Hur tänker kommunen?

Chockande rubrik för er som känner mig antar jag :)

Politik är något jag inte är intresserad av och lägger inte så stor vikt vid det...tyvärr måste jag väl säga. Jag gillar att tycka till om saker och ting och har åsikter i det mesta men det håller jag privat.

Är alltså inte så påläst så om jag på ngt sätt har fel i mina tankar så får ni gärna rätta mig :)

Det som gjorde att jag började fundera var vår julklapp vi fick från kommunen i år. ( Det var ett av sparförslagen vi hade i vår arbetsgrupp...att de kunde hoppa över julklappen i år ) Men kommunchefen tycker det är viktigt att vi som personal får denna julklapp så självklart fick vi en även i år.

Själv hade jag hellre gett bort min del till ngn bättre behövande, det kom ju in ett förslag på att de som hade socialbidrag skulle kunna få en extra peng till jul och jag kan tycka att de som har barn ska få den möjligheten. Varför ska barnen drabbas av att deras föräldrar inte har penf´gar till deras försörjning och att de kanske får bli utan julklappar? men som sagt...det är min åsikt. Det blev iaf inga extra pengar som delades ut, inte ens när företag i kommunen gick ihop och ville skänka till detta. Då skyller men på att det skulle kosta för mycket för att administrera detta arbete.

Nog om det...idioti anser jag!

Åter till vår julklapp från Marks kommun

En jättefin liten förpackning med Örtagårds Dressing och Whiskysenap, dessa kommer från Blomsdals Örtagård i öxabäck (ligger i marks kommun)

Sen uppmärksammade någon mig på detta....

Här hittar ni adressen, titta på den och klicka sen här..... oops!

Sen tittar vi lite närmare här

Vad har vi då sett.... Bo Peterson är en av de som har Blomsdals Örtagård, han sitter även i kommunstyrelsen...

Blev ni chockade? Klart man hjälper varandra ;)

Lite fel tycker jag, jag som säljer oriflame kan tex inte sälja till ngn brukare på vårat jobb...det får jag inte.
men sitter man i kommunstyrelsen så kan man tydligen sälja till hela kommunen.... tycker ni att det är rätt?

Visst ska vi hjälpa företagen i kommunen men det hade nog funnits många andra att välja på med. I bland vet jag inte hur kommunen funkar...

Likadant det här med upphandlingar, det bestäms var man ska köpa vissa saker och tjänster sen att man hade kunnat få bättre pris ngn annan stans spelar tydligen ingen roll.
varför ska kommunen tex köpa all deras kontorsutrustning på dyra inredningsföretag när man skulle kunna köpa billigare? När det gäller datorer m.m så är det Dialect vi har samarbete med...som om man inte hade kunnat få bättre avtal ngn annan stans. Då tänker man antagligen så att Dialect ligger i marks kommun så vi gynnar dom, är helt med på det men när kommunen hade kunnat spara massa pengar genom att gå ngn annan stans så tycker jag man får bortse från att man ska stödja företagarna i marks kommun. Vilka är det som blir lidande....barnen och de gamla!

Lämna gärna er åsikt!

Kommentarer
Postat av: Jane

Bra inlägg! Konstigt det där... Jag har ju inte bott i Mark i så många år så eg. är jag ju inte insatt alls, men har varit lite smått engagerad i kommunpolitiken, och jag kan säga som så att det ska bli SKÖNT att flytta till Borås igen... ;-)

2011-12-22 @ 12:52:12
URL: http://www.janekallqvist.se
Postat av: Karin

Jag håller med dig. Tycker Marks kommun är under all kritik !!!

2011-12-22 @ 23:12:20



Du heter:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Har du en blogg?:

Vad har du på hjärtat?:



Trackback

Om

Välkomna till min blogg! Presentation kommer inom kort och fram tills dess så tveka inte att fråga om det är något ni undrar över. Lämna gärna en liten kommentar när ni vart här. //Petra