Rabarberpaj med vit choklad och mandel

Till 6 pers

500 g rabarber

2 msk strösocker

1 msk potatismjöl

 

Deg:

100 g vit choklad

½ dl sötmandel

100 g smör

1 ½ dl vetemjöl

1 ½ dl havregryn

½ dl strösocker

 

Gör så här:

1.      Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skär rabarberna i ca 2 cm breda bitar. Blanda dem med socker och potatismjöl. Fördela rabarbern i en stor pajform.

2.      Grovhacka choklad och mandel. Smält smöret i en kastrull tills det börjar bli brynt. Ta kastrullen åt sidan och låt smöret svalna. Tillsätt vetemjöl, havregryn och socker. Blanda i choklad och mandel. Fördela blandningen över rabarberna.

3.      Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 min, tills täcket har fått fin färg. Servera pajen ljummen med vaniljglass.


Kommentarer



Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Har du en blogg?:

Vad har du på hjärtat?:



Trackback

Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra