Ny soffa

Blev en tur till möbelaffären igen, ny dyna är beställd och även ett nytt överdrag till en annan dyna :)

Ångrar verkligen inte att jag köpte min soffa här i Kinna även om jag hade kunnat löpa en liknande billigare någon annan stans.

Dom tillverkar sofforna så man kan lätt beställa endast en ny dyna eller överdrag till en dyna om det skulle behövas.

Nu behövde jag en ny dyna eftersom vi ska ta bort devanen så det blir en vanlig hörnsoffa.
Ett nytt överdrag beställde jag för att det har blivit ett litet hål i den ena dynan hemma, när jag väl kom hem kom jag på att jag skulle haft ett överdrag till...typiskt:(

Priset blev totalt ca 750 kronor, helt ok enligt mig :)

Nu måste jag hitta ett nytt rumsbord med för det jag har haft blir för litet.

Bara att börja leta.... Och försöka sälja det jag har nu. Lägger ut en bild på det ngn dag om ngn skulle va intresserad :)


Så var det dags....

Efter att ha bott själv i 6 år är det nu dags att ändra på det :)

2 år har vi vart särbo men nu har vi hittat vårat blivande hem och vi kan bli en hel familj på heltid!

Spännande...men samtidigt lite nervöst...hehe. Man blir bortskämd när man bor själv, nu får man flera andra att ta hänsyn till också men jag har tre månader på mig att vänja mig vid tanken så sen ska det nog gå bra :)

Vissa kanske det tycker att det låter lite konstigt när jag skriver så men känner man mig så är det inget konstigt alls, inom mig finns en liten ensamvarg som har behov av utrymme och tid för bara mig själv...att ligga nerbäddad i soffan och kolla en bra film..BARA JAG!

Men boendet vi har hittat blir nog perfekt, det finns gott om utrymme och det är inte så öppen planlösning som jag har här så man kan verkligen smyga undan om man behöver lite egentid.

Detta kommer bli perfekt.

Så i tre månader framöver kommer ni få läsa mycket om vårt nya boenden och alla projekt vi har och kommer genomföra, kommer säkert be om lite tips och åsikter av mina kära läsare med.

Massa bilder kommer ni få se under tiden med.

Vad är det nu för boende vi har hittat?

Ett hus!!

Japp...ett hus som vi ska hyra. Passar mig utmärkt då jag aldrig haft hus innan och då hinner man känna på det innan man tar dyra lån och köper ett eget.

Men endel ska fixas innan vi flyttar in och han som äger huset är toppen. Han går med på massa och kommer bekosta en stor del av det som ska göras.

Vår nya bostadsort kommer bli Fritsla som inte ligger så långt från kinna.


Ute och rännt...

Hemkommen efter att ha uträttat lite ärenden.

Marks Bostad och sagt upp lägenheten...Åh...det va jobbigt, nästan så jag fick tårar i ögonen. jag ska lämna det som vart mitt boende i 7 år. Hmm...undra om jag har svårt för förändringar...haha. Nä...det känns jättebra men det är klart att det känns tråkigt att flytta från ett område där man trivs och där Liam har de flesta kompisarna.

Sen va det möbelaffären för att kolla på prisalternativ till att bygga om vår soffa, tyvärr va inte han som har koll på det där så jag får åka dit i eftermiddag eller i morgon.
Kollade även lite på köksmöbler, jag vet precis vad jag är ute efter, frågan är bara om Fredrik tycker likadant?! Det är iaf ganska enkla köksmöbler jag vill ha då vi kommer ha plats för matbord i ena delen av vardagsrummet. Och där kommer jag sats på lite rejälare, men det blir en senare fråga :)

Har även fått ringt om telefonabbonemang och bredband för att säga upp det...mycket att tänka på. Nu ska vi bara komma underfund med vilket bolag vi ska välja när det gäller tv, telefoni och bredband.

3 månader tills vi flyttar och jag känner mig redan stressad...hur ska detta sluta ;)





Trött tjej

Molly somnade när hon kollade på barnprogram nyss


God morgon

Min fullspäckade helg med jobb och möhippa är avklarad, men veckan startas med massa måsten.

Har en lång lista med saker som måste fixas idag men i morgon blir det nog lugnare.

På tal om listor, tycker det är bra med listor så bockar man av efterhand och man riskerar inte att missa ngt. Framöver kommer det bli många listor hemma :)

Återkommer senare idag och då ska jag berätta en rolig sak för er :)


Mycket att skriva....

Har egentligen massa att skriva om nu men har inte ngn riktig ork :(

Jobbade dygnet igår och kom hem i morse, var hemma en timme innan det va dags att bege sig iväg igen för möhippa (mer om detta en annan dag). Vid 17-tiden lämnade jag de andra för att bege mig hem till familjen. I morgon är det dags för jobb igen.

Nu ser jag bara fram emot att få i mig lite att äta och sen bädda ner mig i soffan och kolla på en bra film.

Det händer mycket spännande just nu som jag ska dela med mig av här i bloggen de närmaste dagarna :)

Önskar er alla en riktigt härlig lördag kväll nu!


God Morgon

Fick njuta av mitt goda kaffe ännu en morgon, fick inte tag på ngn ny kaffebryggare igår.

Idag är det jobb som gäller och i morgon är jag uppbokad på annat och på söndag är det jobb igen, ni hör vilken härlig helg jag kommer ha va?

Nåja, jag får ta igen det sen. Fast jag känner att jag och Fredrik skulle behöva ha ngn ledig dag ihop. NOch nu hör jag att Fredrik kommer så jag får avsluta nu...


Sorg....

Min kaffebryggare sjunger på sista refrängen :(

Har väl insett ganska länge att jag måste ha en ny men den jag har brygger så gott kaffe...vill verkligen inte byta :(

Men just nu trillar det av delar hela tiden och jag lyckas väl alltid få ihop det så jag kan brygga nytt kaffe men Fredrik har lite svårare med det ;)

Trist utgift med :(

Ska ta mg ett kik när jag är i kinna sen.

Krav denna gången är att det är en termoskanna :)


Tänkvärt


Torsdag

27:e oktober idag, det innebär lön på kontot och betala räkningar :(

Men nu är det gjort iaf och jag har koll på denna månads budget.

Ringde kontoret för att fixa mitt schema för november månad men pga uppdateringar i systemet så kommer deinte åt det innan kanske måndag så de kan inte lägga in mitt schema så jag vet inte än hur många procent jag kommer hamna på. Typiskt :(

Har även fått ringt Marks Bostad om mitt duschhandtag som de skulle bytt, det är helt kass så det går ju inte duscha :( Men nu är det fixat...jisses vad jag ska njuta av en riktig dusch idag :)

Dagens planer är väl inte så många under dagen men ikväll är det tjejkväll i kinna och då ska jag ut och kika lite tillsammans med X som jag är kontaktperson åt.

Behöver fortfarande hitta en jacka till mig själv så jag funderar på att åka till Team Sportia och kolla med. Och kläder till bröllopet som vi ska på....HJÄLP!! Inte lång tid kvar och jag har fortfarande inte hittat ngt :(

Är lite dålig med bloggandet just nu men det beror väl egentligen mest på att jag har så mycket annat att tänka på som jag inte vill skriva om...än iaf :)

Men om några dagar så ska jag nog kunna berätta :)


Gemensam eller delad ekonomi?

I går pratade jag och Fredrik lite om det här med ekonomi, vi är ju särbo så det faller ju sig ganska naturligt att vi har delad ekonomi :)

Men nu är jag lite nyfiken hur ni som är sambo har det?

Har ni gemensam eller delad ekonomi?
Hur delar ni upp det?
Sköter ni ekonomin ihop eller är det en av er som alltid sköter det där med räkningar osv.?

En person kanske tjänar mer än den andra, och en kanske har mer privata räkningar än vad den andra har?

Bara lite nyfiken på hur andra gör :)


Från i söndags

Idag kom Markbladet i brevlådan och där kunde man se denna bild från Kinna AK:s nybörjartävling i brottning som va i söndags


Och lite resultat för kinnas deltagare



Här kommer några bilder som jag tog med


Tänkvärt :)


Onsdag

Robin i skolan, Liam i skolan, Fredrik på jobbet.... Själv så har jag mysdag med Molly :)

hur ska vi tillbringa denna dagen?

Lite ärenden, handla lite mat och ev ett besök hos en gammal vän innan hon flyttar härifrån.

Städa?

Hmm...egentligen ett måste men får fundera på det under dagen;)
Kontoret måste jag till med och fixa med mitt schema, och på tal om schema...vi hade ju APT igår...jisses säger jag bara!

Tror helt klart att personalgruppen och chefen pratar olika språk, känns som att ingen förstår den andra så massa missuppfattningar sker...

Tror vi får boka in oss på en språkkurs (kommunikation), sen kanske vi kan komma ngn vart :)

Nä..inga mer jobbtankar nu...har annat att tänka på


Tidig morgon

God morgon Ensam uppe än så länge, nerbäddad i soffan under en härlig filt och en kopp kaffe..... Härlig start på dagen. Ska snart väcka upp lille man och sen är det bara att starta upp dagen. APT står på schemat idag och efter det blir det att jobba några timmar med, ännu ett intressant APT antar jag att det blir och antagligen går jag därifrån än en gång med total förvirring. Vill bara att all ovisshet på jobbet ska va över så vi kan gå vidare och koncentrera oss på jobbet och våra brukare. Det blir som det blir... Dags att väcka lilleman och starta dagen Ha en härlig tisdag allihopa

Stor tjej :)

Den 29:e oktober blir Molly 7 månader, och idag kunde vi skymta hennes första lilla riskorn till tand :)

Hehe...jisses, snart får vi inte se det där härliga tandlösa leendet ngn mer gång.


Ny vecka - Nya möjligheter

Måndag igen och en ny vecka startar.

Känns som att det är lite mycket i huvudet just nu, jag hoppas att en del kan försvinna i veckan så kan man sen koncentrera sig på rätt saker :)

Idag har jag en härligt lugn dag hemma och om en timme ska jag hämta Liam på skolan, ska passa på att ge Molly lite mat nu så hon är mätt och belåten när vi ska ge oss ut sen...kanske skulle ta en promenad idag när det ändå är så härligt väder :)


Vill ni veta hur det gick?

Hemma efter en lååång dag nere i brottarlokalen i kinna.

Tror det va 43 brottare anmälda till denna tävling och de var uppdelade på många viktklasser.
Liam tävlade i viktklass 24 kg (vägde 23 kg)

Efter två matcher va han helt slut och hade egentligen ingen lust att fortsätta men han kämapde vidare och det gjorde att han tog Silver!!

Han var superglad! (och jag är jättestolt)

De va fem stycken i hans viktklass och han blev alltså tvåa...bra kämpat!

Det va många duktiga brottare med i dag, blílder kommer senare eller i morgon.


God Morgon

Ska vi åka snart mamma frågde Liam strax efter att han stigit upp :)

Ni förstår att han längtar va ;)

Själv försöker jag hälla i mig massa kaffe för att orka med dagen, kanske borde packa ner huvudvärkstabletter med..hehe

Det är en ganska liten lokal och väldigt hög ljudnivå en sån här dag då massa småttingar samlas för att tävla.

Nu håller vi tummarna för Kinna Ak idag och hoppas på många medaljer till klubben, men framförallt så ska barnen ha ROLIGT!!


Inför morgondagen

Lördag kväll och lilleman har lagt sig för ett bra tag sen och jag tror t.o.m han somnat redan :)

I morgon är en stor dag för han...då är det dags för hans andra nybörjartävling.

Han har verkligen längtat och jag är säker på att han kommer kämpa väl. Ska hjälpa till i cafeterian under tävlingen men när Liam tävlar kommer jag självklart finnas vid hans sida och heja på. Har även satt videokameran på laddning så förhoppningsvis blir det lite filmat.

Ska försöka att komma i säng i tid i dag så jag är utvilad i morgon


Spännande...

Nu går min hjärna på högvarv....

Kanske att det kan hända ngt positivt nu...det vore på tiden...


VILL HA!

Jacka....va ute efter en jacka att ha nu i höst vinter. Hittade en som va jättefin!!

Men den är ju inte passande när det blir riktigt kallt och om man ska va ute och leka med barnen i snön eller va ute på andra vinteraktiviteter.

 En jacka av märket CREAM

Pris:
1800 kronor

Finns att köpa på Shop around the corner i kinna


Lördag morgon

God Morgon

Ingen sovmorgon här inte, men jag har iaf fått sova hela natten så jag ska inte klaga :)

Grått och trist ute och även regn, hösten är verkligen ingen rolig årstid.

Men när man söker efter bilder på hösten så ser det riktigt trevligt ut, massa härliga färger



Om det bara kunde sluta regna och solen kunde kika fram lite grann så skulle jag va nöjd.


Natten

Nu är det natten för mig, borde vart det för längesen :)

Molly har sovit lite dåligt vissa nätter nu när hon är förkyld så det är bäst att passa på att försöka få lite sömn medans man kan. I går jobbade jag ju dygnet så då sov jag på jobbet, vi hade ganska mycket att göra så jag kom i säng väldigt sent men sen kan jag lova att jag sov som en stock!!

Lite sömn nu för att skaffa energ för att leta jacka i morgon...måste verkligen ha tag i en ny jacka. Tänkte kolla om jag kunde hitta ngt att ha på mig när vi ska på bröllop i november med.

Sen är det ngt annat spännande i morgon med, har inga höga förhoppningar men håll ändå tummarna i morgon ;)

Natti natti


Förändringsarbete

Det där med förändringsarbete kan vara lite lurigt...

Med lite tur så går det smidigt men det kan också ställa till massa bekymmer.

Det viktigaste tror jag är med tydlig information, kommunikation och att man lyssnar till alla inblandade!

För några år sedan var jag i en arbetsgrupp där det skedde alltför mycket förändringar på en gång och det blev kaos! Det va verkligen bedrövligt och med den erfarenheten rikare så kan jag lätt säga att det som sker nu på min arbetsplats när det gäller förändringar är inte bra. Jag tror att förändringarna kan bli bra på sikt, det handlar mer om hur man går tillväga för att nå det målet.

Har läst kurserna Organisaation och ledarskap och kommunikation och ledarskap, då läser man endel om förändringsarbete, grupper och olika roller som man har.

Min kunskap kring detta är ju ingenting jämfört med vad högre uppsatta personer bör ha i ämnet, men ändå kan jag inte låta bli att undra om dom hoppade över dessa kurser....


Chefernas veckoschema

Liam passade på att fixa till chefernas veckooschema medans jag satt och pratade med chefen :)



Haha....det är väl egentligen två chefer som fick sina rader fixade. Om ni kollar noga på bilden så ser ni att Liam "bokat" in polisen en dag....hmm Och på bilden håller han precis på att måla ambulansen ;)


Bra jobbat!





Det är denna klubb som Liam tränar i :)


Att va populär kan va jobbigt

Startade dagen med att köra Liam till skolan, sen hem en sväng innan det va dags att köra Robin. Sen var det lugnt här hemma men nu börjar logistiken snart igen.... Liam ska hämtas på skolan, sen hem och lite senare är det utvecklingsamtal för Robin. Efter det ska jag hämta upp Wilma som ska ha skjuts till sin träning...förhoppningsvis klaffar det bra annars får vi åka hem en stund innan hon ska till träningen. Mycket körande idag ;)

I går hade jag utvecklingsamtal för Liam, det är en stolt mamma som skriver nu :)

Allt va bara bra men han har ett litet bekymmer i skolan...han är väldigt populär bland tjejerna vilket kan bli lite jobbigt ibland tydligen...haha. Såna bekymmer!! ;) Fröken sa till Liam att han får säga till henne om han tycker det är för jobbigt så får hon prata med tjejerna...hon har själv sett att det kan bli lite mycket ibland med alla tjejer som ska jaga han osv. Och när han va sjuk i en vecka hade det vart väldigt mycket prat om Liam och de hade ritat bilder av Liam. De är ju för söta :)

Tänk att det kan va ett bekymmer att va populär bland tjejerna :)

Pratade med Liam om detta efteråt och så här löd samtalet:

Liam: Jag ska aldrig ha någon tjej

Jag: Men när du blir stor kanske du vill ha det

Liam: nej, när jag blir stor ska jag och Noel bo ihop, vi ska ha massa djur.

Jag: Men det kan ju va bra att ha en tjej ändå, hon kan ju hjälpa dig

Liam: Nej, vi ska bo i USA

Haha...ni förstår att Noel är hans bästa kompis va?! Och de båda älskar djur :)


Cupcake

Hittade denna nyhet i affären



Köpte faktiskt hem en förpackning som jag tänkte testa ngn dag, ska testa strawberry surprise

Visst är det roligare att baka när man gör allt från grunden men ibland kanske man bara får för sig att man vill baka och så har man inte allt hemma som behövs. då är det praktiskt att ha ngt halvfabrikat hemma tycker jag :)


Spännande helg...

På söndag ska min lilla brottare tävla :)

Håll tummarna för han, han siktar på att ta guld denna gången..hehe

På lördag händer antagligen ngt spännande med men det vill jag inte berätta mer om just nu, kanske berättar efteråt :) Men håll tummarna ;)

Kul att ha lite att se fram emot.


Nytt i garderoben

Har ju glömt visa er senaste köpen till Molly :)



En röd body, en rosa klänning och ett två-delat set i lila/vitt

Allt inköpt på H&M


Tisdag

Underbara Tisdag :)

Lilleman kommer hem idag...en FRISK lilleman får jag väl tillägga!!

Förrutom det så är det väl ingen underbar Tisdag direkt, promenaden jag tänkte jag skulle ta idag får jag nog hoppa över pga skitväder ute!

Schema, schema, schema...det är det enda som snurrar i huvudet på mig just nu. Försöker hitta lösningar hela tiden... tycker jag har kommit på en smart idé men vet inte om chef och kollegor kommer tycka det är en bra idé. Får dela med mig av mina tankar så får vi se vad dom tycker...det är ett rättvist tänk iaf och passar vårat nya system :)

Sen funderar jag mycket kring det här med att vi ska spara in timmar, visst har jag full förståelse för det men vi har några extra dagturer som vi kan spara på om ngn blir sjuk eller vill vara ledig. Men jag kan inte hålla med om att vi ALLTID ska spara in på dom, det får man se över från gång till gång.

Har änäven en tanke kring detta som jag ska kolla vidare på idag och sen lämna vidare, sen hoppas jag att rätt beslut tas...annars vet jag inte riktigt vad mitt jobb innebär egentligen!


Måndag

Knappt vaken efter en jobbig natt :(

Molly har blivit jättesnorig så halva natten gick åt för att ta hand om henne när hon inte kunde sova, hon va väldigt orolig men efter tre tror jag att jag fick sova.

Men nu har jag en lugn stund, mamma tog med Molly ut på en promenad :) Känner att jag borde vila en stund men det är ingen idé, istället försöker jag röja upp här hemma lite.

En liten paus måste man ju ta med ;)

Men nu är det dags att ta hand om disk, slänga sopor och kontrollera när jag bokat tvättstugan. Glömmer alltid att skriva upp det här hemma så det händer ganska ofta att jag missar tiden.


Lördag morgon

God Morgon

Sitter nu ensam nere i köket och njuter av lugnet med en kopp kaffe som enda sällskap, idag är det min tur att bidraga till försörjningen här hemma genom att jobba :)

Hela dygnet ska jag jobba, lite tråkigt kanske att va hemifrån ända tills i morgon bitti men samtidigt kan man säga att jag gör nästan 3 dagars arbete. Så istället för att vara borta 3 st 8-timmars dagar så är jag borta ett helt dygn, ganska bra faktiskt :)

Idag ska jag försöka skriva ner en sammanställning med fakta angående det nya Time care - systemet till mina kollegor och även samla in frågor och funderingar som gruppen har kring detta som jag sen vidarebefodrar till de som kan systemet helt och hållet.

Helt plötsligt blev jag inte ensam.... Fredrik kom ner med Molly nu :)

Ser att klockan tickar på med...dags för mig att stressa lite ;)

Ha en underbar lördag allihopa nu!


Dålig start på dagen

Idag är det ingen person som gjort att jag fått en dålig start på dagen...det är en bedrövlig huvudvärk som hälsar på :( Kände redan när jag vaknade att jag anatgligen spänt mig väldigt under natten huvudvärken beror nog på det.

Det är mycket tankar som snurrar i huvudet nu kring jobbet, och efter att ha vart på utbildning i går om det nya Time Care systemet så snurrade det rejält i huvudet...hehe. Nu ska jag bara låta allt som sas i går landa så får jag skriva ner lite stödpunkter sen.

Vet iaf nu att jag kommer få en tre-dagars utbildning i systemet av personal från Time Care, efter det är det dags att börja utbilda medarbetare i kommunen.

Vet inte riktigt än vilka arbetsgrupper som jag ska vara behjälplig till men det skulle vi snart få reda på.

Blir säkert bra när man väl kommit in i det och när vi känner oss säkra på vem som skall göra vad och hur vi gör allt på bästa och smidigaste sätt.


God morgon

Dåligt humör :(

Ibland behövs det inte mycket för man ska bli på dåligt humör. Ibland kanske man ska tänka på hur man uttrycker sig och även kolla upp fakta innan man uttalar sig.

Tappade lusten totalt idag!!


Go´kväll

Har idag tillbringat dagen på jobbet, det va riktigt skönt att få komma gemifrån lite efter att ha suttit inne i flera dagar med en sjuk son.

Liam är fortfarande inte frisk men nu är han hos sin pappa istället.

Jobbet...trevligt som sagt men nya schemaförslag fortsätter att rulla in. Senaste förslaget var ju inte bättre, brydde mig inte om att titta på det så mycket faktiskt eftersom vi är 9 personal och schematiderna var täckta med 7 personal....undrar ju vad dom övriga 2 ska göra?!

Nytt schema är en sak och kommunens nya Time Care system är en annan sak....och just det ska jag på utbildning på i morgon. Det blir andra utb.tillfället och förhoppningsvis blir jag lite klokare ;)

Det va en intressant dag på jobbet idag och dagen gick fort, på lördag är det dags igen men då är det ett dygnspass som står på schemat.

Nu blir det nog soffläge resten av kvällen och umgås med älsklingen lite :)


Tankar....

Mycket tankar kring jobbet nu....

Mycket förändringar på gång, både sånt vi inte kan påverka och sånt som vi fortfarande har en chans att påverka.
Jag är absolut inte emot förändringar...det kan faktiskt leda till något bättre :)
Sen finns det även förändringar som man att det bara leder till en försämring och det känns ju mindre kul.

Älskar mit jobb ,em man har ju ett liv utanför jobbet med, och just nu är ju mitt liv och allt runtomkring lite rörigt så därför är det extra viktigt att det flyter på så lätt som möjligt när det gäller jobbet. Kan inte vara lika flexibel som jag hade kunnat va om jag och Fredrik hade bott ihop. Just nu är det mycket pusslande för att få ihop allt. Men det är bara att bita ihop...det blir bättre får vi hoppas :)

Sen funderar jag på varför jag valt att jobba med det jag gör och varför kollegorna valt det yrket?

Kommunen pratar om att vi ska vara rätt personal med rätt kompetens på rätt plats vid rätt tidpunkt...... tror ni att det är så i kommunen?

Jag tror faktiskt inte det :(

Negativ energi finns det otroligt mycket av i kommunen med...tråkigt :(

Saknar min gamla chef.... det va så lätt att prata med henne om man bara behövde ventilera lite. Tror ändå att jag behöver prata med min nya chef om hur jag känner och endel tankar jag har....


Vad gör alla?

Alla kan väl inte jobba idag?

Det är ju ingen av mina favoritbloggare som bloggar idag :(
Jag har ju massa tid att läsa så skriv nu massa inlägg :)

Och du som just nu läser min blogg, om du också har en blogg så lämna en kommentar så jag kan kika in hos dig med.

Vad ska jag hitta på nu då?
Tror jag ska kolla om jag har allt hemma så jag och Liam kan baka negerbollar ;) Eller chokladbollar då om ngn nu skulle ta illa upp ;)


Måndag morgon i sjukstugan

God Morgon

Trodde ju i går att det va på väg att vända för lilleman men inte då, febern steg under dagen i går och hostan sitter fortfarande i så han är fortfarande hemma. Vid halv fyra i natt väckte han mig, hostmedicin och alvedon. Tempen på morgonen låg nu på 37,8...håll tummarna nu för att den går ner under dagen.

I morgon har jag APT på jobbet och Johanna skulle passa Molly åt mig, nu vet jag inte hur jag ska lösa det. Verkar som jag får hoppa över det vilket är lite dumt då en person ska komma och prata om vår nya brukare som jag är kontaktperson åt, känns som jag inte kan missa det :(

Börjar bli väldigt enformigt och tröttsamt att vistas innanför dessa väggarna, ska se när Robin kommer hem idag om jag kan ta en liten promenad med Molly. Måste ner till kontoret och även växla några ord med chefen.

Har ni ngt bra förslag på vad man kan hitta på när man är hemma?


Molly 1-års present

Har hittat Mollys 1-års present som hon bara MÅSTE ha :)



Den finns att köpa här


God Morgon

Jag ljög för er i går

Det blev ingen Irene Huss för mig, ingen film alls . Kände att klockan blev så mycket så jag hoppade över det.

Liam är nog på bättringsvägar här hemma, 37,9 i temp nu på morgonen.
Lillan är lika pigg som vanligt, hon åker runt i sin gåstol för fullt nu på morgonen. Det börjar även lukta bajs....måste nog kila nu ;)


En kväll med Irene Huss

Min filmkväll börjar lite senare än jag tänkt mig, anledningen är att min lilla dotter vaknade och va på strålande humör och ville inte alls sova ;) Men nu sover hon så gott ogen och jag ska tillbringa resten av kvällen med Irene Huss på tv,


Vill shoppa mer :)

Kikade in på ZARA igen  (dumma mig...JOHANNA....STÄNG NER MIN BLOGG NU)

En söt klänning till Molly för 179 kronor


Och denna klänningen va ju hur söt som helst, hade det vart så att Molly skulle med på bröllopet vi ska på i november så hade jag köpt denna med en gång!




Buzzador - LoveFilm

Denna gången ska jag buzza om LoveFilm, har hört talas om dom mycket men aldrig testat.



Nu ska jag testa i 2 månader med att hyra film och tv:spel, jag skapar mig en lista på min sida på LoveFilm och sen får jag hemskickat 2 filmer eller spel åt gången, skickar sen tillbaks dom när jag anser mig färdig och då får jag två nya från min lista :)

Liam är extra glad eftersom dom har Wii-spel som vi ska testa :)

Nu har jag även två presentkort att dela ut om ngn av mina läsare skulle vilja testa LoveFilm GRATIS i 2 månader

Är du intresserad av att testa så lämna en kommentar till mig i detta inlägg!



Som buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det via mail.


För att registrera dig så klicka här


Mat är gott...och söligt :)

Jättegott med mat tycker Molly...särskilt fisk :)


Lördag i sjukstugan

Japp...Liam är fortfarande sjuk :(

Just nu har han knappt ngn feber men 6.30 i morse hade han 39,3 och fick alvedon. Han har en jobbig hosta med så hostmedicinen här hemma kommer väl till användning.

Jag är ganska lugn av mig när det gäller barnen om dom är sjuka, ringer nästan aldrig sjukvårdsrådgivningen eller uppsöker läkare om jag inte känner mig väldigt osäker. Tror man har vant sig vid åren ;)

Men i går kväll ringde jag faktiskt sjukvårdsrådgivningen....

Liam hade en temp på 39,3 och fick då alvedon. Ca 2 timmar senare hade han 40 grader i temp?! Med alvedon i kroppen så borde inte tempen ha gått upp...även om den inte sjunker så borde den stannat upp. Hade inte gått tillräckligt lång tid för att ge alvedon igen heller...

Då kände jag att jag behövde rådgivning!

Jättetrevlig personal måste jag börja med att säga, och att hon dessutom berömde mig flera gånger för att vara en superduktig mamma gjorde ju inte saken värre ;) hehe... berömet fick jag för att vi använder oss av rumptermometer här hemma...inte så kul alltid kanske men dock det som är bäst :)

Hursomhelst så fick jag rådet att hälla i Liam massa vätska de närmaste två timmarna och det gjorde jag, Liam va jätteduktig. Senare hade tempen gått ner till 39 grader och då hade det gått såpass lång tid så jag kunde ge alvedon igen :)

Vet att det är viktigt att dricka ordentligt när man har feber men nu förstår jag nog ännu mer hur viktigt det är!
Så om era barn har feber, ge dom massa och dricka!


Iphone 4s och bidrag till cancerforskningen

Det blev ingen Iphone 5, istället blev det Iphone 4s. har försökt söka på vad S står för och det vaerkar som att det skulle kunna vara speed.

Läste på facebook häromdagen att ngn skrivit att 4S skulle lika gära kunna vara "for Steve". Den idén gillade jag, en annan idé som jag kom på var att tänk om dom för varje Iphone 4S dom säljer kunde låta en liten summa gå till cancerforskningen....

Men MacWorld har startat en insamling för cancerforskningen, de har skänkt 10.000 kronor och här kan man se insamlingen och även lämna ett bidrag.


Svårflörtade?

Varför är det alltid så svårt att få hjälp med ngt när man ber om det här på bloggen?

Spelar ingen roll vad det gäller, tycker alltid att alla är väldigt tysta när man vill ha lite hjälp eller tips.

Men tack till Jane som tog sig tid och tipsade om hur man på ett bra sätt kan söka efter kläder för att hitta vad man är ute efter :)
Tyvärr så vet jag inte vad jag vill ha så det måste jag nog komma på först :)


HJÄLP!!

Dagens bekymmer ;)

Om en månad så ska vi på bröllop...men vad ska jag ha på mig??

Sist vi skulle på bröllop sprang jag runt som en galning innan jag hittade ngt som va ok, och jag kan inte ha samma klänning nu eftersom det va en sommarklänning.

Ge mig massa tips och länkar nu!!!

Hade tänkt mig en klänning, och inte en som sitter som klistrat över kroppen och framhäver allt som inte bode finnas på kroppen ;)

Säg inte bara att jag ska kolla på tex Nelly...har inget tålamod...ni kan leta åt mig och skicka direktlänk till mig sen :)

Snälla, snälla, snälla!!!

Lovar att länka till alla som hjälper mig (om nu ngn gör det vill säga)


Vill shoppa...

Jisses...skulle aldrig klickat in på ZARA

Hittade denna till Molly

En jacka/kappa för 299:-
Kanske inte så jättepraktisk till en så liten tjej som Molly men den är ju bara såååå fin :)


Visst måste jag köpa den??
Säg Ja
nu allihopa så jag kan säga till Fredrik att alla tycker vi ska köpa den ;)


2 Petra och 2 Jimmy

Ni som känner mig och som följt min blogg vet ju att jag hade en lillebror som var född 1988 som gick bort för tre år sedan.

Nu till något osannolikt i mina öron....

För många år sedan träffade jag en person via en vän som hade tre barn. En dotter som hette Petra, en son som hette Jimmy som också var född 1988, en mindre son som är ett år äldre än min son.

Före sommaren förlorade hon sin son Jimmy, dotterna Petra har tagit detta jättehårt. När jag hörde om det kände jag igen mig så mycket. Lider verkligen med dom.

Nu är det även så att dom drabbats av ännu en tragedi i familjen....sänder alla styrkekramar som jag kan till dom och hoppas att dom finner kraft och ork att ta sig igenom allt precis som jag gjorde.


Arla bjuder mig på frukost

Har nu fått hem mina kuponger från smartson där jag blev utvald som testpilot för att testa ett frukostpaket från Arla...det ska bli spännande :)



Det jag får testa i detta frukostpaket är :

Arla Latte Art
Arla skivad prästost
Yoggi dröm i 4-pack
Arla mellanmjölk


Discokläder :)

På fredag ska Wilma på disco och ville naturligtvis ha nya kläder :)

Fredrik skickade iväg mig på detta uppdrag tillsammans med Wilma. Hon hittade ganska snabbt vad hon ville ha....glitter och glamour=disco :)

Ibland är det svårt att va smakråd för man är ju själv inte 11 år...hehe. Men jag tycker Wilma fixade detta riktigt bra :) Det va en glad tjej som gick ut ur affären sen.


Tävling



Jag tävlar om en Wigglekart i valfri färg hos Agnes!


Liam bloggar

Liam 7 år ska nu få blogga i mammas blogg :

hej

jag är sjuk. jag fick en tidning av min papa,
jag gillar barda


MARSHMALLOWMUFFINS

MARSHMALLOWMUFFINS

70 g osaltat smör

5 dl vetemjöl

6 msk kakaopulver

3 tsk bakpulver

6 msk strösocker

1 stort ägg, vispat

3 dl mjölk

100 g chokladbitar

55 g minimarshmallows

 

Sätt ugnen på 190 grader. Lägg muffinsformar på en plåt.

Smällt smöret. Sikta mjöl, kakao och bakpulver i en stor skål. Blanda väl med socker,

chokladbitar och marshmallows.

Vispa ägg, mjölk och smält smör i en egen skål och rör försiktigt ner blandningen

i mjölet till en styv kaksmet. Fördela smeten jämnt mellan formarna.

Grädda i ugnen i 20-25 minuter eller tills muffinsen höjt sig ordentligt.

Låt de svalna i 5 minuter och lägg de sedan över på ett galler och låt de kallna helt.



Detta recept hittade jag hos Mirka - Tiobarnsmamman, blev jättesugen på att testa dessa någon dag :)


All tid i världen...

Men får ändå inte gjort ngt vettigt...varför?!

Har massa ren tvätt att ta hand om först och främst, men först ska jag försöka fixa lite mat och hoppas jag kan få i sjuklingen här hemma lite.


Morgonmys

Mycket bra på tv nu på morgonen


Regn och blåst

Inget kul väder alls idag :(


R.I.P


God Morgon



Sjukstuga här hemma idag

Liam hade 39,7 i feber i morse och mår inte alls bra. Så idag fick jag ställa in planerna på att åka till Borås och istället va hemma och mysa. Eftersom det är torsdag idag skulle Liam egentligen till sin pappa men det hoppar vi över, ingen idé att han åker dit så får hans pappa sen dra upp han tidigt i morgon bitti för att lämna han här.

1 extra bonusdag till mig :)


Saknar dig!



Min älskade lillebror Jimmy

Hoppas du har det bra på andra sidan....älskar dig!


Go´kväll

Lugn dag men eftermiddagen försvann snabbt, har tvättstugan just nu och snart är det dags att kila bort och hämta en omgång med rena kläder.

Inget bra på tv...trist :(

Satt och kollade blocket innan , tror jag hittat den tv:bänk som jag vill ha :) Det stod inte vilket märke det va på den men den såg precis likadan ut så jag har mailat annonsören. Den va bara 1 år gammal och kostade 1500:-. Nypris ligger på 2500 :-.

Sen kostar det ju visserligen att åka o hämta den och hyra släp...men det va i göteborg så då kan man ju ta IKEA samtidigt ;)

Hehe...tror jag måste vara extra snäll mot älsklingen nu ;)


Två Molly


Onsdag

God Morgon

Trots att de två största barnen somnade sent i går va det inte så svårt att få upp dom idag, lillan däremot va uppe vid 5:30 och åt och sov sen till kvart över åtta. mamma kom över och oassade Molly medans jag körde de stora till skolan.

Idag fick Liam visa sin skola för sin storebror med, det tror jag att han uppskattade. Trots att dom mest kivas så finns det mycket kärlek mellan dom :)

Vad händer idag då?

Liam ska med en klasskompis hem efter skolan och ska inte hämtas innan 16 så jag har många timmar på mig att hitta på ngt :)

Fick aldrig bakat häromdagen så kanske jag skulle ge mig på det, fick förslag på chokladbollar eller cupcakes men så hittade jag ett recept på marshmallowsmuffins som såg lite spännande ut, kanske man skulle testa det. Har nog allt hemma till det med...fast jag måste ändå till affären idag kom jag på så det spelar ju ingen roll vad jag bakar egentligen...hehe

Min lista idag alltså består av att handla och baka, ikväll har jag tvättstugan med.

Måste kolla lite planering framöver med...på lördag tänkte vi ägna tid åt de större barnen och åka till Leos lekland i Borås, då ska vi lämna bort Molly i flera timmar...det är nog första gången vi lämnar henne en längre stund. Det är "moster" Linda som ska ställa upp som barnvakt.....tack vännen!

Sen har chefen lagt in ett APT på tisdag förmiddag som jag inte vet riktigt hur jag ska lösa...behöver alltså en barnvakt under tiden mötet är (8:30-12). Inte lätt att fixa när alla jobbar...Fredrik har månadsmöte på jobbet och kan inte va hemma.

Mer FP ska ansökas om på försäkringskassan, ska skriva på nya papper om min föräldraledighet. Har tagit ut tider jag ska jobba mellan 16 okt och 30 okt, det blev ca 70% de veckorna. Anledningen att jag inte kan få reda på längre fram är för att det är schemaändringar på gång.

Långt inlägg....undra om ngn orkade läsa allt babbel ;)

Mycket i huvudet just nu som ni säkert förstår :)


Kanelbulle och besparingar!



Hade ju en heldag med chefen, kollegor och 2 andra arbetsgrupper idag. Blev bjudna på lunch och fika trots kommunens besparingar ;)

Eftersom det är kanelbullensdag idag så hoppades jag på en god kanelbulle till kaffet.....



Tror ni att vi fick det?

Nix...istället fick vi ett litet wienerbröd :)



Tur att Liam påminde Fredrik idag om att det va kanelbullens dag så han va så snäll så han köpte stora goda kanelbullar till familjen :)

Men jag ska inte klaga på kommunen, vi fick ju iaf båda lunch och fika. Förra gången jag va på utbildning så hade vi blivit lovade fika men ngn dag innan fick vi mail om att de var tvugna att dra in på det pga alla besparingar så vi fick köpa fika själva.

Helt ok för mig men då tycker jag inte chefer och andra högre tjänstemän ska sitta och trycka i sig fika gratis heller när de har möten osv.!


Tänkvärt



Tror ni det kan stämma?


Underbart

Alla mina barn hemma....finns nog ingen bättre känsla än när jag vet att jag har dom nära mig :)

Att känna kärlek till en annan människa är ju helt underbart, men kärleken till sina barn slår allt :)
Önskar att alla kunde få uppleva hur det känns!

Känner mig väldigt lycklig som har tre underbara barn och vi har haft turen att ha hälsan i behåll med. Sen har jag ju Fredrik och 2 bonusbarn :)

JAG ÄR LYCKLIG!


Tävling



Jag tävlar om en valfri åkpåse från Elodie Details hos Agnes!


Vill ha :)

Satt och kollade på blocket och hittade detta matsalsbord



4 iläggsskivor och 10 stolar :)

Pris: 19000:-

Detta bord hade jag gärna haft i vårt hem i framtiden ;)


Heldag med ny chef

God Morgon

Bästa dagen på veckan :)

I dag kommer lilleman hem igen...JIPPI!!!!

Men innan jag får träffa han så har jag en heldag framför mig med mina kollegor, vår nya chef och två andra arbetsgrupper.

Kan ju bli spännande, sist vi träffade vår nya chef så va det ju inga glada miner och hon gjorde sig inte direkt populär när hon presenterade ett förslag på nytt schema för oss ;) Det schemat ligger nu i papperskorgen!

Anledningen till att två andra arbetsgrupper ska vara med är att hon är chef för dom med och meningen är väl att man ska kunna börja samarbeta på något sätt.

Hon är även chef för ett annat ställe...men den personalen ska inte vara med idag. Tycker de är lite fel, visserligen är det ett särskilt boende och det är väldigt svårt för ny personal att bara komma dit och jobba. MEN....personalen kan ju ändå ha utbyte av att träffa annan personal anser jag.

Kan undra om vi blir bjudna på såna här idag nu när kommunen ska spara!


Sötnosar

Kompisarna Molly och Rebecka


Ratatouille

1 st
1 st
1 st
2 st
1 st
1 st


3 st

3 msk

2 burk(ar)

0,5 msk




Tillagning

4 - 6 portioner

1. Skölj grönsakerna och skär i stora bitar. Hacka vitlöken.

2. Hetta upp olja i en gryta och fräs grönsakerna utan att dem får färg.

3. Slå på de krossade tomaterna och låt småputtra under lock minst 30 minuter.

4. Smaka av med salt, socker (för att framhäva tomatsmaken) och nymald svartpeppar.

Oriflame

Lite bilder från Oriflames lokal i kinna


Bildcollage Molly 3 oktober


Kvällsmys


Tips önskas

Känner för att pigga upp denna trista dag med lite bak :)

Nu hoppas jag på lite tips på vad man kan baka för gott?


IKEA

Vill åka till IKEA och shoppa loss :)

Egentligen har vi sagt att vi inte ska köpa ngt nytt innan vi hittar ett gemensamt boende men med lilla Molly hemma som snart börjar krypa och som behöver förvaring för hennes leksaker gör att vissa saker måste inhandlas tidigare.

En ny tv:bänk står först på tur men insåg att jag inte får plats med mitt vitrinskåp då, det har vi ändå inte tänkt ha kvar så nu kollar vi efter ngt annat som passar till tvbänken och som vi tror kan passa sen ändå hur vi än kommer bo :)

För tv:bänk och skåp kommer det gå på ca. 4000 kronor.

Sen ska jag har en förvaringsmöbel till Molly, den kommer kanske totalt gå på ca 800 kronor och så finns det säkert lite annat smått och gott jag vill ha till Mollys lilla hörna i vardagsrummet så ett Ikea besök kanske skulle kosta oss ca 5500 kronor!!

Hmm...tror jag får köpa mig en lott idag ;)


Glad son

Denna filmen släpps i veckan och jag är säker på att Liam kommer bli superglad när han får reda på det :)


Lite skräp...

Fick röjt en hel del idag ;)


Söndag

Ingen vilodag här inte!

Ta hand om hemmet och sen börja röja i förrådet, det sistnämnda blir inte kul. Vet inte vilken ände jag ska börja i och sen är jag väldigt bra på att spara saker...kan ju va bra att ha ngn gång i framtiden ;)

Men nu ska här inte sparas!!

Önska mig lycka till :)


Natten

Blev en sen kväll idag men nu blir det att sova, hoppas lillan sover hela natten nu med bara :)


Ny bil?

Dags för en ny bil till stora familjen

En sån här kanske?



Dock blir det ingen vit utan svart, denna har vi haft till låns för att provköra nu men jag vill inte köra...den är automat så jag blir så nervös då ;)


Bra med mms

Får man inte med sig sonen till affären så är det ju väldigt bra när man kan fota kläder i affären och mms:a :)

Det gör jag ofta så idag blev det två nya tröjor till Robin, en svart och en vit :)


Lördag

God Morgon

Fick sovmorgon idag så nu är det morgonmys i soffan med lite kaffe och datatid :)

Egentligen skulle vi gått på barnloppis idag men det har blivit inställt för att det var för få anmälda, lite synd. Får väl se om det dyker upp ngn annan loppis ngn gång.

Men i stället tar vi en promenad ner till byn och kikar lite, bara umgås och ha det skönt utan massa måsten.
Även om vi inte planerat in massa denna helgen så dyker det ändå upp massa som ska göras. Ett besök till Mille o Sanna blir det idag sen hade jag tänkt att jag skulle röja i mitt förråd men jag får väl se om jag hinner med det.

Nu lite mer kaffe så vi kan starta dagen sen :)


Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra

RSS 2.0