Strawberry banana cream pie
Strawberry Banana Cream Pie
Pajskal
150g mjukt Smör
3 dl Vetemjöl
3/4 dl Strösocker
1 nypa Salt
Fyllning
5 dl Vaniljkräm
3 dl Vispgrädde
1 burk Dulce de Leche*
3 Bananer
500g färska Jordgubbar
Gör så här
Pajskal: Nyp ihop alla ingredienser till en fin och jämn deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga pajskalet och blindbaka det genom att täcka det med aluminiumfolie och sedan fylla botten med torkade ärtor/bönor. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 10-15 min. Lyft bort aluminiumfoliet och låt pajskalet svalna.
* Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad kondenserad mjölk på svag värme i 3 timmar. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden. Låt burken svalna helt innan den öppnas.
Detta recept hittade jag på kalasgott.com och den verkar ju helt ljuvlig...måste bara testa den någon dag!Fyllning: Vispa grädden fluffig och rör ned den kalla kolasåsen. Bred ut vaniljkrämen över pajskalet och lägg på de skivade banerna. Täck banerna med kolagrädden, skiva jordgubbarna och lägg dem fint på toppen.

Kommentarer