjar bli dags att ta sig upp nu, har nog några barn som vill ha lite frukost.


Willow Tree - En perfekt gåva

Fick ju en Willow Tree figur i julklapp, den fick jag av hjärtat...tack!

Den jag fick var denna...

Our Gift

"Our bright, joyful gift!".


Sen innan hade jag dessa 

Brother and Sister
"By my side".



Angel of the heart

"For those who love and are loved".



De två sista har jag fått av mamma, Angel of the heart var den första jag fick och Brother and Sister fick jag efter att min lillebror gått bort.

Älskar dessa figurer, det finns massa olika med olika budskap....och jag vill att alla jag har ska ha en speciell innebörd för just mig...och det har dom.

Här kan ni se alla olika som finns


Om Willow Tree

Konstnären Susan Lordi handsnidar varje original Willow Tree skulptur. Genom att använda familj och vänner som modeller, försöker Susan att fånga ett ögonblick i tid, eller uttrycka en känsla. Figurerna gjuts från hennes snidade originalbitar, och målas sedan varsamt för hand. Ljusa luftiga färger, sniderier och metallaccenter kännetecknar Susan arbete.

"Jag försöker hålla tolkningen av Willow Tree öppen. Jag hoppas att detta gör det mer personligt, och innebär att betraktarna kan avgöra dess innebörd."

Willow Tree lanserades i januari 2000. Serien har vuxit till att omfatta de känslor som vi mest vill uttrycka. Till våra vänner, vår familj, våra lärare, till de nära och kära och till dem långt borta.

Den ursprungliga inspirationen till Willow Tree är lika aktuell än idag. Willow Tree är en intim, personlig serie figurativa skulpturer som representerar egenskaper och känslor som hjälper oss att känna oss nära andra, läka sår, eller uppskatta relationer. Susan Lordi snidar varje originalfigur med detta i åtanke. Hennes figurer fortsätter att utvecklas när hon upptäcker känslor som är viktiga för oss att förmedla, och hon skapar dem med enkla rena gester. Denna form av konst uttrycker på ett vackert sätt kärlek, närhet, läkande, mod och hopp, ja alla de känslor ur ett liv väl levt.

Namnet Willow Tree valdes för att symbolisera det som är uttrycksfullt. Figurerna är ofta som pelare i formen, precis som ett träd, ofta bärandes naturliga föremål eller djur som metaforer för mänskliga dygder eller kvaliteter, t.ex. rosmarin för minnet, en fågel för helande, blommor för skönhet.

Skulpturerna är skapta på ett sätt för att framhäva elegans, enkelhet, lugn och ro. Utformningen visar känslouttrycken endast genom gester, som en lutning av huvudet, placering av händerna, en vridning av kroppen. Känslor lämnas till betraktaren att urskilja, vilket gör dem personliga och kraftfulla. Willow Tree är en serie som på ett sätt är diskret men samtidigt talar till betraktaren på ett övertygande sätt.

 


Liam och Robins julklappar

Liams julklappar



Ett lasergevär med måltavla och ett annat gevär, ett kassaskåp, en ny handkontroll till PS2 och en Gormit"borg"



En pysselbok, en pistol, 3 st Bakugan, 1 st Gormiti, en film och ett spel till PS2



2 st större lego och  ett pysselset



En collegetröja med luva, tröja med dragkedja, långärmad t-shirt och ett par coola hiphop jeans :)

Dessa julklappar kom från mig, Fredrik, Wilma, Lasse, Robin, mormor och morbror

Förra helgen fick han julklapp av morfar och då fick han Gormiti figurer och en slags pistol som man skjuter iväg Bakugans med :)

Fredriks ena bror 
gav han tekniklego och Fredriks andra bror gav han en Gormitiborg

Av Fredriks mamma fick han en tomte, en skjorta, t-shirt, en transformer, en legogrej, ritblock och pennor och typ ett spel som man bygger ihop massa bitar där man sen ska kunna rulla en kula :) (svårt att förklara...får visa er en dag istället)

Som ni märker har han fått alldeles för mycket julklappar....skulle jag ha glömt ngt så ber jag om ursäkt till den som köpt det, svårt att komma ihåg allt.



Robins julklappar


Har tyvärr inte fotat dom men jag ska se om jag kommer ihåg vad han fått...

Av morfar fick han pengar
Av mormor fick han en jättefin pansarhalskedja i silver
Av sin morbror fick han pengar
Av sin farmor fick han pengar

Av mig, Fredrik och barnen fick han:

En dator, headset till datorn, gaming tangentbord och gaming mus till datorn, parfymset, dataspel, gaming card till WOW, strumpor, kalsonger, godis

Av Fredriks mamma och bröder fick han två parfymset, presentkort, dataspel, tomte, strumpor, kalsonger



I år fick mina barn såååå mycket mer julklappar än vad de brukar få, visst brukar jag köpa ganska mycket men i år har de även fått av så många andra....så har det aldrig vart innan.

Ett jättestort tack till alla som gett mina barn så fina julklappar, är säker på att de är jättetacksamma!

Har alltid känts som att jag har varit ensam om att ge mina barn julklappar på jul innan och därför har jag köpt extra mycket, men det verkar som om vi kommit till en ny fas i livet där vi inte är ensamma längre.....

(Fast när det gäller Robin så känns det fortfarande som om jag är den enda han har så att jag gärna ger han lite extra kommer jag nog aldrig komma ifrån)


Mna julklappar

Fick jättemånga fina julklappar i år :)

En riktig aromalampa med dofter till, en halsduk, en extra blixt till systemkameran, ett kak/uppläggningsfat och en chokladkartong

En hårfön, Ljuslykta, christian audigier vin, Replay parfym, Kökstimer


Ed Hardy dress ( som jag hoppas kunna komma i efter graviditeten), Ed Hardy linne, Pyjamas, morgonrock och goa innetofflor. ( tror pyjamasen var en pik från hjärtat för att han inte gillade min andra...hehe)

Grå over knee strumpor, Tavla, handdammsugare, figur från Willow Tree (visar den i ett annat inlägg sen)

Här är en bättre bild på tavlan, en tavla gjord just med den text som betyder mest för mig :)

Life is a rollercoaster



Ett stort tack till min älskling, alla barnen, mamma och lillebror för alla fina julklappar!


God morgon :)

Även om det inte är morgon just nu kanske så är det så för mig eftersom jag steg upp för en halvtimme sen :)

Somnade sent i går, fastnade i en film på tv och sen hade jag svårt att somna. Ändå var jag jättetrött....sånt är så jävla jobbigt :( Men nu fick jag iaf sovit ut ordentligt, det bästa som finns :)

Vet inte riktigt när jag får sovmorgon nästa gång :(

Nu har jag ett par lugna timmar framför mig innan jag ska ge mig ut, ska träffa X som jag är kontaktperson till idag. Så jag antar att det blir att kika lite på rean...alltid kul att se om man kan göra några fynd. Inget särskilt jag är ute efter....kanske byxor till Liam om jag hittar det, plockade undan massa i går som han växt ur. Han växer alldeles för fort...

Sen kanske jag kan hitta ngt till lillan med, men då ska jag nog köpa i storlek 56.

Hmm...kanske ska ta och kolla mitt konto innan jag låter min fantasi skena i väg med massa shopping....


Julklappsutdelning :)


Dukat för mat...

Det vi gör mest under julen....ÄTER!


Julgran och klappar :)




Gummekaka

Denna tradition innebär att barnen, dagen innan julafton varje år och fram tills konfirmationen, får av sina Gudföräldrar, som namn antyder, en kaka. Den är i regel bakad av vete deg med russin. Ovanpå är den beströdd med socker, kanel och mandel.

En present ska även gudföräldrana ha med sig. Denna present har, allt eftersom åren gått och välstånd har ökat, växt i volym, antal och värde. För ett 50 tal år sedan var det oftast en nyttosak som barnet behövde, oftast kläder. Min morfar har berättat att han fick raggsockor och vitt matbröd som var dekorerat.

Namnet gummekaka kommer från den dialektala formen av gudmor/far= gumma och gummefar.

Gummekakan skulle symbolisera Gudföräldrarnas självpåtagna ansvar för barnet under den mest utsatta ålder.

Seden att ge en gummekaka, från dopet till konfirmationen, är gammal. Till första julen skulle barnet ha en så kallad "gummestass", kläder ifrån topp till tå. Och på barnets sista gummekaka skulle den ha en näsduk och en psalm bok.

Detta är en tradition som Fredrik är uppväxt med och som de firar i hans släkt, själv tycker jag det är konstigt att det är dagen före julafton...hade vart mer naturligt om det infallit på dopdagen kan jag tycka....

Hur som helst så var det iaf dags för detta firande i torsdags, denna gången var vi bjudna hem till Fredriks yngre bror som bor i Borås.

Att folk bakar just en Gummekaka är inte lika vanligt längre tror jag, många väljer en vanlig vetekrams eller ngt annat bakverk.

Här är några av lådorna med gåvor som vi kunde se i torsdags



Sen måste jag även visa er så fina pepparkaks"hus" dom hade gjort :)


Julmys innan jul :)

I onsdags hade vi besök av Fredriks f.d bonusbarn med deras respektive och det lilla nytillskottet Benjamin :), vi passade på att gratulera Johan med eftersom han fyllt år dagarna innan, Peter fyller år i veckan så han grattar vi då :)

Så det blev lite fika, födelsedagspresent och julklappar :)



Eftersom vi firade en födelsedag med så tyckte jag det passade bra med att göra en tårta, och naturligtvis med julmotiv eftersom vi även lämnade julklappar till dom :)

Johan fick en Dvd-spelare i födelsedagspresent och i julklapp fick han och hant tjej ett presentkort på Ikea. Passande eftersom de nu ska flytta i hop och vi alla vet ju hur mycket som behövs när man väl flyttar :)

Peter och hans flickvän fick en digital fotoram, hoppas den kommer till användning :) Men jag tror nog att den kommer fyllas ganska snart med foton på lilla Benjamin :)

Benjamin fick naturligvis julklappar med, nycklar med ljud och ngn annan leksak som man kan trycka på så det låter en del :)

Jag och Fredrik fick också julklappar.... massa god choklad och handdukar med matchande tvålpump :)
Tack så jätte mycket!!


Racletten fick Fredrik i julklapp från sitt jobb :)

Vet bara inte om vi kommer använda den...hmm. Har ni ngn sån och använder ni den ofta i så fall?


Lite kameratömning

Har tömt lilla kameran med kort nu så här kommer en blandad kompott :)

Först lite mer julgodis vi gjorde de sista dagarna innan jul



Sen lite härliga snöbilder, dessa tog vi på väg till skolan då de precis kom för att lasta av massa snö...


Annandag Jul

En härligt lugn dag :)

Sitter i min nya pyjamas och bara njuter av ledighet och lugnet, ska fylla på mitt kaffe och fundera över vad jag ska börja ta tag i här hemma. Jag ska iaf inte ge mig ut i trängseln bland massa hysteriska folk som är ute efter lite fynd på rean.

Kaffe va det nu ja....


Go´kväll

I går kväll var det full fart här men i kväll är det hur lugnt som helst...och jag njuter av lugnet ;)

I morgon ska jag sova ut ordentligt ( men vaknar antagligen tidigt bara för jag får sova länge) och sen ska jag ta tag i hemmet....

Massa julklappar som ska läggas på sina rätta plaser, och så ska jag försöka lägga in lite bilder här på bloggen. Har fotat mina och Liams julklappar men ska se om jag kan få fotat lite av vad Robin fick med :) Ska även svara på lite kommentarer i morgon.

Men det är morgondagens sysslor ;)

I kväll har vi kollat film och ska nu förflytta oss till sovrummet istället och så blir det nog en film till skulle jag tro.

Vad hittar ni på i kväll?


Julfirande nummer 2


Nu är det snart dags att bege sig till julfirande nummer 2 i Torestorp hos svärmor. Tror det är första gången jag ska fira jul 2 dagar i rad....konstigt. Förra året hade ju jag och Fredrik bara träffats några månader så då valde jag att hoppa över julen i Torestorp, kan ibland tycka att det känns lite jobbigt att se hela familjer samlade och fira jul...det är en enorm glädje men jag har aldrig kunnat ge mina barn såna jular därför blir det lite känsligt... Men jag klagar inte, jag har haft underbara jular genom åren tillsammans med mina barn...och även resten av familjen...men mycket tragiskt har ju hänt i vår familj genom åren och därför har det blivit lite annorlunda.

Man ska skapa nya traditioner och det är inget man bara gör...det är sånt som växer fram. Och kanske är det en ny tradition som kommer in i våra liv nu....julfirande flera dagar i rad med massa människor :)

Nu blev det lite mer skrivet än vad jag hade tänkt i detta inlägg men så är det i bland.

Nu ska jag krama om min stora febriga pojk som tyvärr får stanna hemma, men förhoppningsvis har vi med lite julklappar hem till han sen som kan pigga upp :)


Helt plötsligt...



Fick en fruktansvärd huvudvärk helt plötsligt....


God Morgon

Juldags morgon

Hoppas ni alla hade en bra dag i går, här hade vi det jättebra. Många julklappar och glada barn :)

Jag hade tydligen vart väldigt snäll för jag fick massa fina paket, ska visa er senare.

Robin blev nog väldigt överraskad, han fick massa fint...bl.a en ny dator....ngt han både behövde och ville ha men han hade nog inte vågat hopas på det.

2 av mina julklappar var lite speciella.....en tavla som är gjord efter Fredriks önskemål...eller mina kanske man skulle säga ;) Sen fick jag en flaska vin som är lite unik...tror inte jag kommer drika upp den ngn gång och i den serien finns några till sorter och dom har jag redan bestämt mig för att beställa hem :)



Jag är ju en favorit av Ed Hardy och älsklingen har lyckats få tag på ett av Christian Audigiers viner :)

Det är den gröna flaskan jag fått och jag vill gärna ha dom andra också.

Nu ska jag ta och fylla på mitt kaffe och sen ska väl dagen planeras.

God fortsättning på julen allesammans!


Äntligen....

I dag är det Julafton, kändes konstigt att vakna på jobbet istället för hemma hos familjen :( Men nu är jag iaf hemma och kan tillbringa hela dagen med min familj :)

Vi plockade ordning julklapparna innan....



Trodde faktiskt inte det var så många men vi är ju några stycken också ;)

Har haft en riktigt lugn dag än så länge men nu tänkte jag försöka få lite gjort här hemma, har kikat in hos mina bloggvänner men kände att jag hann inte skriva God Jul till er alla på bloggarna så jag önskar er alla det här från min blogg istället.


1 dag kvar

God Morgon

Lite morgonkaffe för att vakna till, i dag är det jobb som gäller och i morgon är det julafton :)

Det står ett stort paket till mig här i vardagsrummet och jag är jättenyfiken..hehe, frågade hjärtat om man inte fick öppna ett dagen innan julafton men det får man tydligen inte :(

Under granen är det tomt på klappar än så länge men i morgon ska jag plocka fram alla, och hur jag ska få plats med dom är för mig ett mysterium.....

Dags att fylla på kaffekoppen....





Go´kväll

En fartfylld dag :)

Åkte ju in till Borås och fick handlat de sista julklapparna, sen var det några ärenden hemma som skulle uträttas och sen va det full fart här hemma.

Hjärtat kokade skinkan och lite kött, samtidigt hade vi besök av Johan, samantha, Peter, Jane och lilla Benjamin. Johan hade ju fyllt år så han fick en födelsedagspresent och så fick de julklappar också :) Och tydligen hade vi vart snälla med i år för vi fick julklappar med...tack!! :)

Sen hade vi även ett kort besök av Johanna och Claes som precis var hemkomna från Gekås.

Just nu känner jag mig ganska mör i kroppen och i morgon är det jobb som gäller, känns ganska skönrt faktiskt med jobb i morgon men kanske mindre kul för Fredrik som får fixa allt det där sista..... Men i morgon kväll ska jag kompa några timmar från jobbet för vi ska till fredriks bror i Borås och fira Gummekaka, sen blir det att tillbringa natten på jobbet och vakna upp där på julaftons morgon. Sen hem till familjen :)

Hjärtat har fått tag på en present till lillan med till ett bra pris :) Han ska hämta den i morgon och sen lovar jag att visa er vad det är för något :)

Känner mig lite snurrig i huvudet nu så jag avslutar här och återkommer i morgon istället....natti natti


Så var det dags att starta dagen

Har fått mig några timmars sömn så nu är det dags att starta upp dagen så jag får gjort allt jag ska.

Har haft min vän Petra här på lite kaffe, tyckte hon behövde det mitt i städningen. Hon håller på att flyttstädar....hon är inte min grane längre :( Även om vi inte träffades så ofta när vi bodde på samma område så känns det ändå trist att hon nu flyttat, fast meningen är ju att jag också kommer flytta härifrån sen när jag och Fredrik hittat ngt tillräckligt stort för oss.

Om 1,5 timma kommer jag åka in till Borås men innan dess har jag lite som måste fixas och förberedas inför i kväll. Fredriks X-bonusbarn med respektive kommer hit på lite fika i kväll nämligen, det ska bli kul. Tycker det är så roligt att Fredrik fortfarande har den kontakten med dom, dom har ju ändå levt ihop i många år.

Borås va det ja....min älskling är så snäll och kör mig dit och sen åker jag med han hem när han slutar så jag får några timmar att springa omkring på knalleland själv :) Och i eftermiddag så ska vi åka och lämna lite oriflamesaker som 2 vänner beställt, de vill ju gärna ha det innan jul ;)

Nu hinner jag inte sitta här mer om jag ska hinna med allt, men jag återkommer säkert innan jag ger mig iväg sen.


22 december


God morgon

2 dagar kvar nu bara :)

Har sovit dåligt i natt....va jättetrött när jag la mig igår men kunde ändå inte somna. Får bli att krypa ner i sängen igen en stund så är jag nog piggare nästa gång jag vaknar. Sen hoppas jag på att kunna komma iväg till Borås på ngt sätt.

Kram


Snart natten....

Trodde klockan va halv elva men oj vad fel jag hade....

Dagen har försvunnit snabbt, jag har iaf hunnit med det jag planerat i dag och lilleman har fått köpt julklapparna som han ville :)

I morgon har jag bara litegrann till som måste fixas och sen får jag va klar och redo att ta emot julen :)

Och i morgon lämnar jag lilleman till hans pappa och så träffar jag han inte innan julafton sen, på ngt sätt så har det alltid blivit så att Liam är hos sin pappa dagen innan julafton och på julaftons dag, sen kommer han till mig på eftermiddagen på julafton och stannar här sen över natt. De andra dagarna under julhelgen brukar vi dela lite på. Att det alltid blivit så här beror nog mest på mitt jobb, oftast så har jag jobbat dagen innan jul och även på dagen på julafton. I år jobbar jag dygnet innan och går av på julaftons morgon.

Nästa är kanske vi ändrar lite eftersom vi har en liten då med, känns som att det är bättre att fira mer under dagen då och ha det lugnare på kvällen...men vi får se hur det blir, först ska vi ta oss igenom denna julen :)

Nu är det julen jag längtar efter men när den är över så kommer jag längta till mars då vi får en ny familjemedlem :) Tänkte skriva att lilla pyret föds då men pyret låter som om det är en pojk och det är det ju inte....är fortfarande lite inställd på att få en son till :)

Och på tal om kön så kan jag bli lite irriterad ibland och varför ska jag berätta om en annan gån i ett eget inlägg ;)


Så fel det kan bli....

Så här stod det på facebook: Pepsi måste avmaskas... han spyr stöll (Pepsi är en väns katt)

Men när jag läste meningen så läste jag Pepsi måste avsmakas....

Haha... så fel det kan bli ;)
Kan ju knappast tro att min vän skulle avsmaka sin katt....


3 dagar kvar....

Tiden bara rusar förbi, snart sitter man här och berättar om hur julen har varit.....

Idag har vi ledig dag här hemma och lite senare idag ska vi gå ner till kinna och handla lite och ta en fika. Ska försöka städa lite idag med tror jag för i morgon kväll ska vi få besök :)

Väntar just nu på att hjärtat ska ringa, hans pojk är på läkarundersökning idag och jag vill gärna veta hur det har gått. Under tiden jag väntar tror jag att jag ska passa på att slå in lite paket ;)


Full....

Inte är det jag som är full ialla fall ;)



Sov så gott allesammans, i morgon när ni vaknar är det en dag närmare jul :)


Go´kväll

Julmaten är inhandlad och det känns som vi har läget under kontroll...härligt!

Håller på att tvätta nu och sen ska jag ta hand om några julklappar som måste slås in, och snart komme Robin hem med mer julklappar. Han har vart iväg med en kompis i borås och handlat idag, antar att jag får hjälpa han att slå in lite paket sen.

Nu är det lite mycket ljud runt omkring mig så jag avslutar här så återkommer jag senare....


Läget under kontroll :)

Kläder till Liam är framtagna och skjortan är struken, handlingslista är skriven, tvätten är sorterad....

Nu ska jag bara ta det lite lugnt innan man ska iväg, verkar som om denna dag kommer försvinna ganska så snabbt.

Kom på att när jag skrev handlingslistan så var det inför julen....men vad ska vi äta innan dess?


Hektiska tider...

Måndag och 4 dagar kvar till julafton :)

Har ni lika mycket att göra som jag?

Hämtade Liam klockan 12 idag och kvart i fyra ska han lämnas på skolan igen för lite julavslutning i kyrkan, när det är avklarat blir det att åka och handla lite julmat. Kvällen avslutar jag sen med att tvätta :(

I morgon är vi lediga och jag har en lugn dag med Liam framför mig, tror vi ska ta en sväng till kinna då så Liam får köpa julklappar till Wilma, Lasse och Fredrik. Och så får det nog bli en fika med :)

På onsdag har jag tagit ledigt från jobbet så nu ska jag bara försöka få tag på en bil så jag kan ta mig in till Borås för att kunna köpa de sista julklapparna, på torsdag jobbar jag ju dygnet så allt som inte blir klart tills på onsdag får jag lämna över till hjärtat :)

Robin har vart den som vart svårast att köpa julklappar till, emn nu när vi handlat klart till han så kommer han med massa bra förslag...typiskt! Nu ska man bara försöka hindra han från att handla ngt till sig själv innan fredag för han är ganska otålig och han kan absolut inte vänta! Vore ju tråkigt om han köper ngt som han sen får i julklapp....

Nu ska jag inte slösa bort massa tid vid datorn, dags att få undan lite skit här hemma och plocka fram lite kläder till lilleman...tänk att han redan har gått 1 termin på förskolan :)


Fjärde advent



Fjärde advent och 5 dagar kvar till julafton, nedräkningen kan börja....

4:e ljuset är tänt och jag sitter här i tystnaden med mitt morgonkaffe och njuter. Börjar bli dags att göra sig redo för jobbet, önskar er alla en riktigt härlig advent!

Kör försiktigt om ni ska ge er ut på vägarna!


Mätt och belåten

Älsklingen hade fixat lika god mat som vanligt idag så nu är jag så där äckligt mätt igen. Längtar tills jag får krypa ner i sängen, det blir filmkväll idag :)

I morgon är det dags att gå upp tidigt igen för att jobba ett dygn, längtar tills jag får en ordentlig sovmorgon!!! Kan undra när det blir...hmmm... verkar som att det inte blir innan annandag jul :(

Tror jag lägger ner bloggandet för ikväll, lite svårt att fokusera när man har massa folk omkring sig som pratar hela tiden ;)


Go´kväll

Så var vi hemkomna från syrran, tyvärr så va min ena lillebror och hans tre barn inte där pga sjukdom. Hade verkligen sett fram emot att få träffa dom för jag har inte träffat han på flera år och har aldrig träffat hans barn...de bor i stockholm.

Min ena syster hade fått lämna minsta barnet hemma pga sjukdom så även där försvann en person...

Men det va ändå kul att träffa de andra, och så fick jag träffa nytillskottet i släktet...lilla Kristiano, det är min ena lillebrors son.

Ska försöka förklara lite närmare för er om mina syskon i ett annat inlägg, det är mycket att hålla reda på nämligen :)

Alla barnen fick julklappar av sin morfar så det va många glada miner idag :)

Liam fick en bakugan och en "pistol" till som man kan skjuta iväg figurerna med och så fick han Gormitis. Robin fick pengar :)

Det känns verkligen att julen närmar sig nu.....


Julklappar...

Snart snart är jag klar med julklapparna...tror jag ;)

Ska snart ge oss ut en sväng och då hoppas jag kunna hjälpa Liam så han får köpt de julklappar som han vill ge bort i år. Robin ska iväg med en kompis på måndag och handla så jag har lovat att skriva en lista med lite förslag, själv så har jag önskat mig ett par grå over knee strumpor av han :)

Vad är mer kvar då...julklappar till hjärtat så klart men det blir inte köpt idag eftersom han är med, sen har jag pappa med och vi ska ju fira lite med han idag men han får nog vänta lite med sin julklapp för där har jag en plan. Jag hoppas få till ngt bra kort idag på alla hans barn och även alla hans barnbarn och lyckas det så ska han få en förstoring sen tänkte jag. Och det vill jag själv ha sen med naturligtvis :)

Robin har jag handlat klart med men sista julklappen jag köpte beställde jag över nätet och tyvärr måste jag skicka tillbaka den för det blev inte bra så jag antar att bytet inte hinner komma innan jul....

Liam är jag klar med också men känner jag mig själv rätt så blir det säkert ngt mer, även till Wilma och Lasse :)

Älskar att köpa presenter...synd bara att man inte är gjord av pengar ;)


Dagens snabbis...

Så var det avklarat...och det blev precis som jag anade...en snabbis!!

Knappt 10 minuter tog det för Robins farmor och hennes man att önska Robin God Jul och lämna en peng.

Tycker det är såååå kul att de vill träffa sitt barnbarn så mycket :(

Nästa besök kan vi nog vänta oss i maj när Robin fyller 15 år!


Lite besök...

God morgon

Idag snöar det igen..det är fint men jag börjar bli trött på all snö nu, tycker att det kan räcka nu.

Sitter med mitt underbara morgonkaffe som vanligt och njuter av att vara inomhus iaf ;) Väntar också på att vi ska få besök idag...

Robins farmor ska tydligen komma förbi, inget hon meddelat mig utan hon har bara haft kontakt med Robin. Hon bor ju inte i komminen men det är ju tur att hon fortfarande har kvar sin mamma här för annars hade hon nog aldrig åkt hit :(

2 ggr om året brukar hon komma, till jul och till Robins födelsedag. Fast de senaste åren så har hon inte ens haft tid att stanna på lite fika...tråkigt! Robin är hennes första barnbarn och en gång i tiden hade vi väldigt bra kontakt.

Så det ska bli intressant och se hur många minuter hon hinner stanna idag ;)


I hemmets lugna vrå....

Julgranen lyser i vardagsrummet och massa ljus är tända.... tv:n hörs lite i bakgrunden samtidigt som jag kikar runt lite på nätet.

Ett lugn börjar infinna sig inom mig....älskar verkligen kvällar och mörker.

Ska fortsätta njuta av lugnet och på så sätt samla krafter för en ny fartfylld dag i morgon :)


Sorry....

Ledig hela dagen men dåligt med uppdatering här :(

Vad ska jag skylla på tro?

Äh..jag skyller inte på ngt alls, jag har helt enkelt bara haft en lugn och skön dag och har inte brytt mig om datorn :)

Har även fått bytt gardiner i vardagsrummet och tagit in lite julpynt...väldigt lite ska tilläggas ;) Tog inte ens in lådorna från förrådet där jag har julpyntet, jag plockade helt enkelt med mig lite grann bara och ställde fram.
Men jag har lite sorg måste jag säga :(

Min julkyrka sitter knappt ihop någonstans längre, just den kyrkan är från min mormors syster och den har funnits med i mitt liv så länge jag kan minnas... så nu hoppas jag att min älskling ska kunna laga den åt mig....håller tummarna!

Nu ska jag ta och packa ihop lite julgodis som jag tänkte ta med till X när jag besöker henne i kväll...hoppas hon blir glad :)


Go´kväll

Ett litet snabbt inlägg här på kvällskvisten :)

Efter hjärtat hade kommit hem åkte vi till affären som planerat och sen bakade vi julgodis :)

Det blev 3 sorter och foton kommer...men inte i kväll ;) Blev dock lite besviken när jag gjorde chokladkolan, var osäker på vilket recept jag hade haft förra året så jag chansade och naturligtvis blev det fel... denna kolan blev hård...jag ville ha mjuk kola!

Men det smakade ok iaf så det får väl duga i år för nu blir det inget mer bak för min del! Fast jag har lite dåligt samvete över att jag inte gjort några pepparkakor i år...får fundera på det ;)

Nu blir det strax te och smörgås och sen blir det en film tänkte jag, känner mig lite trött i ryggen nu när jag sprungit omkring här några timmar.

Svarar på era kommentarer i morgon :)


Ny vecka

Går nu in i v 26 i graviditeten :)

Veckorna går fort men ändå känns det som en evighet kvar....

Men nu är det jul och nyår vi koncentrerar oss och sen kan vi börja förbereda oss mer för nytillskottet som ska komma i slutet av mars, och fundera på namn kanske vore en idé med :)


Tråkigt men nödvändigt

Har nu vart duktig och suttit och skrivit in jobbtider i almenackan, har även fyllt i hur Liam är hos mig...detta har jag gjort på 2 kalendrar...väggkalendern och den jag alltid har i väskan :)

Har även fått fixat lite bland mina papper och kom på att jag behöver införskaffa mig lite nya pappersmappar för snart är året slut och då är det lite pärmar som ska tömmas och redig som jag är så sparar jag pappren som man ska (fast jag har ingen aning om var jag lagt dom gamla...men dom finns här någonstans)

Nu har jag bara oriflamebeställningen kvar att göra :)

Om en timme kommer hjärtat hem och då blir det affären och sen ska vi baka julgodis :)


Hur gör ni?

Måste fråga mina läsare en sak och jag vill verkligen att ni svarar nu :)

Hur gör ni med julklappar till era barn? Handlar ni för ngn speciell summa, får de någon dyrare sak och sen bara ngn mer liten paket eller köper ni många paket? Hur mycket paket brukar det bli?


Slapp dag...

Ledig idag ich inget speciellt inbokat, ska verkligen ta vara på denna dagen och bara slappa o vila upp mig...samla krafter för allt innan jul :)

Snart dags att ge sig ut i kylan för att hämta lilleman, sen håller vi oss inomhus.

Det blir att ta hand om lite disk och plocka ordning hör hemma...som vanligt alltså. I kväll när Fredrik kommer hem så är det dags för lite julgodisbak igen, antar att det är bäst att kolla upp under dagen så jag har allt hemma som behövs. Men måste nog ändå ge mig i väg till affären i kväll :(

Nog bäst att börja ta på sig nu för det tar ju ca en halvtimme innan jag fått på mig allt för att inte frysa ;)


Julgranen

Idag hade vi ju besök av Johanna och Gabriella så barnen kunde få klä granen, så här blev resultatet :)



Helt full med pynt ;)

Lite fika måste man ju ha med....



Sen bytte barnen julklappar med varandra



Liam fick Bakugan och lego. Det var som en bok med en låda i med massa legobitar så man kunde bygga ihop olika små saker...han var superglad!!!


Godisbak

Rockyroads



Cocosbitar



Mumsmums


Granen på plats

Har nu haft Johanna och Gabriella här på besök, så nu står granen klar här i vardagsrummet. Bilder kommer senare i kväll...

Fikat har vi gjort med och så har Liam o Gabriella bytt julklappar som de brukar göra, har en väldigt nöjd Liam här just nu som leker med en av sina nya saker :)

Har en stund ledigt nu innan vi ska iväg så jag antar att det är dags för mig att ta en svängom med dammsugaren nu....


En sak kvar....

En sak kvar som jag måste få in i planeringen...måste ordna en bil ngn dag och åka in till Borås för att köpa de sista julklapparna...och jag kan inte åka med Fredrik ;)

Och nu har jag en sak kvar att fixa här hemma innan jag ska hämta lilleman på skolan....plocka in tvätt! :(


En bättre dag...

Tänk vad lite sömn kan göra....

Idag känns det bättre igen och det är bara att ta en sak i taget och försöka att inte stressa upp sig, så nu har jag ändrat lite i planeringen.

Meningen var att Johanna och Gabriella skulle komma hit på lördag, det är då dags för Liam och Gabriella att klä granen som de brukar göra. Men nu dök det upp andra planer på lördag så detta måste ändras, för att få ihop det så kände jag att det får bli idag istället. Tycker det är lite för tidigt egentligen men hellre det än att jag ska känna oro och stress för att jag inte hinner....

Så det blir att gå ut i förrådet o plocka fram gran och pynt, sen kommer det svåraste...att sätta granen i julgransfoten och få den rak och få ordning på alla ljus. Tror t.o.m ljusslingan sitter kvar sen förra året ;)

Så här såg det ut förra året när Liam o Gabriella fick fria händer...

 

 



:)

Kan undra vilka figurer det är som kommer stå under granen i år? För er som inte vet kan jag meddela att just Spindelmannen har stått under granen i flera år nu :)


Svenska hjältar....

I går visades ju svenska hjältar på tv, ett riktigt gripande program!

Mina hjältar
är helt klart mina bloggläsare, har ju bloggat några år nu och under min jobbigaste tid dök det upp många underbara läsare som stöttade mig genom det jobbiga. Underbara männsikor med stora hjärtan!!

Och i går kväll hade jag en svacka som ni säkert märkte här på blogen, och idag när jag loggar in så har jag fått lite kommentrer av några läsare...sånt värmer så otroligt mycket!

Så mina bloggläsare är helt klart mina Svenska hjältar!


Mycket just nu....

Usch...just nu känns det som att det blivit lite för mycket för mig....

För 2,5 år sedan när jag förlorade min lilebror hände ngt med mig, sorgen övergick i en depression och jag fick problem med koncentrationen, blir mer uppstressad när det är mycket omkring mig eller när jag har mycket att tänka på, svårt att fokusera m.m

Emellanåt funkar jag bättre men i kväll kände jag att jag tappade fokus igen och det känns stressande med allt just nu.

Idag har vi vart på lussefirande, i morgon kväll ska vi bort, onsdag har vi inget inbokat, torsdag jobbar jag dygn samtidigt som jag måste va på ett möte på Robins skola på e.m. På fredag fick jag ett "möte" inbokat på kvällen, lördagens planer måste ändras lite då jag idag fick reda på att jag ska till min ena halvsyster för lite julfika...ALLA mina halvsyskon på pappas sida och deras barn kommer (5 syskon och 10 syskonbarn). På söndag är det jobb igen, måndag julavslutning för Liam, tisdag inget jobb, onsdag jobba på dagen och på kvällen har vi bjudit hem Fredriks X-bonusbarn, torsdag jobb och besöka Fredriks lillebror i Borås, Fredag - Julafton!

Har endel julklappar kvar att handla som jag inte vet hur jag ska hinna med, julmat ska inhandlas och förberedas...

Och julen.... jag är van vid ett lugnt julfirande med mina barn...i år blir det mer liv och rörelse eftersom det är fler barn och så kommer mamma och min lillebror hit, på juldagen ska vi till svärmor och fira jul med Fredriks bröder och deras barn. Det låter kanske inte så konstigt för andra, och egentligen är det ju mysigt...det är väl så julen ska vara? Man firar med massa olika familjemedlemmar...men för mig har det aldrig varit så, jag är inte van vid massa liv och rörelse...

Vet att det kommer bli bra men just nu käns allt bara stressande.... och så saknar jag min lillebror väldigt mycket...


Utbildning

Dags att ge sig iväg igen, nu blir det några timmars utbildning :)

Säker läkemedelshantering :)


MVC Besök

Är nu hemkommen från MVC

Blodtryck och blodvärde var bra, inga extra tabletter för min del :)

Viktuppgång 4 kg sen inskrivningen. (skrev ju in mig ganska sen och tror jag hade gått upp ca 2 kg redn då så egentlig viktuppgång är nog mellan 4-6 kg)

Hjärtljuden låg på 134 och magen mättes med, den växer precis som den ska :)

Så allt va alltså bara bra!


MVC

Nu är det snart dags för ett besök på MVC...spännande :) Har ju bara vart där på ett besök tidigare, i morgon har jag gått 25 fulla veckor :)


Tävling



”Jag tävlar hos Familjen Korb om ett presentkort på 500kr att handla för hos Babyfilt.info, tävla HÄR du också!”


Dagens tips :)

I går lät jag barnen få prova pepparkaksfil, och Liam blev väldigt förtjust i den. Robin tyckte nog den va rätt ok med, jag själv har bara smakat litegrann och den va riktigt mumsig :)



Har ni smakat på den?
Vad tyckte ni i så fall?


God Morgon

Kom precis på att det är ju 13 december idag :)



Inte har jag haft ngn som lussat för mig idag :(
Får kolla om jag hittar ngn Lucia på tv :)


Trött i kroppen...

Heldag i Göteborg i går och idag blev det en tur till kinna för lite shopping och fika, fast idag var det mest Fredrik som shoppade :) Jag själv köpte mig bara ett par strumpor.

Sen kom lilleman hem idag och då blev det lite julgodisbak :)

Foton kommer i morgon ;)

Känner mig rätt mör i kroppen nu så jag ska försöka komma i säng i tid idag, men innan dess ska jag lägga mig en stund på soffan och så ska jag va lite onyttig ;)


Några sista ord....

Efter en lång dag säger jag nu God Natt!


Och lite shopping till mig :)

Först ut en söt ljuslykta som älsklingen köpte till mig :)



Sen lite kläder...

Några tights (svarta, gråa och lila)



En stickad tröja



Och 2 st gråa tröjor



Ett stort tack till min älskling!


Lite shopping...

Här kommer lite bilder av bebiskläderna vi köpte idag :)

(fast denna vita kofta köpte jag igår)

















Oj då...det blev visst en del ;)

Och som ni ser så hittade jag ju några hela dressar!


Ljusshow

När vi kom ut från Nordstan så såg vi att de precis skulle ha en liten ljusshow mot byggnaden där Gamle Port ligger, riktigt häftigt var det :)

Tog bara några få bilder och filmade resten, får se om älsklingen kan hjälpa mig ngn dag att lägga upp filmen.




Kolla vem vi såg idag :)

Den här filuren var på besök i Nordstan idag :)


Heldag i Göteborg!

Idag blir det en heldag i Göteborg, först blir det en tur till Nordstan och sen avslutar vi med Jul på Liseberg :)

 

Är ju nästan klar med alla julklappar så det blir inte så mycket shopping men ngt kul blir det säkert :) Måste iaf få tag på något som jag kan ha på mig eftersom jag inte har så mycket att välja på längre :(

Sen ska vi se om vi kan hitta ngt till lillan så hon har lite kläder när hon väl föds :)

Har försökt att hitta lite hela dressar, typ som pyjamas fast det ska inte va pyjamas. Men det verkar vara jättesvårt att få tag på nu för tiden, tycker att det är lite bekvämare för nyfödda än 2-delade dressar. Så har ni förslag på var man kan få tag på fina hela dressar så säg till! :)

Tror det börjar bli dags att göra sig redo för denna dagen....

Vad ska ni hitta på?


Lycklig :)



För en gång skull blev det som jag ville!!

Jay vann Idol 2010!!!

Minnah var verkligen jätteduktig idag men i helhet så har Jay vart nummer ett från början!

Det va kul att få se Sassa idag med, hade gärna velat höra henne sjunga en hel låt för hon var ju en av mina favoriter från början med.

När det gäller musiktävlingar å brukar det aldrig bli som jag vill, förra året tyckte jag Kalle skulle vinna med det gjorde han inte. När det gäller melodifestivalen så är det aldrig mina favoriter som gått vidare heller...fast sen ser man ju hur det gått för Sverige med! Det har ju inte gått så bra för oss i melodifestivalen...kanske skulle man testa att låta mig välja ut låtar istället ;)

Men idag är jag iaf glad...Jay var en värdig vinnare!


Idolfinal

Paus

Visst kollar ni också på Idolfinalen?

Vill verkligen att Jay ska vinna, men måste tyvärr säga att Minnah va förbannat bra i första numret hon gjorde.

Men ring och rösta på Jay nu!!


Typiskt....

Trots en ledig dag var jag redig idag och gick upp tidigt...och det känner jag nu!

Nu när jag alldeles strax ska ge mig i väg, och när jag kommer hem igen har jag lite att göra...men jag kommer nog bli tvungen att lägga mig en stund i eftermiddag ändå om jag ska orka vara vaken i kväll...

Och ikväll är det ju final i Idol och det vill man ju inte missa, jag håller alla tummar jag kan för att Jay ska vinna!


Fredag :)

En ledig dag och jag njuter verkligen av det, sitter i min pyjamas och bara har det lugnt och skönt.

Har haft vännen Nine här på lite kaffe och en pratstund, bra start på dagen :)

Planerna idag är att jag ska träffa min f.d chef, hämta en julklapp som jag beställt till Liam och städa lite. Skulle behöva byta gardiner med med får se om jag orkar.

Nu ska jag iaf se till att få lite gjort istället för att slösa bort massa tid här vid datorn ;)


Svävande ljuslykta

Khom Loy – den svävande lyktan har en tusenårig historia. Den skapades under trekungarikets epok av den visa militären Chu Keliang, även kallade Kong Min. Från början användes den av soldater på slagfältet. De högt flygande lyktorna var ett lätt sätt kommunicera med varandra på stora avstånd.

Idag spelar den huvudrollen under många festivaler över hela Asien där lyckönskningar tecknas på tusentals rislyktor för att sedan sändas mot skyn.
Khom Loy – den svävande lyktan är ett värdigt och tyst alternativ till fyrverkeri när ni vill skapa en högtidlig stämning. Vid bröllop, högtidsdagar och minnesstunder är Khom Loy – den svävande lyktan ditt bästa val!



Såna här har jag köpt hem och på nyår tänker jag skicka upp en sån....och jag skickar upp den för min älskade lillebror som jag saknar....


Lyxfällan



Ni missar väl inte lyxfällan som går på tv nu?

Ett bra program enligt mig :)

Såg senast idag när jag va på Gekås stora affisher där det stod handla nu och betala i januari! Tänk så många som gör så, handlar julklappar på kredit och kanske skuldsätter sig för ett helt år sen. Och betala i januari? Vilken månad brukar va tuffast under året? Konstigt nog brukar det väl vara just januari....

Tror många kan lära sig ett och annat genom att titta på lyxfällan, sen menar jag inte att alla som har skulder har satt sig i den sitsen frivilligt utan det kan ha hänt säker som gjort att man hamnat i en ond cirkel.


Go´kväll

Idag har jag klarat av ett Gekås-besök med pappa, han handlade julklappar till sina 12 barnbarn ;)

Själv så köpte jag julklappar till min lillebror, Fredrik och Liam. Födelsedagspresent till Tindra som snart fyller år och så köpte jag några julklappr som svärmor ska ge till Wilma och Liam.

Nöjd med dagens shopping :)

Börjar bli endel klappar nu så vi får väl se hur vi ska få plats med dom under granen sen med ;)


Men nu är det nästan klart iaf och det känns skönt.

Dags att börja tänka på lite andra förberedelser inför julen, som t.e.x julgodis.... Får väl se om man kanske kan göra ngt i morgon. Vet att Fredriks ena kollega på jobbet väntar på att vi ska sätta i gång med julbaket här så hon får smaka och ev. få lite nya recept :)

Ska ni baka ngt gott till jul?


Hemma och vänder....

Hemkommen från jobbet, väntar på att kaffet ska bli klart så jag får i mig en kopp innan jag ska iväg igen...

Idag blir det Gekås med pappa :)


God Morgon



Nu borde man vara redo för ett dygn på jobbet ;)

Idag ska jag även ha medarbetarsamtal med chefen, spännande ;)
Ska även försöka få tag på min f.d chef och se om hon har tid att träffa mig på fredag så vi kan göra klart alla papper, tänkte även passa på att hälsa på mina gamla arbetskamrater då och "mina" gamla tanter och farbröder.

I morgon är det ullareda med pappa som gäller, han ska handla julklappar till sina 12 barnbarn...hehe, kan ju bli spännande :)


Planerat lite julbak :)

Har nu bestämt vad vi ska baka för gott här till jul, hoppad faktiskt över den traditionella knäcken...lyckas aldrig med det ändå :(

Det som ska bakas är:

Mums mums

Kokosbitar

Polkabräck

Rockyroad

Wienernougat

Chokladkola

Lite av det gjorde vi även förra året, och ngt är helt nytt så det ska bli spännande :)

Ska ni baka ngt gott till jul? Vad i så fall?


Otur....

Liam fick ju glasögon för ett år sedan och då var vi smarta nog att köpa två par till han för man vet ju aldrig med barn vad de lyckas med ;)

Härom veckan så hände det... ett av paren gick sönder men eftersom det nu har gått ett år så väntar vi på tid för en återkontroll så det är ju onödigt att laga ett par då om han nu skulle behöva nya. Så han började använda det andra paret....

..... ända tills i kväll då de med gick sönder!!

Nu har han alltså inga, så i morgon ska båda paren lämnas in så får vi hoppas de kan laga ngt av dom för det känns onödigt att köpa nya precis innan återkontrollen :(


Massa gott...

Hittar massa goda recept på godis :)

Denna sidan va jättebra


Årets julsång ;)


Det gick ju bra :)

Utvecklingsamtalet avklarat och det gick ju bra, hade ju inte så höga förväntningar innan :)

Ett och annat godkänt var det men till nästa termin så hoppas jag få ett antal fler....

Utveckligsamtalet var ju ett av dagens måsten, nu återstår bara några andra måsten...som har med tvätt att göra :(

Antar att det bara är att sätta lite fart...


Utvecklingsamtal....

Så var det snart dags för Robins utvecklingsamtal...

Brukar inte va nervös men det är jag idag, första terminen i åk 8 är ju snart slut och det innebär betyg!

Han har ju inte läst på vanligt sätt i skolan så jag vet inte riktigt hur det kommer bli..... det har vart väldigt rörigt tycker jag så jag tror inte på några betyg alls denna termin, men det återstår att se...


Snart....

Magen kurrar....är hungrig!

Men snart är maten klar :) Idag blir det de här till lunch....


En frisk promend

Hemkommen efter en uppfriskande promenad till skolan och tillbaks igen. Värmer mig med lite kaffe och sen är det dags att sätta igång med lite matlagning.

Mer på schemat idag står utvecklingsamtal med Robin, plocka in ren tvätt, plocka ihop en säck med tvätt som ska tvättas. Städa lite på Robins rum.

Så jag ska nog kunna hålla mig sysselsatt idag ;)

Skulle behöva kolla lite recept på julgodis med så jag kan börja planera vad vi ska göra för gott i år :)

Vad brukar ni göra för julgodis?


Kvällen går mot sitt slut....

Hade tänkt att kolla film i kväll men planerna ändrades då Robin kom hem med sitt onda finger..... Kompisen och hans mamma följde med in också för de ville ju se så att det inte var ngn fara med fingret, de erbjöd sig t.o.m att köra in till Borås om vi skulle behöva uppsöka läkaren...gulligt av dom.

Men jag tror inte det är ngn större fara men vi får titta närmare på det i morgon. Och att klämma fingrarna i bildörren är nog ngt de flesta gjort gn gång.

Så istället för film blir det nu bara lite tv-tittande, i morgon får jag lite sovmorgon vilket jag ser fram emot :)

Ledig i morgon och det enda inbokade är utvecklingsamtal för Robin....en lugn och härlig dag alltså :)

Sov så gott allesammans!


Det va ju onödigt...

Sonen hade fingrarna i vägen när kompisen skulle stänga bildörren... så nu har vi tejpat lite så får vi se hur det verkar i morgon....


Bilbarnstol

Nu har vi fått tag på en bilbarnstol med, en begagnad men till ett mycket bra pris :)




Håll tummarna!!

Robin har önskat sig ett dataspel som verkar vara hopplöst att få tag i :( Provade idag igen att söka efter det och ni kan aldrig ana vad jag inser då?!

Företaget som gjort spelet är just det företag som jag kände killarna i som startade upp företaget en gång i tiden!! En hel sommar satt de med sina små datorer och grejade för att få ihop sitt första spel som de sen tänkte sälja....Pinball Dreams var det. Och det gick ju kanon, idag är deras företag jättestort och de har tagit fram massa spel :)

Nu vet jag inte om alla killar är kvar i företaget men jag mailade en av dom nu så nu får vi hålla tummarna!!


God Morgon

Måndag morgon

Idag är det mötesdag, det innebär alltså att jag har en kort dag framför mig :)

Men innan dess så ska jag ha i mig en hel av detta...


Slutet på veckan...

Så har denna veckan redan försvunnit och en ny börjar snart....

Inte långt kvar till jul och många börjar nu att stressa inför julen, tycker själv att jag vart ute i god tid inför julen men känner mig ändå lite smått stressad. Lite julklappar till som ska inhandlas, julgodis ska göras, julmat ska inhandlas, julpynt ska fram, julgran ska pyntas och så har man lite besök inför jul som ska hinnas med. Och emellan allt detta ska man jobba med....

Har iaf en lugn vecka framför mig när det gäller jobb, har möte i morgon och på onsdag jobbar jag dygn. Sen har jag lite annat inplanerat men inga större grejer så kanske man kan hinna med lite julklappsinköp denna veckan med...

Behöver boka in ett möte med min f.d chef med....ska ju säga upp min tjänst som jag är tjänstledig från.... säger jag med lite sorg i hjärtat. Även om jag känner att jag har tagit rätt beslut så kan jag inte låta bli att sakna de gamla på jobbet, även mina kollegor och sjukvårdsbiten.... nåja...vem vet...jag kanske kommer tillbaks till äldreomsorgen ngn gång :)

Tänkte bara skrivit några rader nu men som vanligt svävade jag iväg, ska nu ta o bädda ner mig jämte hjärtat och försöka få några timmars sömn innan det är dags att starta upp en ny vecka!

Ps. Har förövrigt en jävla halsbränna ikväll igen...tips på ngt som är bra mot det tas tacksamt emot


BINGO!!!

Jippi!!

Vi fick bingo :)

Vinst....en volvo....







.....var vi nära att vinna men fick nöja oss med en ny bingolott! :(


Bingolotto

Nu blir det bingolotto med älsklingen och Liam, så håll tummarna för oss nu så vi vinner ngt riktigt fint :)

Tror nog det får bli lite glögg sen med :)


Bilder från Idol

Här kommer lite bilder från genrepet av Idol som vi var på i torsdags

     

     


Presenten

Nu kan jag visa er vad vi hade köpt till Benjamin i doppresent :)



En underbar filt som man har både nytta av och samtidigt blir ett minne, Namn, födelsedatum, tid, vikt och längd står på den med :)

Vad tycker ni?

Den finns att köpa här


Några länkar

Känner att jag gärna vill dela med mig av några länkar till ett par bloggar som tilhör personer jag känner.

Först har vi min gamla barndomskompis som precis startat en blogg "Christels Änglagodis", där visar hon upp massa fina kort som hon gjort. Hon älskar att pyssla och duktig är hon med så kika gärna in hos henne.

Sen så har vi min söta tredjekusin Mia som också pysslar massa och gör helt underbara alster, hennes sida hittar ni här


God Morgon



Andra Advent


God morgon

Söndag och andra advent redan, och idag är det också dags för dop. Det är Benjamin som ska döpas :) Så senare idag kan jag äntligen få visa er vad i köpt i doppresent, tycker om när man kan hitta det där lilla extra att ge bort, ngt som är lite unikt och personligt och det är precis det vi gjort :) Vill själv ha samma sa till våran lilla sen.

Min förkylning sitter fortfarande i så det blir inget gos med Benjamin idag, jag får hålla mig ifrån han tyvärr. Det är ju alltid så jobbigt när de små blir förkylda så man gör ju vad man kan för att skydda dom mot alla bacilusker....

Liam har öppnat 5:e paketet på sin kalender idag och paketet innehöll ett modellflygplan i papper, jättehäftigt är det. men det får vi sätta ihop i kväll med hjälp av Fredrik.

Nu blir det lite morgonkaffe innan jag måste hoppa in i duschen.






Julklappsinslagning

Förstår inte varför jag inte kan lära mig att slå in julklappar allt eftersom som man köper dom :(

Har suttit i kväll och slagit in massa paket...jobbigt värre kan jag meddela. Men nu är det gjort iaf, insåg också att jag har lite kvar att fixa. Endel är sådant som jag tänker att det är lätt fixat men när man står där i sista minuten så är det inte så lätt...

Behöver verkligen ge mig ut en dag för att handla, och då utan älsklingen ;)

Får kolla ngn dag då jag är ledig och se om jag kan låna en bil så jag kan åka in till Borås. På lördag ska jag och hjärtat till Göteborg så man kanske hittar ngt då...fast då kan jag ju inte köpa till Fredrik ;)

Det blir en tur till Nordstan och sen jul på Liseberg, det är jag, älsklingen och X som jag är kontaktperson som ska åka in.

Har ni fått köpt mycket julklappar än?


Wilmas shopping :)

Var ju med Fredriks dotter Wilma och shoppade idag, hon hade fått presentkort när hon fyllde år nämligen. Tänkte fotat det hon köpte men glömde naturligtvis det :(

Har iaf letat upp det på nätet nu :)

På Lindex valde hon detta set

Lindex Shop Online - Set

Och på Kapp Ahl hittade hon det här







Hon köpte öven en rosa baseball"jacka", men det hittade jag tyvärr ingen bild på.

Alla kläder valde hon helt själv så det var en glad och nöjd Wilma :)


God förmiddag

En liten uppdatering från sjuklingen här....

Ska alldeles strax ge oss ut ner till kinna, idag ska Wilma shoppa loss :) Sen ska det inhandlas lite annat smått och gott med, pyssel ska göras idag med barnen och så måste jag köpa presentpapper till Benjamins doppresent med :)

Kan inte koncentrera mig riktigt här nu då jag har massa folk omkring mig så jag avslutar detta inlägg med denna låt....


Fredag eftermiddag....

Jobbar ju egentligen dygn idag men är redan hemma, detta pga att vi på jobbet ska äta julbord ihop idag. Trevligt blir det säkert men då jag fortfarande inte mår så bra så är jag inte så sugen på detta skulle hellre vilja bädda ner mig. men det är bara att bita ihop, inte så ofta man göra ngt tillsammans med alla sina kollegor. Så en stund ska jag nog orka med....

Men nu blir det lite kaffe innan jag hoppar in i duschen....

Längar tills i morgon då jag kan få göra ingenting! (Fast några små måsten har jag dock...)


Tråkiga jag :(

Var ju genrepet av Idol i går och kan berätta för er att ni kommer bjudas på många bra framträdande i kväll :) Självklart tyckte jag att Jay va bäst och han bjöd på en explosiv show ;)

Lite lyx blev det för oss med eftersom vi inte behöver se ngn reklam där så det blev lite extra uppträdanden av Elin, Linnea och min favorit Jay :)

Det enda negativa i går va att Scandinavium har absolut inga bekväma stolar så aj vad ont i rumpan jag fick, och det gjorde ju inte saken bättre av att jag tillbringat massa timmar i en obekväm bil i går :(

Sen kände jag att jag började bli sjuk så när vi väl kom hem mådde jag skit rent ut sagt, därav den dåliga uppdateringen i går. har dragit på mig en förkylning och käner mig kass idag med.

Ska dock iväg till jobbet strax, men vi får väl se hur det går...om jag orkar. men vi ska ju på julbord i kväll så jag hoppas jag piggnar till under dagen. Är inte så sugen på mat över huvud taget just nu :(

Kmeratömning från gårdagen kommer i kväll eller i morgon, beror på vilket jag orkar. Måste verkligen piggna till...ska ju på dop på söndag med....


Ut på vägarna igen...

Då ska vi strax bege oss till Göteborg för att kolla på genrepet till Idol, ska bli såååå kul :)

Tråkigt bara att det börjat snöa :(


Skara tur och retur

Hur roligt låter det?

Men det är precis det jag gjort idag, suttit i en bil 2 timmar för att åka till Skara. Stanna där en stund för möte och sen hem igen.

Kan meddela att jag är både trött och mör i kroppen!


Jay Smith och fredagens låtval i Idol

Jay fick ju inte så bra kritik av juryn då han sjöng Bad Romance, kan tyvärr inte hålla med dom. Det är ju inte alls Jay:s musikstil men jag tyckte att han gjorde det riktigt bra...



Inför fredags framträdande är det Juryn som valt låtar till deltagarna och jag kollade just in valen, låtvalen till Jay är grymma...det är så jäkla bra!!

1. Olle Hedberg
Låt 1: Everybody's changing (Keane)
Låt 2: Born to run (Bruce Springsteen

2. Minnah Karlsson
Låt 1: Total eclipse of the heart (Bonnie Tyler)
Låt 2: When love takes over (David Guetta

3. Jay Smith
Låt 1: Enter Sandman (Metallica)
Låt 2: In the ghetto (Elvis
Fast denna är nog den bästa låten han gjort...


En av de bästa artisterna

Eminem



En önskan är att han kommer till Sverige, då kommer jag köpa biljetter direkt till mig, Fredrik och Robin :)


2 Dec

God morgon

Morgonkaffe och morgonmys
med lilleman just nu, en nöjd Liam som i dagens paket fick en ny legogubbe :)

Vaknade med en lätt huvudvärk som jag hopas ha botat nu med lite värktabletter, har en lång dag framför mig nu så huvudvärk funkar inte idag.

En 2 timmars lång bilresa tillsammans med några okända män väntar mig nu på morgonen, dessutom är de här männen bl.a psykiatrihandläggare..... Jag ska alltså i väg med jobet kan man säga, jag åker med som representant från mitt jobb och ska besöka en person som antagligen ska höra till vår "enhet" sen. En lång resa är det iaf...

Och i kväll blir det bilresa till Göteborg med älsklingen, då är det genrepet för IDOL som gäller :)


Lekte lite :)



Lekte lite med mitt fotoprogram :)


Så här blev det....



Och så här såg den ut innan alla paket kom på plats


Mina julklappar :)

Var idag på oriflamemöte, sista innan jul så det bjöds på risgrynsgröt och skinksmörgås :)

Lite julklappar blev det med....

En tomte för min försäljning, ett ljus som en julgåva från vår gruppchef och så hade vi köpt varsin julklapp för 50 kronor som vi la i en säck och så fick alla varsin sen. Jag fick då detta söta änglapar som pussas...hur söta som helst :)


Den nya hyllan

Fick tag på en hylla som jag tänkt mig till badrummet, fast denna var t.o.m lite finare pga texten :)


Julmys hemma hos mig

Köksbordet med blomdekorationen jag fick av hjärtat



Blomsterarrangemang som Liam hjälpt till att fixa, hade ett gammalt arrangemang som inte var så kul längre så vi tog bort en del som vart där och satte dit 2 stycken hyacinter, lite mossa och lite dekoration. Sen har vi ljusfatet, jag la dit mossa och satte dit ljuset...resten gjorde Liam själv :)

Och i trappan ställde vi 2 krukor som vi inte hade plats med ngn annan stans just nu och så ljuslyktan jämte. I den använder vi ett batteridrivet värmeljus :)


Spjälskydd?

Någon som har ett bra förslag på något fint spjälskydd till en liten tös?

Vet inte riktigt vad jag vill ha nämligen...


Motion!

Idag kan man säga att jag fått en del motion iaf, började med en promenad till skolan i morse, sen hem igen  och tillbaks vd 11 för att hämta lilleman. Sen promenerade vi ner till byn där Liam köpte ett nytt örhänge och sen var han och klippte sig. Efter det promenerade vi hem igen....

Och om en timme ska jag promenera till kinna igen....

Kommer va helt slut ikväll....


Rektorerna slutar....

Fick ett brev hem igår från Robins skola, i brevet som var från skolans två rektorer meddelade dom att dom båda kommer sluta på sina tjänster nu till årsskiftet.

I vanliga fall hade jag kanske inte brytt mig så mycket om en rektor slutade men nu är det lite annorlunda, Robin går ju i en ny klass som dom startat upp...som ett projekt skulle jag tro eftersom det aldrig funnits en sån klass innan...de jobbar mer praktiskt istället för teoretiskt.

Nu undrar man ju då vad som kommer hända till nästa termin?

Ska h utvecklingsamtal nästa vecka så jag hoppas på lite mer information då...sen tror jag att jag skulle vilja ha ett eget samtal med lärarna utan att Robin är med....


1 december

God morgon

I dag va det inte så svårt att få upp Liam, första paketet på julkalenderna fick ju öppnas idag :)

I dagens paket låg det ett par handskar :) Det är alltså både nyttogrejer och roligare saker i paketen, han blev nöjd! :)

Lite mer värmande kaffe behövs nog nu innan man ska ge sig ut i kylan....


Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra

RSS 2.0