Recept Limegryta

Limégryta

 

Stek 1 hel fläskfilé (krydda med lite salt o peppar) på hög värme på ena sidan, vänd den sedan och stäng av plattan och lägg på lock. När den inte ”fräser” mer så ta upp den och låt den svalna. Spara stekskyn.

Häll sedan i :

2 dl creme fraiche

1 msk flytande honung

1 tsk sambaoelek

1 tsk kinasoya

½ - 1 pressad lime

2 msk kalvfond

2 dl vatten + lite redning

 

Skär fläskfilén i medaljonger och lägg i såsen, låt stå och puttra tills köttet är riktigt mört.

(smaka gärna av under tiden ni lägger i lime och sambaoelek, ibland vill man kanske ha mer/mindre av ngt av det)


Kommentarer
Postat av: Elinor

tackar!! =)

2010-08-29 @ 20:56:31
Postat av: Karin

Åhh, vad bra att du lade ut receptet.

2010-08-29 @ 22:14:58
Postat av: R

Fan vad gott det lät. Det måste jag prova.

2010-08-30 @ 11:41:04
URL: http://enannandelavsmedby.blogspot.com



Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Har du en blogg?:

Vad har du på hjärtat?:



Trackback

Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra