Strawberry banana cream pie
På midsommarafton testade jag att göra denna pajen
Strawberry banana cream pie
Pajskal
150g mjukt Smör
3 dl Vetemjöl
3/4 dl Strösocker
1 nypa Salt
Fyllning
5 dl Vaniljkräm
3 dl Vispgrädde
1 burk Dulce de Leche*
3 Bananer
500g färska Jordgubbar
Pajskal: Nyp ihop alla ingredienser till en fin och jämn deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga pajskalet och blindbaka det genom att täcka det med aluminiumfolie och sedan fylla botten med torkade ärtor/bönor. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 10-15 min. Lyft bort aluminiumfoliet och låt pajskalet svalna.
* Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad kondenserad mjölk på svag värme i 3 timmar. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden. Låt burken svalna helt innan den öppnas.
Fyllning: Vispa grädden fluffig och rör ned den kalla kolasåsen. Bred ut vaniljkrämen över pajskalet och lägg på de skivade banerna. Täck banerna med kolagrädden, skiva jordgubbarna och lägg dem fint på toppen.
Wow säger jag...ljuvligt gott :)
Ni måste absolut testa att göra den.

Kommentarer