Trött rygg...

Efter att ha jobbat ett dygn och sen vart på HLR utbildning så säger min rygg ifrån nu. Att jobba dygn just nu är kanske inte det bästa för mig, men har inte många dygnspass kvar innan jag ska gå hemma så jag kämpar på. Sen skulle jag ju egentligen inte vart med på HLR utbildningen idag utan göra den vid ett senare tillfälle men nu blev det så ändå... gjorde så mycket jag orkade / kunde och det var iaf tillräckligt för att bli godkänd :)

Sitter med en kopp kaffe nu men sen blir det soffan så jag får vila ryggen!


Vad kan man skriva om?

Ibland är det bra att jag tiger om vad jag tycker och tänker, men samtidigt funderar på varför jag tiger här i bloggen....

Visst kan det va så att vissa personer läser bloggen som man kanske inte tror läser, men samtidigt är det ju mina tankar och åsikter.

Just nu är jag väldigt sugen på att skriva om vissa saker eftersom jag tycker att en viss person beter sig väldigt barnsligt. Det värsta jag vet är när folk håller skenet uppe bara för att det ska se bra ut utåt, falskt!

Sen är jag väldigt besviken på en annan sak som jag många ggr tänkt skriva om här men valt att inte skriva, men blogen är ett sätt för mig att ventilera och många ggr har det vart otroligt bra för mig att få skriva av mig istället för att bara gå omkring med massa tankar inom mig...

Så... ska jag skriva av mig även om det kan gå ut över andra eller ska jag tiga, se glad ut och va falsk jag med?


Usch...

Känns inte som någon bra dag :(

Är rastlös men samtidigt är jag trött och orkar inget. Så fort jag vart uppe och rört på mig lite så blir det jobbigt, lite småvärk emellanåt och lite sammandragningar och så är det ansträngande med andningen...det är bättre när jag ligger ner och vilar.

Så nu bäddar jag ner mig i soffan och drar filten över mig

Ps. Ni får stå ut med att jag är en klagande gravid kvinna idag ;)


Ful ovana

Lilleman har börjat med något nytt här hemma...

När han går på toa tar han med sig sin laptop...haha


God Morgon

Lördag morgon, bara jag och Liam hemma.

Serverade precis Liam filmjölk till frukost, blåbär/hallon - smak.... tycker det är lite orättvist att laktosfria produkter inte finns med olika smaker. Min favorit bland filmjölk är banan/lime :)

Natten.... la mig väldigt sent och va trött men så fort jag lägger ner huvudet på kudden så händer något och det är omöjligt att somna. När jag väl nästan hade somnat så hör jag att det är ett jävla liv utanför, va naturligtvis tvungen att stiga upp och gå ut på balkongen och kolla. Såg inget därifrån men jag hörde och jag har mina aningar om vem/vilka det var jag hörde med. Inget allvarligt iaf, bara vissa personer som inte borde dricka alkohol och som befann sig på fel plats ;) Personen som väsnades försvann ganska snabbt iaf så då kunde jag göra ett nytt försök att somna.

När jag väl somnat så var det dags för lite obligatoriska toalettbesök, så det var en helt vanlig natt för mig alltså :(

Är jättetrött nu men hoppas på att morgonkaffet ska ändra på det.

Planer för dagen...inte en aning!

Vad ska ni hitta på?


Kan inte låta bli....

Gick ut i köket och på spisen stod det mat kvar sen middagen...köttfärssås. Naturligtvis tog jag en sked och dök ner i grytan och smakade lite (läs:mycket)

Kan verkligen inte låta bli att smaka när mat står framme så...och det är så förbaskat gott med!

Sen dök jag in i skafferiet och vad hittade jag där....släta semlebullar!
Hällde genast upp ett glas laktosfri mjölk och plockade fram två bullar, ställde fram pallen i köket och satte mig vid diskbänken och tryckte i mig detta i ett nafs
 (gjorde det i smyg så inte lilleman skulle se mig för då hade jag ju vart tvungen att dela med mig av mina goda bullar)

Nu känner jag mig nöjd för en stund ;)

Har jag inte gått upp flera kilo på nästa kontroll på MVC så är det något som inte stämmer ;)


Laktosfri mjölk

Har provat olika sorters laktosfri mjölk men nu äntligen har jag hittat en som jag verkligen gillar :)



Laktosfri mjölk från Valio, fast det ska vara mellanmjölken.

Mjölkälskare som jag är så kan jag lätt säga att jag är lycklig nu :)


Lite smått jobbigt...

Har ju sen ganska länge tillbaks känt av sammandragningar, något som är nytt för mig trots att detta är min tredje graviditet. När jag väntade mina två andra barn så kände jag varken av sammandragningar eller några förvärkar innan vattnet helt plötsligt gick.... 15 dagar tidigare har jag fått båda mina pojkar :)

Har iaf tyckt det vart lite småjobbigt idag eftersom jag haft ganska mycket sammandragningar, några av dom har vart lite mer smärtsamma som mensvärk ungefär.

Bara hoppas att det inte ska fortsätta så här hela tiden av de veckor som är kvar för då kommer det bli riktigt jobbigt. Är ju nu bara i v 31+3

Vad kan man göra mer än att ta det lugnt för att underlätta?


Tips önskas!

Skulle vilja ha lite nya böcker att läsa, så nu hoppas jag att ni kanske kan tipsa om några bra!

Jag vill att det ska va verklighetsbaserade böcker!

Vill att det ska handla om missbruk, psykiska problem eller om olika diagnoser som tex. Asperger, ADHD, Damp, Tourettes osv.

Detta är sånt som kan förekomma i mitt jobb nämligen, möte med olika människor med ngn form av ovanstående problematik. Tycker därför det vore intressant att läsa andra människors erfarenheter kring detta, kanske jag kan lära mig något av det då :)


Landvetter

Om lite mer än en timme så bär det av till Landvetter :)



Synd bara att det inte är jag som får ha väskan packad och ge mig iväg på en resa till värmen, denna gången är det pappa som ska ge sig i väg till värmen....och inte vart som helst heller....



Är jag avundsjuk?

Självklart är jag det ;)

Men pappa är värd att komma iväg på lite semester, så jag hoppas han får tre underbara veckor i värmen!
Under tiden ska jag försöka ha 3 bra veckor här hemma i kylan, och så ska jag ta väl hand om hans bil ;)


Sovmorgon

Har fått mig en ordentlig sovmorgon idag tack vare hjärtat....tack :)

Behövde verkligen det, nätterna är väldigt jobbiga just nu. Har jättesvårt att somna och sen vaknar jag massa gånger varje natt :(

Älsklingen skulle vara hemma idag för att Wilma är sjuk så han var så snäll att han gick upp tidigt med Liam och körde han till skolan, och nu har han åkt iväg för att hämta han....jag blir riktigt bortskämd :)

Strax efter jag hade gåt upp och när jag satt med mitt kaffe i soffan så ringde det på dörren..... Det var han som skulle leverera vårat skötbord...jippi!!

En sån supersnäll människa, vi hade ju hittat ett skötbord på blocket som vi ville ha men det var ganska långt bort. Men hon som sålde det hade en bror som skulle till Borås idag så vi hade bestämt att han skulle ta det med sig och sen skulle han åka runt kinna och ringa när han närmade sig så skulle vi möta upp han....men eftersom han hade en bra GPS i bilen så körde han direkt hem till oss :)

Så när hjärtat kommer tillbaks så ska han få skruva ihop skötbordet :)


HLR

På måndag ska vi ha HLR utbildning på jobbet, mycket bra tycker jag fast jag har vart osäker på om jag borde göra den nu... Tror faktiskt inte jag orkar... ner på golvet och luta sig över en docka med en stor mage i vägen...och sen är ju min lungkapacitet inte den bästa nu..blir anfådd väldigt lätt...

Chefen förstod nog detta så jag har fått erbjudande om att få gå denna utbildning när jag är tillbaks från min föräldraledighet istället :)

Så när de andra går på utbildning på måndag så kommer jag åka med en brukare på lite läkarundersökningar...och sånt kan va riktigt kul med, särskilt när man är så nyfiken som jag är och vill ha reda på allt :)

Har ni gått på HLR utbildning någon gång?
(jag gick den för många år sedan när jag läste min USK-utb.)


Lillan :)

Det rör på sig en hel del i magen idag :) Inga sparkar men mycket rörelser.. endel sammandragningar har jag med men det hör till vanligheten nu :)

Är i v. 31+2 nu....veckorna går fort :)


Torsdag

Så var man här igen efter en dags uppehåll från bloggen ;)
Har inte hänt så mycket mer än att jag jobbat, och nu har jag precis gjort det tråkigaste man har att göra varje månad...betalt räkningar :(

Men även om det häns tråkigt att betala räkningar så känns det bra efteråt, och visst hade jag kunnat ha mindre att betala om jag ville...men då hade jag fått avstå telefon, tv, internet m.m. Så jag tänker faktiskt inte klaga nu, räkningarna är betalda och vi har ett fint hem och allt vi behöver.

Och på tal om hem, i går hade vi ute en annons om att vi söker större lägenhet eller hus att hyra. Ett telefonsamtal gav det och det gällde en lägenhet. Är inte alls förtjust i var den ligger men vi ska iaf titta på den så får vi se sen. Jag vill absolut inte flytta till vad som helst, då får det hellre dröja några extra månader och att man hittar ngt som känns riktigt bra för oss alla.

Med tiden så kommer allt lösa sig...det är jag säker på :)


Go´kväll

Var ju iväg med Liam idag och kollade på brottningsträningen, han hade bestämt sig innan att han ville inte vara med och prova idag utan bara titta. Men som jag misstänkte innan så tyckte han det såg jätteroligt ut och är jättesugen på att vara med nästa vecka och prova :)

Så nästa vecka blir det Liams första träningspass på brottningen, sen får vi se vad han tycker.

Efter träningen bjöd älsklingen på mat, och efter det bjöd svågern på semlor :) Så mätta och belåtna åkte vi sen hem och lilleman somnade väldit nöjd i kväll. Nu är det snart dags för mig att somna mätt och belåten, i morgon är det jobb igen som gäller i ett dygn, måste också komma ihåg att lämna in lite papper från försäkringskassan som lönekontoret ska fylla i så jag kan få beräknat min föräldrapenning sen.

Önskar er alla en fortsatt trevlig kväll nu!


Bästa dagen :)

Lilleman är hemma igen!!

Nu ska han köra igång Wii Fit för ett träningspass...hehe

Och i kväll blir det kanske ännu ett träningspass, vi ska åka och kolla på brottningsträning då och om Liam vill får han vara med och prova annars så tittar vi bara denna gången så får vi se om det är ngt han vill börja med sen :)


Bekymmer....

Vet att jag borde sova nu egentligen men det har snurrat lite väl mycket tankar i huvudet på mig i kväll så jag har inte kunnat komma till ro riktigt :(

När jag var tonåring och var som besvärligast så var min mamma gravid och allt blev väldigt jobbigt för henne då, naturligtvis kunde jag inte förstå det då utan tyckte hon var jobbig.

Idag är jag gravid och har en tonåring i huset...behöver jag berätta att jag idag förstår henne?!

I somras/höstas hade vi en period här hemma som jag och tonåringen i huset inte riktigt funkade ihop, det var ganska jobbigt ett tag. Tack och lov hade jag Fredrik som fanns vid min sida och ställde upp till 110%...tack hjärtat, vet inte hur jag hade orkat utan din hjälp!
Den jobbiga perioden gick iaf över och det har vart väldigt bra den senaste tiden.

Ikväll hade jag och tonåringen en liten diskussion som vi inte riktigt var överens om, det var ett lugnt samtal och inte ngt bråk men vi tyckte iaf olika i en fråga. Är lite orolig nu för att vi är på väg in i en ny omgång av en jobbig tid framöver...inte så oväntat kanske...

Jag kan nog många gånger vara lite väl överbeskyddande, jag är verkligen livrädd för att det ska hända mina barn något. Jag ser faror i det mesta...
Och har man förlorat en lillebror så gör det inte saken bättre kan jag meddela....samhället är inte som det var förr. Idag sker det mer våld än vad det gjorde förr...och bland yngre åldrar, och idag är nästan narkotika vanligare än alkohol....så på ngt sätt så känns det tryggare att barnen sitter framför en dator och bligar även om inte det heller är bra...

Vet att jag inte kan skydda barnen mot allt och att ibland måste dom få göra misstag, hur ska dom annars kunna lära sig?

Jag är verkligen inte gjord för att vara tonårsmamma :(

Ska försöka släppa dessa tankar nu och försöka få lite sömn, kanske känns det bättre i morgon.... Då kommer lilleman hem igen med :)

Små barn - små bekymmer
Stora barn - Stora bekymmer


Inte alltid så lätt att vara mamma...

Tydligen är inte jag som alla andra föräldrar....

Hur många gånger har ni som har barn fått höra det?

Alla andras föräldrar är tydligen mycket bättre och snällare och låter sina barn göra allt som man själv inte tillåter.... det är så det låter ialla fall.

Jag älskar mina barn över allt annat och är jämt orolig för att ngt ska hända dom, om det gör mig till en elak mamma så tar jag det.


Lite sugen...

Va lite småsugen på något gott, så nu har jag lite sånt här gott framför mig :)


CSI


Säsong 7, avsnitt 2

Internet kan vara ett bra ställe att träffa vänner och dessvärre också fiender. CSI-teamet måste leta reda på möjliga offer efter ett farligt stunt de sett på internet.


Gott och blandat

Har vart med svärmor och köpt tyg nu till lillans korg, det kommer bli jättefint :) Så nu har svärmor lite att pyssla med, tur jag har henne annars hade det inte blivit nytt till korgen.

Har Wilma (Fredriks dotter) här nu med, blev ingen träning för henne idag då hon inte känner sig bra och har huvudvärk. Hoppas hon piggnar till sen.

Så medans hon ligger nerbädadd i soffan så tänkte jag börja med kvällsmaten, pannkakor blir det. Så nu blir det att steka till ett helt kompani, det brukar ta sin lilla tid. Köpte faktiskt hem äpplemos innan för jag blev så sugen på att ha det på mina pannkakor..hehe, undra om dom andra kommer gilla det eller om dom tycker jag är knasig.

Vad brukar ni ha på era pannkakor?


Ny bloggdesign!

Har faktiskt tröttnat på min bloggdesign, känner att jag måste ändra den...helst i går!

Ett problem bara....har inga ideér om hur jag vill ha den, vet iaf att den inte ska vara så rosa som den är nu....

Vet att hjärtat hjälper mig om jag bara säger hur jag vill ha det, och headern...han är bra på photoshop men jag måste säga exakt hur det ska se ut...och det är inte det lättaste :(

Har ni några ideér??


Semester

Tog ju semester idag för att vila upp mig och det är precis vad jag gjort :)

Somnade ifrån tv:n igår och trots att jag vart uppe några gånger på toaletten under natten har jag sovit bra, ingen halsbränna som stört :)

Väckte Robin i morse och la mig sen igen och sova nästan till klockan tolv!! Efter det har jag bara suttit och myst i soffan under filten och druckit kaffe och kollat på tv...riktig lyx!

Men jag antar att det är dags att starta dagen nu och ta hand om lite hushållsysslor, klockan fyra kommer svärmor och då ska vi nog åka och kolla på tyg till lillans korg. Och strax efter sex kommer hjärtat med barnen så ska de äta lite kvällsmat här, kan bara inte komma på vad jag ska fixa till för gott :(

Vad hittar ni på denna måndag?


Reklampaus

Och vad passar inte bättre då än att uppdatera bloggen :)

Idag har jag alltså jobbat igen, men denna gången bara till halv sex. Meningen var att jag skulle jobba dygn i morgon igen tills på tisdag och sen dygn onsdag till torsdag, men graviditeten och tröttheten tar ut sin rätt ibland så jag tog semester i morgon så nu ska jag inte jobba innan på onsdag. Även om pengarna skulle behövas så tror jag min kropp blir mer nöjd med detta :)

Nu kom Robin innanför dörren så jag ställer datorn åt sidan och pratar lite med han istället :)

Kram


Tv - Kväll

   
20:00 Solsidan

    21:00 The wedding date

22:40 CSI NY

23:40 CSI Miami

Ska ha en riktigt slapp och härlig kväll nu :)


Till lillan :)

En sån här babysitter fast svart var det vi köpte idag begagnad för endast 100 kronor :)



Baby Seat Babysitter Orion (finns på babyproffsen)
Bekväm polstrad babysitter med bärremmar. Ställbar rygg och fotstöd med gungfunktion. Lämplig från det att barnet är ca 2 veckor upp till 12 kg. Finns i flera färger.

Elfa Skötbord



Ett sånt här skötbord får vi alltså på fredag, det är inte det snyggaste men det är praktiskt och vi får plats med det i badrummet. Vi kommer ju även ha nytta av det sen, så jag är nöjd :)

Sen var det ju Fredriks gamla barnmatstol...

Minns ni de här gamla stolarna?



Så kan man ju fälla dom så det blir en sits och bord framför, vi ska ju nu fixa ordning våran med så den kommer bli så här fin sen....



Kul när man kan använda sånt som gått i arv :)




Till Johanna

Får väl skriva ett litet inlägg för Johannas skull så hon inte blir orolig ;)

Har ju vart lite dåligt med uppdateringar här och det va inte Johanna sen med att påpeka för mig..hehe

Jobbade ju dygnet igår och kom hem i morses, la mig en stund och har dagen bara rullat på så bloggen har fått vänta. Har vart och hämtat en babysitter idag som vi köpte via blocket till ett fyndpris av 100 kronor :)

Orkar inte fota nu men ska kolla om jag kan hitta en bild på nätet både på en sån babysitter vi köpt och även på skötbordet som vi kommer få på fredag.

Har även vart hos Fredriks kusin och lämnat en barnstol som han ska fixa ordning åt oss och lacka, det är faktiskt en gammal matstol som Fredrik hade när han var liten....charmigt :)

Sen hade vi lite finfrämmat av söta Linda, idag fick hon sin julklapp av oss. Den fick henne att le iaf och jag hoppas hon kommer få nytta av den ;) Fick se hennes nya bil med....skitfin va den!! Blev bara lite avundsjuk ;)

Nu börjar det lukta mat här, så innan det är dags för mig att st'lla mig i köket och steka köttet så ska jag leta lite bilder på nätet.

Kram!

Nöjd nu Johanna? :)


Torsdag

I går när jag skulle sova hade jag ett rent helvete rent ut sagt!

Värsta halsbrännan fick jag och inget hjälpte, kändes lite bättre om jag satt upp men då tryckte det mot revbenen istället så det va inget bra det heller. Så klockan blev alldeles för mycket innan jag väl kunde somna...inget kul alls :(

Fick iaf lite sovmorgon idag efter att ha vart uppe på toa 3 ggr :(

Nu är det dags att göra sig redo för att spendera några timmar i Borås, sen skulle jag tro att jag behöver lägga mig igen i eftermiddag för att få igen lite sömn.

Fast ngt positivt idag...hjärtat har nu fått tag på ett sånt skötbord som vi ville ha :) Det är inget märkvärdigt alls men det är ett väldigt praktiskt skötbord som vi kommer få plats med i badrummet och sen när man inte behöver skötbord längre så har man ändå användning för det :) Tack hjärtat!


Snart natten...

Go´kväll

När man väl är ledig från jobbet en dag så försvinner den dagen alltid så snabbt...tråkigt :( Fast jag har tur...är ledig i morgon med :) Då blir det borås med X som jag är kontaktperson åt, så jag antar att morgondagen försvinner lika snabbt den.

Sen kör det igång med jobb, men nu har jag bara 1 månad kvar att jobba ungefär innan jag ska gå hemma för föräldraledigt så jag kommer ha massa tid att lata mig på sen innan bebisen kommer :)

Dags att bege sig till sängen nu iaf, lite jobbigt att sitta upp även i kväll pga trycket mot revbenen. Sängen är nog min bästa vän nu för tiden ;)

Natti natti


Min lediga dag

Va ju uppe tidigt i morse men la mig sen igen och stannade kvar i sängen ända tills det va dags att bege sig till tvättstugan, medans första omgången med tvätt kördes så passade jag på att hälsa på Nine en stund. Sen var det tvättstugan igen och plockade undan lite här hemma (väldigt lite).

Hade sen besök av mamma en stund innan det var dags att hämta sista tvätten.

Till mat böev det ngt enkelt idag...ärtsoppa. Fattar inte riktogt själv hur jag kunde bli sugen på det men ibland är det faktiskt riktigt gott.

Så nu sitter jag här mätt och belåten och en kopp kaffe framför mig, börjar bli trött nu igen med :(

Ska passa på att vila en stund innan älsklingen kommer hem, roligare för han om jag är lite piggare tror jag. Sen blir det besök hos svärmor och så ska vi hämta en cykel vi köpt till Wilma :) (vi skulle hämtat den för länge sen egentligen...men bättre sent än aldrig, och så har ju ingen användning för den riktigt än heller)


Barnlämning och tandläkarbesök



Har nu lämnat ifrån mig lilleman till hans pappa:(

Nu på morgonen skulle han till tandläkaren och plasta tänder, det är alltid hans pappa som åker med han till tandläkaren eftersom jag har sån tandläkarskräck :( Är väldigt tacksam att han ställer upp på detta!!

Liam va glad när pappa kom och hämtade han, vi hade packat hans dator så han fick med sig den och det första han sa till sin pappa va att han hade massa kort i den som de skulle titta på idag :)

Och på tal om kort...sist när jag tömde kameran på kort hittade jag kort på Liam..som han hade tagit själv :)





Mammas sötnos :)

Nu ska jag alldeles strax gå upp och väcka min stora sötnos...tonåringen i huset. Och det är inte lika mysigt som att väcka lilleman...hehe...trötta tonåringar är inte alltid så kul ;)

Sen blir det sängen för min del igen...jag är ju ledig idag :)


Min tisdag

Tisdagen närmar sig sitt slut och även mina dagar med lilleman, i morgon åker han till sin pappa igen och kommer inte till mig innan tisdag nästa vecka igen. Kommer sakna han men jag har massa jobb framför mig så tiden går nog fort.

Men innan alla mina jobbdagar drar igång så har jag två lediga dagar framför mig vilket jag ser fram emot :)

I morgon har jag inget annat inplanerat än att jag har bokat tvättstugan några timmar, och om jag orkar så ska jag väl försöka få röjt här hemma lite med.

Idag har jag jobbat och sen va vi hos hjärtat en stund, har vart trött idag med så mycket annat har jag inte gjort. Har haft ganska mycket sammandragningar och lite småvärkar, nu ikväll har jag känt av det där jobbiga trycket mot vänster revben som inte är så trevligt :( Är jobbigt att sitta upp så redan nu t'nkte jag förflytta mig till sängen och bädda ner mig framför tv:n. Förhoppningsvis känns det bättre när jag ligger ner, nackdelen kan va att jag får halsbränna då istället för det brukar komma när jag ligger ner..... usch...så jag klagar!!

Avslutar nu innan jag hittar mer saker att beklaga mig över ;)


Dags att börja fixa....

Det är inte jag som ska fixa utan svärmor :)

I morgon ska vi åka till henne så ska vi kolla lite på korgen vi ska till lillan kolla vad vi har för tyg till den eller om vi ska ska köpa nytt så svärmor kan sy :)

En sån här korg är det vi har


Glömt att visa :)

En sån här gunga från akta graco har vi införskaffat åt lillan :)



(bild lånad från google)


Wii fit

Liam är nu inne på sin andra träningsdag på Wii fit :)

Han är superduktig, i går fick han ihop 1 timme och 2 minuters träning. Den räknar ju bara den tiden man är aktiv :)

Idag va han seriös och bytte t.o.m om till träningskläder..hehe

Jag har inte testat detta än och kommer inte göra det heller, det får bli efter jag fått barn som jag kommer väga in mig på brädan och sätta upp mål :)


Hemma och trött...

Möte avklarat och lilleman är hämtad, har fått i mig en smörgås och sitter nu med lite kaffe. Ska snart bädda ner mig i soffan och vila lite...är helt slut :(

Det här med sömnen funkar inte så jättebra just nu, svårast är det att somna. Lättast somnar jag när jag är helt själv, men när jag har ngn bredvid mig så kan det va lite svårare...tyvärr. I går kom Liam in ganska tidigt från sin säng och la sig mellan mig och Fredrik men efter en stund gav jag upp och gick tillbaks med han och då gick det lite lättare för mig att somna. Vaknade sen på natten av ett obligatoriskt toabesök, strax efter det kom Liam smygandes in igen...och han smög verkligen och va jätteförsiktig så vi inte skulle märka att han kom men det gjorde vi ju ändå :) Tog en stund innan jag somnade om då igen.

Så i kväll ska jag faktiskt ta mitt lilla magiska piller så jag får en bättre natt med lite mer sömn!

Nu ska jag kolla med lilleman om han vill kolla en film, så kan jag med gott samvete ligga bredvid han i soffan och vila :)


Snart natten....

Dags att lägga sig kanske?

En härlig helg utan jobb är nu över och det är dags att ladda batterierna för en ny vecka, börjar veckan med APT möte så det är en kort dag iaf. På tisdag jobbar jag bara en dagtur och sen är jag ledig två dagar :)

Sen kommer de värsta dagarna jag har på hela mitt 10-veckors schema :(

Börjar jobbar på fredag morgon till lördag morgon, går sen på söndag morgon igen tills på söndag kväll. Hem och sova för att gå på ett dygn på måndag morgon igen, går av på tisdag och är ledig hela dagen och jobbar slutligen igen på onsdag morgon till torsdag morgon :( Efter de dagarna så är man rätt trött på jobbet kan jag lova, känns som man bott på jobbet i en vecka. Det är en period på schemat som jag hoppas kunna få ändrat på.

Dags att halta sig upp för trappan och bädda ner sig....


Konstigt....

Tog ju lite kort på nyår, och på ett av korten blev det massa konstiga "figurer". Ser lite småroligt ut...nästan som ansikten ;)


Arg!!

Så arg jag blir på mig själv...så jävla korkad jag är!

Satt och förde över foton från datorn till den externa hårddisken, tömde båda kamerorna på kort med som jag inte lagt på datorn än.

De korten jag tog i gårr hör ju till 2011 och jag hade inte gjort ngn mapp på datorn än för 2011 så jag tänkte att dom för jag över sen...men glömde detta och raderade minneskortet!!

Så nu har jag inga kort från gårdagen :(


Paus....

Just när jag kommit igång här hemma så fick jag väldigt ont i vänster höft, eller egentligen inte höften utan lite längre ner. Det gör iaf väldigt ont när jag går och att gå i trappan är nästan omöjligt :(

Så nu har jag haft en liten paus och pratat bort en stund i telefon med Linda. Liam gick nyss bort till en kompis och innan han gick påminde han mig om att han tyckte jag skulle ta på mig och inte gå omkring i pyjamas längre :(

Antar att jag får lyda min sons goda råd, men först ska jag försöka halta mig fram med dammsugaren här nere sen ger jag upp. Ska försöka lägga n korten från i går i datorn sen istället. Skulle behöva föra över lite kort till den externa hårddisken med för att vara säker på att dom inte försvinner.

Vad gör ni denna söndag?


Söndag

Söndag och en riktig slappardag....

Lilleman somnade i sin säng i går och för andra natten i rad har han sovit hela natten i sin säng :) Antagligen har han vart så utmattad så det är därför han inte vaknat något. Men han är lite stolt nu faktiskt :)

Men han vaknade vid 8-tiden i morse och kom då in till mig och la sig där och tittade på barnprogram, jag själv somnade om och sov ett par timmar till.

Vi har nu bara slappat och fått i oss frukost men jag ska alldeles strax försöka koma igång här hemma, som vanligt finns det lite att plocka med. Tror även det är dags att ta en svängom med dammsugaren :( Sen ska vi inte tala om hur "kontoret" ser ut, behöver verkligen röja där och pärmen med massa papper från 2010 behöver tömmas så den är redo för 2011 års papper som inkommer.

Jag ska inte påstå att jag inte har ngt att göra för nog finns det alltid saker som måste göras...vissa mindre roliga bara.

Dags att tömma kaffekoppen och sen ta hand om disken.


Så mätt!!

Det jag har gjort i kväll är att jag har ätit, ätit och ätit ännu mer.....

Jag är proppmätt!!

Är såååå stolt över min lilla Liam som planerat kvällens mat och fixat så mycket med lite hjälp av mig, och jag kom i håg att ta kort med men det orkar jag inte fixa med nu i kvöll. Men i morgon lovar jag en utförligare beskrivning av kvällen och matsedeln med både ord och bilder.

Nu ska jag alldeles strax förflytta mig till sängen och kolla lite tv och bara slappa, i morgon ser jag fram emot en lugn dag utan massa måsten :)


Lördag

Så har man vart i väg och kollat på lite uppvisning av olika kampsporter, det va kul :)

Nu ska jag och Liam snart ge oss i väg till affären, Liam har planerat för lite överraskning för Fredrik, Wilma och Lasse idag :)

Ska försöka va duktig och fota sen när Liam tar över hushållet i kväll med lite hjälp av mig :)

Vad hittar ni på denna lördag?


Segt...

Lilleman påklädd och ute i snön med kompisar, dags för mig att slita mig från datorn och kaffekoppen och hoppa in i duschen så vi kommer i väg sen.

Fattar inte varför jag alltid är så seg på förmiddagen, jag borde inte planera in något före klockan två när jag är ledig ;)

Försökte få lilleman att skotta utanför ingången med när han gick ut men det va han inte sugen på idag så det får väl bli att göra när vi kommer hem sen igen.

Dags att kila...kram

Uppvisning idag



Det här ska vi åka och kolla på idag :)

Fredriks barn tränar där men de ska inte vara med på uppvisningen, men Fredriks x-bonusbarn ska va med så det kan va kul att titta.

När det gäller ju-jutsu så har jag inte riktigt fattat vad det går ut på...barnen tränar det men när man kollar på deras träning så förstår jag inte riktigt ändå..hehe


Man gör inte så!!!



Dom här semlebullarna är ju hur goda som helst!!

Och såna har jag haft i skafferiet men nu fanns det inte en enda kvar :(

Vem har ätit upp dom för mig?

Man äter inte upp en gravid kvinnas mat!!


Önskan....

Önskar vi kunde hitta ett hus som skulle passa oss....

Om jag fick som jag ville så skulle det va ett stort hus i herrgårstil, ett modernare kök fast med en gammal vedspis i köket.

Kamin eller ngt liknande vill jag också ha i huset, ett stort sovrum till mig och hjärtat och en walk in closet till mig :)



Var sitt rum till barnen och ett eget tvrum till dom, till Robin vill jag ha ett stort rum som han kan kombinera med tvrum med gott om plats för att ha vänner hemma om dom vill lana.

En stor härlig altan med en inglasad del som man kan nyttja större delen av året önskar jag med.....

Och så massa andra bra utrymmen måste det finnas med :)

Massa pengar behöver jag med så vi kan köpa massa nya fina möbler....ibland är det härligt att drömma sig bort :)


Tillbaks igen :)

Två hela dagar utan att blogga :)

Jobbade dygn i går och idag har dagen rullat på så datan har det inte funnits tid för.

Det var en hektosk dag på jobbet i går, ovant men kul. Kändes dock i ryggen senare på kvällen...sen kanske det berodde lite på att jag bowlade i går med. Kände mig inte så smidig med en stor mage men det gick riktigt bra ändå.

Idag har jag haft besök av vännen Jessica som jag inte träffat på evigheter och så har jag vart ute på lite ärenden med  X som jag är kontaktperson till. Sen bjöd hjärtat på kvällsmat, barnen hade röstat på tacotårta så idag var det premiär för hjärtat att göra detta och han lyckades bra :)

Har nu ikväll läst ikapp mig på blogar, hade 90 inlägg på bloglovin att gå igenom eftersom jag inte läste några bloggar i går heller, kan säga att det tog sin lilla tid och för att det skulle gå lite fortare så var jag tråkig och lämnade inga kommentarer....sorry!

Ska ta och natta lilleman nu men återkommer senare igen :)


Dagens skratt...

Jag och Liam har roat oss nu med att kolla på detta klipp flera gånger...haha


Smoothie/Milkshake?

Ställde ju frågan här i går på bloggen om vad det är för skillnad på smoothie och milkshake, nu har jag tagit reda på svaret :)

Smoothie är en kall och oftast söt dryck som består av frysta eller färska frukter, bär eller grönsaker. Smoothien kan jämföras med milkshake, men till skillnad från en milkshake innehåller en smoothie aldrig glass eller mjölkprodukter, utan istället enbart fruktjuice eller vatten och kan därför inte kallas milkshake. En smoothie serveras väl kyld, därför används ofta frysta frukter eller bär, annars används ofta krossad is.

Milkshake är en dryck som består av mjölk som mixats ihop med frukt, juice eller saft och ofta även glass, för att sedan serveras väl kyld. Milkshake går att göra hemma

Så det jag brukar göra hemma är då alltså Milkshake :)


Go´kväll

Så var min lediga dag snart slut och i morgon är det dags för jobb igen.

Dagen har vart bra trots att jag hade huvudvärk i morses och en besvärlig halsbränna, just nu har jag ingen halsbränna men nästa gång jag får det ska jag testa Karins tips om att äta vitt bröd...tack för tipset!

Just nu väntar jag på att tvätten ska bli torr så jag kan hämta den i tvättstugan, sen blir det sängen. Men i väntan på tvätten ska jag passa på att svara på lite kommentarer...ibland är jag riktigt kass på det...sorry :( Lovar att skärpa mig så nu tar jag tag i det med en gång :)


Smoothie / Milkshake

Vad säger man egentligen? Är det ngn större skillnad på Smoothie och milkshake?

Jag tänkte iaf göra detta till barnen i kväll, brukade alltid göra det på jobbet förr men då kallade vi det näringsdryck ;) Skillnaden mot när jag gör det hemma är väl att i näringsdrycken hade jag i lite äggulor och energipulver.

Jag använder inga recept utan tar lite vad jag har hemma, idag blir det nog mjölk, glass, frysta hallon och banan. Ibland slänger jag i en skvätt grädde med :)

Tror barnen kommer bli nöjda iaf :)


Tips önskas!!

Snälla...kom med tips om vad som kan hjälpa mot halsbränna!

Jag blir galen snart...ingenting verkar funka för mig :(


Vill inte mer

Är faktiskt trött på snön nu, vill att den ska försvinna :(

Ett tjock lager snö på bilen fick borstas bort, sen fick jag skrapa rutorna lite med....inte kul när man har en mage som är i vägen :(

Nu är iaf lilleman i skolan och lillebror är också lämnad på sin skola, jag själv har fått påhälsning av Mr huvudvärk. Så det är ingen bra start på dagen, tror även att det finns en risk att lilleman håller på att bli sjuk. Han hostade litegrann i morses och hostan lät inte kul.

Vet ni om det är typiskt krupp/astma väder nu? Hostan lät nämligen lite kruppaktis...så där skällande :(

Håller tummarna att det inte är ngt!

Nu ska jag försöka sparka upp tonåringen däruppe och sen tar jag en värktablett och kryper ner i sängen en stund.

Vad har ni för er idag?


God Morgon

Skrev ju igår om att vi övar Liams sovrutiner, tyckte ju att det hade gått bra i går och att han hade somnat i sin egna säng. Men när jag gck upp för att lägga mig vid 12 i natt så låg lilleman i min  säng redan, vet inte alls när han smugit in, så det kändes som ett litet misslyckat försök i går. Även om han somnat i sin säng så är det ju inte meningen att han ska gå in till mig redan efter ett par timmar :(

Vaknade i morses och möttes av synen ny snö ute, det va inget glädjande :( Men jag måste ändå säga att träden här utanför är otroligt vackra. Men att veta att det finns en isgata under snön käns inget vidare, man får tänka sig för när man är ute och går så man inte råkar sätta fötterna på fel ställe.

Och eftersom det snöat måste jag strax ut för att borsta fram mammas bil, sen är det dags att köra lilleman till skolan och så ska jag köra lillebror sen med. Sen åker jag hem och bäddar ner mig en stund igen ;)

Ha en bra onsdag allihopa!


Lekt tandläkare

Lilleman hade tappat en tand i dag, och i kväll blev jag tvungen att leka tandläkare på mig själv..hehe En sån syn det måste vart... inte gjorde det ont heller ;)


Dags för lilleman att bli stor

Förra gången Liam va hos mig började vi öva på att han skulle somna i sin egna säng :(

Måste erkänna att jag vart lite väl lat och bekväm av mig när det gäller detta, han är snart 7 år och har alltid somnat i min säng på kvällen och så ligger jag jämte tills han somnat. Visst har det hänt innan att vi provat att han somnar i sin säng och det har funkat rätt ok och ibland så bär vi in han till hans egna säng efter han somnat men då kommer han alltid på natten, Han sover alltså inte själv.

Men nu ska detta tränas bort, nu får han somna i sin säng på kvällarna fast jag ligger jämte han där. När jag känner att detta funkar bra utan protester från hans sida så ska vi träna på att han ska somna själv, men då ska jag lägga han lite tidigare så han kan ha en stund att titta i någon bok eller kanske titta lite på film innan han sa somna. Sista steget blir att se till att när han kommer in och lägger sig hos mig på natten så ska jag gå tillbaka med han så han tillslut sover hela natten i sitt rum.

Känns som jag har ett projekt framför mig ;)

Kan också berätta att det likadant när han är hos hans pappa, men han gör likadant som mig nu. Blir lättast så, och sen är han också lite trött på att han en lilleman jämte sig som tar upp hela sängen och sparkas hela natten..hehe

Önska mig lycka till nu :)

Ikväll gick det iaf bra, han frågade själv om vi skulle lägga oss i hans säng :)


Kvällens tv-program

En av mina favoriter



Älskar alla såna här typer av filmer / serier


Dagens ärenden

Hade två saker på schemat idag som var tvunget att fixas.

Det förta var att jag skulle skriva på pappren för min tjänst, och allt gick bra plus att jag fick höjt min tjänst på 88% till 95% :) Det tackar jag för.

Sen var det dags för nästa måste, vilket var att bege sig till skoaffären för att köpa skor till Robin, något jag drar mig för varje gång :( Dom va inte fina, dom klämmer där, dom sitter inte bra osv. det brukar ta en evighet och så slutar det med att vi är ovänner. Men inte idag...det gick hur smärtfritt som helst, jag förstod med en gång vad det va han ville ha så vi kollade bara efter den typen av skor, sen hittade vi ett par snygga rätt snabbt som han provade, han ville helst haft svarta men det fanns bara vita och han var nöjd med det så vi slog till.

600 spänn fattigare! Då var dom ändå på rean, de hade kostat 1095 kronor innan.
Men det är inte billigt att köpa skor och så köper han inte så ofta så det var det värt.

Men nu ser jag att klockan tickat i väg, dags för nattning av lilleman :)


Dagens negativa

Blev riktigt irriterad innan....

Förra veckan hittade vi ett skötbord på blocket som var perfekt för oss. Priset var riktigt bra, vi skulle få plats med det i badrummet och det är användbart även sen när man inte vill ha skötbord längre.

Vi blev lovade att få köpa det och Fredrik skulle hämta upp det i veckan i Borås, smidigt eftersom han ändå jobbar i Borås.

Idag när Fredrik kollar sin mail så har dom som skulle sälja det skickat ett mail där de berättar att skötbordet är sålt till ngn annan! Va fan...så får man ju inte göra! Vi va ju lovade det och det var ok att vi hämtade det i veckan.

Nu har Fredrik letat på blocket och hittat andra likadana skötbord som är till salu...men längre bort :( Han har iaf mailat så hoppas vi att ngn kan tänka sig att skicka....


Älskar mina barn

Hämtade hem lilleman igen, härligt att ha han hemma igen. Och nu leker han med kompisar....det är så härligt att se han så glad!

Stora pojken kom hem nyss från skolan med, han har haft en riktigt bra start denna veckan i skolan. I gå hade de hemkunskap och han fick MVG på den uppgiften de gjorde, idag hade de jobbat med matte och det hade gått riktigt bra med...MVG på den uppgiften med.

Idag känner jag mig riktigt lycklig när jag tittar på mina grabbar som oftast har ett sjuhelsikas humör ;)


MVC-Besök

Idag har jag gått 29 fulla veckor och ska alltså gå in i vecka 30 :)

Och det va dags för ett MVC-Besök.

Blodtryck va bra
Vikten
hade ökat 1 kg sen sist så det va bra. Sen inskrivningen har jag totalt gått upp 5,5 kg.
Hjärtljuden låg på 140
Magen mättes till 29 cm

Allt var alltså bara bra, hon försökte känna hur bebisen låg men det va lite svårt. Hon kunde iaf känna att bebisen låg på min högra sida och väldigt långt ner, precis som jag misstänkt :) Hon trodde att huvudet låg neråt men var inte säker...får kolla nästa gång igen.

Så det var ett bra besök idag, nästa besök är om 3 veckor tror jag.


Besöksräknare?

Blogg.se har ju en besöksräknare, men är det någon som vet hur tillförlitlig den är?

Jag har ju en annan räknare på min sida med men den verkar inte alls funka som den ska, fast den är bra på många andra sätt och därför har jag den kvar. Den ger mig mycket bra info som kan komma till nytta ibland ;)


Välkommen

Vill börja med att välkomna nya läsare som tillkommit den senaste tiden :)

Det är väl ungefär så mycket jag orkar med att skriva just nu, är trött efter denna dagen så det blir att bädda ner sig nu med en bra film. Känner att jag behöver ligga ner med, dels för ryggen och så trycker det upp mot vänster sida på revbenen :( Och det är inte bebisen som sparkar där för hon ligger mer på höger sida och längre ner, vet inte riktigt varför jag ofta får sånt tryck mot revbenen på vänster sida.

Och i morgon är det dags för MVC besök...spännande. Ska bli kul att se hur mycket jag gått upp denna gången ;)

Kvällens film


Äntligen!

Nu har jag äntligen landat här hemma i soffan, 5 timmars jobb blev det idag på min lediga dag. Sen tog jag en tur till Kapp Ahl eftersom jag fåtte tt sms om att jag fick halva reapriset :) Och jag hade tur med...hittade 2 par jeans till Liam och en tröja. han är verkligen i behov av byxor så det var kanonbra :)

Väl hemma så skulle jag sätta på lite kaffe...inga filter kvar :( Som tur va fanns det på statoil så nu har jag mitt efterlängtade kaffe jämmte mig och ska kolla vad mina bloggvänner haft för sig idag, sen måste jag lägga mig en stund för att vila rygen. Orkar inte hålla i gång lika mycket just nu när jag är gravid, och att hålla på att plocka upp flyttkartonger som jag sysslat med endel idag kan va ganska påfrestande.

Nu kaffe och bloggläsning :)


Måndag igen

God Morgon

Nu börjar den vanliga vardagen igen, alla extra helgdagar är slut för ett tag framöver. Tycker det ska bli skönt att det återgår till det vanliga, med mitt job så märker jag inte av några extra lediga dagar ändå...det blir bara förvirrande och det är svårt att hålla reda på vilken dag det är.

Första skoldagen efter lovet för Robin idag med, det gick faktiskt bra att få upp han i morses fast det berodde nog på att han inte sovit så mycket i natt och var halvvaken redan när jag väckte han, tror han kommer få en bättre sömn i natt :)

Och för min del så är det snart jobbet som gäller, vet dock inte hur många timmar jag ska va där. Det återstår att se.

Vad hittar ni på idag?


Ny dag i morgon

Trots dålig start på dagen så blev det en bra dag, jag och hjärtat har tagit det rätt lugnt men vi har även vart hos Linda och fikat. Passade på att lämna en liten present till hennes lilla Oscar som fyllt 7 år i veckan :)

Ha sa till mig för en vecka sen att han ville så gärna ha Bakugans, så självklart köpte vi det till han i födelsedagspresent och han såg ut att bli glad för det :)

I kväll har jag träffat X med som jag är kontaktperson till och sen fick jag mat hos hjärtat :) Härligt att va bortskämd ;)

Resten av kvällen har tillbringats här hemma i soffan och tänkte nu förflytta mig till sängen, behöver komma i säng i tid idag.

I morgon ska jag upp tidigt fast det egentligen är min lediga dag, ska ha upp Robin till skolan...vilket kan bli lite besvärligt efter ett långt jullov ;) Sen är jag tvungen att åka till jobbet, får gå in extra i orgon då vi får en ny brukare som flyttar in. Jag ska va kontaktperson och så är jag den enda som träffat personen i fråga innan så för att det ska bli ett bra välkomnande och det ska kännas tryggt så ska jag befinna mig på jobbet i morgon för att ta emot. Ska även försöka få dit chefen tänkte jag :)

Så i morgon tar jag nya tag och hoppas på en bättre start på dagen.

Sov så gott!


Förklaring till min dåliga start på dagen

Kommer hem i morses efter att ha tillbringat ett dygn på jobbet, va väldigt trött eftersom jag inte sovit jättebra under natten och det hade vart en dag med några händelser på jobbet.

Kryper iaf ner i sängen för att sova en timme här hemma, strax efter jag lagt mig ringer hemtelefonen...orkar inte svara...då ringer mobilen...svarar inte....hemtelefonen ringer igen och sen mobilen osv. Efter att det ringt tre gånger på hemtelefonen och tre ggr på mobilen är jag lite smått irriterad...samtalen är från jobbet så jag blir naturligtvis orolig...det måste ha hänt något. Så lite smått irriterad svarar jag tillslut....

Vad va det som kunde va så viktigt??

Vill inte gå in på här vad det gällde men det var absolut INGET viktigt, och absolut inget som berörde personen i fråga som ringde heller för den delen!

Hur fan tänker man när man ringer så hysteriskt för att fråga om en skitsak?!

Jag har inte ont av det i vanliga fall om man ringer från jobbet för att fråga om ngt när jag är ledig, men då tycker jag det ska vara ngt viktigt som man inte kan vänta med.

Usch...jag va på dåligt humör hela förmiddagen sen!


Dålig start....

Sorry för min frånvaro här på bloggen ;)

Hade en mindra bra start på dagen i dag kan jag ju meddela :(

Återkommer angående det sen, kan ju säga så mycket som att vissa personer har nog ingen hjärna!!


Som vanligt :)

Lillan har vaknat till liv i magen och "puffar" och rör på sig lite....alldeles lagom till att jag ska lägga mig :)
Men jag har inte ont av det och det är inte det som gjort att jag haft svårt att somna på senaste tiden, bara mysigt att känna lite rörelse i magen :)

Blev en sen kväll idag med, och i morgon är det dags att stiga upp tidigt för att jobba :( Men jag har ju bara 1,5 månad kvar att jobba nu sen har jag massa ledigt :)

Säger god natt nu!


Belåten

Känner mig belåten med denna dag..och framförallt så är jag mätt och belåten just nu :)

Älsklingen stod för matlagningen i kväll och jag tog hand om disken, men jag måste säga att det börjar bli lite jobbigt att stå vid diskbänken nu. Magen är i vägen så det blir lite konstigt....

I dag har vi vart i Borås en sväng, vi var bl.a på Babyproffsen och hämtade ut en babybox som man kan få när man är gravid.

Boxen innehåller bl.a:

  • Pampers New Baby Blöjor, Pampers Magasin
  • Blöjhink från Angelcare
  • Amningsinlägg från Pigeon
  • Tidning Vänta Barn från Vi Föräldrar
  • Information från Go'boken
  • Fläckborttagningsmedel från Vanish
  • Baby Bubble Bath från Seba Med





  • Fick även köpt några bodys och en pyjamas där, även en nappflaska som jag hört ska va bra.

    Tommee Tippee nappflaska Polypropylen
    Tommee Tippee Mata nappflaska 150 ml - Stor bred napp så att barnet upplever den varma känslan av mammans bröst och närhet, precis på samma sätt som under amning. Nappen imiterar mammans bröstvävnad genom dess töjbarhet. Det finns en ventil som utjämnar trycket i flaskan, vilket reducerar risken för kolikliknande besvär.



    Var även en sväng i stan och där fyndade vi på H&M, en body till lillan för 30 kronor och ett set med byxa och body för 50 kronor :) Älskar när man hittar såna fynd ;)

    Så ni förstår väl att det vart en bra dag :)


God Morgon

Fredag och ännu en dag ledig :)

Har sovit rätt bra i natt men oj vad lillan har tryckt mot urinblåsan, har vaknat 2 ggr och har fått rusa på toaletten för att det har tryckt på så... måste säga att det är ganska jobbigt att hon ligger så långt ner som hon gör :(

Nu är det dags för lite frukost så vi kan komma i väg i tid idag, det blir Borås en sväng idag. Har några ärenden som måste fixas.

Frukost var det nu ja :)


Snart är jag redo :)

Mätt och belåten, njuter fortfarade av mitt nystädade hem och har en kopp kaffe på bordet som jag alldeles strax ska dricka :)

Kan det bli bättre?

Har en vända kvar till tvättstugan innan jag är klar här hemma för denna dagen, sen blir det en dusch och sen är jag redo att bädda ner mig i sängen och så blir det lite film. Förhoppningsvis har jag inga svårigheter i kväll att somna eftersom jag hållt i gång hela dagen. Har tyvärr haft lite svårt med att somna de senaste nätterna...jobbigt :(

Nu är det dags för mitt kaffe :)


Hårinpackning

Fick prov på en hårinpackning sist jag va hos syrran på salongen, det var en från Wella. Man värmde upp den i händerna innan man la i den och sen skulle den va i bara ca 30 sek, smidigt och bra :)

Va jättenöjd med den så den ska nu inhandlas till mitt risiga hår.

Har sökt på nätet men är inte säker på vilken det var men jag tror att det skulle kunna ha vart denna

Wella Professionals Enrich Self Warming Treat
Den självvärmande inpackningen tillför rikligt med
fukt och näring till torrt hår och gör det märkbart
glansigt och mjukt. EN lyxig hårvårdsupplevelse.
Ungefärlig verkningstid: 30 sekunder

Användning:
Fördela jämnt i fuktigt hår. Låt verka i ca 30 sekunder
för att utnyttja värmeeffekten. För maximal värmeeffekt,
applicera med torra händer. Skölj ur noga



Har ni ngt bra tips annars på en riktigt bra hårinpackning?


Trots en dålig start....

Så blev det en bra dag och vi har fått gjort massor här hemma.

Tvättade fram till 15 och samtidigt så satte vi igång med att städa bort julen. Fick röjt lite i klädkammaren i hallen med och massa saker åkte bort till förrådet.

Har nu ett prydligt hem och endast lite tvätt som ska hängas in ä kvar, fast jag håller faktiskt på att tvättar nu igen..hehe. Det va ledigt nu i kväll med så jag passar på att köra lite extra tvätt som jag lyckdes hitta här när jag städa :)

Efter att ha vart inne hela dagen och städat så tog vi en promenad nu ikväll hem till Petra, vi skulle ändå lämna en sladd hos henne och så fick vi i oss lite kaffe med.

Känner att jag är mör i kroppen nu men när man sitter här nu med ett nystädat hem och vet att det står mat i ugnen så känns det riktigt bra :)

Nu ska jag kolla vad mina kära bloggvänner haft för sig idag :)


Dålig start på dagen...

Vaknade av att älsklingen kom in i sovrummet och frågade om jag ville ha lite kaffe?

Vad är klockan?

Halt tolv..... va fan! Jag hade ju tvättid från klockan 11!

Snabt på med kläder , slänga i hop tvätten och bort till tvättstugan. Inte kul att starta dagen så, men nu har jag suttit en stund och kopplat av i soffan med lite kaffe och ska snart bort til tvättstugan igen, sen ska här städas bort julen!


Sammandragningar

Har väldigt mycket sammandragningar ikväll...lite småjobbigt, har även lite ont i korsryggen :( Så nu blir det snart att bädda ner sig i soffan och kolla film med hjärtat och bara ta det lugnt resten av kvällen.

Vad hittar ni på denna trettondagsafton?


Väggord




Dataproblem....

Sitter och väntar på att hjärtat ska bli klar så vi kan åka till affären sen.

Han har försökt hjälpa Robin med ett grafikkort till datorn som bara krånglar... :(

Nu kom han ner....dags att kila :)


Äntligen

Ska nu kolla på detta, det slutade så spännande i går :)


Go´kväll

Är nu hemma efter att ha vart en sväng hos svärmor och hälsat på, och med mig hem hade jag en byrå som jag fått låna som jag skulle ställa i en av mina garderober.

Och som vanligt kan ingenting väntas med utan måste fixas med en gång så nu är den redan på plats :) Det blev jättebra!

Funderar nu på när jag ska städa bort julen, brukar va ganska snabb med det så jag tror det får bli på torsdag :) Lite smart att göra det då för då kan jag få hjälp av älsklingen att bära bort saker till förrådet :)

När väl julen är bortanröjd så kan jag börja fundera på i vilken ände jag ska börja när det gäller allt annat som måste röjas. Måste få undan massa skit och ordna lite plats för förvaring så det blir lite ordning här.

Men idag blir det inget mer fixande iaf, nu ska lilleman nattas (han borde sova redan). Sen ska jag ha en lugn stund i soffan och kolla tv, lite att äta ska jag fixa med :)


Gått ner i vikt?

I dag träffade jag en vän som jag inte träffat så mycket den senaste tiden, hon tyckte det såg ut som att jag gått ner i vikt!?

Magen växer ju som den ska men kan det va så att jag egentligen gått ner i vikt....

Blev faktsikt lite orolig men ska till MVC på tisdag nästa vecka så jag får väga mig då och kolla hur kurvan ser ut, under mina tidigare graviditeter har jag totalt gått upp ca 12 kg så det är ju ganska normalt. Det är säkert bra denna gången med men man undrar ju ändå....


God morgon

I går kväll började det snöa igen så jag va lite orolig för hur det skulle va ute idag, men det var inte så mycket som kom som tur va :)

Idag är jag och lilleman lediga och jag hade sett fram emot en härligt skö dag hemma med han, men vi är redan uppe och snart ska lilleman iväg till en kompis för att leka några timmar. Under tiden får jag se till att vila och sen blir det städning idag.

Nu måste jag ha i mig mitt kaffe och sen är det dags att klä Liam så han är klar när han blir hämtad :)


Oj då...

Har ju glömt att laga mat idag...tur att lilleman åt på fritids idag ;)

Dags att laga lite mat nu då antar jag :)


Sätt lite fart nu!

Behöver en spark i häcken nu efter att ha latat mig hela dagen... förbannat kaffesugen är jag med och inget kffe hemma :(

Dags att göra lite nytta nu så att älsklingen tycker jag vart duktig när han kommer hem :)


Ont....

Det gör så ont i mig att veta att en av mina vänner har det tufft och lider just nu, vet inte vad jag ska göra för att underlätta.

I vanliga fall brukar jag säga till henne att det ordnar sig, och det kan jag säga nu med för det kommer ordna sig till slut...men fram tills dess då....

Mina tankar går på högvarv och jag hoppas kunna komma på ngt sätt som jag kan hjälpa, jag vet hur min vän känner nu då jag själv känt likadant för många år sedan och jag vill inte att ngn ska behöva gå igenom ngt sådant.... kan jag sätta stopp för det så kommer jag göra det.

Jag är förbannad nu rent ut sagt!


Möte och shopping

Så var denna arbetsdagen avklarad, inte så jobbigt eftersom vi bara hade möte :) Och idag hade vi lyxen att få färska frallor och sen tårta...en av mina kollegor fyllde år så hon var så snäll och bjöd på detta....det tackar vi för!

Verkar nu också som jag kommer kunna få höja upp min tjänst med några procent till, känns skönt med tanke på föräldrapenningen sen. Har tidigare arbetat 100% men på mitt nya jobb har jag bara haft 88% och så har jag jobbat upp lite extra när jag kunnat.

Efter mötet åkte jag förbi Jysk, var tvungen att köpa ett nytt set påslakan, har tidigare haft dubbeltäcke i sängen men har nu 2 täcken så jag har bara en uppsättning med påslakan till det så ett till set var behövligt.

Köpte detta


Det är i bomullssatin, mycket skönare och mjukare än vanlig bomull :)
Hittade det på rean naturligtvis ;)

Så idag ska jag tvätta upp det så i natt kommer vi sova riktigt gott i en nybäddad säng med nya fina påslakan :)


Måndag morgon

God Morgon

Idag innebär det kanske första arbetsdagen på det nya året för många, men inte för mig eftersom jag redan jobbade i lördags. Idag är det bara möte och sen är jag ledig tills på onsdag tror jag.

Inget planerat idag, känns skönt eftersom jag sovit väldigt dåligt i natt :(

Men nu är det nog dags att fixa ordning sig, bäst att kila ut i tid idag för jag antar att jag måste skrapa bilen :( Mamma är snäll och lånar ut sin bil tll mig idag, så nu blir nog Liam nöjd när jag hämtar han att han slipper gå hem som vi alltid gör annars.


Go´kväll

Söndag...har fått påminna mig själv många gånger idag om att det är torsdag, är helt borta när det gäller veckodagar just nu :(

I morgon är det möte på jobbet och sen ska jag hämta lilleman, ska bli skönt att få hem han igen och ha lite ledig tid tillsammans med han.

Var ju en sväng i Borås idag, blev mest att vi kikade lite. Men vi köpte ett set till lillan som var på rea :) Har nu gått igenom alla kläder vi köpt och snart är vi nog klara, några bodys och pyjamas med är nog vad som fattas i klädväg.

12 veckor kvar innan lillan är beräknad, det går fort :)

Så när julen är borta här hemma så är det dags för operation omorganisation ;) En byrå ska flyttas ner till första våning och i garderoberna ska det ändras om och fixas lite. Förstår inte hur jag ska få ihop det men det löser sig nog. Ska se till att röja och slänga massa skit som inte används...är väldigt duktig på att spara onödiga saker :(

Hoppas verkligen att vi kan hitta ett annat boende snart, känner att det redan är trångt här när vi är här allesammans och ännu mindre plats blir det ju när lillan har fötts.

Bara det dett jag måste ställa in vagnen i hallen är ett problem, för hallen är så liten så man kommer knappt kunna komma in sen :(

Istället för att tänka på mina små bekymmer nu så ska jag nog ta en dusch och sen krypa ner i sängen...så jag önskar er en fortsatt trevlig söndag kväll!


Ledig dag

Hej alla bloggvänner

Ett dygn på jobbet är avklarat, nu ska vi åka och lämna barn och sen åker jag och hjärtat till Borås och kikar lite. Ska bli skönt att bara komma i väg lite :)

Återkommer senare

Kram


Ny dag....Nytt år

God Morgon!

Någon som är vaken så här dags på nyårsdagen?

Här hemma är det bara jag som är vaken, ska ju i väg och jobba :( Känns mindre kul eftersom jag sovit lite och dåligt i natt... Kommer va helt slut på jobbet idag :(

I går vid tolvslaget när vi va ute märkte jag att det va väldigt halt ute, undrar hur det är idag? Jag ska köra själv till jobbet idag, i vanliga fall brukar Fredrik köra mig eller så åker jag med en kollega så det känns lite ovant.

Fick lite god mat över sen i går så nu på morgonen har jag packat med mig lite gott som jag kan trösta mig med på jobbet idag....måste ju ha ngt att se fram emot :)

Dags att hälla i sig sista kaffet för att sen göra sig redo....

Ha en underbar dag nu som start på det nya året!


Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra

RSS 2.0